BiH na Eurobasketu 2025
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: BiH na Eurobasketu 2025
Sulejmanović je vazda imao neke probleme sa trenerima, u svakom drugom klubu je nešto zakuhao i ganjao neku pravdu. Eto neka se druži sa Brkom i neka gledaju iz Malage Eurobasket na TV-u.Obojica imaju nešto zajedničko, a to je da su se odrekli reprezentacije, jedan zbog para, a drugi zbog ega.Maluni je napisao/la: ↑20 jul 2025, 08:07Nije da Sulejmanovic ne zeli da igra nego ne zeli da ga neko ponizava. Pricao mi je jedan drug blizak njemu.
Kad je bio turnir u Estoniji gdje je neki igrač uzeo privatni avion da bi stigao na rodjedan da bi Beciragic odlucio da ih razdvoji. Sedam igrača je otišlo privatnim avionom direktno u Sarajevo, a ostali igrači su putovali normalnim letovima od 9 do 22:30, a trener je rekao da su umorni pa su oni mogli da lete privatnim avion i onda je se desilo ovo kada su doputovali u Podgoricu autobusom, jedini igrači su pitali trenera mogu li pješke do dvorane koja je bila 10 minuta od hotela, a on je rekao ne, moraju biti zajedno, ne smiju se odvajati od tima. U tom trenutku Emir mu je rekao da iz druge države u drugu može odvojiti tim, ali 10 minuta do dvorane ne može. Nakon toga je došao da kaže Emiru prije treninga jel u redu što tako govori pred svima, a Emir mu je rekao da je to njegovo mišljenje i da ako je za njega je u redu da odvoji tim, za mene nije. Trener mu je rekao da se mora žrtvovati za tim i poslušati njegove odluke. Da bi trener prije treninga pred svima rekao da imamo igrača koji ima veliki ego i nečisto srce i ne zeli da se stavi na raspolaganje ekipe , pa je nakon tog trenutka htio poniziti Emira samo zato što mu je Emir odgovorio. Emir je rekao da misli da za njega nije u redu odvojati tim van terena da svi trebaju biti jednaki. Nakon toga na Europskog prvenstvu nije igrao gotovo ništa, a nakon utakmice protiv Francuske, Emir ga je pitao ima li problema. Rekao mu je ne, ne, sve je dobro, samo me brinu tvoja lateralna kretanja i da nisi u dobroj formi nemozes nista da pogodis, čekam da svi ostanu bez energije kako bi došao s novom energijom ti a Emir mu nakon toga nije ništa rekao.
Sljedećeg dana ga je zamolio da ide na trening jer nisu puno trenirali zbog mnogo utakmica i nije mu dozvolio da ide na trening zajedno s drugim igracima koji nisu puno igrali rekao je da moraju biti na sastanku i da ne smiju ici na trening. Posle kada su igrali protiv Litvanije, pustio je Emira na 3-4 minute i napravio je dva faula na Sabonisu, zamijenio ga i rekao Emiru da vidi da ne znaš igrati košarku. Emir mu je također odgovorio i nakon toga nije htio biti dio toga gdje drugi igrači mogu raditi šta god žele, a drugi ne. I posle toga samo proziva i prica lose o Emiru, a Emir nije želio javno govoriti o tome jer nije osjećao potrebu da se opravdava zbog toga bilo kome.
I kad covjek sagleda situaciju dolazio je 3-4 godine a znao je da nece igrati za mlađe kategorije.
Ako vas zanima vise detalja mogu vam ispricati u PP
Pozz
Reprezentacija nije klub i tu ako treba donosiš vodu i čekaš svoje minute da ih iskoristiš.
Isto kao da mi ne znamo da je u tom periodu o kome pričaš bio van ritma i igrao očajnu košarku.
Sulejmanović nek se drži Brke i daleko će dogurati.
Jedan bi da se sve vrti oko njega,a drugi bi da mu se dodjeli diplomatski pasoš nakon odricanja, skromni momci.
Istok pjeva GRADU najljepsu BALADU! RD
Al' koliko moraš biti glup da skontas da je pametno da se registrujes na forum i probaš opravdati

mirzatele je napisao/la: ↑20 jul 2025, 08:49Dobro Emire, ali to nije razlog da se ljutiš i u najboljim godinama ne igraš za reprezentaciju.Maluni je napisao/la: ↑20 jul 2025, 08:07Nije da Sulejmanovic ne zeli da igra nego ne zeli da ga neko ponizava. Pricao mi je jedan drug blizak njemu.
Kad je bio turnir u Estoniji gdje je neki igrač uzeo privatni avion da bi stigao na rodjedan da bi Beciragic odlucio da ih razdvoji. Sedam igrača je otišlo privatnim avionom direktno u Sarajevo, a ostali igrači su putovali normalnim letovima od 9 do 22:30, a trener je rekao da su umorni pa su oni mogli da lete privatnim avion i onda je se desilo ovo kada su doputovali u Podgoricu autobusom, jedini igrači su pitali trenera mogu li pješke do dvorane koja je bila 10 minuta od hotela, a on je rekao ne, moraju biti zajedno, ne smiju se odvajati od tima. U tom trenutku Emir mu je rekao da iz druge države u drugu može odvojiti tim, ali 10 minuta do dvorane ne može. Nakon toga je došao da kaže Emiru prije treninga jel u redu što tako govori pred svima, a Emir mu je rekao da je to njegovo mišljenje i da ako je za njega je u redu da odvoji tim, za mene nije. Trener mu je rekao da se mora žrtvovati za tim i poslušati njegove odluke. Da bi trener prije treninga pred svima rekao da imamo igrača koji ima veliki ego i nečisto srce i ne zeli da se stavi na raspolaganje ekipe , pa je nakon tog trenutka htio poniziti Emira samo zato što mu je Emir odgovorio. Emir je rekao da misli da za njega nije u redu odvojati tim van terena da svi trebaju biti jednaki. Nakon toga na Europskog prvenstvu nije igrao gotovo ništa, a nakon utakmice protiv Francuske, Emir ga je pitao ima li problema. Rekao mu je ne, ne, sve je dobro, samo me brinu tvoja lateralna kretanja i da nisi u dobroj formi nemozes nista da pogodis, čekam da svi ostanu bez energije kako bi došao s novom energijom ti a Emir mu nakon toga nije ništa rekao.
Sljedećeg dana ga je zamolio da ide na trening jer nisu puno trenirali zbog mnogo utakmica i nije mu dozvolio da ide na trening zajedno s drugim igracima koji nisu puno igrali rekao je da moraju biti na sastanku i da ne smiju ici na trening. Posle kada su igrali protiv Litvanije, pustio je Emira na 3-4 minute i napravio je dva faula na Sabonisu, zamijenio ga i rekao Emiru da vidi da ne znaš igrati košarku. Emir mu je također odgovorio i nakon toga nije htio biti dio toga gdje drugi igrači mogu raditi šta god žele, a drugi ne. I posle toga samo proziva i prica lose o Emiru, a Emir nije želio javno govoriti o tome jer nije osjećao potrebu da se opravdava zbog toga bilo kome.
I kad covjek sagleda situaciju dolazio je 3-4 godine a znao je da nece igrati za mlađe kategorije.
Pozz

Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ma vala i Adis vise s tim egom i cistocom srca pocinje da smara ako je to sve istina sto nije on smirio svoj ego i priznao gresku a ne uzeo tlacit momka.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"
-
- Kontakt:
Bacanje kosti od strane Đedovića pred nama najbitnije pripreme i Eurobasket na kojem imamo perspektivu da nešto ostvarimo je dušmanski potez i ko god ga brani i podržava veze sa mozgom nema.Dobro mu je i rečeno , za tebe ima mjesta nakon eurobasketa pa izvoli a čisto sumnjam da će se odazvati . Od 24-35 godine nije postojao i sad se našao pametan praviti. Sulejmanović je na prošlom Eurobasketu imao užasne partije, bio čovjek manje u odbrani i naljutio se ko kakvo dijete umjesto da se odaziva i kroz kvalifikacije nam svima dokaže suprotno. A kad čitam komentare ni ne zaslužujemo bolje, uvijek neka negativa i pesimizam , niko nam ne bi udovoljio....... puna podrška za selektora i čitav tim
Ma sere bespotrebno i pametuje, a nema potrebe za tim...
Kakav ego i kurceva cistoca srca, kada cijelo vrijeme pozivas Kondica koji pisa po svima nama...ali eto ako ce doprinijeti reprezentaciji - neka ga poziva dok se ne odazove...
Ali onda izbalansiraj pristup prema svim igracima, aktuelnim i potencijalnim...
U sustini, ne moze covjek poreci s obzirom na situaciju i okolnosti drzave, saveza i svega da Adis sa ovom ekipom sve ovo poprilicno dobro balansira...dobra je atmosfera ekipi, stoje igraci iza njega.. mene samo nervira sto zaista je nekad nepotrebno tvrdoglav i pametnjakovic, ali ono bespotrebno...
Ako je princip, neka bude isti i za Nurkica i Camparu...
Ali hajd, bice na kraju ovo dobro aBd...
Adis je od Mirze Delibašića vidio da igrač nikad ne smije odgovoriti treneru pred svima. Na mediteranskim igrama su igrali utakmicu u skoro praznoj dvorani a neki Mirzin prijatelj iz prvog reda je dobacivao našim igračima za igru. Adis je burno reagirao prema njemu i kako je dvorana bila prazna sve se čulo. Na sastanku poslije utakmice Mirza je rekao da nije prihvatljivo da se tako reagira prema publici i da je Adis samo prihvatio da je pogriješio sve bi se izgladilo. Adis je tad kao i Emir odgovorio selektoru pred svim igračima i zbog toga na eurobasketu skoro da nije ni ulazio u igru. Sad to Adis isto doživljava ali kao trener 

Kakvo tlacenje. Nije ga uveo par utakmica, big deal. Klasicni mali seljacic.
Najbolje da se smijeni selektor zbog njega. **** ti Lebrona kakva je to igracina.
Jest sefe, samo sto - sta se promjenilo u 30 godina...i isti pristup imati i ocekivati rezultate i dobar feedback od igraca je ludost...a ti kao selektor imas odgovornost za to...znam da jbg nije jednostavno, pogotovo kod nas...ali to je tako...prihvati ili ostavi...Drape je napisao/la: ↑20 jul 2025, 11:03Adis je od Mirze Delibašića vidio da igrač nikad ne smije odgovoriti treneru pred svima. Na mediteranskim igrama su igrali utakmicu u skoro praznoj dvorani a neki Mirzin prijatelj iz prvog reda je dobacivao našim igračima za igru. Adis je burno reagirao prema njemu i kako je dvorana bila prazna sve se čulo. Na sastanku poslije utakmice Mirza je rekao da nije prihvatljivo da se tako reagira prema publici i da je Adis samo prihvatio da je pogriješio sve bi se izgladilo. Adis je tad kao i Emir odgovorio selektoru pred svim igračima i zbog toga na eurobasketu skoro da nije ni ulazio u igru. Sad to Adis isto doživljava ali kao trener![]()
Samo jedan nezadovoljan igrač koji ne želi nastupati zbog Bećiragića znači da radi kako treba. Kad je Dalić vodio Hrvatsku do vrha neki igrači poput Kalinića ili Rebića su sami sebi odstranili iz reprezentacije jer njima nije odgovarao Dalić.Vaya je napisao/la: ↑20 jul 2025, 11:11Jest sefe, samo sto - sta se promjenilo u 30 godina...i isti pristup imati i ocekivati rezultate i dobar feedback od igraca je ludost...a ti kao selektor imas odgovornost za to...znam da jbg nije jednostavno, pogotovo kod nas...ali to je tako...prihvati ili ostavi...Drape je napisao/la: ↑20 jul 2025, 11:03Adis je od Mirze Delibašića vidio da igrač nikad ne smije odgovoriti treneru pred svima. Na mediteranskim igrama su igrali utakmicu u skoro praznoj dvorani a neki Mirzin prijatelj iz prvog reda je dobacivao našim igračima za igru. Adis je burno reagirao prema njemu i kako je dvorana bila prazna sve se čulo. Na sastanku poslije utakmice Mirza je rekao da nije prihvatljivo da se tako reagira prema publici i da je Adis samo prihvatio da je pogriješio sve bi se izgladilo. Adis je tad kao i Emir odgovorio selektoru pred svim igračima i zbog toga na eurobasketu skoro da nije ni ulazio u igru. Sad to Adis isto doživljava ali kao trener![]()
Ovdje ima više stvari što se može reći za Sulejmanovića nego za Adisa ali ima za oba nešto da se kaže.
Adis je na EB MOŽDA mogao koristiti Sulejmanovića više jer nam je momak pored Robesrsona bio jedan od najboljih šutera u ekipi iako tada NIJE bio u formi u kakvoj je sada. Malo ga je Adis klupirao u utakmici protiv Mađara bez potrebe jer je odigrao svoju rolu po mom mišljenju veoma solidno. Treba napomenuti da tada nismo imali Alibegovića na 4 gdje su se mjenjali Kamenjaš, Halilović i ponekad Lazić. Takođe Sulejmanović više nije toliko mlad da ima nekih 7-8 godina karijere ispred sebe, momak jeste u jednim od najboljih igračkim godinama ali je daleko od toga sa igra još dugo. Da napomenem još jednom Adis je po mom mišljenju mogao dati Sulejmanoviću veću minutažu čisto jer se igralo 5 utakmica u 7 dana, ali iako mu nije dao njemu zadovoljnu minutažu opet ne bi trebalo biti problema jer je i Sulejmanović trebao shvatiti da se dolaskom Nurkića pomjera minutaža drastično. Dok imamo primjer Lazića koji je protiv Mađara igrao 13 minuta, onda protiv Njemaca 19 minuta, protiv Slovenaca 8 minuta i protiv Francuza 10 minuta da na kraju nikako nije igrao protiv Litvanaca. Momak je imao statistički loš EB i Adis je to uvidio te mu smanjio minutažu u zadnje 3 utakmice, da bise na kraju taj Lazić odazivao na svaki poziv od EB pa do sada te postao jedan od boljih šutera za naše limite i jedan bitnijih igrača za našu ekipu.
Naglašavam da bih bio najsretniji da se Adis i Emir izmire, sve zbog reprezentacije jer bi nam Emir pomogao u novembru kad počinju kvalifikacije za SP pogotovo jer neće biti Kamenjaša.
Adis je na EB MOŽDA mogao koristiti Sulejmanovića više jer nam je momak pored Robesrsona bio jedan od najboljih šutera u ekipi iako tada NIJE bio u formi u kakvoj je sada. Malo ga je Adis klupirao u utakmici protiv Mađara bez potrebe jer je odigrao svoju rolu po mom mišljenju veoma solidno. Treba napomenuti da tada nismo imali Alibegovića na 4 gdje su se mjenjali Kamenjaš, Halilović i ponekad Lazić. Takođe Sulejmanović više nije toliko mlad da ima nekih 7-8 godina karijere ispred sebe, momak jeste u jednim od najboljih igračkim godinama ali je daleko od toga sa igra još dugo. Da napomenem još jednom Adis je po mom mišljenju mogao dati Sulejmanoviću veću minutažu čisto jer se igralo 5 utakmica u 7 dana, ali iako mu nije dao njemu zadovoljnu minutažu opet ne bi trebalo biti problema jer je i Sulejmanović trebao shvatiti da se dolaskom Nurkića pomjera minutaža drastično. Dok imamo primjer Lazića koji je protiv Mađara igrao 13 minuta, onda protiv Njemaca 19 minuta, protiv Slovenaca 8 minuta i protiv Francuza 10 minuta da na kraju nikako nije igrao protiv Litvanaca. Momak je imao statistički loš EB i Adis je to uvidio te mu smanjio minutažu u zadnje 3 utakmice, da bise na kraju taj Lazić odazivao na svaki poziv od EB pa do sada te postao jedan od boljih šutera za naše limite i jedan bitnijih igrača za našu ekipu.
Naglašavam da bih bio najsretniji da se Adis i Emir izmire, sve zbog reprezentacije jer bi nam Emir pomogao u novembru kad počinju kvalifikacije za SP pogotovo jer neće biti Kamenjaša.
Nisam iznenadjen da je kao licnost ckapi jer se i na terenu ponasao tako. Sabonis ga za dvije minute osramotio i Bekir bio prisiljen da ga izbaci.DamirT je napisao/la: ↑20 jul 2025, 09:37mirzatele je napisao/la: ↑20 jul 2025, 08:49Dobro Emire, ali to nije razlog da se ljutiš i u najboljim godinama ne igraš za reprezentaciju.Maluni je napisao/la: ↑20 jul 2025, 08:07Nije da Sulejmanovic ne zeli da igra nego ne zeli da ga neko ponizava. Pricao mi je jedan drug blizak njemu.
Pozz![]()

-
- Kontakt:
Beciragic nije neki mag od trenera i ima gresaka . Al kad su u pitanju Sulejmanovic i Djedovica,Adis upravu 100% .
Podrška momcima i Adisu da nas razvesele na eurobasketu .
Podrška momcima i Adisu da nas razvesele na eurobasketu .
-
- Kontakt:
Uvijek mi naumpadne kad polovinom drugog poluvremena prve utakmice protiv Hrvatske, gdje nas Hrvatska rešeta tricama cijelu utakmicu i u tom trenutku su na oko 50% realizacije za 3 - naši momci izlaze sa 2-3 zonom. Tad sam se hvatao za glavu i tu me Adis definitivno izgubio kao iole neki ozbiljan taktizer
Ali s druge strane, uspio je već prisutnu hemiju nadograditi i na još novi nivo postaviti i tu mu se nema šta prigovoriti. Kao plod toga i igramo iznad svojih mogućnosti i u egalu smo sa ekipama koje su realno na papiru puno talentovanije i jače od nas i time nadoknađuje svoje X and Os nedostatke.

Ali s druge strane, uspio je već prisutnu hemiju nadograditi i na još novi nivo postaviti i tu mu se nema šta prigovoriti. Kao plod toga i igramo iznad svojih mogućnosti i u egalu smo sa ekipama koje su realno na papiru puno talentovanije i jače od nas i time nadoknađuje svoje X and Os nedostatke.
Svi se možemo složiti da Adis nije neki trenerski mag ali zna kako da motiviše ekipu i to što kažeš unaprijedio je hemiju na nivo na kojem ja mislim nikad nismo imali istu.TripleThreat je napisao/la: ↑20 jul 2025, 18:03Uvijek mi naumpadne kad polovinom drugog poluvremena prve utakmice protiv Hrvatske, gdje nas Hrvatska rešeta tricama cijelu utakmicu i u tom trenutku su na oko 50% realizacije za 3 - naši momci izlaze sa 2-3 zonom. Tad sam se hvatao za glavu i tu me Adis definitivno izgubio kao iole neki ozbiljan taktizer![]()
Već vidim da će protiv Talijani počet sa 2-3 zonom

Trener je tu da donosi odluke a igrac da ih postujemirzatele je napisao/la: ↑20 jul 2025, 08:49Dobro Emire, ali to nije razlog da se ljutiš i u najboljim godinama ne igraš za reprezentaciju.Maluni je napisao/la: ↑20 jul 2025, 08:07Nije da Sulejmanovic ne zeli da igra nego ne zeli da ga neko ponizava. Pricao mi je jedan drug blizak njemu.
Pozz

Kada se sjetim Medunjanina sta prica o Papetu

Bitno je oprostiti i ostaviti vrata otvorena svi smo ljudi!
Ne znam kakva vi iskustva imate s ljudima iz Srebrenice, ali ja, ono sto znam, hmmm... hajd da budem politicki korektan, nisu me kupili pretjeranom dobrotom.
Cesto to vazi za cijelo Podrinje, a eto posebno za Srebrenicu/Srebreničane.
Imam osjecaj da je ovaj decko pakšu.
Odrastao je vani. Klasicni periguzan koji automatski misli da je bolji od domacih. I u fudbalskoj repci imamo masu slicnih koji se povlace cim im nesto nije po volji.231983 je napisao/la: ↑20 jul 2025, 22:41Ne znam kakva vi iskustva imate s ljudima iz Srebrenice, ali ja, ono sto znam, hmmm... hajd da budem politicki korektan, nisu me kupili pretjeranom dobrotom.