Super liga Srbije

Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija

Moderatori/ce: geronimo,VanBasten,Devil,dubrava,Trigger

Novi sampion Srbije ce da bude

Partizan
63
48%
Crvena zvezda
67
52%

Ukupno glasova: 130

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Re: Jelen Super liga Srbije

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 17 feb 2022, 23:09

Svim PRAVIM Grobarima cestitke na velikoj pobedi !!! Idemo svi na stadion u revansu !!!

A zaposlenima americke ambasade, mrziteljima trenera Stanojevica, kluba, sudskim parnircarima protiv legendi kluba i bivsih Partizanovih fudbalera, raznoraznim zeksovima, vuleticima, lajgerima i krlama, postovaocima lika i nedela raznoraznih Nevolja i ostalim mrziteljima Srbije i FK Partizan - popushili ste u Pragu, nista od nedeljama najavljivanog vam poraza, sada cete opet preko noci okrenuti pricu, kao "zadovoljni ste" :urnebes: Sta ste bre viiii zadovoljni, huskate mesecima protiv kluba i lupate klupske prostorije, pozivate na atmosferu linca, bolesnici !!! Fljamurtarijevci :lol:

Pevaj bre! :arrow:
Vecnaja pamjat :cry:
slika

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 17 feb 2022, 23:35

Sparta Prag - PARTIZAN 0:1

"Zabarska" partija Aleksandra Stanojevica :bow: :bow: :bow:

Kljuc pobede: pored uvodjenja Jevtovica, pre svega Marka Milovanovica i od strane zeksovih fljamurtarijevaca mesecima pljuvanog NEMANJE JOVICA !!!
Decko je okrenuo utakmicu svojom brzinom, hitrinom, brzom tranzicijom, anticipacijom, Partizan je sa njim postao dosta opasniji u nastavku.
Kvinsi Menig samo majstorski krunisao :bow:
:arrow: https://gorilla.cdnja.co/v/p5/P5Vp9.mp4 ... 1645137593

Zdjelar igrac utakmice :tokralju: Odigrao je (moj) Sale onako kako zna :ljepota:
Urosevic ponovo odlican :kafa:

Jos nista nije gotovo. Cesi ce napasti u Beogradu, sanse su i dalje 50-50 %. Jedan gol okrece sve opet.

Uglavnom, prvi puta od sezone 1990/91 Srbija ima sansu da ima dva kluba u poslednjih 16, a ovaj puta jos vrednije - u evropskom prolecu!
Partizan ima sansu da ostvari drugi najboji rezultat u Evropi u poslednjih 30 godina.

8.500 bodova (za sada) :tokralju: Hvala FK Crvena zvezda & FK Partizan :bow:
Mozemo cak i do 10 bodova (nivo liga petice) :crazy:

slika

Kwedi, ziv li si? :urnebes:

Posle tri poraza u Ceskoj, sa tri razlicite generacije, prva generacija u istoriji kluba koja je trijumfovala u Ceskoj i srusila 56 godina dugu negativnu tradiciju :clap: :kralj:

slika

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 18 feb 2022, 00:10

zaista sam se prevario. nisam vjerovao u ovakvu euro avanturu večitih,kao ni zg dinamoa.
impresivno i velebno,ispade u pravu za sve omraženi kolega forumaš. srbija velesila.

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 18 feb 2022, 00:54

Felixians4 je napisao/la:
18 feb 2022, 00:10
zaista sam se prevario. nisam vjerovao u ovakvu euro avanturu večitih,kao ni zg dinamoa.
impresivno i velebno,ispade u pravu za sve omraženi kolega forumaš. srbija velesila.
Daleko od velesile :kafa:
Zlatna sredina evropskog klupskog fudbala. Za velesilu nedostaje humani i finansijski kapital. Zemlje Balkana u dogledno vreme to biti sa sigurnoscu nece.
Ovo traje godinama, nije od juce. Dva kluba su uhvatila kontinuitet, kao i Dinamo u Hrvatskoj, s tim sto Hrvatska ceka taj drugi klub, ali jos nije doslo do kljucnog iskoraka, pitanje je po meni trenutka, a potencijala naravno ima. Po potencijalu su obe lige tu negde, izjednacene. U Srbiji nedostaje treci klub, a gde je taj treci, ja i kolega Kristijan smo na primeru Vojvodine na ovoj temi vec imali jednu finu i zanimljivu debatu. Ima malo i do Zvezde i Partizana. Kada su "veciti" bili u kanalu kao pre 10-15 godina, tada je trecem bilo dosta lakse i da se prikljuci i vodi ravnopravnu bitku sa njima.
Kolega forumas prati intenzivno srpski klupski fudbal - 35 godina. Pa moze, bar se nadam, da povuce neke paralele i prepozna kada se ide napred, a kada nazaduje i nije jedini takav na ovom forumu. "Kristijan", "Alan", "marconato" takodje odlicno poznaju i prate ligu.
Problema je jos dosta:
- infrastruktura, iako se na njoj radi, je jos daleko od zadovoljavajuce
- mrznja i politikantstvo upareno sa somovima iz kriminalnog miljea koji su nam se upleli u fudbal, ja kazem okupirali ga, u poslednje dve decenije nisu jos pocisceni, ima ga jos isuvise, danas se ide po cenu i da se sopstveni klub planski minira i napada, a sve zbog cinjenice da se drzava (napokon) obracunava sa tom posasti (setila se), a sto tim krimo-strukturama ne odgovara, za takve je najbolje da je liga u blatu i mulju i oko 30. mesta na UEFA-listi, tada su u ambijentu u kome bujaju, pr. Aleksandar Stanojevic je NAJUSPESNIJI trener Partizana u poslednjih 30 godina, a pljuje se kao nijedan pre njega, upravo od tih krimo- i politickih interesnih struktura koje srpskom fudbalu ne zele nikakvo dobro, zele mu sustinski samo jedno - nestanak, gasenje
- jos nije umanjen uticaj navijaca, tacnije vodja navijaca na klubove i klupske uprave u pozeljnom obimu, ali se uznapredvalo u odnosu do pre koju godinu kada su se tzv. "navijaci" ubijali po beogradskim ulicama i saucestvovali u ubistvima, jos ima i balavurdije koja se lozi na takve pojave i likove i to je nezeljena nus-pojava
- model takmicenja, Srbija je predestinirana za ligu od 12 klubova, a ne 16
- zastita igraca, mada je Mirko Poledica sa svojom ekipom dosta uradio na tom polju i hvala mu

Ostvareno je:

- napravljen je rezultatski iskorak, a sto je za posledicu imalo i finansijsko jacanje "vecitih", ali i jos nekih klubova
- modernizuje se infrastruktura, rad sa medijima, marketing, ali ima tu jos DOOOOOSTA posla, ovih dana se najavljuje i utrostrucavanje prihoda od TV-prava, i tu se polako kopiraju najace lige i uspesni modeli
- ono sto mnogi ne vide na prvu, liga je decentralizovana, mnoge regije i centri su ozivljeni, pre 10-15 godina se u Nisu, Kragujevcu, Subotici i drugim vecim gradovima van Beograda i Novog Sada igrao bukvalno amaterski fudbal, danas su to konkurentnije sredine u svakom pogledu
- poboljsan je rad u omladinskim kategorijama u Srbiji u poslednjih 15 godina. Od raspada SFRJ do sredine pretprosle decenije u mladjim kategorijama je ocajno radjeno, zemlja je bila i u izolaciji, izgubljen je prikljucak za vodecim evropskim zemljama, a sto je imalo za posledicu i krizu rezultata i klupski i reprezentativno, sada se tu poboljsavaju stvari lagano, ali to su procesi koji traju decenijama, ne par godina
- u poslednjih godinu dana drasticno su poboljsani odnosi Partizan i Zvezde, celnici klubova cestitaju jedni drugima uspehe, normalna je komunikacija, ne trosi se vise dragocena energija na gluposti, nema vise ratova saopstenjima, mada bi bolesnici i ljudi koje ne zele nikakvo dobro zemlji, a kamoli njenom fudbalu, bili najsrecniji da se izmedju njih i oruzjem puca na stadionima

Iskreno ocekivao sam pobedu u Pragu, ali nisam zeleo unapred da prognoziram pobedu, da ne baksuziram. Pratio sam i Cehe i video sansu za Partizan. Reseno jos nista nije, Sparta moze u Beogradu lagano da dobije 3:0 ako joj sve krene na vodenicu, oba tima su izjednacena, Cesi su mladji, brzi, fizicki jaci, Partizan je iskusniji i takticki zreliji. Sparta dolazi iz jaceg takmicenja (Liga Evrope), igrali su intenzivniji fudbal jesenas na evro-sceni, u prednosti su, Partizanu treba jos jedna pametna utakmica za prolaz, samo jedan dobar mec nije dovoljan za osminu finala :kafa:

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 18 feb 2022, 01:51

na velesilu nisam mislio konkretno na ligu,nogomet pa ni sport. mrzimo se,ali ste mi postali gotivni i što jest,jest,ima niz razloga da za mene to jeste. izvini,al preskačem većinu tih postova s takvim sadržajem, ponavljaju se i ogromni su.

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 18 feb 2022, 03:10

18 feb 2022, 01:51
na velesilu nisam mislio konkretno na ligu,nogomet pa ni sport. mrzimo se,ali ste mi postali gotivni i što jest,jest,ima niz razloga da za mene to jeste. izvini,al preskačem većinu tih postova s takvim sadržajem, ponavljaju se i ogromni su.
Ja vas bas i ne mrzim, ni vas, ni druge :kafa:
Imam problem sa pacijentima koji dodju i pljuju po svemu iz neke zavisti, mrznje, licne neostvarenosti, koji bi da jedni ili drugi ne postoje, to mi je bolesno.
I sam si govorio da premalo na nasim prostorima postujemo nase sportiste. Pa eto razloga da ih malo i postujemo na nacin da ih ne omalovazavamo, a to je sasvim dovoljno za pocetak. Ja nikada necu izjaviti da je Dinamo ocajan, los, nikakav i slicnu budalastinu. Glupost je izjaviti da Hrvati nemaju pojma i obratno Srbi, takve pacijente treba ismejavati.
Izvoli, udji u klub, radi, obezbedi evropsko prolece kao sto su ti Zvezda, Dinamo i Partizan, stekni nekakav rejting i van Balkana, pa onda nesto pricaj i omalovazavaj. Dotle samo laprdas i glumis budalu. Ne mislim naravno na tebe, govorim retoricki.
A sto se tice srpskog fudbala i sporta - mnogo je vise udara i pokusaja da se isti srusi iznutra, nego iz vana. Tako je pretpostavljam i u Hrvatskoj, ne znam, pretpostavljam, upuceniji si dosta od mene.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 18 feb 2022, 04:13

EpateguiHuleteti je napisao/la:
18 feb 2022, 03:10
Imam problem sa pacijentima koji dodju i pljuju po svemu iz neke zavisti, mrznje, licne neostvarenosti, koji bi da jedni ili drugi ne postoje, to mi je bolesno.
I sam si govorio da premalo na nasim prostorima postujemo nase sportiste. Pa eto razloga da ih malo i postujemo na nacin da ih ne omalovazavamo, a to je sasvim dovoljno za pocetak. Ja nikada necu izjaviti da je Dinamo ocajan, los, nikakav i slicnu budalastinu. Glupost je izjaviti da Hrvati nemaju pojma i obratno Srbi, takve pacijente treba ismejavati.
Izvoli, udji u klub, radi, obezbedi evropsko prolece kao sto su ti Zvezda, Dinamo i Partizan, stekni nekakav rejting i van Balkana, pa onda nesto pricaj i omalovazavaj. Dotle samo laprdas i glumis budalu. Ne mislim naravno na tebe, govorim retoricki.
A sto se tice srpskog fudbala i sporta - mnogo je vise udara i pokusaja da se isti srusi iznutra, nego iz vana. Tako je pretpostavljam i u Hrvatskoj, ne znam, pretpostavljam, upuceniji si dosta od mene.
nisam mislio na nikog konkretno,no budimo realni, u ogromnom broju se mrzimo. takvi smo,kakvi smo. dosta o tome. a ovo si u pravu,al znaš da je to nemoguće. smatram za sebe bez lažne skromnosti,a s pokrićem,da bih mogao raditi to što si rekao,al isto tako, teško i nikako se usuđujem kritički,a kamoli pljuvački komentirati bilo koje živo biće na svijetu,a kamoli uspješne ljude. mogu ih ne voljeti,pa čak i prezirati,da ne ustvrdim mrziti,no realan jesam.

ma srpski fubal i sport su na jakim temeljima,uvijek ćete biti relevantni u najmanju ruku.

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 18 feb 2022, 04:30

18 feb 2022, 04:13
EpateguiHuleteti je napisao/la:
18 feb 2022, 03:10
nisam mislio na nikog konkretno,no budimo realni, u ogromnom broju se mrzimo. takvi smo,kakvi smo. dosta o tome. a ovo si u pravu,al znaš da je to nemoguće. smatram za sebe bez lažne skromnosti,a s pokrićem,da bih mogao raditi to što si rekao,al isto tako, teško i nikako se usuđujem kritički,a kamoli pljuvački komentirati bilo koje živo biće na svijetu,a kamoli uspješne ljude. mogu ih ne voljeti,pa čak i prezirati,da ne ustvrdim mrziti,no realan jesam.

ma srpski fubal i sport su na jakim temeljima,uvijek ćete biti relevantni u najmanju ruku.
Potpisujem :thumbup:

Generalno i srpski i hrvatski klupski fudbal se krecu prema napred, napreduju, to je ocigledno.
Medjutim i jedni i drugi imaju jednu "sitnicu" koja devojci srecu kvari.
Kod Srba nedostaje taj konkurentniji treci klub. "Veciti" su kadrovski i platezno odskocili konkurenciji poslednjih godina i tu je jaz sve veci, sto se oslikava i na rezultate. I taj treci klub moze doneti samo UEFA-rejting i zagarantovane jace utakmice u Evropi nekoliko godina u kontinuitetu, iz srpske lige samo od sebe za sada ne postoji ulagacki interes jer "veciti" svojom marketinskom snagom i popularnoscu u zemlji "pojedose" konkurenciju. Hrvatska recimo ima zanimljivije prvenstvo, ima kvartet koji se bori za titulu, mada mislim da ce prvak opet biti na kraju Dinamo i to prilicno sam uveren u taj epilog. Medjutim i tu vec iza 4. mesta nastaje jaz. Klubovi koji se u HNL-u bore za opstanak, odnosno koji su pri dnu, posto se vec sada zna ko ispada iz HNL, borili bi se i u nasoj ligi za opstanak.
Sa druge strane u Hrvatskoj nedostaje taj iskorak na medjunarodnoj sceni tog drugog kluba. Rijeka je uspevala par puta, ali je bila bodovni liferant u grupnim fazama, nije mogla uci u borbu za prolazak grupe (recimo u Srbiji Partizan svaku drugu godinu igra grupu, 2015. ispali sa 9 bodova, 2017. prezimili, 2019. ispali sa 8 bodova, 2021. prezimili, od 2023. ce igrati sigurno godinama u nizu grupne faze). Hipoteticki, za vas bi idealno bilo kada Dinamo ne bi osvojio titulu, jer bi onda taj drugi klub i drzavni prvak obezbedio 99% grupnu fazu, a i Dinamo je preozbiljna ekipa da se ne bi kvalifikovao u LK gde bi takodje imao sta da kaze, najmanje da prezimi, a ciljao bi sigurno i zavrsnicu.
Uglavnom, napreduju obe lige, ali mislim da je taj finansijski jaz izmedju najjacih i ostalih koji nastaje i logican, nemaju te zemlje kapacitete da imaju 7-8 konkurentnih klubova, to je utopija trenutno.

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 18 feb 2022, 18:52

Danas su nasi mediji preplavili etar sa clancima o 11. mestu, direktnom plasmanu u LS, 5 klubova u Evropi duzi niz godina, tek sada ukapirali :kafa:

Mozzart je otisao najdalje, cak je i projektovao pet klubova koji ce igrati Evropu u kontinuitetu:

slika

Cuka i Vosa ok, ali ovaj TSC je miljama daleko od evro-scene, menadzment, skauting, trenerska struka, sve to nije u prvih 5 u zemlji.

Postavicu malu analizu sta zapravo ima trenutno taj treci potencijalni srpski klub, u kadrovskom smislu, stalna je tema (postala), pa da se nadovezem, inace grafike su pre zimskog prelaznog roka, i to kada su igraci sa domaceg trzista u pitanju, koji su realna okosnica, bez stranaca, ali ne menja sustinu:

Cukaricki

slika
Đorđe Petrović (SRB), golman, 22 godine, Kostolac, Rom
15/16 Čukarički U17
16/17 Čukarički U19
17/18 Čukarički U19 – Čukarički
18/19 IMT (III)
19/20 Čukarički
20/21 Čukarički

Stefan Šapić (SRB), štoper, 24 godine, Beograd, Srbin
13/14 Čukarički U17
14/15 Čukarički U19
15/16 Čukarički U19
16/17 Sinđelić Beograd (II)
17/18 Sinđelić Beograd (II) – Čukarički
18/19 Čukarički
19/20 Čukarički
20/21 Čukarički

Strahinja Tanasijević (SRB), štoper, 24 godine, Mladenovac, Srbin
13/14 Rad U17
14/15 Rad U19
15/16 Rad U19
16/17 Žarkovo (III)
17/18 Rad – Kijevo (Italija)
18/19 Kijevo (Italija)
19/20 Pariz (Francuska II) – Rad
20/21 Kijevo (Italija II) – Čukarički

Miladin Stevanović (SRB), desni bek, 26 godina, Donji Zagoni kod Bijeljine, Srbin
13/14 Teleoptik (II)
14/15 Teleoptik (III)
15/16 Teleoptik (III) – Partizan
16/17 Kajserispor (Turska)
17/18 Kajserispor (Turska) – Čukarički
18/19 Čukarički
19/20 Čukarički
20/21 Čukarički

Marko Docić (SRB), zadnji vezni, 29 godina, Obrenovac, Srbin
13/14 Javor Ivanjica
14/15 Javor Ivanjica (II)
15/16 Javor Ivanjica
16/17 Čukarički
17/18 Čukarički
18/19 Čukarički
19/20 Čukarički
20/21 Čukarički

Srđan Mijailović (SRB), zadnji vezni, 28 godina, Požega, Srbin
13/14 Kajserispor (Turska)
14/15 Kajserispor (Turska II)
15/16 Kajserispor (Turska)
16/17 Kajserispor (Turska) – Krila Sovjetov (Rusija)
17/18 Krila Sovjetov (Rusija II)
18/19 Krila Sovjetov (Rusija)
19/20 Krila Sovjetov (Rusija)
20/21 Čukarički

Stefan Kovač (BIH/SRB), centralni vezni, 23 godine, Zemun, Srbin
14/15 Crvena zvezda U17
15/16 Crvena zvezda U17
16/17 Crvena zvezda U19
17/18 Crvena zvezda U19 – IMT (III)
18/19 IMT (III) – Čukarički
19/20 Čukarički
20/21 Čukarički

Asmir Kajević (MNE), ofanzivni vezni, 32 godine, Rožaje, Bošnjak
13/14 Cirih (Švajcarska)
14/15 Cirih (Švajcarska)
15/16 Rijeka (Hrvatska)
16/17 Čukarički
17/18 Čukarički
18/19 Čukarički
19/20 Čukarički
20/21 Čukarički

Milan Savić (BIH/SRB), desno krilo, 21 godina, Bijeljina, Srbin
15/16 Crvena zvezda U17
16/17 Crvena zvezda U17
17/18 Crvena zvezda U17
18/19 Mehelen U21 (Belgija)
19/20 Mehelen U21 (Belgija) – Čukarički
20/21 Čukarički

Đorđe Jovanović (SRB), napadač, 23 godine, Leposavić, Srbin
14/15 Partizan U17
15/16 Partizan U19
16/17 Partizan
17/18 Partizan
18/19 Lokeren (Belgija) – Kadiz (Španija II)
19/20 Kartahena (Španija III)
20/21 Čukarički

Saša Ilić (SRB), trener, 44 godine, Požarevac, Srbin
19/20 16/08/19 – Fudbalska reprezentacija Srbije do 17 godina (pomoćni trener) – Fudbalska reprezentacija Srbije do 16 godina & 07/10/19 – Fudbalska reprezentacija Srbije do 21 godine (pomoćni trener)
20/21 Fudbalska reprezentacija Srbije do 16 godina & Fudbalska reprezentacija Srbije do 21 godine (pomoćni trener) – 21/08/20 – 03/03/21 – Fudbalska reprezentacija Srbije (pomoćni trener)
Dakle...
Golman Petrovic, veliki talenat, povezivan i sa vecitima, ali mi ne uliva poverenje, na Marakani neki dan dosta los, Dragovic mu udje s loptom u gol, prodace ga verovatno, mada su sve spekulacije.
U odbrani Sapic je najbolji pojedinac, ali spor stoper po meni, decko je visok 2.02! Kosarkaska visina fakticki. Jak u vazduhu naravno. Tanasijevic se ne razvija prema ocekivanjima, bio je u Italiji, ali stagnira.
Stevanovic je juniroski prvak sveta sa mladom reprezentacijom, povrede su ga dosta omele, ali se stabilizuje ponovo.
Vezni red je ubedljivo najjaci deo tima. Docic, Mijailovic i Kovac su odlicni veznjaci za domace uslove, jaki tehnicari, ali spori igraci! Kajevic je vise back-up, istice mu sada ugovor, mislim da je on sa ozbiljnim fudbalom zavrsio. Cukarickom pored ovakve veze nedostaju - brza krila! Tada bi ovo imalo smisla. Medjutim klub zivi od prodaje, Birmancevica su prodali proslo leto u Malme, sa njim bi to bila druga dimenzija. Vezni red Cukarickog je neki dan razbio Zvezdine veznjake na sredini, sakrili su im loptu, ali nisu imali bocne igrace. Zvezda jeste i tu ih je i uhvatila u makaze. Rodic je izdominirao na levoj strani, dok je Picini ostajao skroz visoko na Cukinoj polovini.
Odlicnog napadaca Jovanovica su prodali za dve milke evra u Makabi iz Tel Aviva (klub koji je prezimio u LK), doveli su polovnjaka Aganspahica. Dakle dosta lose opcije. Forsirace Rakonjca, mali Spasojevic nagovestava da je veliki talenat, ali za mlade igrace treba i vremena.
Nemaju stadion! Mislim imaju, ali ne za UEFA-standarde. Igrali bi gde - opet na Partizanovom? Kada se sagradi Nacionalni stadion, imace alternativu, ali to nece uslediti pre 2025. godine.
Nedostaje odbrana, napadacka linija, krila pogotovo, i stadion. Trener Sale Ilic je mislim pravi covek na pravom mestu. Za ovo sto imaju, boljeg trenera imati ne mogu.
Za evropski nivo - jos nedovoljno. Moraju ili da dovode igrace, ali konkurentne, da potpisuju igrace besplatno (kao sto je Partizan "iskopao" Jevtovica i odmah mu se isplacuje) ili da ne rasprodaju po jednog nosioca igre svakih 6 meseci.

Vojvodina

slika
Dušan Stevanović (SRB), štoper, 25 godina, Rusna kod Doljevca, Srbin
13/14 Nojmarkt (Austrija III)
14/15 Nojmarkt (Austrija III)
15/16 Ozren Sokobanja (III)
16/17 Lovćen (Crna Gora) – Dinamo Vranje (II)
17/18 Dinamo Vranje (II)
18/19 Radnik Surdulica
19/20 Radnik Surdulica
20/21 Radnik Surdulica

Mladen Devetak (SRB), levi bek, 22 godine, Futog, Srbin
14/15 Vojvodina U17
15/16 Vojvodina U17
16/17 Vojvodina U19
17/18 Vojvodina U19 – ČSK Pivara (II)
18/19 Kabel (III) – Vojvodina
19/20 Vojvodina
20/21 Vojvodina

Stefan Đorđević (SRB), levi bek, 30 godina, Novi Sad, Srbin
13/14 Voždovac
14/15 Crvena zvezda
15/16 Borac Čačak
16/17 Katanija (Italija III)
17/18 Katanija (Italija III)
18/19 Potenca (Italija III) – Radnički Niš
19/20 Radnički Niš – Vojvodina
20/21 Vojvodina

Marko Bjeković (SRB), desni bek, 21 godina, Novi Sad, Srbin
16/17 Vojvodina U17
17/18 Vojvodina U19
18/19 Vojvodina U19 – Vojvodina
19/20 Kabel (II)
20/21 Vojvodina

Mirko Topić (SRB), zadnji vezni, 20 godina, Novi Sad, Srbin
16/17 Vojvodina U19
17/18 Vojvodina U19
18/19 Vojvodina U19
19/20 Vojvodina
20/21 Vojvodina

Dejan Zukić (SRB), ofanzivni vezni, 20 godina, Bački Jarak, Srbin
16/17 Vojvodina U17
17/18 Vojvodina U17
18/19 Vojvodina U19 – Vojvodina
19/20 Vojvodina
20/21 Vojvodina

Veljko Simić (SRB), levo krilo, 27 godina, Lazarevac, Srbin
13/14 Bazel (Švajcarska)
14/15 Domžale (Slovenija)
15/16 Bazel (Švajcarska) – Šafhauzen (Švajcarska II)
16/17 Kijaso (Švajcarska II)
17/18 Vintertur (Švajcarska II) – Zemun
18/19 Crvena zvezda
19/20 Crvena zvezda
20/21 Crvena zvezda – Vojvodina

Miljan Vukadinović (SRB), desno krilo, 29 godina, Beograd, Srbin
13/14 MAS Taborsko (Češka II)
14/15 Mlada Boleslav (Češka)
15/16 Slavija Prag (Češka)
16/17 Mlada Boleslav (Češka)
17/18 Mlada Boleslav (Češka) – Zemun
18/19 Zemun – Napredak Kruševac
19/20 Napredak Kruševac – Vojvodina
20/21 Vojvodina

Nemanja Čović (SRB), napadač, 30 godina, Beočin, Srbin
13/14 Donji Srem
2014-1 Spartak Semej (Kazahstan II)
14/15 Proleter Novi Sad (II)
2015 Šahtjor Soligorsk (Belorusija)
15/16 Proleter Novi Sad (II)
2016 Minsk (Belorusija)
16/17 Lamija (Grčka II)
2017 Minsk (Belorusija)
17/18 Proleter Novi Sad (II)
18/19 Proleter Novi Sad
19/20 Vojvodina
20/21 Vojvodina

Momčilo Mrkaić (BIH/SRB), napadač, 31 godina, Trebinje, Srbin
13/14 BSK Borča (II)
14/15 BSK Borča (II) – Drina Zvornik (Bosna i Hercegovina)
15/16 Radnik Bijeljina (Bosna i Hercegovina) – Vitez (Bosna i Hercegovina)
16/17 Zrinjski (Bosna i Hercegovina)
17/18 Zrinjski (Bosna i Hercegovina) – Javor Ivanjica
18/19 Zemun
19/20 Javor – Vojvodina
20/21 Vojvodina

Slavoljub Đorđević (SRB), trener, 41 godina, Beograd, Srbin
15/16 Crvena zvezda mlađe kategorije
16/17 Crvena zvezda mlađe kategorije
17/18 Crvena zvezda U17
18/19 Crvena zvezda U17
19/20 Crvena zvezda U19
20/21 01/09/20 – Radnik Surdulica
Sa golmanskom pozicijom imaju problem. Vracen je Rockov, ali na pozajmicu iz Fehervara, sa stalnim ugovorom bi resili na duzi niz godina pitanje jedinice.
Odbrana je nedostojna imena kakvo je Vojvodina. Stoperi su losi, nedorasli medjunarodnom fudbalu, od bekova Devetak i Bjekovic su velika razocarenja, forisriani su i u klubu i u madjim reprezentativnim selekcijama, ali pretanko je to i za nasu ligu. Dopada mi se samo matori Djordjevic, tehnicki je savrsen, kada vidis kako salje pasove, kako lopta leze uz nogu, skolovan bocni igrac, medjutim istice mu ugovor, ne mogu ga prodati nigde za neke novce zbog godina. Na desnom su vratili Lazarevica sada u januaru, ali sve je to u globalu tanko.
U sredini Top ce izrasti u prvoklasnog igraca, porede ga sa Jokanom, ne slucajno, ali pitanje je hoce li ga zadrzati jer je klupska kasa - prazna. Zuka oscilira dosta, drag mi je igrac, podseca na svog komsu Micu Ivanica koji je mozak Crvene zvezde, ali jos mora da napreduje. Veza je neiskusna!
Krila su mozda i ponajbolji deo tima, barem se pokazao i neki dan protiv Napretka. Vukadinovic i Simic su iskusni igraci, Simic nije imao kvalitet za Zvezdu, mada ga je Miloje forsirao i u Ligi sampiona, ali za Vojvodinu i ova slabija evro-takmicenja je dobar. Tu je i mali Kabic, ali njega ce prodati u Seriju A, kad-tad, mislim da je transfer samo prolongiran.
Napad nemaju. Mrkaica su se otarasili, Covic je takodje pred izlaznim vratima, pominje se Poljska, zeli da uzme jos negde vece novce u smiraj karijere.
Stopera iz Gambije nisu doveli, pregovaraju navodno jos uvek, spominje se i Seduba Suma, mada je pitanje koliko je on jos za ozbiljnog fudbala.
Dakle trebaju da vezu Rockova, treba im daleko bolja odbrana od ove, treba im nov napad verovatno i da zadrze mlade Topa i Zuku - imace konkurentnu ekipu! Ekipu koja ce i u Evropi moci igrati iducih sezona pristojnije.
Ako zele da iskoriste napredak zemlje/saveza/lige na UEFA-listi - imaju preduslove. Da li ce to i uciniti - sa Vojvodinom se nikada nista ne zna.

TSC Backa Topola

slika
Marko Petković (SRB), desni bek, 29 godina, Sremska Mitrovica, Srbin
13/14 Crvena zvezda
14/15 Crvena zvezda
15/16 Crvena zvezda
16/17 Crvena zvezda
17/18 Spartak Moskva (Rusija)
18/19 Spartak Moskva (Rusija)
19/20 Tondela (Portugalija)
20/21 TSC

Aranđel Stojković (SRB), zadnji vezni, 26 godina, Dobanovci, Srbin
13/14 BSK Borča U19
14/15 BSK Borča (II)
15/16 BSK Borča (II) – OFK Beograd
16/17 Spartak Subotica
17/18 Spartak Subotica
18/19 Vojvodina
19/20 Vojvodina
20/21 Vojvodina

Saša Tomanović (SRB), zadnji vezni, 32 godine, Sombor, Srbin
13/14 Inđija (II) – PIK Prigrevica (IV)
14/15 PIK Prigrevica (III) – Inđija (II)
15/16 Inđija (II) – Mladost Podgorica (Crna Gora)
16/17 Javor Ivanjica
17/18 TSC (II)
18/19 TSC (II)
19/20 TSC
20/21 TSC

Dejan Milićević (SRB), ofanzivni vezni, 29 godina, Novi Sad, Srbin
13/14 Proleter Novi Sad (II)
14/15 Retis (Austrija IV)
15/16 Retis (Austrija IV)
16/17 Proleter Novi Sad (II)
17/18 TSC (II)
18/19 TSC (II)
19/20 TSC
20/21 TSC

Mihajlo Banjac (SRB), ofanzivni vezni, 22 godine, Inđija, Srbin
15/16 Inđija U17
16/17 Inđija U19
17/18 Inđija U19
18/19 Inđija (II)
19/20 Inđija
20/21 TSC

Đuro Zec (SRB), levo krilo, 31 godina, Temerin, Srbin
13/14 Donji Srem
14/15 Donji Srem – Borac Čačak
15/16 Borac Čačak
16/17 Voždovac
17/18 Voždovac – Napredak Kruševac
18/19 Napredak Kruševac – Krupa (Bosna i Hercegovina)
19/20 Napredak Kruševac – TSC
20/21 TSC

Jug Stanojev (SRB), desno krilo, 22 godine, Novi Sad, Srbin
15/16 OFK Hajduk Novi Sad U17
16/17 Crvena zvezda U19
17/18 Crvena zvezda U19 – Grafičar (III)
18/19 Grafičar (III)
19/20 Grafičar (II)
20/21 TSC

Žarko Lazetić (SRB), trener, 39 godina, Kosovska Mitrovica, Srbin
15/16 14/10/15 – Teleoptik (III) (pomoćni trener) – 25/12/15 – Partizan (pomoćni trener)
16/17 Partizan (pomoćni trener) – 01/08/16 – 17/10/16 – Partizan U17
17/18 Partizan U19
18/19 11/03/19 – Partizan – 28/03/19 – 11/04/19 – Teleoptik (II)
19/20 Teleoptik (III) – 31/10/19
20/21 Metelac Gornji Milanovac
Jedino sto je vredelo u TSC-u su: vezni red i krila.
Sve ostalo je bilo upitno.
Defanziva je kriminalna. Dovodjenje Slobodana Rajkovica je jedan od najvecih promasaja, verovatno uz Zvezdinog Dionija najveci promasaj predjasnjeg letnjeg prelaznog roka.
Klub vraca iz inostranstva isluzene polovnjake koje ne zeli niko. Petkovica i Rajkovica su vec utrapili u Madjarsku (za sta ce ovaj klub takodje velikim delom i sluziti, a sto ima i logike), sada su doveli Skuletica koji takodje ne obecava (bio je ocajan u Lucanima). Moguce je da ce i on na leto put tamo nekog Honveda ili MTK, posto u srpskoj ligi nece moci parirati.
U sredini Tomanovic je stub, odlican na prekidima, jak, robustan igrac, ali i sa slifom za igru, Stojkovic takodje sa reputacijom u domacem fudbalu, oko Banjca se duze vreme dize najveci hajp, on je glavna zvezda, ali ga Zvezda nije kupila, navodno je visina obestecenja bila sporna. Sve u svemu - prodace ga. Zec koji je bio odlican jesenas je otisao.
Napad - nemaju. Imaju talenata, ali ih ne forsiraju uopste zbog isluzenih staraca. Dakle nepohodan im je remont verovatno u svim linijama, ako zele da igraju bilo kakav evropski fudbal, trenutno dele sa lazarevackom Kolubarom 11. i 12. mesto u ligi!
Najnoviji stadion u zemlji - imaju. Sve ostalo - nemaju :kafa:
18 feb 2022, 00:10
Sa detinjim poskocicama i postovima od tri reci, te eventualnim poznavanjem sopstvene lige koliko poznajem i ligu Grenlanda, "popularnost" bi porasla :kafa:
Doticno dete se vec zalilo na forumu parafraziram "zasto pratim/poznajem srpski fudbal/kosarku". Ko da mu je neko cuclu i zvecku oduzeo.

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 19 feb 2022, 04:11

krlekapiten je napisao/la:
17 feb 2022, 23:00
Ti si veća dijabola nego što sam pretpostavljao. Laza Lazarevic nivo. Zao mi te. Iskreno.
A vidis meni je zao - nesto drugo.
Kada vec pominjes Lazu, pre si ti kompatibilan sa njim (ne mislim na sjajnog pisca srpskog realizma), i to kao verni postovalac Bimba (Bimbo je inace odavno skinuo Partizanov dres) :arrow:
slika
Vidis, Bimba cu verovatno ja finansirati, tacnije njegov tretman u Lazi, kao i drugi ljudi sa srpskim pasosem, tj. njeni poreski obveznici koji imaju imanje na njenoj teritoriji, placaju porez, reziju, pune budzet itd, jer Bimbo jos uvek ima srpski pasos koliko znam, ima pravo na sve socijalne i zdravstvene usluge. Ali zasto tvoj tretman da finansiram? Nisi moj drzavljanin, pljujes mi non-stop zemlju i narod kao da si placen Boze me prosti za to, a sutra ces traziti iste benefite u toj mojoj zemlji kao i ja?! To je meni - zao. Sta bi ti, da mi pljujes po zemlji i jos da mi odlucujes u njoj?! Izbij tu sebi fiks-ideju iz glave :kafa:

Da se vratimo ligi:

Raspored meceva:

Subota:

14:00 Novi Pazar - Kolubara
16:00 Cukaricki - Mladost Lucani
18:00 TSC Backa Topola - Spartak

Nedelja:

13:00 Proleter - Crvena zvezda
15:30 Partizan - Radnicki Kragujevac
18:00 Vozdovac - Radnicki Nis

Ponedeljak:

15:00 Metalac - Vojvodina (termin :facepalm: )
17:00 Radnik - Napredak

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 19 feb 2022, 18:37

Lajger je napisao/la:
19 feb 2022, 15:56

Ne pljuje ti po državi , već po mezimici ,ali ZvezdoSrbi se odmah uzbude .
Jeste, da ti poverujem da sam na tvom mestu, ali nisam od juce na forumu.
Nema posta da ne opljune po Srbiji ili pripreti srpskim forumasima banom ili place zasto ljudi poreklom iz Srbije uopste komentarisu. Provaljena trolcina. A i kloniran nalog :kafa:
Sta su to "ZvezdoSrbi"? Pretpostavljam da onda postoje i "PartizanoSrbi" :lol:
Sada, ja bih ti rekao, jel' te sramota uzeti ime naroda u kontekstu (nebitnih) fudbalskih klubova, ali necu, posto sada sumnjam da imas i 15 godina. Cenim imas 12-13, ne vise.

Nego da se ostavimo besomucnog trolovanja,

Novi Pazar - Kolubara 1:2 na "Djaizkoin areni" (kakvo ime sunce ti lebovo :urnebes: ). Ljudi se sprdaju i nazivaju Gradski stadion - Aldzazira arena :rol: Posle "Ping Pong" lige, sada i "Al Dzazira arena" :rol:
Kolubara jednostavno bolja, dobro selektirana, i ulaze u borbu ne samo za PO, nego cak i za evrokupove :crazy:

Cukaricki - Mladost Lucani 1:0
- Rakonjac! Cukaricki mi deluje kao "najzabarskija" ekipa u ligi , nekako mi ovaj rezultat ide uz njih

TSC - Spartak 1:1 posle 27 minuta - odlican mec :clap: Derbi severa Backe opravdava sva ocekivanja

Edit: tabela lige na sofascore je netacna!

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 19 feb 2022, 18:48

Lajger je napisao/la:
Ispishaju ti se ZvrzdoSrbi po samoprozvanoj instituciji i avangardi od kluba.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 19 feb 2022, 20:11

TSC Backa Topola - Spartak 2:1

Sreckovic promasio bod. Jedan od retkih kvalitenijih igraca koji im je ove zime ostao, veceras - tragicar.

TSC pod Lazeticem nastavlja da igra kilavo. Odbrana ocajna. Skuletic ponovo nista nije pokazao spram renomea koji je pri dolasku u klub uzivao.
Pisao sam na ovom podforumu, ponavljao ko papagaj da TSC ima odlicne mlade napadace. Veceras je 18-godisnji Ratkov u stilu rasnog strelca doneo tri boda Topolcanima. Sjajan sut sa distance u levi donji ugao Dubljanica.

Prvi gol takodje sut sa distance Milicevica. TSC je slavio na individualni kvalitet, ali mislim da jos nije izasao iz krize, daleko je od toga. Spartak ocajan - borba za opstanak postaje sve "izglednija", ozbiljan su kandidat za baraz. Uz Novi Pazar i Radnicki iz Kragujevca naslabiji roster u ligi. Srpska liga je jednostavno van "vecitih" toliko izjednacena i toliko je napredovala da vise sebi ne mozes priustiti luksuz da preko zime ostanes bez 3-4 vazna igraca, a ne dovedes zauzvrat nikoga ko odmah pravi razliku u tvoju korist.

Ocekujem i da Vozdovac malo uspori. I oni su na kraju ostali i bez Vujnovica, a bez adekvatne transfer-rokade u kadru.

Kolubara je od glavnog kandidata za ispadanje u julu mesecu sada postala ozbiljan kandidat za plej-of. Ako Metalac prekosutra savlada Vojvodinu u Milanovcu, eto i njih za Kolubarom.

Radojicic napustio Novi Pazar. U prva dva kola jednostavno je njegova ekipa najnekonkurentnija, najlosiji fudbal igraju, najsporiji, najstaromodniji. Pazar nema sta da trazi u ovoj ligi. Nema kvalitet jednostavno, ni kadrovski, ni organizaciono. Druga liga im je mera.
alan_kardec je napisao/la:
19 feb 2022, 18:48
Ma pusti ga, nema on veze ni sa Partizanom.
On je navijac "Bimbo Soccer Club"-a. Bimbo je inace u sedmodnevnoj zalosti, najavljivao je nedeljama tezak poraz Partizana u Pragu, pa je sada najveci predmet sprdnje u fudbalskoj Srbiji.
Bimbo ce nam uskoro postati i sudska musterija, vise bivsih Partizanovih fudbalera je najavilo sudske tuzbe protiv njega.
Trebace nam uskoro i dobri crtaci stripova, jer kada Bimbo pojede bananu - desava se neverovatna promena!

Kristijan
Kontakt:

Post Postao/la Kristijan » 20 feb 2022, 16:16

Pazar prvi konkurent za ispadanje. Ono što oni igraju je katastrofa.

Što se ostalog tiče, derbi će dati odgovor da li se završava prvenstvena trka ili će i dalje trajati.

Bilo bi lijepo da RDN izbori Evropu, ali mislm da nije previše realno.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 20 feb 2022, 17:00

Haj,skoči,daj gol glavom,hej Pavkov.

Večeras Kup Koraća u Nišu,a sljedeći vikend Rajko Mitić,Zvezda mora pobijediti da ostane u realnoj utrci

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 20 feb 2022, 18:01

Kristijan je napisao/la:
20 feb 2022, 16:16
Bilo bi lijepo da RDN izbori Evropu, ali mislm da nije previše realno.
Nemaju kvalitet.
Protiv Partizana jalovo, par prekida koje nisu umeli ni da izvedu, protiv Zvezde tezak bunker i jedna opasna kontra u kojoj su se spetljali za 90 minuta.
Njima je i plej-of premija, kakva crna evro-scena. Evo pocinju za koji minut na krovu protiv Vozdovca koji je preko zime ostao bez dva najbolja igraca - ali Vozdovac nije reper.

Cukaricki, Vojvodina, Vozdovac, Proleter ili TSC recimo igraju fudbal, tj. pokusavaju da igraju protiv "vecitih", dok ovi jalovi bunkerasi ne. Da odu u Evropu izgubice prve dve utakmice, nece biti u stanju da prodju ni drugo kolo kvalifikacija za LK.

Vojo Ubiparip - kakav komad budale :rol:
Crvena kartoncina na stoperu Partizana, budala djonom rasekao glavu Vujacicu i jos se frajer i buni kod sudije! :urnebes: Pa ja bih mu za onaj protest kod sudije odrapio jos jedan mec suspenzije. Jadan je Radnicki kada pojacanje trazi u - Ubiparipu! Idi covece u penziju, ili idi u trecu ligu, igraj za Kabel, to ti je mera.

Novi Pazar i Radnicki Kragujevac - to MORA da ispadne iz lige! Oni su po kvalitetu igrackog kadra za level ispod ostalih 14 klubova u ligi! Njima ni Klop i Gvardiola da dodju ne pomazu. Ljudi jednostavno - ne znaju. Sada je i Pazarce Radojicic ostavio na cedilu, ima znanje, ali nikada nece postati trener, verovatno ga je delom i nesposobna uprava ucenila pre meca da ako izgubi od Kolubare, da onda podnese ostavku. Pazar moze dobiti sada samo losijeg trenera.
Mislim da ce u plej-autu biti zanimljivo samo ko ce morati u baraz, dakle kota 13 i 14, direktni putnici u nizi rang bice odavno poznati.

Borjan skinuo opet penal :rol:
I opet se zale ljudi koji ne znaju pravila. Opet noga zapela na liniji...
Sve regularno, covek ima vrhunsku tehniku, opet skratio ugao i opet mu izvodjac sutirao po sredini (Ninkovic). Zivu loptu mu uhvati.

slika

Sto se tice derbija - moze mnogo da resi.
No prvo Partizan da zavrsi posao sa praskom Spartom.
U derbiju Zvezdi odgovara brza igra, da se lopta sto vise gura na bokove, dok Partizanu odgovara sto sporija igra, da se igra na sredini, da ne kazem da bude tuca. Videcemo kako ce se Stankovic i Stanojevic neutralisati i pokusavati nametnu svoj stil i zamisli. Ne ocekujem leprsav fudbal, ali takticki sigurno zanimljivo nadmudrivanje.
Zadnja izmjena: EpateguiHuleteti, dana/u 20 feb 2022, 18:08, ukupno mijenjano 1 put.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 20 feb 2022, 18:07

Kraljina

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 20 feb 2022, 18:28

Sta kaze - da mu se progleda kroz prste :urnebes:
Dva meca suspenzije ide Ubiparipu za kung-fu udarac realno. Nije namerno, ali onako se ne ide na coveka u duelu.

Inace i ovo sto mu navijaci Partizana vredjaju porodicu i ove njegove retoricke vratolomije - ruzno i nepotrebno vise vec odavno :kafa:

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 20 feb 2022, 19:35

Lajger je napisao/la:
20 feb 2022, 14:30
alan_kardec je napisao/la:
19 feb 2022, 18:48
Lajger je napisao/la:
Pa nismo mi pevali Partizan Srbija ,nikad Jugolsavija , nego vi Zvezda Srbija nikad Jugoslavija .
A i sve je podređe no vama .
I jeste Partizan instucija i avangarda .
Ali si zato psovao malo porodicu Lalatovicu - Niksicaninu poreklom inace, ciji se svetonazori po pitanju Crne Gore odavno znaju.
I sta imas protiv Partizana u Srbiji?! Gde bi ti to njega izmestio - kod Bimba u americku ambasadu? Probaj, pa ces videti sta ti onda partizanovci misle, mada ti tribine video nisi. Mislim jesi, ali uz prisustvo tate koji te je vodio na stadion.

Sto se tice "slucaja Vicevic", sve je vec receno. Ono se ne sme desavati nigde, ali je gresku napravila uprava VK Crvena zvezda angazmanom Vicevica, potcenili su situaciju u Crnoj Gori, ne Beogradu! Nema ono veze sa Beogradom i nekakvim klupskim rivalstvom Zvezda-Partizan.

Idemo redom, posto poznajem neke vaterpoliste i licno, a imam malo i vise godina od tebe, pa pamtim neke stvari.

Prvo, u Zvezdi i Partizanu su i 90-ih vaterpolo igrali igraci hrvatske nacionalnosti i nikada nije bilo problema! I ne sme se tu stvarati nikakva tenzija bez potrebe. I danas igra u ligi nekoliko momaka iz Hrvatske bez problema.
Sto se tice Vicevica, prva afera je izbila 1991. godine. Vicevic je bio deo reprezentacije koja ce uzeti zlato na evropskom u Atini, ali koja je bila bez hrvatskih igraca, posto je hrvatski vaterpolo savez povukao svoje igrace. Ostao je Korculanin Vitomir Padovan, tada igrac Partizana, u reprezentaciji je bilo i bokokotorskih Hrvata. Pre svih Mirko Vicevic. Tada se iz Hrvatske vrsio pritisak na Vicevica da ne putuje na prvenstvo, ali se u celu stvar ukljucila i porodica Mirka Vicevica, tacnije otac i majka trazeci da njihov sin ostane u reprezentaciji kao i ranije, kako se ne bi zamerali komsijama. Vicevic je i nakon rata ostao u reprezentaciji, te je igrao na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. za SR Jugoslaviju. Njegov brat Zeljko Vicevic igrace dve godine kasnije i na svetskom u Pertu i uzeti bronzu na tom turniru.
Generalno Hrvati iz Boke su igrali za reprezentaciju i nikada nije dovodjeno u pitanje njihovo igranje: braca Vicevic, golman Zdravko Radic i kasnije Nikola Janovic. Ostali Bokelji su bili srpske nacionalnosti: Vlado Gojkovic, Leka Ivovic, Boris Zlokovic, Predrag Jokic, Nenad Vukanic, Veljko Uskokovic, Ranko Perovic (politicki liberal), selektor Petar Porobic itd.
Mada je i medju tim Srbima bilo u crnogorskoj javnosti podela, odnosno napadani su u novije vreme: Vlado Gojkovic, Leka Ivovic, a potom kasnije i Boris Zlokovic, pre njih i Predrag Jokic, jer su u DPS-naocalama bili "ultra/veliki Srbi". Isto tako i sa suprotne strane Mirko Vicevic koji je bio i politicki aktivan (ili Nikola Janovic), s tim sto je Vicevic ipak bio verodostojniji kao covek, posto je bio funkcioner cini mi se HGI (Hrvatske gradjanske inicijative), dakle predstavnik svog naroda/nacionalne manjine, a ne rezimska poluga iz reda nacionalne manjine.
U poslednjih 10-ak godina je na liniji pozicija - opozicija bilo svega, da ne pisem o tome ovde, pa su tako i ti sportisti bili uvlaceni u te politicke igre.
Inace Mirko Vicevic je osnovao i klub pod imenom VA Cattaro (vaterpolo akademija Kotor), ali je ta prica promptno okoncana posto je glavni finansijer kluba likvidiran u mafijaskom obracunu u Budvi, dakle necemu sto nema veze sa Srbima/Hrvatima i takvim pricama.
Kako god, crnogorski vaterpolo je zahvaljujuci DPS-u doziveo totalni sunovrat, bazeni su u fazi raspadanja, nema ulaganja, strategije, nicega, ostali su samo dugovi, pa se velika vecina vaterpolo igraca i radnika iz Crne Gore okrenula - Srbiji. Krenuo je egzodus crnogorskih vaterpolista u Srbiju i on i danas traje i trajace.
Medjutim i u srpskim klubovima ima svega. I tu ima podela medju tim ljudima, pridoslicama. U Sapcu igra centar Savo Cetkovic, centar crnogorske reprezentacije, odlican prospekt, igrac koji je na toj prosrpskoj strani u Crnoj Gori, a i u drugim klubovima je dosta slicnih Cetkovicu.
Medjutim samo u Zvezdi igraju i ovi iz drugog bloka. Letos su dovedena tri crnogorska reprezentativca, za jednog se zna da je podrzavao DPS u proslosti (dosao iz Marselja), dok su druga dva neutralna, mada sada vise naginju srpskom bloku. Racunajuci na tu cinjenicu, doveden je i Vicevic. Inace istorija odnosa i veza VK Crvena zvezda sa Crnom Gorom je podugacka, traje decenijama. Uvek su vise Crnogorci gravitirali Zvezdi (igrali, trenirali, sedeli u upravi), dok je Partizan dovodio nekada pretezno iz Hrvatske i trenere i igrace. Iz Splita i Dubrovnika pre svega, sto Srbe (Manojlovici, Andric i drugi), sto Hrvate (Orlic, Rudic, Belamaric, pomenuti Padovan i drugi).
Letos je najveci kotorski talenat krenuo put Novog Beograda (Sapicev klub) sto je u Crnoj Gori skoro izazvalo aferu, ali jednostavno moc novca i sportska perspektiva bili su jaci od stranackog patriotizma.
Sa Vicevicem je "eksplodiralo" ono sto je mesecima, sada i godinama funkcionisalo, a prenelo se iz Crne Gore na beogradske vaterpolo-bazene. Greska uprave kluba, greska i Vicevica u proceni, idiotluk sacice "navijaca", mada sumnjam da je ta akcija nastala spontano od samih navijaca, pre bi je svrstao u politicke obracune u Crnoj Gori, a koji poslednjih godina kulminiraju.
Tako da ne lupetas bezveze o nekim stvarima koje evidentno ne poznajes, ne zameram ti, balavac si od 12-13 godina, imas vremena pred sobom, shvatices neke stvari i odnose u drustvu, odnosno istoriju istih.
Kako god, Zvezda ima novog tenera, selektora Dejana Savica, poslednji mec su priredili senzaciju pobedom nad Novim Beogradom, Vicevic je takodje napravio pametan potez, povukao se odmah, sto je bolje i za njega, i za klub, a srpska vaterpolo javnost je naucila lekciju - da ne moze izolovano donositi odluke od drustveno-politickih dogadjanja i van Srbije.
Psovanje i Vicevica i tog Lalatovica - kao ljudi koji poticu iz Crne Gore je odvratno i mora se iskorenjavati, a ne preko tih ljudi voditi medjuklupska bitka, jer to sa klubovima veze vise nema.

EpateguiHuleteti
Kontakt:

Post Postao/la EpateguiHuleteti » 20 feb 2022, 20:05

Vozdovac - Radnicki Nis 0:0

Los mec, blago receno. Vozdovac (vise) ne moze, prodali su najkvalitetetnije ofanzivce, Radnicki ne zna.
I protiv Vozdovca - krompir. 270 minuta ovog proleca Nislije = 0 golova. I plej-of im je premija. Kakva crna Evropa...

Odgovori

Natrag na “Fudbal u regionu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.