Pored naše PL,svakako itekako mi zanimljiva liga,nadat se da ima još istomišljenika ili diskutanata na ovom forumu.Prije svega ne želim bit patetičan (ponosan sam što sam bosanac,ali istovremeno mislim da je najbitnije bit čovjek)al nadam se da neće bit ljudi sa predrasudama i vansportskim diskusijama,već isključivo sport.
ЈSL je najjače fudbalsko takmičenje u Srbiji.U sezoni 2011-2012 imaće 16 učesnika,koji će u 30 kola se borit za titulu šampiona.Prvak za sezonu 2010-2011 je Partizan.
JSL se igra od raspada SFRJ,što se trofeja tiče Partizan je osvojio 12 titula,Crvena Zvezda 6,a Obilić jednu. Kada se govori o trofejima prvaka najviše ih ima Zvezda (ako se računa period SFRJ).
JSL je najkvalitetnija liga u regionu,liga sa najvećom posjećenošću,koja je opet preskromnih 2421 gledalac po meču. Najveći stadion u ligi je Marakana u Beogradu (kapacitet 54000). Veći stadioni su (stadion Partizana 32700,Čika Dača 22000, Smederevo 17200,Jagodina 14000,Karaburma 13100,Karadjordje 13000).
Učesnici JSL Srbije za sezonu 2011-2012 su:

]

Naime 16-ti putnik još nije definisan,to je na osnovu tabele trebao bit BASK,ali Novi Pazar kao treća ekipa iz Prve lige bi vrlo lako mogla zaigrat u JSL.
Sezona JSL startuje 13 avgusta.
JSL daje i četiri tima koja će se takmičiti u evro kvalifikacijama.
Šampion Partizan kreće od drugog kola kvalifikacija za LP protiv makedonske Škendije,Crvena Zvezda će krenut od trećeg kola kvalifikacija za LE,dok Vojvodina kreće od drugog kola LE i igraće protiv Vaduza.Rad će u prvom kolu igrat protiv ekipe iz San Marina.
JSL osim drugih zanimljivosti ima i popriličan broj stranaca (od kojih su neki ostavili dubok trag ili bili potencijali u našoj ligi (PL).,neki od onih koji će igrat ili koji trenutno igraju u srbijanskim klubovima su:
PARTIZAN: Stefan Savic (Crna Gora),Aleksandar Lazevski (Makedonija),Joseph Kizito (Uganda),Medo (Sierra Leone),Ivan Ivanov (Bugarska),Lamine Diarra (Senegal),Eduardo Pašeko (Brazil).
CRVENA ZVEZDA: Boban Bajković (Crna Gora),Lee Ady (Gana),Stevan Reljić (Crna Gora),Cadu (Brazil),Awal Issah (Gana),Evandro (Brazil),Marko Vešović (Crna Gora),Cristian Borha (Kolumbija), Vinicijus Pašeko (Brazil).
VOJVODINA:Danijel Mojsov (Makedonija),Milko Novaković (Crna Gora),Janko Tumbasević (Crna Gora),Naemeka Ajuru (Nigeria),Giorgi Merebashvili (Gruzija),Miroslav Stevanović (Bosna i Hercegovina),Antwi Yao (Gana),Abou Oumarou (Kamerun),Nemanja Bilbija (Bosna i Hercegovina)
RAD:Milan Borjan (Kanada),Aleksandar Kosorić (Bosna i Hercegovina),Uroš Delić (Crna Gora)
SPARTAK:Miroslav Čovilo (Bosna i Hercegovina),Mouyi Cheng (Kina),Nemanja Nikolić (Crna Gora),Darko Karadžić (Crna Gora).
SLOBODA PS:Darko Božović (Crna Gora),Radoš Bulatović (Crna Gora),Francis Bossman (Gana),Ricardo Silva (Brazil),Gjorgi Tanušev (Makedonija),Edin Ademović (Bosna i Hercegovina),Tiago (Brazil).
OFK BEOGRAD:Ivan Kecojević (Crna Gora),Miloš Mrvaljević (Crna Gora),Augusto Batioja (Ekvador).
JAVOR:Nemanja Supić (Bosna i Hercegovina),Emeka Ogeugbu (Nigerija),Eliomar (Brazil),Filip Petrov (Makedonija),Ifeanyi Onyilov (Nigerija).
BORAC ČAČAK:William Alves (Brazil),Stefan Spirovski (Makedonija),Washington (Brazil).
SMEDEREVO:Dejan Ognjanović (Crna Gora),Goran Todorov(Makedonija).
BSK:Nebojša Pejić (Bosna i Hercegovina),Asmir Kajević (Crna Gora),Dražen Andjušić (Crna Gora).
JAGODINA:Marko Šimić (Hrvatska),Vladimir Ilić (Crna Gora),Marko Mugoša (Crna Gora),Dragan Stojkov (Makedonija).
HAJDUK:Miloš Kovačević (Crna Gora),Aleksandar Jovanović (Bosna i Hercegovina),Filip Kasalica (Crna Gora),Miloš Mišić (Hrvatska).
METALAC:Abel Hammond (Gana),Betolingar Misdongart (Čad).
NOVI PAZAR (eventualno prvoligaš):Vincent Kayizi (Uganda),Miloš Djalac (Crna Gora).
BASK(nezvanična situacija oko mjesta):Danilo Radulović (Crna Gora).
Da ne bi bilo zabune čeka se odluka FSS oko 16-og člana JSL. (BASK ili Novi Pazar).