Haj onda odje. Bi od mene i ne citiraj me, ovo ti 5. Put kazem. Naporan si, neinteligentan, na drugim temama ljudi koji nemaju veze sa fks isto to kazu, asocijalan si ocigledno i zelja neke paznje a u biti samo lupas tonu gluposti. Ja dobro znam sto i sta pisem tako da takve karikature kao ti ne mogu sa mnom ulaziti u rasprave vec pisu nepovezane gluposti a zaista mi ego ne dozvoljava da se spusta na tvoj nivo i raspravljam sa tobom. Ides na ignore listu jer ne zeli da mi mozak funkcioniše na nivou razmislja ja osobe kao ti pa da kontam sta pises.
Najbolje ti je da ispocetka krenes.. a mogu ti ja i nacrtat ako zelis. Samo reci
Na ovoj temi se izgleda samo prijeti...
Ako se ne slažes s nekim, odmah prozivke za nekakve obracune...
Da Bog sacuva...
Pozdrav svima...
Pa tako je od ljetos. Ko god nije za Husrefa i spomene neke stvari koje nisu ok od strane grupe navijaca koji misle da su bezgresni odmah idu etikete kerpvi, sabrini i, jahicevi, ubaceni borovi i slicno...
Neka agresivna, nesto, prijetnje, dodji pa u lice reci i slicno... Ono, da ne povjerujes.
Ja uzivam u tome sto ne moram biti na bilo cijoj strani i sto mi je fks ispred svega i Svakoga.
Neki su se pak sjetili da pljuju po svemu kada im je najdraži dobio otkaz.
Kako te ba nije stid vise.. prozivas tribinu komplet.. ismijavas one koji imaju postovanja prema nekom.. glupani, narkomani, krezubi..
Nije agresivno kad ti to neko kaze "dodji pa reci u lice"... nego ti kulturno i normalno treba da predlozis bolji nacin u udruzenju a ne da fol prozivas i ismijavas neciji trud...
To su isti ljudi kao i ti.. tvoji drugovi sa tribine.. sa normalnim drugarskim stavom mozes puno toga promijenit na bolje.. Svaka dobra ideja ide svima nama u prilog.. nemoj bit namcor budi neko sa idejom..
PS ja ti sve ovo mogu i u lice rec, bez problema...
Zadnja izmjena: simidobar, dana/u 03 jan 2020, 23:03, ukupno mijenjano 1 put.
Maleni dizu transparent "Jesul` Horde gdje su nekad bile"... 3 sekunde kasnije Horde dizu transparent "Gdje god bili - uvijek korak ispred vas"...
Svi mi znamo sta je Sjever bio prije 6-7 god, jednostavno neki ljudi su otišli i sad nije sjever na tom nivou. Al i ovi momci se bore idu na gostovanja, nema brojke kao prije sve je teze al ne treba ih ugnjetavati još dodatno. Pišem i pratim forum dugo vec i isti likovi šire negativu, pljuju Čalu, Dzenu, Husrefa, Sjever, Papeta,navijacke pjesme im se ne svidjaju, itd itd. Garantujem kad Vinko sveze dva kiksa oni ce ga prvi oprat s standardnom pricom gubi njihovo povjerenje.
Nije na zapadu na dzinetovom sjeveru protiv radnika kad smo titulu uzeli ..
Kako se nije skandiralo ,istok mu pjevao jedan je od nas dok je Slobodu trenirao kad su gostovali(istok pjeva gostujucem treneru nasem zvizdi)...svaki put kad je bio na Kosevu pjevano mu je to
Ali otkud tolika mrznja prema covjeku koji nam je donio najvise radosti ,dobio je otkaz ,ali su i ovi iznad njega ispucali limite i prelili su casu svojim nedolaskom a sve je dogovorebo bilo ,vjesto skrivanje iza kineza im nista nece pomoci ,sjever je otjerao sve predhodnike i ove ce .
Pa ja pricam o Ovom sjeveru, after 2007, nova ekipa. Zna se da od tada nema niko da sa sjevera dobije imenom nesto sve do Husrefa. A i za to ocito da postoje razlozi.
Nije to mrznja. Vjeruj mi. Pored toga sto je donio duplu, donio je i najtezi poraz od 46. Donio i najtezi poraz u derbiju. Donio je i to da ne razgovara sa 80% svlacionice. On je trener, bio je placen posteno za svoj posao, oni koji su ga placali ussu zaključiili da da dalje ne moze i to je to.
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Nije na zapadu na dzinetovom sjeveru protiv radnika kad smo titulu uzeli ..
Kako se nije skandiralo ,istok mu pjevao jedan je od nas dok je Slobodu trenirao kad su gostovali(istok pjeva gostujucem treneru nasem zvizdi)...svaki put kad je bio na Kosevu pjevano mu je to
Ali otkud tolika mrznja prema covjeku koji nam je donio najvise radosti ,dobio je otkaz ,ali su i ovi iznad njega ispucali limite i prelili su casu svojim nedolaskom a sve je dogovorebo bilo ,vjesto skrivanje iza kineza im nista nece pomoci ,sjever je otjerao sve predhodnike i ove ce .
Pa ja pricam o Ovom sjeveru, after 2007, nova ekipa. Zna se da od tada nema niko da sa sjevera dobije imenom nesto sve do Husrefa. A i za to ocito da postoje razlozi.
Nije to mrznja. Vjeruj mi. Pored toga sto je donio duplu, donio je i najtezi poraz od 46. Donio i najtezi poraz u derbiju. Donio je i to da ne razgovara sa 80% svlacionice. On je trener, bio je placen posteno za svoj posao, oni koji su ga placali ussu zaključiili da da dalje ne moze i to je to.
I pored tih svih mana je najtrofejniji i najuspjeaniji trener kluba ,dosta ce godina proci da ga neko pretekne ,evo vidjecemo sada ovog sto igra evropski fudbal iako smo prvi ,nebitno nije zasluzijo da mu se psuje i vrijedja i to je to sve lose on sto je uradio ide njemu na cast.
Vise od mjesec dana nisam usao na forum i majke mi kao da je vrijeme stalo..... Opet o Husrefu,opet se prijeti..pa jestel vi normalni,imamo novog trenera ,daj da razmisljamo o pojacanjima ,o igri koju igraju Vinkove ekipe,o pozicijama,igracima itd
Postavi nam listu predloženih kandidata za glasanje, da pokrenemo onaj prijedlog.
Nesmijem bez moderatora nista
Ako se njemu svidja ideja, mozemo svi dati prijedloge i onda izabrati 3-5 forumasa sa najvise glasova i posle anketu nek Morto napravi pa da se iskrvimo za pobjednika
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
Prije svega želim svima da poželim mnogo uspjeha, sreće, zdravlja a ostalo će doći samo po sebi.
Ovako nakon svega što sam se nagledao nakupilo se dosta gostovanja priblizno 40 ipak mogu i imam kredibilitet da pricam o Sjeveru o svojoj maticnoj tribini na kojoj sam odrastao.
E sad problem na nasoj tribini je što mnogi misle da su iznad vođe i većina nekih momaka od 16 17 godina utjeruju strah u kosti ostalim momcima od 14 15 godina koji deru grlo i navijaju, a neki balo od 16 godina dodje samo da ispusi travu, misli da ce on nesto poboljšat sjever i posjetu ako od 90 minuta navija svega 20 ? On se ne moze nazvati navijačem niti se može nazvati ultrasom.
Svaka čast za sve koji navijaju od 1 do 90 minute a tu sam i ja međju tom grupicom, ne furam se niti pametujem ikom, ali neke stvari AKO ZELIMO DA BUDE BOLJA POSJECENOST se mora promjeniti IZ TEMELJA.
Bordo pozdrav.
Kada umrem i odem, kad’ me ne bude, ja ću žaliti samo što nisam uz tebe.
Vise od mjesec dana nisam usao na forum i majke mi kao da je vrijeme stalo..... Opet o Husrefu,opet se prijeti..pa jestel vi normalni,imamo novog trenera ,daj da razmisljamo o pojacanjima ,o igri koju igraju Vinkove ekipe,o pozicijama,igracima itd
Pojacanja - otvori novu temu
Igru koju Vinko igra - otvori novu temu
Pozicije igraca - otvori novu temu
Sala brate malo, nece se ovdje zadugo nista pametno procitati ni napisati ja se bojim. Sad da dodje Messi, opet bi ovi poceli preseravati "da su ga doveli Husrefu bio bi on 10 bodova ispred", "uprava ljetos namjerno nije htjela dovesti Messija, spremali Husrefu otkaz".
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
Sve grane imaju losi i dobri stvari, sacu izlistat lose stvari koje trebamo popravit radi dobrobiti kluba u svim granama
Nam kinez vjetnamac
Previse malo para ulaze 10 m km je smjesna cifra za dvije godine. Dinamo koji je posteno receno real m za nas i hrvasku ligu al isto tako teska kita u evropskom fudbalu igracima kao gojak (kupiliga za 50 km od olimpica) platu ima napocetku oko 400-500 k km ako se uzme da je gojak sad neki 14-16 igrac dinama i da ima najmanju platu u dinamu i da mu je 400k km plata godisnje i da jednom klubu nebitno dinamo SARAJEVO bayern treba 25-30 igraca 10 m km place (uzeo sam 25 igraca) plus nameti znaci oko 17 m km godisnje plus treneri stadion kazne itd itd znaci 25 komada gojaka za 5 godina ces tesko il uz dosta srece uc jednom ili dva puta za tih pet godina u grupu lige evrope, gdje ces takode bit nabijan po 5-6 golova po tekmi. Znaci treba bar duplo vece pare da izbaci ako hocemo u evropsku ligu. Cinimi se po njegovom izvjestaju da je to cilj plus akademija. Ako se ne isplati uloziti 100 m km da bi se izborila grupa lige evrope opet treba da se trosi bar 10 m km godisnje plus klubska zarada 4-5 m km sto zarade od evrope sponzora itd. Al od tih 14-15 m km da ide 5-6 m km u akademiju.
Uprava:
Tu nema se puno sta zamjerit njima sem 3 stvari, stadion odnosno euro tekme sve se moraju igrat NA KOSEVU ILI NASEM STADIONU, ima prostora i finansija da se to rijesi, drugo smjena HUSREFA preko novina, na prvom mjestu, trece ako ne osvoimo prvenstvo oni ce bit glavni razlog, jer NAM je njih i navuko na tanak led sa podrzavanjem otkaza Husrefu i samim tim njima prebacio lopticu za otkaz ako nebude titula. Znaci podrzavam smhenu Husrefa al ne na nacin kao sto je smjenjen preko novina.
Navijaci; ujedno i predlazem HZ i svim simpatizerima
Baklje topovski udari ne posebno ne na evropskim tekmama mogu razumit i opravdat u derbiju protiv skretnice veleza gdje dode 2-3 hiljade gostujucu navijaca pa da imas se skim nadmetat dokazivat itd.. NAJVISE ME STRAH I NEBI VOLIO da sad u nastavku prvenstva Hz pocnu stvarat tu negativu i negativan pritisak i samim tim sputavat klub da uzme titulu, radi ylupeave, jer hz njih netreba nit moze smjenit do kraja sezone a ako isvoje titulu i netrebaju..
Hz postoje iskljucivo da pomognu klubu, i nemogu prihvatit da neko ima pravi da baca baklje topvske udare i da kaze mi to imamo pravo (bez obzira sto klub placa ogromne ostete) jer ja sam pravi hordas ja idem po gostivanju trosim svoje pare vi gledate na moja tv ili strim vama je lakse.. Znaci bolje nemoj ici po gostivanju idi na domace utakmice gledaj na tv utakmicu nego otic na gostovanje i bacit 4-6 baklji utom slucaju ti potrosio svoje pare plus potrosio klubske... Mora se stat u kraj jer se lahko moglo desit da dobijemo 100 k km kaznu od uefe zatvorenu tribinu plus ovih 140 k km prema savezu..
Igraci:
U ovih zadnji 5-6 godina imamo 4 godine dobre igrace samo za pl bh al cinimi se da nemamo nekog ko zna sa tim polu profesionalcima seljacicima upravljat odnosno imamo problem da nademo trenera koji ima celicnu ruku velko znanje i muda od bika bodaca od 1700 kg.. i mislim da je to najteze nac
Sjeticemo se izjava kad je kodro otiso sacemo igrat , pobjedili cinimi se svaku utakmicu. Jesic to je budala
Cala i husref trenirali igrali neki vrijeme dok im nisu dosadili nacin treniranja ili ponasanja trenera i onda njima smeta sto disu zrak smeta trening u 9 smeta voda smeta psovanje smeta ovo ono a kad su tek treneri dosli nista nije smetalo do prije par mjeseci grlili ljubili tog trenera kad su dk osvajali..
Znaci trener mora bit mudar lopov i imat znanje da bi mogo veslat upravu a i igrace jer su to prevaranti 90% njih najblize nesto nako ko Amaw da kad prica izgleda retardiran al on se spusti ( on je takav inace pa mu to nije ni problem) na taj nivo kroz javnost im navuce upravu i navijace na ledza sta god da on radi i kakvi god rezultati da budu njega nece niko smjenit i onda poluprofesionalan igrac daje najvise i nesmije dozvolit lukzuz da kaze e sad cemo igrat otiso je debil, amaw ima problem sto nije bio fudbaler i sto nezna svoj poso znanjem al on maksimalno koristi upravu i navijace odnosno on je veci manijacima od kluba i moze to. A velez sb borac pa i sloboda i mlafost su pokazali da je duduk kao strucnjak..
Pa da si na sjeveru 10 godina bio znao bi da je 2007 kada je uzeo titulu dosta veca povezanost sjevera i Husrefa bila ,i tada je zastava bila manja na ogradi tada ti nije smetala ,i sada je Sarajevo na prvom mjestu da nije ne bi se skakalo po raznim vukojebinama i sebe izlagali opasnosti da nam Sarajevo nije u krvi ,lakse je na mojoj tv pregledati znam i ja to ali nije car u tome..
Uf. 2007? Na zapadu? Husrefova zastava-trans na sjeveru/zapadu? Ja bih da te podsjetim, 2007 titulu smo slavili na zapadu a ne na sjeveru. Sjecas se? Moze li ta slika ako nije problem. Ja se ipak sjecam sastanaka na Skenderiji u udruzenju, da je dogovor bio da se ne skandira, ne prave zastave i ne skandira pojedincima jer je cilj HZ podrska sarajevu a ne pojedincima koji su placeni da rade svoj posao.
Lazovcina, kakva crna zastava husrefa u to doba na zapadu.ko zna koliko godina ima ovaj klinac, kopiranje manijaka mentalitetom je osnovni problem tribine, hoce mitsku figuru kija je nopogresiva i da se furaju na to, vrlo poguban nacin razmisljanja jer se onda ulazi u bespotrebne konflikte i kriticiki aparst sveden na nulu, a najpogubnije je sto iz te fiksacije ko biva crpe superiornu poziciju.
Mozda, ali samo mozda, da pokusamo jedni drugima obracati sa dozom uzajamnog postovanja? Svi imamo istu poveznicu. Ne moramo se slagati, daleko od toga, pet prstiju je na jednoj ruci i svi su razliciti, a opet cine šaku.
Moze biti jedna, ili stotinu tema, to nije toliko bitno. Bitno je da postoje opšte norme ponašanja u uzajamnoj komunikaciji i jasna definicija onoga o čemu se raspravlja. Komunikacija treba da nas spaja. Ako, od deset stvari, postoji samo jedna zajednička, onda oko te jedne treba da gradimo ono što je u najboljem interesu za nas, a i za klub.
Šta znače psovke i pogrdni epiteti?? Sve nas okuplja FKS, pa dajte onda da normalno raspravrljamo, uvazavajuci argumente drugih. Nekad mi se čini da ovaj forvm postoji samo da se mjeri čiji je veći. Evo, moj je najmanji.
Nisam dugo na ovom forumu, ali bih volio da donesemo neke zajedničke zaključke, projekte i sl. pa da time izađemo pred klub. Čisto da damo svrhu našim raspravama. Jasno, uz dirigentsku palicu moderatora. Mozda banalan primjer, ali da nakon sprovođenja, recimo, zadnje ankete, moderator sastavi beko saopštenje kako razmišlja forum ovog sajte.
Izvinjavam se, to su samo neka moja razmišljanja.
@samozdravlje. Duzan si mi odlazak na votku.
Necemo tako
Puno pozdrava.
Neku vece procitah na fb neki tekst od nekog zeljovca koliko mrzi sve sto je bordo i sto ima veze sa sarajevom. Sad mi krivo sto to nisam kopirao ali ako nadjem kopirat cu vam pa da vidite s kim se trebate raspravljati i svadjati a ne medjusobno sa bordo bracom