AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Monolog » 26 jan 2011, 10:05

Nisam ljubitelj MvB, al' ako je ugovor potpisan samo do kraja sezone, onda je ovo jedan od pametnijih poteza uprave Milana. Prije svega, doveden je bez odštete, a ne vjerujem da ima neka basnoslovna primanja, dakle, nije neko opterećenje kase. Kada vidimo povrede koje vas, mora se priznati, ne maze ove godine, posebno kada su veznjaci u pitanju, onda je dovođenje jednog "fightera" bilo prijeko potrebno. Da su najbolji dani iza MvB, to svi znamo, al' kod vas nije doveden kao igrač koji će praviti razliku na terenu, već kao osoba koja će upotpuniti rupe koje nastaju silnim povredama.

Što se tiče Emanuelsona, to je još bolji potez. Dakle, još jedan free agent koji je došao u Milano, al' je ovaj znatno mlađi. Može igrati na više pozicija, vrlo zahvalan igrač, valjda će napraviti karijeru sličnu Seedorfovoj(barem kada je Milan u pitanju).

Sjećam se da su prije početka sezone mnogi ovdje pisali kako će Allegri davati šansu mlađima(no na početku to i nije bio slučaj), a sada se ipak odlučuje za tu neku mladost. To može biti samo dobro; izgleda da je ipak pravi potez bio imenovanje Massima za glavnog trenera.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 26 jan 2011, 14:25

Dok su svi zalili sto odlazi Leo ja sam bio sretan jer sam bio siguran da ce doci neko bolji ... kada je dosao Allegri bio sam iznenadjen i iskreno nisam znao ko je on, kada sam vidio da je proglasen za najboljeg trenera u Italiji pored Mourinha i to dok je vodio Cagliari bio sam veoma sretan :mrgreen: nekako njegov stil igre,discipline i lik uopce me podsjeca na Capella.Volio bi da Max ostane duze vrijeme s nama, u najboljim je godinama i ja mu licno vjerujem :!:

BTW
1.MvB izjavio da zeli impresionirati veceras
2.Ibracadabra najavio da zeli sto dalje u LP i da zeli porusiti sve kritike na njega sto se tice LP 8-)
3.Criscitova alternativa Diego Contento :|
Zlatan Ibrahimović : The most Complete Striker in The World !

A.C Milan The Most Successful Club in The World ! ♥

Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 26 jan 2011, 14:58

ja ga se sjecam da oba puta pobjedio mourinhov Interss i to bas ih nadigrali...jbg morao je valjati , ajde da jednom pobjedi sreca, ali oba puta tesko, koliko se sjecam u Milanu bilo 2-3 :)

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 26 jan 2011, 15:40

AC Milan:

Golmani: Christian Abbiati, Davide Di Fabio, Flavio Roma;

Odbrana: Ignazio Abate, Luca Antonini, Rodrigo Ely (n. 53), Marek Jankulovski, Massimo Oddo, Sokratis Papastathopoulos, Thiago Silva, Mario Yepes;

Sredina: Simone Calvano (n 54), Urby Emanuelson (n. 28), Alexander Merkel, Mark van Bommel (n. 4);

Napad: Antonio Cassano, Zlatan Ibrahimovic, Nnamdi Oduamadi, Alexandre Pato, Robinho.

Verovatna formacija (4-3-1-2)

Roma; Oddo, Sokratis, Yepes, Antonini; Van Bommel, T. Silva, Emanuelson; Robinho; Pato, Ibrahimovic.

Mi dispiace per te non va, Noi Siamo in Serie A, ma tu vai bene per la Serie A HAHAHA!

meskalin
Kontakt:

Post Postao/la meskalin » 26 jan 2011, 16:06

robovi88 je napisao/la:AC Milan:

Golmani: Christian Abbiati, Davide Di Fabio, Flavio Roma;

Odbrana: Ignazio Abate, Luca Antonini, Rodrigo Ely (n. 53), Marek Jankulovski, Massimo Oddo, Sokratis Papastathopoulos, Thiago Silva, Mario Yepes;

Sredina: Simone Calvano (n 54), Urby Emanuelson (n. 28), Alexander Merkel, Mark van Bommel (n. 4);

Napad: Antonio Cassano, Zlatan Ibrahimovic, Nnamdi Oduamadi, Alexandre Pato, Robinho.

Verovatna formacija (4-3-1-2)

Roma; Oddo, Sokratis, Yepes, Antonini; Van Bommel, T. Silva, Emanuelson; Robinho; Pato, Ibrahimovic.
ja mislim da nece tako ici formacija jer onda bi Silva morao ici lijevo ili desno u srednjem redu jer je V Bommel u sredini, ja mislim da ce umjesto silve igrati Abete i da ce vezni reci ici ovako

----Urbi--vanBommel---Abate

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 26 jan 2011, 16:08

meskalin je napisao/la:ja ga se sjecam da oba puta pobjedio mourinhov Interss i to bas ih nadigrali...jbg morao je valjati , ajde da jednom pobjedi sreca, ali oba puta tesko, koliko se sjecam u Milanu bilo 2-3 :)
Mourinho nikada nije izgubio na Meazzi sa Interom u prvenstvu. Nije ni sa Portom, ni sa Chelsea-em, ni sa Realom.

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 26 jan 2011, 16:15

znači emanuelson u vezi ipak, osuđeni smo na antonija znači i dalje na beku :roll:
nisam uopšte nešto lud za kupom al ovaj sastav bi mogao proći sampu i u polufinalu palermo.
otkud mu sad odjednom oddo?
zašto ne abate na beku gdje je sasvim solidan a da malog merkela u vezni red stavi.
@magica
izgubio je u chelseau na stamfordu od barse, al da bi taj rekord djelovao što duži to zanemare i računaju samo prvenstva država, mada je opet podatak zastrašujući
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 26 jan 2011, 16:22

tony-mortale je napisao/la:znači emanuelson u vezi ipak, osuđeni smo na antonija znači i dalje na beku :roll:
nisam uopšte nešto lud za kupom al ovaj sastav bi mogao proći sampu i u polufinalu palermo.
otkud mu sad odjednom oddo?
zašto ne abate na beku gdje je sasvim solidan a da malog merkela u vezni red stavi.
@magica
izgubio je u chelseau na stamfordu od barse, al da bi taj rekord djelovao što duži to zanemare i računaju samo prvenstva država, mada je opet podatak zastrašujući
Ja sam za prvenstvene utakmice govorio. Nije izgubio 10 godina domacu prvenstvenu tekmu, te ga samim tim nije ni Allegri tukao sa Cagliari-jem.
Oddo igra da bi se Abate odmorio.
Antonini igra jer Milan nema levih bekova.

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 26 jan 2011, 16:27

ma ja sam vidio sastav sa abateom u veznom redu, a silva na klupi, a idealna je prilika kup i da proba emanuelsona na beku jer antonini je stvarno kriminalno loš i gori od njega sigurno nije, al vjerovatno mu sad antonini neće ići puno prema naprijed kad je emanuelson ispred njega a + je ljevak, dok se luka namjesti na desnu nogu za centaršut tri igrača ga stignu blokirati

ra1981
Kontakt:

Post Postao/la ra1981 » 26 jan 2011, 16:30

Pa Milan je u potrazi za lijevim bekom,a spominju se:Contento,José Enrique i Maxwell.Galliani je to potvrdio ;)

Alen Škoro
Kontakt:

Post Postao/la Alen Škoro » 26 jan 2011, 16:35

tony-mortale je napisao/la:
Alen Škoro je napisao/la:Milanezi 'oce da se rijese "agenture",a dovode igraca koji je ravnopravan sa svim igracima koji spadaju u "agenturu".
Nekako mi se cini da Milan samo krpi bezveze pozicije,bez nekog konkretnog razmisljanja.Bolje da ste uzeli nekog mladjeg igraca na Bommelovoj poziciji,nego sto ste njega doveli.
A sto se tice Emanuelsona,nadam se da ce procvjetati u Milanu. ;)
Zasto Milan ne pokusa ponovo napraviti neku sjajnu generaciju,tipa "Maldinijeve" ? uporedo stvara reprezentativce.
totalno krivo, vjerovatno nikako ne pratiš milan, od zadnjih 9 transfera samo mvb i yepes su stariji igrači, i oba su dovedena kao back up a ne da budu glavni igrači u timu.
druga stvar ne krpi se bezveze i bez razmišljanja već suprotno, trebala zamjena za dinja u napadu doveli najbolje moguće pojačanje-casana, najlošije mjesto u timu lijevi bek doveli emanuelsona, ozljedili se gatuzo, pirlo, boateng, straser, ambrosini doveli van bomela na 6 mjeseci da to po potrebi zakrpi.
mlađima se daje šansa u veznom redu ove sezone, više nego u zadnjih desetak godina sigurno
Volim ja mnoge klubove u Italiji,pa tako je jedan od njih i Milan.Ali stvarno volim mnoge klubove u Italiji,doduse neke vise,neke manje.Pratim ja Milan onako poprilicno,s obzirom koliko klubova pratim u Italiji,dosta znam i o Milanu.Vjerovatno si mislio to za mladje igrace da se odnosi na Merkela,Strassera, pa eto ni Sokratis nije star, tu je uvijek jedan strasni Pato, sad Emanuelson,pa ima se i TS, Abate treba jos da se dokazuje,mnogo jos on treba stvari da nauci, Ibracadabra ce valjati ovu sezonu,pa i slijedecu,na njega Milanezi ne mogu racunati kad su duge staze u pitanju,jedino da bude u Staff konkurenciji :mrgreen: Cassano,Robinho - mislim da od te dvojice puno vise moze dati Cassano,doduse moze dosta toga i Robinho,pa tek onda skontaj koliko moze Cassano :lol:
Samo sam bio iritiran dovodjenjem MvB u ekipu,nekako mi je dosadilo gledati penzionerski Milan,pa sam zato napisao onaj prethodni post,da izbacim dosta toga iz sebe :mrgreen: Al' eto,ako je MvB dosao na posudbu do kraja godine,super,taman takvi igraci dobro i dodju u ovakvim situacijama. Ziv ti meni bio
NON MOLLARE MAI

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 26 jan 2011, 16:36

ra1981 je napisao/la:Pa Milan je u potrazi za lijevim bekom,a spominju se:Contento,José Enrique i Maxwell.Galliani je to potvrdio ;)
contento tanak skroz u bajernu nemaju beka takođe a njega puštaju, mogu misliti kakav je onda, enriquea ne znam baš, a maxwel je ok, ništa specijalno al loš nije, + raiola mu menadžer,+ibrin veliki drug stalno zajedno igraju :lol:
tako da mi je on od ove trojice najizgledniji za dolazak u milan, mada nijedan nije neki vrhunski bek.
spominju i nagatoma iz cesena, za japan igra dobro na ovom kupu, a i criscito još nije otpisan još se to može dogovoriti

@škoro
ma ok sve, samo kontam ti mislio sad se samo takvi kao bomel dovode, a i nije da je došao za 5 godina, 6 mjeseci i ćao, a ako se baš pokaže eventualno još 1 godina, bez odštete i vjerovatno nije neka prevelika plata (neznam uslove) tako da ovaj transfer nije loš nikako, nije milan ništa izgubio a možda nešto i dobije s njim ;)

scudetto
Kontakt:

Post Postao/la scudetto » 26 jan 2011, 16:54

Zasto ne stavi Jankulovskog veceras da igra lijevog beka,jbg neka i njega malo nisam ga dugo vidio da igra...

Evo sastava za veceras:

SAMPDORIA: Da Costa; Zauri, Volta, Accardi, Ziegler; Poli, Palombo, Tissone, Guberti; Macheda, Maccarone.
MILAN: Roma; Oddo, Papastathopoulos, Yepes, Antonini; Van Bommel, Thiago Silva, Emanuelson; Merkel; Pato, Robinho

Nista od mog Jankulovskog :mrgreen:

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 26 jan 2011, 17:55

Već 0:2, ja uživam gledajući ovaj Milan.

Drugi gol je predobar. Robinho dodaje Patu, ovaj prebacuje loptu kroz noge jednom igraču Sampdorije, a onda plasiranim udarcem pogađa za 0:2. Dva gola Pata, vraća se u pravu formu!

Emanuelson i Van Bommel od prve minute 8-)
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

tony-mortale
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 26 jan 2011, 18:17

MinistaR je napisao/la:Već 0:2, ja uživam gledajući ovaj Milan.

Drugi gol je predobar. Robinho dodaje Patu, ovaj prebacuje loptu kroz noge jednom igraču Sampdorije, a onda plasiranim udarcem pogađa za 0:2. Dva gola Pata, vraća se u pravu formu!

Emanuelson i Van Bommel od prve minute 8-)
emanuelson je ono dodao za 2-0, al fakat liči iz daleka robinju, veliko je pojačanje već se vidi, frajer odigrava duple pasove s robinjom kao da igraju godinama zajedno, veliko pojačanje, uzeo broj 28.
pato majstorski 2 puta smjestio loptu iza golmana, silva igra vrhunski zadnjeg veznog, merkel dosta dobar.
bomel se nije previše vidio, al to je dobro kad se takav igrač ne primjeti, nosi broj 4.
imala i dorija u drugom djelu par prilika macheda pored gola i macarone izblokiran.
al milan puno bolji, osim gola još par dobrih prilika imali. robinjo nastavlja s promašivanjem zicera :roll:

senad_flamin
Kontakt:

Post Postao/la senad_flamin » 26 jan 2011, 18:25

Veoma lijepo Milan igra lako stvorimo priliku jer se odigra brzo....Emanuelson kralj kako covjek igra..

Ma kako god Bommel je bolji od Ambrosinija :D

Merkel mali ce nam sl. sezone bit veoma dobar igrac....

Pato 8-) 8-)

Jos samo da se vrate Boateng i Pirlo !
-RIVALDO-

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 26 jan 2011, 18:31

meskalin je napisao/la: stari ja ne znam jesi ti gledao na sportklubu prenos komentator je 2 puta rekao da je Allergi pobjedio Intera prije 2 godine i siguran sam da je na San Siru bilo 2-3 ili je mozda 1-1 znam da je bio bolji u obe tekme ja gledao tekmu na obn_u dobro se sjecam....koja stata sto urbi ivan bommel ne mogu igrati u LP....ovim drugim golom pato me podsjetio na Sevchenka ovako je on trepo nekada pravolinijski :)
Ma koliko ja cenio Srdjana Radonjica kao najboljeg komentatora za italijanski fudbal na ovim prostorima, decko je pogresio. Kao sto je pogresio kad je rekao da Milan ima +12 u odnosu na Inter i dve utakmice vise. Milan ima +9 i utakmicu vise od Intera u ovom momentu. Uostalom evo ti, pa sam vidi:
http://en.wikipedia.org/wiki/Serie_A_2008-09
http://en.wikipedia.org/wiki/2009%E2%80%9310_Serie_A

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 26 jan 2011, 18:34

Skidam kapu za odradjene transfere dosad ;)

a za ovo gore, ne znam ja sta je taj komentator rekao, ali Mourinho je poslednji put prvenstvenu utakmicu kod kuce izgubio jos tamo 2003 ja mislim
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 26 jan 2011, 19:03

Ooooj povrijedi se Emanuelson :S :cry:
upss nastavlja :mrgreen:

robovi88
Kontakt:

Post Postao/la robovi88 » 26 jan 2011, 19:07

Hahahaha ja zvizduka za Cassana a on im mase :mrgreen: u svom stilu :D

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.