RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

shaman7
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la shaman7 » 27 sep 2014, 19:32

Sve mogu shvatiti, prepadnutost, tremu, neki igrači i ne znaju šta je pravi derbi, sve mogu shvatiti, ALI ŠTO NISMO ŠUTA NIJEDNOG IMALI , to ne mogu. Pa znaju li koji je cilj nogometa kao sporta ? Postići više golova od protivnika, a mi se nismo ni potrudili da to uradimo.

I ipak će Evropa pričekati na Velež, budite realni. Nismo mi ništa pokazali u ovom meču, a derbi nije opravdao epitet derbija. Što vi više pričali priče tipa "pa dobro, bit će bolje" , "moramo dobiti Vitez u kupu" i slično, igrači će misliti da je to uredu pa će tako odigrati i iduću utakmicu. Zahuškat ih pravo treba nakon ovoga, i njih i Feju. Da mi je iz oka ispao, ekipa mu nije imala šut prema golu, ne po golu, NEGO PREMA GOLU.

Kadet91
Kontakt:

Post Postao/la Kadet91 » 27 sep 2014, 19:33

Nakon 3-4 pocetna starta sa ledja koja su prosla nekaznjeno, ustvari samo sa faulom, poceo sam biljeziti sve faule koji su napravljeni nad nasim igracima. Ovaj sudija bi trebao biti suspendovan jer se ovakvi startovi, u ovakvim utakmicama jednostavno nemogu pustati. Zar sudac netreba da stiti igrace????
Bilo je i nasih startova, neznam sto nismo odgovorili istom mjerom???? ali sve je to bilo dosta blaze. Ustvari bice repriza pa nek neko pogleda ponovno i objektivno prokomentarise ovaj cirkus:
12'-Vladavic (start sa ledja)
16'-Jankvic-(start sa ledja)
19'-Pejic(start sa ledja)
22'-Haurdic(start sa ledja)
23'-Vladavic(start sa ledja)
24'-Haurdic(start sa ledja)-Napokon zuti karton
25'-Blagojevic-*ebem vam kevu u bulju, malo koskanja. :D
32'-Penal na zahtjev "navijaca" i igraca zrinjskog.

Ostatak utkamice i drugo poluvrijeme ne bih ni komentirao. Pravi seljacki fudbal. Izdvojio bih buljak iz Kocerina koji je uletio u drugom poluvremenu. :lol: :lol:

Ovo je smijesno, malo stariji ce vjerovatno znati da se ovako prije rata igralo na seljackim terenima gdje bi sudiju izveli na janjetinu prije tekme da znaju da je na njihovoj strani. Onda od prve minute udari/lomi sudija sve pusta da igracima protivnicke ekipe vise nije svejedno, jer nikome nije svejedno da slomije nogu. Domacinski fudbal. Ovaka seljacka igra postoji samo kod nas gdje SDA/HDZ Nogometni/Fudbalski Savez koaliciji vlada. Pokakim im se svima u usta.Banujte me sa ovog foruma, se_rem se na objektivnost Nogometnog Saveza BiH gdje preovladavaju SDA/HDZ. Mozda bi Velez trebao istupiti iz ove lige da dopusti ostalim seljackim timovima tipa vitez da igraju ovdje jer to ovoj ligi, ruku na srce i dolici. Velez je veliko ime da bi mu danas neke seljacine iz tog tzv saveza odlucivale o sudbini. Cudi me da nam danas nisu dali crveni karton. Sta mislite? Ne vidim poentu ove lige uopste. Slaba seljacka kvaliteta, govori se o nakakvoj "evropi"a vecinom nam ekipe ispadnu u sestom pretkolu protiv nekih ekipa iz azeirbedjana, albanije i itd.
Feji ne zamjeram nista, ali da sam bio na njegovom mjestu, ja bih napustio tekmu vec u prvom poluvremenu nakon onih seljackih startova da zastitim svoje igrace pa nek oni dobiju 3:0 ionako izgleda danas nikome nije bilo do fudbala.

Neki nasi igraci su danas podbacili, ali ni njima ne zamjeram, nije svejedno kad te neko lomi iz minute u minutu sa ledja, a "sudija" sve pusta.
Pozdrav svima, molio bih da me banujete sa ovog foruma. Sve seljacine i mali seljacici iz viteza i tuzlanskih kantona sto vise na nasoj temi pvdje, napusite mi se ku_rcine, vi cete uvijek biti samo mali seljaci, nivo osnovne skole sa sela. :guz:
Moje posljednje javljanje. :salut:

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 27 sep 2014, 19:38

Dok god se dovode neki anonimusi sa strane da igraju za SVETINJU a djeca Veleza igraju na makadamu i poslje juniora postanu konobari u obliznjim kafanama , gledat cete ovaj Velez koji ste danas gledali! Ovaj Velez ne moze da bude prvi u kantonu a ne da igra u nekoj Evropi koju vi obecajete godinama .
Danas Nikolić, Haurdić, Blagojević, Škahić, Dragojević, Pejić, Popović nisu znali šta je derbi, dok momci koji su lomili zglobove u Sjevernom su rukama fatali čiste golove samo ne bi li probali ovi iz Zrinjskog fuliti penal (živa istina). Od ovih gore nabrojanih se najviše očekivalo, da se razumijemo

A Vladavić je bezveze kuhao čitavu utakmicu i bacao se bez ikakvog razloga. Navukao nekoliko hiljada ljudi da ga ishaka, a čovjek ličnost koja je trebala uzet loptu i opalit u rašlje. Njemu na obraz

rigotina
Kontakt:

Post Postao/la rigotina » 27 sep 2014, 19:40

Kadet91 je napisao/la:Nakon 3-4 pocetna starta sa ledja koja su prosla nekaznjeno, ustvari samo sa faulom, poceo sam biljeziti sve faule koji su napravljeni nad nasim igracima. Ovaj sudija bi trebao biti suspendovan jer se ovakvi startovi, u ovakvim utakmicama jednostavno nemogu pustati. Zar sudac netreba da stiti igrace????
Bilo je i nasih startova, neznam sto nismo odgovorili istom mjerom???? ali sve je to bilo dosta blaze. Ustvari bice repriza pa nek neko pogleda ponovno i objektivno prokomentarise ovaj cirkus:
12'-Vladavic (start sa ledja)
16'-Jankvic-(start sa ledja)
19'-Pejic(start sa ledja)
22'-Haurdic(start sa ledja)
23'-Vladavic(start sa ledja)
24'-Haurdic(start sa ledja)-Napokon zuti karton
25'-Blagojevic-*ebem vam kevu u bulju, malo koskanja. :D
32'-Penal na zahtjev "navijaca" i igraca zrinjskog.

Ostatak utkamice i drugo poluvrijeme ne bih ni komentirao. Pravi seljacki fudbal. Izdvojio bih buljak iz Kocerina koji je uletio u drugom poluvremenu. :lol: :lol:

Ovo je smijesno, malo stariji ce vjerovatno znati da se ovako prije rata igralo na seljackim terenima gdje bi sudiju izveli na janjetinu prije tekme da znaju da je na njihovoj strani. Onda od prve minute udari/lomi sudija sve pusta da igracima protivnicke ekipe vise nije svejedno, jer nikome nije svejedno da slomije nogu. Domacinski fudbal. Ovaka seljacka igra postoji samo kod nas gdje SDA/HDZ Nogometni/Fudbalski Savez koaliciji vlada. Pokakim im se svima u usta.Banujte me sa ovog foruma, se_rem se na objektivnost Nogometnog Saveza BiH gdje preovladavaju SDA/HDZ. Mozda bi Velez trebao istupiti iz ove lige da dopusti ostalim seljackim timovima tipa vitez da igraju ovdje jer to ovoj ligi, ruku na srce i dolici. Velez je veliko ime da bi mu danas neke seljacine iz tog tzv saveza odlucivale o sudbini. Cudi me da nam danas nisu dali crveni karton. Sta mislite? Ne vidim poentu ove lige uopste. Slaba seljacka kvaliteta, govori se o nakakvoj "evropi"a vecinom nam ekipe ispadnu u sestom pretkolu protiv nekih ekipa iz azeirbedjana, albanije i itd.
Feji ne zamjeram nista, ali da sam bio na njegovom mjestu, ja bih napustio tekmu vec u prvom poluvremenu nakon onih seljackih startova da zastitim svoje igrace pa nek oni dobiju 3:0 ionako izgleda danas nikome nije bilo do fudbala.

Neki nasi igraci su danas podbacili, ali ni njima ne zamjeram, nije svejedno kad te neko lomi iz minute u minutu sa ledja, a "sudija" sve pusta.
Pozdrav svima, molio bih da me banujete sa ovog foruma. Sve seljacine i mali seljacici iz viteza i tuzlanskih kantona sto vise na nasoj temi pvdje, napusite mi se ku_rcine, vi cete uvijek biti samo mali seljaci, nivo osnovne skole sa sela. :guz:
Moje posljednje javljanje. :salut:
kuknjava kuknjava kuknjava
goveđigulašmajka

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 27 sep 2014, 19:48

Nisam ušao na stadion,ali sam ipak gledao utakmicu na BB,iz obližnje zgrade :D

Da malo prečešljamo.

Pod 1-zaslužena pobjeda zrynskog i naša katastrofalna izvedba.Nelogično je u ovako bitnoj utakmici odigrati ovako loše.Ne samo što smo igrali loše nego je falilo zalaganja.zrynski ništa posebno,laganim faulima su nas srezali u svakom pokušaju napada,dali nekakve smiješne golove.Mi smo doprinijeli da budu smiješni.

Pod 2-Pokenjam se na BHT i njihovu kvalitetu slike,njihovo izvještavanje,na sve.Samo su jednom prikazali Red Army,kad su ušli na tribine.I još možda dva puta,i to do pola dođu,i to je to.Da se ne vide ljljani na sredini,šta li?Jadno da ne može jadnije,očajan prenos.

Pod 3-ovo nije gradski derbi,ovo je međunarodna utakmica.
Vrlo malo navijanja za domaće,osim onog pokušaja animacije zapadne tribine sa onim zrynski-Mostar.
Smiješne pjesme po ko zna koji put.
Prvo-jedan je zapadni Mostar,pa onda jedan je jedan Mostar,jedan je Bijeli Brijeg... :crazy:
Pa onda malo Bulića sa-tiho tiho teče Neretva,nema više dušo mostova.WTF?
I ostale domoljubne koje nemaju nikakve veze sa sportom tipa-O Hrvatska,o Hrvatska,nezavisna država i Ponosna moja je zemlje Hercegovina,hrvatska gruda nam sveta...
U svakom slučaju,očajan taj segment koji je više ličio na koncert tri kuma nego na neko navijanje.

I pod 4-ovaj levat.
FanVitez je napisao/la:vi ste nasa severina rodeni ale ale hahaahahah :urnebes: :urnebes:

jeste se nafurali bili,spustise vas ljudi na zemlju laganoo :D malo da i ja podjebajem,kad vi znate na mojoj temi :cool:
Čija vaša?Vitezova?Nakon 1:5?I da bi podjebavao moraš imati dozu šarma,dozu fakinstva a ti si obični bosanski papak.Ne znaš ti podjebavati,djeluješ smiješno.

I za kraj-naravno,kazniti igrače za ovo danas.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 27 sep 2014, 19:50

Jako jako teska utakmica... Gruba. Ali nismo nista stvorili, isto kao da nismo imali brzine po bokovima. Jbg.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

tepsija
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 27 sep 2014, 19:54

Očekujem učestale upade MijataHajduka,jugenda,ovih što navijaju za Brotnjo-Hajduk-zrynski i Široki,kao i onih bosanaca šperaca,što pored Viteza isto tako navijaju za navedene klubove.
Koja družina,strava.
Vječno u našim srcima.

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 27 sep 2014, 20:00

tepsija je napisao/la:Očekujem učestale upade MijataHajduka,jugenda,ovih što navijaju za Brotnjo-Hajduk-zrynski i Široki,kao i onih bosanaca šperaca,što pored Viteza isto tako navijaju za navedene klubove.
Koja družina,strava.
Sta ces drug nisu oni krivi,takve ih bog dao,a i oni bi voljeli da nisu takvi.:mrgreen:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 27 sep 2014, 20:12

Prvo da kazem da je sudija bio katastrofa.Dozvolio je ostre i grube startove domacina sa ledja kad su prekidali svaki nas napad u pocetku,a po pravilima fudbalske igre svaki start sa ledja je zuti karton.

Drugo, zrinjski je zasluzeno dobio,bili su vise motivisani,borbeniji,vise zeljeli pobjedu i igrali ko da igraju zadnju utakmicu u zivotu,mada nisu ni oni pruzili neku bog zna igru.

Nasi su odigrali ocajno,bojazljivo,mlako i previse komplikovano tako da nisu ni mogli do nekog uspjeha.Ako zele u Evropu moraju "gristi" vise moraju igrati agresivnije i borbenije i moraju poraditi na zavrsnici.

Sve u svemu veoma losa predstava Rodjenih,jbga :evil:

P.S.A finih odora u zrinjevaca,koda ih je frishko dizajniro jure francetic :)
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Bajric981
Kontakt:

Post Postao/la Bajric981 » 27 sep 2014, 20:14

jel bilo incidenata na nacionalnoj osnovi...dobri im predizborni dresovi :urnebes: :urnebes: :urnebes:

GradKamena
Kontakt:

Post Postao/la GradKamena » 27 sep 2014, 20:16

Bajric981 je napisao/la:jel bilo incidenata na nacionalnoj osnovi...dobri im predizborni dresovi :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Dali su i u Sarajeva predizborni dresovi ?

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 27 sep 2014, 20:25

slika

Mozda je offtopic na ovu temu, ali evo prilike za sve one koji žele vidjeti kako se bori za GRB VELEŽA , da dođu i podrže. Rukomet nije toliko popularizovan sport u gradu, ali oni koji su u mogucnosti da nalete, bilo bi odlično. Momci se bore godinama za neku poziciju u ovoj državi. Ove godine su nam se vratila 4 igrača iz perioda kad smo punili dvoranu ko za Bajram namaz, a na gostujućim utakmicama imali više navijača nego domaći.

Pa eto, valjda ima neko da voli sport, pa nek naleti sutra sa svojom ekipicom, sjedne od 3 i po do 5 u dvoranu, nedjelja je, ne znači vam puno ništa, a klubu ogromna podrška.

Nije neka jaka utakmica i protivnik, ali otvaranje sezone je najbitnije pa se vidimo ! :wave:
Zadnja izmjena: shaman7, dana/u 27 sep 2014, 20:25, ukupno mijenjano 1 put.

blackmundir
Kontakt:

Post Postao/la blackmundir » 27 sep 2014, 20:25

nema puno pametovanja drugovi moji,nadigrali su nas u svakom segmentu igre,uvjek su na lopti ili igracu bili,nisu nam dali da razvijemo igru sa kojom bi koliko toliko pokusali nesto,sudija-ne znam sta da kazem....no comment,ima komisija koja odluciva o sudjenju i delegat isto pa cemo vidjeti..sto se tice nasih igraca nemam sta da kazem,pojedinci se ponasaju kao p..ke, izuzetcima svaka cast ali vise od pola njih bi isamarao na poluvremenu,,cuj prepali se,kako bola ko da igraju protiv barcelone jbg bog vise,,dokle vise pitam se,djeca nam idu iz kluba jer nemaju mjesta a dovode se pojedini igraci koji su za velez culi iz novina samo...djani salcin,said behram(mali pljunuti semir tuce,od valjanja lopte,poteza,mantanja 4 igraca,centarsuta,udarca,ma sve ima decko a nema mjesta u klubu u kojem je ponikao))djani takodje,i lijevom i desnom nogom igra..pitam se kako za njih nema mjesta??ima ali ..itekako ima ali netko treba uzeti pare,,ali dobro doci ce vrijeme kada ce isplivati imena i prezimena tih istih,ja cu ih licno napisati pa neka vide pravi navijaci sta se radi.. :salut: :salut: :salut: :salut: :salut:

salmy

Post Postao/la salmy » 27 sep 2014, 20:36

tepsija je napisao/la:Nisam ušao na stadion,ali sam ipak gledao utakmicu na BB,iz obližnje zgrade :D

Da malo prečešljamo.

Pod 1-zaslužena pobjeda zrynskog i naša katastrofalna izvedba.Nelogično je u ovako bitnoj utakmici odigrati ovako loše.Ne samo što smo igrali loše nego je falilo zalaganja.zrynski ništa posebno,laganim faulima su nas srezali u svakom pokušaju napada,dali nekakve smiješne golove.Mi smo doprinijeli da budu smiješni.

Pod 2-Pokenjam se na BHT i njihovu kvalitetu slike,njihovo izvještavanje,na sve.Samo su jednom prikazali Red Army,kad su ušli na tribine.I još možda dva puta,i to do pola dođu,i to je to.Da se ne vide ljljani na sredini,šta li?Jadno da ne može jadnije,očajan prenos.

Pod 3-ovo nije gradski derbi,ovo je međunarodna utakmica.
Vrlo malo navijanja za domaće,osim onog pokušaja animacije zapadne tribine sa onim zrynski-Mostar.
Smiješne pjesme po ko zna koji put.
Prvo-jedan je zapadni Mostar,pa onda jedan je jedan Mostar,jedan je Bijeli Brijeg... :crazy:
Pa onda malo Bulića sa-tiho tiho teče Neretva,nema više dušo mostova.WTF?
I ostale domoljubne koje nemaju nikakve veze sa sportom tipa-O Hrvatska,o Hrvatska,nezavisna država i Ponosna moja je zemlje Hercegovina,hrvatska gruda nam sveta...
U svakom slučaju,očajan taj segment koji je više ličio na koncert tri kuma nego na neko navijanje.

I pod 4-ovaj levat.
FanVitez je napisao/la:vi ste nasa severina rodeni ale ale hahaahahah :urnebes: :urnebes:

jeste se nafurali bili,spustise vas ljudi na zemlju laganoo :D malo da i ja podjebajem,kad vi znate na mojoj temi :cool:
Čija vaša?Vitezova?Nakon 1:5?I da bi podjebavao moraš imati dozu šarma,dozu fakinstva a ti si obični bosanski papak.Ne znaš ti podjebavati,djeluješ smiješno.

I za kraj-naravno,kazniti igrače za ovo danas.
Tepsija brate, svaka ti je na mjestu i slazem se s tobom u potpunosti, a sto se tice kako kazes narednih upada MijataHajduka,jugenda i ovih što navijaju za Brotnjo-Hajduk-zrynski i Široki, ja im odmah porucujem i unaprijed yebem sve zivo /zensko/ ako slovo napisu protiv Veleža, nego neka razgule po svojim forumima i "bacaju" seljacke
međusobno.
I na kraju bih rekao da bi Feja trebao pod hitno angazirati psihologa ili psihijatra za nase pojedine igrace koji su danas izgledali isprepadano na terenu da je zaista za ne povjerovati, a šupak sudija je vjerovatno nakon utakmice sa Karačićem otisao slaviti njegov rođendan.
I na kraju komentar za uzasnog i podlog komentatora Igora Kristića sa BHT, obzirom da je frajer toliko je ofiran da smo skontali ne samo da je zestoki navijač Zrinjskog, nego i mrzitelj Veleza, te mu se od srca pohaserem u usta zbog takvog ne profesionalnog odnosa.
FK..VELEZ - Semir Tuce :)

SalePD
Kontakt:

Post Postao/la SalePD » 27 sep 2014, 21:13

Iz današnje utakmice se da izvući dosta toga negativnog što se tiče igre, a pogotovo pojedinaca koji su djelovali pospano i neraspoloženo. Sad se nadam da igrači neće klonuti duhom i da će se brzo podići i motivisati za naredne utakmice. Ne treba sada ovdje dizati tenzije i stvarati negativnu atmosferu, moramo razmišljati pozitivno jer ovakvi porazi se mogu nadoknaditi pobjedama protiv slabijih ekipa, i te utakmice su one koje se ne smiju gubiti ako se želi u Evropu.
RŠD Velež

Marijan Beneš

Stop nacional-šovinizmu!

rondo
Kontakt:

Post Postao/la rondo » 27 sep 2014, 21:38

meni se cini da danas niste bili svi sa foruma.. sta na kraju bi sa tih 600 djavola sto nisu mogli u bus? :D

inace, niste toliko losa ekipa, ali realno vam je borba od 5 do 8 mjesta.. vise srece drugi put... :cool:
Volim Zrinjski, volim Mostar, svaki kamen ovog grada..

ZrinjskiMostar
Kontakt:

Post Postao/la ZrinjskiMostar » 27 sep 2014, 21:58

Lako mi je za trenera a šta će sa dresovima? :clap:

slika

tepsija
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 27 sep 2014, 22:01

A ništa,sad sav svoj bijes iskaliti na garibima iz Viteza.Jbg.
Vječno u našim srcima.

rigotina
Kontakt:

Post Postao/la rigotina » 27 sep 2014, 23:46

tepsija je napisao/la:Očekujem učestale upade MijataHajduka,jugenda,ovih što navijaju za Brotnjo-Hajduk-zrynski i Široki,kao i onih bosanaca šperaca,što pored Viteza isto tako navijaju za navedene klubove.
Koja družina,strava.
kuknjava kuknjava kuknjava
goveđigulašmajka

fedeltafrotta
Kontakt:

Post Postao/la fedeltafrotta » 27 sep 2014, 23:48

rodjeni glavu gore, bice bolje. zivjeli :salut:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !

"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.