damir_82 je napisao/la: ↑09 feb 2020, 10:05
Ma Krle je u fazonu kako uđe u tekmu.. A isto tako nemaš puno igrača u ligi koji mogu uhvatiti volej kao on protiv Veleža (kup) i Slobode prošle godine i riješiti utakmicu.. Naravno da mu nije zagarantovano mjesto, i nije igračina, ali nije baš ni levat kakvim se predstavlja..
Ja se moram svrstati u one kojima nije baš očita ta razlika Tatara lijevo i desno.. Razlika mi je, kao i kod komplet ekpe, prošla i ova sezona.. (ne računam početak ove sezone gdje je vukao ekipu do povrede)
Tatar je uglavnom igrao desno u paru sa Hebibom, ulazio u sredinu i pravio prostor Hebibu iz drugog plana.. Benjo i brzina u istoj rečenici mogu samo ako se priča o brzini reakcije igrača.. Ako govorimo o brzini trčanja, Benjo neće probiti po strani..
slažem se, ali prilično često dobro ulazi u tekmu, tj. motivisano, požrtvovano, i sa velikom željom da ga zabije...prilično dobar primjer je onaj 0-3 derbi i njegov gol na Mersinu loptu....i tekme sa Slobodom,Radnikom, Veležom u kupu....gdje je par puta odlično napadao golmanov prostor i zabijao vrhom kopačke....to je iskustvo...
Za Tatara je najbolja bila ona prva polusezona tad je i trčao i zabijao, i to mu je vrhunac mislim, inače vjerujem da bi bio odličan polušpic iza ili oko Ahmeta, bolji je finišer od svih napadača u 16ercu....imali su on i Hebib onih par akcija kad su istrčali par puta kontre i dodavali pred 16ercom ne sjećam se protiv koga na Koševu...tu je bio dobar baš...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače