FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

hordasDoboj
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la hordasDoboj » 09 feb 2020, 16:57

Kad izgubimo sve pripremne, budemo dobri u prvenstvu.

Kad pobijedimo sve pripremne, budemo qrac u prvenstvu.

Kakvi cemo sad biti kad smo sve 3 remizirali ? :hmmmmm: :hmmmmm:
Zadnja izmjena: hordasDoboj, dana/u 09 feb 2020, 16:58, ukupno mijenjano 1 put.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 09 feb 2020, 16:57

Hoce li se desiti čudo, da Vinko uskoro da izjavu, u kojoj ce reci da li ce biti jos pojacanja, te o Pidri i o Laziću.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 09 feb 2020, 16:58

BordoSarajevo je napisao/la:
09 feb 2020, 16:57
slika
Lazicu navikavaj se na to mjesto ;)
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 09 feb 2020, 16:59

Historicar je napisao/la:
Hoce li se desiti čudo, da Vinko uskoro da izjavu, u kojoj ce reci da li ce biti jos pojacanja, te o Pidri i o Laziću.
Da si htio mogao si biti dio toga, ja se nadam da će ubrzo.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 09 feb 2020, 17:00

Antalija:

FK Sarajevo - FK Desna 0:0
FK Sarajevo - FK Radnički 2:2
FK Sarajevo - FK Tobol 0:0
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 09 feb 2020, 17:01

I tačno se vidi kad u ekipu dođe igrač kalibra Tine.. Ako ga je neko posebno pratio, mogao je vidjeti koliko traži bržu i jednostavniju igru, brže prenošenje i prebacivanje. Ne kontam ni ja ovo vraćanje non stop, imali su bezbroj puta opciju na stranu ili u sredinu da odigraju i onda nešto vraćaju nazad. Pogotovo je kritično kad je vrate Dupovcu, prođe 10 minuta dok on skonta kome će, šta će. I onda kad dođe tako jedan jak igrač, vidi se koliko su ovi nivoa ispod njega. O drugim kvalitetima se nema šta pričati, vidi se koliko je jak na lopti i koliko je moćan tehničar. Dok se još uhoda s ekipom i spremi dodatno fizički, biće to spektakularno.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 09 feb 2020, 17:02

hordasDoboj je napisao/la:

Nije valjda da vjeruješ u te bošnjine teorije zavjere i klišeje?
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 09 feb 2020, 17:04

Samo da smo doveli jos bar jednog beka nivoa Tine bili bi nato.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 09 feb 2020, 17:07

BordoSarajevo je napisao/la:
09 feb 2020, 16:37
Šta je sa Milanovićem, što ga nema?

Bez minuta još Kurdić, Lazić, Islamović, Imamović.
Jel Gavric minute igrao?
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

fanatikk
Kontakt:

Post Postao/la fanatikk » 09 feb 2020, 17:10

Ono sto je evidentno je da tezimo igri, presingu i kombinatorici. Koliko uspjesno ne moze se reci, jer su pripremne, ali ide se ka tome. Nema nabijanja, nema ostavljanja prostora protivniku i to raduje. Zanimljiva mi je i transformacija kad napadamo gdje nije strano da krilo (Tatar) udje u sredinu, a bek (Hodzic) pokrije cijelu stranu.
Mislim da ce Vinko koristiti Cruza vise nego Milanovica, imam taj osjecaj. Milicevic mi je bolji na stoperu, ali zna iznijeti loptu kao i Besim i to ce biti plus za igru kakvoj tezimo.
Ono sto me raduje je da se Ahmetovic u ovoj formaciji nece toliko trositi, jer nema "bunarenja" i stotine duela "uprazno".
Tino bi mogao zaista biti pokacanje, koje ce donijeti mirnocu.
K'o te kara nek' ti pise pjesme.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 09 feb 2020, 17:12

Ma možemo mi pricati sta hocemo,ali ovo je meni bilo sasvim ok...
Igra se sa mnogo vise tempa, prakticno konstantno se igra jedna vrsta mini presinga...
Ono sto mi je jako interesantno bilo vidjeti da se igraci izuzetno dobro drže u liniji i da Vinko traži njihovo približavanje kada nas protivnik napada , a samim tim se sužava manevarski prostor dok je pas iza prilicno riskantan zbog ofsajda...
Takodjer, jako je malo nasih dugackih lopti, ali nema ni "peglanja" sa njom ...Uglavnom se odigra na prvi ili drugi dodir, sa fokusom na brze izmjene pasova kod protivnickog senaesterca...
Đani malo ispada,ali je drugo poluvrijeme bio sasvim ok...I misljenja sam da on nikako ne ovoj poziciji biti rupa jer je ocigledno da mu treba jos malo ovako kvalitetnih tekmi...

Sve u svemu , ja sam potpuno zadovoljan i to ce biti sve bolje i bolje...

Bravo momci ...

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 09 feb 2020, 17:12

Denchi je napisao/la:
09 feb 2020, 17:07

Jel Gavric minute igrao?
Ja mislim, da nije.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

hordasDoboj
Kontakt:

Post Postao/la hordasDoboj » 09 feb 2020, 17:19

AlfredNobel je napisao/la:
09 feb 2020, 17:02
hordasDoboj je napisao/la:

Nije valjda da vjeruješ u te bošnjine teorije zavjere i klišeje?
Ma zajebancija drug :thumbup:

Raduje sto odbrana iako na oko slaba nije primila ni jedan gol u prvom i trecem susretu sa jakim protivnicima.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 09 feb 2020, 17:20

Vanja8 je napisao/la:
09 feb 2020, 17:12
Igra se sa mnogo vise tempa, prakticno konstantno se igra jedna vrsta mini presinga...
Ono sto mi je jako interesantno bilo vidjeti da se igraci izuzetno dobro drže u liniji i da Vinko traži njihovo približavanje kada nas protivnik napada , a samim tim se sužava manevarski prostor dok je pas iza prilicno riskantan zbog ofsajda...
Takodjer, jako je malo nasih dugackih lopti, ali nema ni "peglanja" sa njom ...Uglavnom se odigra na prvi ili drugi dodir, sa fokusom na brze izmjene pasova kod protivnickog senaesterca...
Đani malo ispada,ali je drugo poluvrijeme bio sasvim ok...I misljenja sam da on nikako ne ovoj poziciji biti rupa jer je ocigledno da mu treba jos malo ovako kvalitetnih tekmi...

Bravo momci ...
Slazem se da je bilo ok. I nista vise ni za kritiku ni za neko odusevljenje. Po meni opet dosta sporo i puno drzanja lopte kod stopera. Ono sto Vinkove sve ekipe dobro igraju tako ce biti i s nama je drzanje formacije, nema gubljenja glave i raspada sistema.

kraljlavova
Kontakt:

Post Postao/la kraljlavova » 09 feb 2020, 17:23

Kakava je ovaj tobol ekipa inace jesu li sta u evropi napravili i moje misljenje da je ovak milicevic sasvim pristojan igrac posluzice bas dobro

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 09 feb 2020, 17:27

kraljlavova je napisao/la:
09 feb 2020, 17:23
Kakava je ovaj tobol ekipa inace jesu li sta u evropi napravili i moje misljenje da je ovak milicevic sasvim pristojan igrac posluzice bas dobro
Kakav je bio Miličević na zadnjem veznom ?

RajaBa1983
Kontakt:

Post Postao/la RajaBa1983 » 09 feb 2020, 17:27

milicevic je dobro odigrao
"Pritisak? Ako ne možete da ga podnesete, otiđite u neki drugi klub i to je to"M.A

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 09 feb 2020, 17:29

Pripremna je, pa ne mogu nesto posebno reci. Vidljivo je da smo bez bekova. Ako tezimo posjedu , ja sam ga samo na momente vidio. Trebalo je danas da igra najbolja ekipa sa par izmjena.

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 09 feb 2020, 17:29

Nista specijalno. Sporo i bezidejno. Nazad cvrsti, ali cim osvojimo loptu be znamo sta cemo. Ali ovo je prijateljska, pravo lice cemo vidjeti protiv tuzle.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 09 feb 2020, 17:30

bordobijeli je napisao/la:
09 feb 2020, 17:20
Vanja8 je napisao/la:
09 feb 2020, 17:12

Bravo momci ...
Slazem se da je bilo ok. I nista vise ni za kritiku ni za neko odusevljenje. Po meni opet dosta sporo i puno drzanja lopte kod stopera. Ono sto Vinkove sve ekipe dobro igraju tako ce biti i s nama je drzanje formacije, nema gubljenja glave i raspada sistema.
Nisam ni napisao da je ovo savrsenstvo...Ali je nesto sasvim novo kod nas, recimo disciplina 90 minuta ...E sad kad se to sve uklopi sa nasim kvalitetom u PL BiH , onda ce igledati bas mocno...
Ne bih se s tobom složio da su stoperi predugo držali loptu , vise je to posljedica sto je i Tobol poceo ganjati nase igrace, pa i ta jos uvijek neuigranost doprinijela je možda i nepotrebnom peljanju nasih stopera

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, goGlobal, ristagrad i 36 gostiju.