Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

sanji
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la sanji » 23 apr 2013, 17:09

viKK je napisao/la:
sanji je napisao/la:
neo je napisao/la:Lewat ide takodjer iz BvB-a :) Lik ne zeli da produzi ugovor koji mu istice na ljeto 2014 tako da ce BvB biti primoran da ga proda, bas kao i u slucaju Kagawe.
Znam sve to,,ali se ne zna koje godine ide Robert,,mozda Dortmund planira sa Robertom i Edinom do 2014.god. Uglavnom nije dobro sto je Mario presao u Bayern,,Dortmund je oslabljen drama.
Pa zašto bi sačekali sa prodajom Lewandowskog (kome ugovor ističe u ljeto 2014 , a on ga ne želi produžiti) i na taj način džaba ga morati dati zbog isteka ugovora , umjesto da ga prodaju na vrijeme i dobiju dobre pare za njega. Isti slučaj kao sa recimo , Valdesom u Barceloni , samo što za njega neće zgrnut baš dobre pare :lol:
Evo da ti odgovorim na pitanje. Gledao sam doppelpass ( na njemackom programu, DSF),gdje je upravo bio gost Watzke. I postavili su mu upravo to pitanje,na sta je on odgovorio u kontekstu da je sve u njihovim rukama(bvb),da li ce ga sada ( na ljeto ovo ) ili na isteku ugovora pustiti. Objasnjenje je sljedece,oni smatraju ako Robert ostane, da sa njim imaju ponovo visoke sanse da u ligi prvaka daleko dodju ( ponovo na taj nacin ce zaraditi mnogo novca,kao ove godine), i da bi vise novca na taj nacin zaradili nego prodajom Lewandowskog,ali u slucaju dobre ponude, vidjece,sta im se vise isplati. Zato sam pitao da li Edin i Robert mogu zajdeno igrati,mozda uprava BVB tako planira sad za sad......

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 23 apr 2013, 17:58

sanji je napisao/la: Evo da ti odgovorim na pitanje. Gledao sam doppelpass ( na njemackom programu, DSF),gdje je upravo bio gost Watzke. I postavili su mu upravo to pitanje,na sta je on odgovorio u kontekstu da je sve u njihovim rukama(bvb),da li ce ga sada ( na ljeto ovo ) ili na isteku ugovora pustiti. Objasnjenje je sljedece,oni smatraju ako Robert ostane, da sa njim imaju ponovo visoke sanse da u ligi prvaka daleko dodju ( ponovo na taj nacin ce zaraditi mnogo novca,kao ove godine), i da bi vise novca na taj nacin zaradili nego prodajom Lewandowskog,ali u slucaju dobre ponude, vidjece,sta im se vise isplati. Zato sam pitao da li Edin i Robert mogu zajdeno igrati,mozda uprava BVB tako planira sad za sad......
To je tacno. Imaju izbor, da zgrnu pare za Lewandowskog, ili da sa njegoim golovima tu odstetu nadoknade. Naravno, ova druga opcija je bolja, da ostane jos jednu godinu, ali je i rizicna.

Neki mi osjecaj govori, da nakon prodaje Götze-a, da ce zadrzati Lewandowskog i sljedece sezone, i pustiti ga bez odstete. Mislim da nece rizikovati gubitak 2 najbolja igraca tima ;)

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 23 apr 2013, 18:03

Ma otici ce i Lewa,a moguce je da dovedu Son-a kao zamjenu za Goetze-a a Reusa gurnu na Goetze-ovu poziciju,sve je moguce...
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 23 apr 2013, 18:06

bistrikboy je napisao/la:Ma otici ce i Lewa,a moguce je da dovedu Son-a kao zamjenu za Goetze-a a Reusa gurnu na Goetze-ovu poziciju,sve je moguce...
Ma kakav Son, nije on ni priblizna zamjena Gotzeu. De Bruyne i Isco su potencijalni kandidati za zamjenu Götzeu. ;) . Moguce da dodje Son, ali ne direktno kao njegova zamjena.

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 23 apr 2013, 18:29

Licno volio bi ka vidjeti u Juventusu, ali problem je novac i to sto Dzeko nije trazena roba kao sto je bio prije 2-3 godine.

Definitivno treba da predje u neki veliki klub ali ne ogromni, kao Bayern, Real, Milan itd jer oni ga nece vise, i ako zeli da spasi karijeru mora pristati na manje novca.

Favoriti su trenutno sigurno Napoli i Dortmund jer im odlazi njihovi glavni napadaci Cavani i Lewandowski.
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 23 apr 2013, 18:39

Dzeki je jedino realan korak naprijed Italija ili Spanija. EPL i BL je prekucao, narocito ovu drugu.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 23 apr 2013, 18:45

Pauk je napisao/la: Definitivno treba da predje u neki veliki klub ali ne ogromni, kao Bayern, Real, Milan itd jer oni ga nece vise, i ako zeli da spasi karijeru mora pristati na manje novca.
Edin bi i danas imao zagarantovano mjesto u prvih 11, u sva tri kluba koja si ti naveo.
Nisam samo siguran za Real, al' neb' ni tu definitivno ovol'ko vremena provodio na klupi.

Dok sam ti čitao ovaj post, pomislio sam da pišeš o Ševki Okiću, a ne o Edinu Džeki.
Kakvo podcjenjivanje Edina, za nepovjerovat'.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 23 apr 2013, 20:10

Ma dajte ljudi sta vam je, pa Edin kao "klupni igrac" je kolko se sjecam prvi strijelac man citya, bar je bio do prije par kola (nisam sad siguran). U kvalfikacijama za SP eurozona ne moram napominjat koje prvi strijalac. U sadasnjem klubu ne znam do kad mu vazi ugovor, ali pricat o nekom spasavanju karijere je stvarno neozbiljno..
Sve u svemu nek bere dobre pare dok moze, kad bude moro preci u neki manji klub uvijek ce imati mjesta u gotovo bilo koji klub engleske ili njemacke lige..

P.S Lako je meni za Dzeku i Ibisevica, briga mi je ovaj nas treci spic... a ko nam je treci spic :?:

sanji
Kontakt:

Post Postao/la sanji » 23 apr 2013, 22:23

Nece Dzeko u Bayern , dobri mu menedzeri pravo :)

ZgemboAdislic
Kontakt:

Post Postao/la ZgemboAdislic » 23 apr 2013, 22:43

sanji je napisao/la:Nece Dzeko u Bayern , dobri mu menedzeri pravo :)
Dzeko mogo u Bayern ovog proslog ljeta, ali nije mu nesto bilo do manje plate. Da je otiso u Bayern bio bi jedan od najvecih imena u Europskom fudbalu ovih dana. Kolko pare korumpiraju ljudsko bice to je cudo jedno, i kada ih ima vise nego sto ih se moze natrosit.

KOLASINAC
Kontakt:

Post Postao/la KOLASINAC » 23 apr 2013, 22:49

steta sto nije edin presao u bajern

njegov menadzer ga s'yebo pravo htio je veci procent za sebe pa sve onda propalo,, g0vno od covjeka i najveca edinova prepreka

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 23 apr 2013, 22:52

ZgemboAdislic je napisao/la:
Dzeko mogo u Bayern ovog proslog ljeta, ali nije mu nesto bilo do manje plate. Da je otiso u Bayern bio bi jedan od najvecih imena u Europskom fudbalu ovih dana. Kolko pare korumpiraju ljudsko bice to je cudo jedno, i kada ih ima vise nego sto ih se moze natrosit.
Transfer je zapeo zato sto su njegovi menadzeri trazili previse para sebi. Tako barem tvrdi ugledni njemacki novinar Honigstein. Dovoljno govori sama cinjenica da ima vise menadzera.
Zadnja izmjena: Cartman, dana/u 23 apr 2013, 22:52, ukupno mijenjano 1 put.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

KOLASINAC
Kontakt:

Post Postao/la KOLASINAC » 23 apr 2013, 22:52

ne on je bio zadovoljan za njegov dio plate, nego je njegov menadzer trazio vise za sebe pa sve propalo

KOLASINAC
Kontakt:

Post Postao/la KOLASINAC » 23 apr 2013, 22:55

Cartman je napisao/la:
Transfer je zapeo zato sto su njegovi menadzeri trazili previse para sebi. Tako barem tvrdi ugledni njemacki novinar Honigstein. Dovoljno govori sama cinjenica da ima vise menadzera.
taj njegov menadzer mu unistava karijeru, on ga jedva i prodao city-u mogao je ici iz volfsburga vec nakon prve sezone i to bas u bajern

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 24 apr 2013, 01:37

Jos uvijek je rano nagadjati sta ce biti na ljeto. Svi bi mi zeljeli sada da Edin predje u klub gdje ce stalno igrati, ali treba sacekati kraj sezone. Jos se ne zna ni kakva ce situacija biti u Cityu na kraju sezone, jer sigurno je da seici nece biti zadovoljni sa tamo nekim kupom. Mozda Mancini dobije otkaz, jos neki igraci napuste klub...

Druga opcija je prelazak u neku drugu ligu, Bundesku ili Seriu A. Dortmund ima dobru ekipu i lijepo igraju, te je sigurno da bi se Edin nadavao golova kod njih. Medjutim, pitanje je sta ce biti i kod njih na kraju sezone, jer evo Goetzea su vec prodali. Nekako ne vjerujem da ce preci u Napoli, jer puno vise izgleda ima da to budu Inter ili Juventus.

Postoji i treca opcija (meni najdraza), a to je ostanak u EPL, ali u nekom drugom klubu. Najvise bi volio da to budu Tottenham, koji ce igrati sve bolje pod vodstvom AVB-a ili Arsenal gdje bi Dzeko sigurno davao 20+ golova po sezoni.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 24 apr 2013, 06:16

Pa sta ako dobije otkaz,zar smo realni...
Tevezbi Aguero su klase i tu je kraj price
.Fan sam Edinov al treba biti realan,jos ima srece da je Aguero imao i neke povrede.Jaka konkurecija,prejaka

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 24 apr 2013, 13:48

Nije do konkurencije nego do postavke igre koju forsira Mancini. Da hoće, mogao bi itekako naći mjesta Edinu u prvih 11, al Edinove kretnje, shvatanje nogometne igre, predispozicije za druge taktike ga trenutno drže na klupi.

P.S. špekulacije o Edinovom nastavku karijere u BvB - u se nastavljaju, pojavila se cifra od 22 mil funti koju je navodno BvB ponudio za prelazak Edina iz City - a u Dortmund.

To be continued ....
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 24 apr 2013, 13:55

zizu1991 je napisao/la: P.S. špekulacije o Edinovom nastavku karijere u BvB - u se nastavljaju, pojavila se cifra od 22 mil funti koju je navodno BvB ponudio za prelazak Edina iz City - a u Dortmund.

To be continued ....
Recu ti i izvor: Slavni i ''pouzdani'' goal.com :lol: :lol:

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 24 apr 2013, 13:56

Zato se i nazivaju špekulacijama, logično.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 24 apr 2013, 13:57

eno i Bild prenio za Goetze pa bjese istina, mozda imaju nesto ljudi. Mada mislim da Dortmund ne bi izvalio toliko love za jednog igraca iako su prodali Geotzea i vjerovatno Lewandovskog, ali ostaje da vidimo, nije jos ni poceo transfer period kako treba :D
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: ANamelessGhoul, bordocrveni, DanijelTZ, JackW, jasmin10 i 30 gostiju.