ado-hz je napisao/la:Posto vidim da se raspravlja i svasta pise reci cu kratko samo....oni sto su slijepi i ne vide to je nihov problem. Bilo smo neko i nesta davno nekad u nekim boljim vremenima, sad smo jedan prvoligas koji je u vrhu ove jadne lige, nismo giganti a mozemo biti. Sto nismo to vec i ptice na grani znaju, nas danas svako moze dobiti i prije nas je dobijao, svaka mala i nizerazredna seoska ekipa koja je u Sarajevo prije rata samo na ekskurziju dolazila danas nam trpa 5komada u kupu ili neki Leotar kojem kad pobijedimo dole slavicu novi rodjendan. Svako se petlja u klub zadnjih 18godina od 94god pa na ovamo. Ko debili pusimo price od raznih predsjednika krenuvsi od Hame Granova pa do ovog danasnjeg. Gledamo 18 godina neke prezentacije o Evropskom Sarajevu, gledamo 10 godina jedne te iste igrace koji se po 5 puta vracaju i idu iz kluba, gledamo iste nepravde prema nama, gledamo kako nas nekad gaze i pljuju a mi samo sjedimo i nista nemozemo da uradimo. Slusamo istu pricu 18 godina al istu uvijek pa nisam ja magarac da me neko pravi budalom. Volim i uvijek cu ga voljeti svim srce, idem i ici cu na utakmice uvijek ali svoje zivce necu kidati radi lopova a ako imas imalo pameti skontaces da su 95% nih lopovi. I ono malo postenih ljudi koji dodju u klub uguse se u magli lopova i raznim hesetara koji dodju u klub. Mozemo mi pisati ovdje danima, mjesecima, godinama, mozemo se naci svi opet za 20godina nikad ali nikad mi necemo biti Evropsko Sarajevo osim ako nas ne kupi neki milioner. Ko zivi u zabludi nek zivi i dalje, nek ide po raznim selima i zadovolji se remijem u Travniku, Gradačcu, Prijedoru, nek gleda na tv kako nas razvali Listica ili nek ide uzivo da to gleda, nek ljudi dobijaju batine, gube glavu, dobijaju nozeve radi lopova. Pa ja vise volim sebe od Radzepagica, Blekica, Hame Granova. Svi oni imaju milione i vozaju dobre aute a sta ima Vedran Puljic dijete izgubi glavu radi kluba kojeg voli ??? Zapitajte se malo svi dokle vise, ili neki ovdje dobijaju pare od pojedinih ljudi pa kako dodje koja nova garnitura nekima je dobra nekima nije. Nekima je dobar Blekic, nekima nije....nekima je dobar Plisek nekima nije....nekima je dobar Redzepagic nekima nije....pa jesmo li normalni??? Pljujete legende klupa skorom pa svi redom, a pola se nas nije ni rodilo kad je igrao Biogradlic, Fazlagic, i ostali. Odakle nekima pravo da pljuju ljude koji su pronijeli ime kluba po svijetu i da kazu da kradu. Ma nek krade citav zivot koliko je dao za Sarajevo i Fazlagic i ostali. Sta je dao Redzepagic? Jel dijete kluba??? Niko mi od igraca nije u krvom rodu d aga branim al mi smo tolika **** da tudje volimo a svoje necemo....napravili smo svi skupa od onih koji vode klub do nas navijaca bruku od kluba....godine prolaze titule ne dolaze....mene je stid koga nije blago njemu
Znam da će mnogi sada reći, šta nam ima jedan Željovac palamuditi o našem klubu, ali se sa tobom (@ado_hz)u potpunosti slažem.
Dugo pratim fudbal i naglasiću da sam Sarajevo, prije rata gledao redovno na Koševu, a mnoge tekme i na strani. TZ, BG, MO itd. No to nije bitno, bitno je da imam sigurno mnogo više odgledanih utakmica Sarajeva nego mnogi sa ovog foruma.
Često pišem i na ovoj temi i znam da su mi postovi mnogo puta (ali ne uvijek) sarkastični, ali šta se sve dešava u zadnjih 10ak godina sa FK Sarajevom, ti moji postovi bi trebali da budu još sarkastičniji.
Utakmice na Koševu (kada sam gledao Sarajevo) sam uvijek posmatrao sa zapada, a neposredno kraj mene ili koje sjedište dalje je redovno i bio Švabo Osim sa svojim mlađim sinom Selmirom, a ponekada i sa Amarom. Šta hoću da kažem? Utakmice je čovjek mogao mirno posmatrati i svima na toj tribini je bilo drago, što ih Švabo gleda. Bez ikakvih problema. Ne moram naglašavati da je većina ljudi oko nas navijala za Sarajevo, ali je atmosfera uvijek bila odlična.
To se sada ne može zamisliti, a naročito nakon Blekićevog dolaska na čelo kluba i horskog vrijeđanja ex-YU i BH legende. U klubu su uvijek neka previranja, a isti vode interesdžije, koje žele da dobrano hajruju na račun imena kluba. E, to ne valja!
Ja skoro pišem na ovoj temi da bi Sarajevo trebalo dovesti Papeta za trenera (malo i sarkastično), ali sam zaista to vidio kao rješenje bar nekih osnovnih problema. Međutim, ja sam znao da niko iz Uprave nije ni pomislio da razgovara sa Papetom, jer unaprijed znaju da je on odveć veliko ime da bi se mogli sa njim "igrati" i šaltati ga. To njima ne odgovara, a svima nam je jasno da je Pape, najveća živuća legenda kluba. Oni ne žele ljude, koji imaju autoritet - tipa Pape, Paja, Hadžibegić, Husref, pa zašto ne i Vahidin ili Pirić, Muzurović, Arslanagić, i mnogi drugi. Znaju oni dobro da se ne bi tek tako mogli poigravati sa njima, a ni oni vjerovatno ne žele sa sadašnjim čelnicima u "bolje sutra". Moram kazati da su ti poslijeratni čelnici kluba i nametnuli vještački animozitet među navijače Sarajeva, u smislu vrijeđati ćemo Želju i sve što je uz njih vezano, a sve radi lakšeg ostvarivanja sitnosopsetveničkih interesa.
Odužio sam, al' eto htjedoh da i ja nešto kažem, al' sasvim iskreno i bez imalo omalovažavanja kluba, a u kakvom je stanju sada, odnosno zadnjih 10ak godina, a naročito od ere Blekića, to i zaslužuje te.
Pozdrav.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".