Zbog Željo TV je bio prosjek skoro 10.000, dakle Željo TV plus što su se poklopili dobre igre i dobri rezultati = odlican odziv publike i dobra posjeta.elSaik je napisao/la:Jel' se zbog Uprave dolazi ili zbog Kluba i igrača?! Nama je u odnosu na posljednju utakmice prošle sezone posjeta pala za nekih 7-8 hiljada, a udnosu na prosjek prošle sezone pala za 2-3 hiljade, odmah u drugom kolu, odnosno prvoj domaćoj, NAKON što smo u prvom kolu dobili u gostima.drop je napisao/la:A šta je uprava poduzela da stvori sebi lojalnu stoku??elSaik je napisao/la:Problem je što smo nelojalna stoka. Od onih famoznih 14000 ni 10% nije kupilo godišnje. Toliko o navijačima, simpatizerima i prijateljima Kluba.
Nije makla nekom stvari po tom pitanju.![]()
![]()
![]()
Ili, prošle sezone, još drastičniji primjer:
Željezničar 4:2 Borac
gledalaca: 14000
7 dana poslije:
Željezničar 3:0 Modriča
gledalaca: 4500
Poređenja radi to bi značilo isto što i sljedeće:
Bayern - Schalke 67.000, naredna subota Bayern - Hertha 21.535
ili
Barcelona - Real 90.000, naredna subota Barcelona - Xerex 28.928
Sve ti je jasno.
Mi nemamo tu navijacku kulturu, lojalnost i odnasnost kao npr. Borusia Dortmund i necemo se sad praviti ludi i navini i nešto se sjebavati zbog posjete u slucaju loših rezultata....to je jednostavno tako u našoj državi i društvu opcenito.
Za mene sve ovo ne važi jer ja sam imao godišnju i kad je dolazilo po 1.000 ljudi u Dolinu ,imam je i danas za ovu sezonu ali mnogi nemaju jer dosta dosta toga ovisi o rezultatima.
Ako nema igre i rezultata - nema ni neke extra posjete.
prošle godine je po 15.000 protiv Borca je su to bile vrlo bitne utakmice u prvenstvu i u kupu, tako da to nije neka brojka s kojom možeš mahati kao sa nekim reprezentnim dokazom.