FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

drop
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la drop » 26 avg 2010, 16:58

elSaik je napisao/la:
drop je napisao/la:
elSaik je napisao/la:Problem je što smo nelojalna stoka. Od onih famoznih 14000 ni 10% nije kupilo godišnje. Toliko o navijačima, simpatizerima i prijateljima Kluba.
A šta je uprava poduzela da stvori sebi lojalnu stoku??
Nije makla nekom stvari po tom pitanju.
Jel' se zbog Uprave dolazi ili zbog Kluba i igrača?! Nama je u odnosu na posljednju utakmice prošle sezone posjeta pala za nekih 7-8 hiljada, a udnosu na prosjek prošle sezone pala za 2-3 hiljade, odmah u drugom kolu, odnosno prvoj domaćoj, NAKON što smo u prvom kolu dobili u gostima. ;) ;) ;)

Ili, prošle sezone, još drastičniji primjer:

Željezničar 4:2 Borac
gledalaca: 14000

7 dana poslije:
Željezničar 3:0 Modriča
gledalaca: 4500

Poređenja radi to bi značilo isto što i sljedeće:
Bayern - Schalke 67.000, naredna subota Bayern - Hertha 21.535
ili
Barcelona - Real 90.000, naredna subota Barcelona - Xerex 28.928

Sve ti je jasno. ;)
Zbog Željo TV je bio prosjek skoro 10.000, dakle Željo TV plus što su se poklopili dobre igre i dobri rezultati = odlican odziv publike i dobra posjeta.
Mi nemamo tu navijacku kulturu, lojalnost i odnasnost kao npr. Borusia Dortmund i necemo se sad praviti ludi i navini i nešto se sjebavati zbog posjete u slucaju loših rezultata....to je jednostavno tako u našoj državi i društvu opcenito.
Za mene sve ovo ne važi jer ja sam imao godišnju i kad je dolazilo po 1.000 ljudi u Dolinu ,imam je i danas za ovu sezonu ali mnogi nemaju jer dosta dosta toga ovisi o rezultatima.
Ako nema igre i rezultata - nema ni neke extra posjete.
prošle godine je po 15.000 protiv Borca je su to bile vrlo bitne utakmice u prvenstvu i u kupu, tako da to nije neka brojka s kojom možeš mahati kao sa nekim reprezentnim dokazom.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 26 avg 2010, 17:02

Evo od kad znam za sebe nikad nisam kupio ni godisnju ni polugodisnju, a pratio sam uvijek 80-90% utakmica min., tako da ipak postoji dio onih koji su uvjiek tu i koji ce uvijek biti tu
Mes Que Un Club

Dove87

Post Postao/la Dove87 » 26 avg 2010, 17:07

ev na vijestima sad kaze da su potpisali ugovor za pocetak izgradnje sportske dvorane izmedju pomocnnog i glavnog stadiona grbavica. projekt je vrijedan 7 miliona maraka. Sad ce ga pocet gradit. Po nacrtu izgleda dobar i velik i kkazu da ce biti za sve sportske igre. Bit ce predobro. Stavit RK Zelju, Zenske KK Zelju i sta jos ima. Nema dalje. Jos kad se izgradi stadion bit ce bas super. Ovdje ce vjerovatno i napravit dobar parking.

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 26 avg 2010, 17:11

drop je napisao/la:
elSaik je napisao/la:
drop je napisao/la:A šta je uprava poduzela da stvori sebi lojalnu stoku??
Nije makla nekom stvari po tom pitanju.
Jel' se zbog Uprave dolazi ili zbog Kluba i igrača?! Nama je u odnosu na posljednju utakmice prošle sezone posjeta pala za nekih 7-8 hiljada, a udnosu na prosjek prošle sezone pala za 2-3 hiljade, odmah u drugom kolu, odnosno prvoj domaćoj, NAKON što smo u prvom kolu dobili u gostima. ;) ;) ;)

Ili, prošle sezone, još drastičniji primjer:

Željezničar 4:2 Borac
gledalaca: 14000

7 dana poslije:
Željezničar 3:0 Modriča
gledalaca: 4500

Poređenja radi to bi značilo isto što i sljedeće:
Bayern - Schalke 67.000, naredna subota Bayern - Hertha 21.535
ili
Barcelona - Real 90.000, naredna subota Barcelona - Xerex 28.928

Sve ti je jasno. ;)
Zbog Željo TV je bio prosjek skoro 10.000, dakle Željo TV plus što su se poklopili dobre igre i dobri rezultati = odlican odziv publike i dobra posjeta.
Mi nemamo tu navijacku kulturu, lojalnost i odnasnost kao npr. Borusia Dortmund i necemo se sad praviti ludi i navini i nešto se sjebavati zbog posjete u slucaju loših rezultata....to je jednostavno tako u našoj državi i društvu opcenito.
Za mene sve ovo ne važi jer ja sam imao godišnju i kad je dolazilo po 1.000 ljudi u Dolinu ,imam je i danas za ovu sezonu ali mnogi nemaju jer dosta dosta toga ovisi o rezultatima.
Ako nema igre i rezultata - nema ni neke extra posjete.
prošle godine je po 15.000 protiv Borca je su to bile vrlo bitne utakmice u prvenstvu i u kupu, tako da to nije neka brojka s kojom možeš mahati kao sa nekim reprezentnim dokazom.
ŽeljoTV je postojao daleko ranije nego se posjeta iznenada povećala na 10.000. Dakle, ŽeljoTV je pokrenut, pa je posjeta bila 6-7 hiljada, jedno vrijeme spala na nešto manje. Zatim počinje drugi dio sezone i posjeta odjednom 10.000. ;)

Što se boldiranog tiče - ne. Upravo su te bitne utakmice reprezentativne jer sa njima tako jako volimo hvaliti i upravo one pokazuju koliko smo zapravo jadni. Zaključak iz mog primjera je jasan: od 14000 ljudi njih skoro 10000 nije došlo na utakmicu zbog Želje već protivnika. Nije to 4 od 14 pa da kažeš "uvijek takvih ima" nego 10 od 14. I ne znam kakve loše rezultate spominješ?! Jedini loši rezultati od tad su ova dva vezana poraza a poslije njih svakako nismo imali domaće tekme. Osim, eto, Hapoel, ali Olimpik i Zvijezda nisu Hapoel.

Uglavnom, vidjet ćeš sad u subotu posjete. Ako nas bude preko 5 milja, neću 7 dana ništa napisati na ovom forumu.

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 26 avg 2010, 17:15

I još nešto bih da dodam... većina navijača Želje voli reći, kada Željo igra sa nekim manjim timom slabije, "mi smo Željo, mi moramo biti uvijek na nivou." E pa, prijatelji, nisu samo igrači, uprava i treneri Željo, nego su Željo i mi navijači. Vrlo je ružno prozivati njih kako nisu principijelni i kako "ne rade svoj posao", a nama se brojka u 7 dana i iz nikakvog posebnog razloga sem "neatraktivnosti protivnika" smanji za preko 70%. ;)

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 26 avg 2010, 17:18

A šta ja mogu ili bilo ko uticati na posjetu?? što kriviš forumaše za to??
Uprava može uticati na prodaju karata, što projektima kao npr.Željo TV ili slicno, što niskim cijenama za karte (nebitno jesu li obicne ili godišnje).
Šta je imam s tim :?: neka razmišljaju oni koji bi trebali razišljati o tome i kojima je u interesu što veca posjeta na stadionu.... i necu da se opterecavam tim stvarima, ja znam da cu ja biti na stadionu pa makar bilo 50 ljudi a ne 5.000.
Necemo mi ništa svojim piskaranjem po forumu promjeniti po tom pitanju, imaju valjda ljudi zaduženi za marketing u klubu (Buki ko vec) pa neka oni malo razmisle o tim problemima.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 26 avg 2010, 17:21

Dove87 je napisao/la:ev na vijestima sad kaze da su potpisali ugovor za pocetak izgradnje sportske dvorane izmedju pomocnnog i glavnog stadiona grbavica. projekt je vrijedan 7 miliona maraka. Sad ce ga pocet gradit. Po nacrtu izgleda dobar i velik i kkazu da ce biti za sve sportske igre. Bit ce predobro. Stavit RK Zelju, Zenske KK Zelju i sta jos ima. Nema dalje. Jos kad se izgradi stadion bit ce bas super. Ovdje ce vjerovatno i napravit dobar parking.
gdje si to gledao,na kojim vijestima :?:
1921-2011

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 26 avg 2010, 17:23

Esii TM87 je napisao/la:
Dove87 je napisao/la:ev na vijestima sad kaze da su potpisali ugovor za pocetak izgradnje sportske dvorane izmedju pomocnnog i glavnog stadiona grbavica. projekt je vrijedan 7 miliona maraka. Sad ce ga pocet gradit. Po nacrtu izgleda dobar i velik i kkazu da ce biti za sve sportske igre. Bit ce predobro. Stavit RK Zelju, Zenske KK Zelju i sta jos ima. Nema dalje. Jos kad se izgradi stadion bit ce bas super. Ovdje ce vjerovatno i napravit dobar parking.
Stari je to projekat,nedavno je dokumentacija zavrsena (sredina jula) i ici ce se u izgradnju.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 26 avg 2010, 17:23

znal ko kad je veceras trening ?
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

Dove87

Post Postao/la Dove87 » 26 avg 2010, 17:27

Esii TM87 je napisao/la:
Sad evo na Tv-Sa bilo...
Kazu da su tek potpisali zavrsnu fazu i moze se krenut sa izgradnjom.
I bila je skica dvorane kako bi izgledala.
Bio je i lik neki pricao o tome.
P.S. Danas je i Tv1 krenuo sa emitovanjem, samo da posjetim raju hehe

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 26 avg 2010, 17:30

@ bistrikboy bar nesto dobro da cujemo sto se tice uprave :mrgreen: ,samo ce sad mnogi reci nije za to zasluzna uprava...u zadnjih godinu dana toliko smo svi dozivjeli radosti i veselja sa jedinim nam timom,i ove godine nek izborimo europu meni dosta...mada sam siguran da cemo iz kola u kolo igrati sve bolje...i do samog kraja boriti se za titulu...
1921-2011

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 26 avg 2010, 17:31

Esii TM87 je napisao/la:@ bistrikboy bar nesto dobro da cujemo sto se tice uprave :mrgreen: ,samo ce sad mnogi reci nije za to zasluzna uprava...u zadnjih godinu dana toliko smo svi dozivjeli radosti i veselja sa jedinim nam timom,i ove godine nek izborimo europu meni dosta...mada sam siguran da cemo iz kola u kolo igrati sve bolje...i do samog kraja boriti se za titulu...
Nema uprava nista sa ovim,ovo opcina radi,a SD Željo ce koristiti dvoranu,tako bar Koldzo kaze
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 26 avg 2010, 17:33

Nema FKŽ veze sa dvoranom. To je projekt Novog Sarajeva, započet pred prošle izbore. Pa zar niko od vas nije primijetio onu tablu koja već godinama stoji na kojoj piše "planirana izgradnja dvorane".

Zanima me, da li se spomenulo od kad do kad bi trajala izgradnja?! Mislim da bi od dvorane najviše profitirao RK.

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 26 avg 2010, 17:37

ironija je cudo ;) samo lud covjek ce poverovati da ce Zujo & Co. uloziti 6-7 miliona u nesto,sitna su oni buranija...
1921-2011

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 26 avg 2010, 17:39

Esii TM87 je napisao/la:ironija je cudo ;) samo lud covjek ce poverovati da ce Zujo & Co. uloziti 6-7 miliona u nesto,sitna su oni buranija...
I ja i saik poletili :mrgreen: Ma neka samo neka grade dogurace i do stadiona nekada :P Al onako realno sta je 6-7 miliona za biznismena.

Dove87

Post Postao/la Dove87 » 26 avg 2010, 17:40

Znamo da nema Zeljo nista sa dvoranom, nego se nalazi izmedju stadiona i pomocnog sto zeljo ima veze sa tim. i dvorana je pored stadiona sto znaci da ce nam uljepsat i prilaz jugu i mozda napravit parking mjesta kad budu tekme. Takodjer ako RK i KK budu igrali tu sa imenom Zeljo, to ce za navijace biti super i ici ce se navijat i gledat te tekme vise nego sad sto idu. Vise navijaca za njih

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 26 avg 2010, 17:48

bistrikboy je napisao/la:
Esii TM87 je napisao/la:ironija je cudo ;) samo lud covjek ce poverovati da ce Zujo & Co. uloziti 6-7 miliona u nesto,sitna su oni buranija...
I ja i saik poletili :mrgreen: Ma neka samo neka grade dogurace i do stadiona nekada :P Al onako realno sta je 6-7 miliona za biznismena.
pa da primate se ko saucesce :D vjerovatno je to Zujo i skontao pa nije pristao na uslove Svaba,ko veli imam ja Koldzu :lol:

P.S 6-7 milona mala barkica...
1921-2011

sladoled
Kontakt:

Post Postao/la sladoled » 26 avg 2010, 17:54

6-7 miliona za dvoranu :roll:
da ne postoji dvorana na mojmilu koja je slicnih gabarita kao ova koja se planira praviti bilo bi to uredu, ali ovako logicnije bi mi bilo da je opstina te pare ulozila u gradnju istocne tribine, al opet stadion je nas a ne opstinin

1921
Kontakt:

Post Postao/la 1921 » 26 avg 2010, 18:02

Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 26 avg 2010, 18:02

1921 je napisao/la:
postavljeno vec ;)
1921-2011

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Cwirek, Dofu, Google Adsense [Bot], Pact1921 i 64 gosta.