Pasha je napisao/la:@Zeljovac
da razjasnimo neke stvari. sve šta sam do sada napisao i šta ću upravo napisati je striktno iz moje glave, odnosno po sjećanju. ne koristom se podacima koje trenutno pronalazim na netu, tako da prihvatam da se svih stvari ne sjećam najbolje i da po pitanju nekih podataka nisam u pravu.
al' evo da vidimo ponešto. prvo su postojale dvije liga BAA i NBL. sa tim što se za zvanične rezultate broje oni iz BAA lige. prvu utakmicu su odigrali Toronto Huskies i New York Knicks. mislim da su u toj utakmici prvi pobjedili New York, al' nisam siguran. prvi prvaci su bili Chicago Stages. mislim da oni više ne postoje, ali kao i to da su bili prvi prvaci, ne bih smjeo staviti ruku u vatru. poslije te prve godine od početnih 11 ostalo je 8 ekipa. 1949. godine ujedinili su se BAA i NBL i tad liga mijenja ime u NBA. u tom periodu mnoge ekipe su nastajale i gasile se ili mjenjale imena. tako da su samo New York i Boston ostali sa originalnim imenima. recimo znam da su današnji Atlanta Hawksi u početku nosili ime Thri-Cities Blackhawks, ali se ne sjećam tačno koja su to tri grada. da li znaš za ekipu Chicago Zephyrs? takmičili su se samo jednu godinu početkom 60-tih. samo tu jednu sezonu su postojali. što se tiče mog spominjanja ABA lige, lijepo sam napisao da su se 4 ekipe iz te lige kasnije uključile. i da, naravno da znam za Denver Rockets i da oni nemaju nikakve veze sa Houston Rocketsima. i to sam lijepo napisao. San Diego Rocketsi su prethodnici Houston Rocketsima.
Sve si upravu, i dobro te sluzi sjecanje. Ne znam puno za ostale lige, ali znam za NBA otkako je nastala 49-e, i sto se tice NBA sve si fino napiso. Znam i za ABA da su bili konkuretni, pa su igraci isli tamo vamo, dok se nisu ujednili 76-e cini mi se. Ne znam za Chicago Zephyrs ali znam za Chicago Packerse koji su dosli u ligu 61-e cini mi se, tad su bili 9-i tim. Oni su danas Washington Wizards.
Inace te postujem, kao prvo stariji si, i drago mi je i sto navijamo za isti klub, tako da nemoj ove prethodne postove svatiti kao neku raspravu, to mi uopste nije bila namjera.
"Just to be a part of this, it's just special man, cause you can feel the buzz around the entire city, and you know Houston has a lotta love for you, when u win it"- #23 Arian Foster