FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Neutral
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Neutral » 03 avg 2013, 13:57

Nisam mislio da će otići u zaborav nego da se neće toliko naigrati krao Gotze-a. Thiago je doveden da igra, to je filozofija Pep-a. Rekao je glasno da želi Thiaga jer je Thiago potreban Bayernu. Sigurno nije potreban za klupe. Kroos je dobar, no Gotze je ipak bolji.

Kroos bi mogao postati naš novi Bastian 8-)

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 03 avg 2013, 14:21

farinelli123 je napisao/la:Na osnovu pokazanog za sada, i Saciri i roviti Gece bi pre imali mesta, da se ja pitam. Kad se igra "false nine" onda se ne bih opredelio za Kroosa, a kad igra Mandzukic, onda moze Toni.
Jasno je da Kroos oporavkom Goetzea nece imati mjesta u prvih jedanaest, ali kao sto Omco rece sezona je duga svi ce dobiti dosta prilike za igru. Kroos je previse spor, to mu je jedna velika mana, ali to vrlo dobro nadomjesti tehnikom i razornim udarcem.

Pored Kroosa, evidentno je da Muller ne moze igrati na Mandzukicevoj poziciji, nadao sam se da moze, ali ove pripremne utakmice su pokazale da je nejak za takvo sto. Prvenstveno fizicki nije u stanju da se bori s robusnim stoperima, medjutim Muller bi morao igrati u prvih jedanaest jer Bayo bez njega ipak izgleda slabije.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 03 avg 2013, 14:25

Pricajte vi sta hocete Toni ce igrati u prvoj postavi 8-) .
Iskreno pokazao je koliko i Thiago ako ne vise u dosadasnjim pripremama.

Nije njega dzaba Jupp drzao i oko njega akcije pokreto, isto tako ce i kod Pepa.
Vidi mu se na igri da je ojacao u duelu, teze mu je uzeti loptu, cesto jedini ima muda da je raspali sa 30 metara dok je ostali salju na stranu.

Malo treba popraviti brzinu ali uvijek cu izabrati njega koji je pola kreativac-pola destruktivac prije Thiaga , koji je tehnicki podkovan do maximuma ali mu fali kretanje bez lopte i trka tokom pressinga kakvu naprimjer Muller igra. Ta Njemacka disciplina u igri na koju se mora navici.

Drug @Neu ga ne moze ocima gledati ali svi znamo :
Toni wird für bayern in der ersten Mannschaft spielen !

Treneri vide u njemu nesto sto mi forumasi ne vidimo, i vjerujte da ce igrati isto ko i prosle godine ako ga opet neka povreda ne sprijeci.
Zivi bili pa vidjeli kad sezona pocne.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 03 avg 2013, 14:29

Jedina solucija u kojoj bi Kroos igrao je ta da Pep stavi Gotzea na tu cuvenu "laznu devetku" u kojoj bi Muller ili Mandzo na klupu,mada je ova mogucnost malo vjerovatna ali Pep je pokazao u nekoliko navrata koliko je nepredvidiv.

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 03 avg 2013, 14:31

Bundesliga je napisao/la:
farinelli123 je napisao/la:Na osnovu pokazanog za sada, i Saciri i roviti Gece bi pre imali mesta, da se ja pitam. Kad se igra "false nine" onda se ne bih opredelio za Kroosa, a kad igra Mandzukic, onda moze Toni.
Jasno je da Kroos oporavkom Goetzea nece imati mjesta u prvih jedanaest, ali kao sto Omco rece sezona je duga svi ce dobiti dosta prilike za igru. Kroos je previse spor, to mu je jedna velika mana, ali to vrlo dobro nadomjesti tehnikom i razornim udarcem.

Pored Kroosa, evidentno je da Muller ne moze igrati na Mandzukicevoj poziciji, nadao sam se da moze, ali ove pripremne utakmice su pokazale da je nejak za takvo sto. Prvenstveno fizicki nije u stanju da se bori s robusnim stoperima, medjutim Muller bi morao igrati u prvih jedanaest jer Bayo bez njega ipak izgleda slabije.
Ja bih sad graficki prikazao neke solucije koje mi se cine rezonskim a ticu se potencijalnih formacija, odabira igraca, ali necu da davim ovaj narod ovde.

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 03 avg 2013, 14:42

anelbavarac je napisao/la:Jedina solucija u kojoj bi Kroos igrao je ta da Pep stavi Gotzea na tu cuvenu "laznu devetku" u kojoj bi Muller ili Mandzo na klupu,mada je ova mogucnost malo vjerovatna ali Pep je pokazao u nekoliko navrata koliko je nepredvidiv.
Ja mislim da ako Gece bude, citaj sigurno, igrao laznu devetku, onda ce i Miler i Mandzukic da pocinju sa klupe.
Otrpilike se Roben ustalio na toj desnoj strani, Riberi na levoj, e sad se postavlja pitanje ko bi cinio vezni red.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 03 avg 2013, 14:59

farinelli123 je napisao/la:Ja mislim da ako Gece bude, citaj sigurno, igrao laznu devetku, onda ce i Miler i Mandzukic da pocinju sa klupe.
Otrpilike se Roben ustalio na toj desnoj strani, Riberi na levoj, e sad se postavlja pitanje ko bi cinio vezni red.
I ja sam slicnog misljenja onda bo to ovako uzgledalo

4-1-4-1

...........Neuer............
Lahm.....Martinez.....Dante........Alaba
...................Bastian..............
Robben........Kroos..........Thiago...........Ribery
..................Gotze..............

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 03 avg 2013, 15:02

Svaki trener donosi nesto novo, neke poteze koji su nam cudni, nekad nezamislivi i cesto nisu po nasem ukusu.

Bilo nam je nezamislivo da Robben nije u prvoj postavi, da Mandzo i poslije oporavka Gome ostane prvi izbor Juppa, da se daju toliki novci za najneatraktivniju poziciju na terenu, ali sta je Jupp bio zamislio sproveo je u djelo, i nekad se sa njim nismo slagali ali eto on stvori najbolji kolektiv u dugoj historiji Bayerna koji je igrao fudbal, (sto se tice kvalitete i takticke postavke) u Top 10 svih vremena.

I Guardiola ce 100 % imati svojih prvih 11, sa Shaćirom naprimjer, sa Schweiniem na ceneru i Gotzeom kao laznom 9-kom. Ovo bubam ali sta znas koji ce igraci njemu najbolje odgovarati.

Ja sam samo iznio svoje misljenje da ce Kroos biti prvotimac ma koliko ga mi kritikovali.
Sve cemo vidjeti kad pocnu velike utakmice.
Na Pepu je da iz gresaka uci, zasad mu je najveca ali i jedina bila protiv nalozene Borussije sto je pustio da Gundogan pojede nase kreativce na sredini bez ijednog destruktivca da mu se suprostavi.

Biti ce i padova u formi prvotimaca, jer nisu roboti da igraju na jednakom nivou godinu dana bez prestanka, trebali bi se svi naigrati ako Bog da.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 03 avg 2013, 15:34

BadrHari je napisao/la:Nije njega dzaba Jupp drzao i oko njega akcije pokreto, isto tako ce i kod Pepa.
Kao sto sam rekao Kroos mi je izuzetno drag igrac, ali da se mene pita ne bi igrao u prvih jedeanaest. Evo samo primjer prosle godine kada se Kroos povrijedio, pa Muller zaigrao na 10-ci Bayern je igrao mnogo brze i izgledao opasnije. Pored toga Muller i Mandzukic su konstantno vrsili pritisak na zadnju liniju protivnika, a to je nesto sto Kroos ne radi.
farinelli123 je napisao/la:Ja bih sad graficki prikazao neke solucije koje mi se cine rezonskim a ticu se potencijalnih formacija, odabira igraca, ali necu da davim ovaj narod ovde.
Slobodno prikazi mene zanimaju, a vjerujem i ostale momke na forumu.
anelbavarac je napisao/la:I ja sam slicnog misljenja onda bo to ovako uzgledalo

4-1-4-1

...........Neuer............
Lahm.....Martinez.....Dante........Alaba
...................Bastian..............
Robben........Kroos..........Thiago...........Ribery
..................Gotze..............

Ne svidja mi se ovo, previse ofanzivno, ali sve su prilike da ce ovako i izgledati 1 sastav. @ OmerBavarac je pomenuo da Bayo moze cak i igrati bez 2 zadnja vezna i da mu nece trebati. Slozio bih se s njim, ali ne s ovakvom formacijom.

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 03 avg 2013, 15:36

TRENER Bayerna Pep Guardiola, nakon sinoćnjeg osvajanja Audi Cupa, izjavio je da mu je važniji napredak igrača nego broj osvojenih trofeja.

Španjolski stručnjak je tijekom četverogodišnjeg mandata na klupi Barcelone osvojio čak 14 trofeja. Prvog na klupi Bayerna donio mu je Mario Mandžukić odličnom igrom i s dva pogotka, u oba poluvremena (jedno protiv Sao Paula, jedno protiv Manchester Cityja) koliko mu je Guardiola pružio.

"Osvajanje trofeja je odlična i pozitivna stvar. No, što se mene tiče, to i nije najbitnije u nogometu", rekao je Guardiola koji smatra kako je najvažnije pomoći igračima da uspiju u karijeri.

"Meni je najvažnije da mi igrači u jednom trenutku kažu: treneru, pomogao si mi da postanem bolji igrač. Naučio sam mnogo od tebe. To me čini sretnim i zadovoljnim", zaključio je.

e pa care ti si doveden po najvise radi trofeja,sigurno da je i dobro kada od nekoga napravis vrhunkog igraca ,ali bayern je previse veliki klub da bi se cekao trofeje kao plod vrhunskih igraca koje bi on napravio.

PS:nego momci kada bi gocinjo moga zaigrati ila snase u 1 kolu BL.
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 03 avg 2013, 15:47

U ovoj 4-1-4-1 formaciji meni je iskreno najveca boljka Martinez, momak je jednostavno PRESPOR za stopera to je protiv Citiya bilo i vise nego ocigledno.

I ono sto je jasno je da Muller nije za klasicnog spica,neko je vec ranije napisao da se bukvalno odbija od protivnickih stopera, s cime sa u potpunosti slazem dok je sa Mandzom druga prica,grehota je da onakav igrac grije klupu :evil:

Balance
Kontakt:

Post Postao/la Balance » 03 avg 2013, 16:40

Pozdrav svima! Iskreno ne znam ima li veceg pesimista pred pocetak ove sezone od mene, a jedini i iskljucivi razlog je nas novi trener.Sjecam se kad sam cuo da klinsi postaje nas novi strucnjak i osjecaja koji se tad javio u meni i bio sam vise nego u pravu.Ista stvar se dogodila i imenovanjem pepa za novog trenera ali naravno nisam nista htio brzat dok ne vidim sta ce covjek da napravi, sad vidim da ovo nazalost vodi u ponor najaci i najmocniji kolektiv od prosle sezone!

Lik sebe i svoje ideje stavlja ispred momcadi, od atomskog nogometa koji smo igrali prosle sezone on inzistira na tome da se lopta gnjavi,da se usece s njom u gol... pored najboljih para bekova i krila na svijetu on zeli igrati tika taku koja je prosle sezone razvaljena,razbijena(barca imala posjed i petljala loptu, a mi zabijali golove) i bojim se da ce nasa momcad upravo tako izgledat ove sezone,imat cemo posjed i prilike dok ce drugi zabijati,nakon dortmunda koji je pokazao upravo to sljedeci pravi test je chelsea u superkupu koji bi nam ako se nesto ne promijeni mogao uvaliti par komada..

Vecina vas prica i priziva gotzea kao da je on neki spasitelj i kao da cemo igrati nesto bolje radi njega,ma da imamo ronalda i messija nebi bilo nista puno bolje jer ovaj sistem s jednom DM koji niti nije pravi DM ne moze funkcionirati protiv jacih ekipa,pa samljet ce nas ako to bude kao sto trenutno izgleda.

Igramo s 5 ili 6 ofenzivnih veznih igraca pa gdje to ima????? Za uspjeh,za trofeje su POTREBNI igraci tipa martinez,luiz gustavo, razaraci protivnickih napada i s njima u momcadi mozemo samo bolje i ucinkovitije igrati,pa nije ovo FM da ako igras sa sto vise napadacki orijentiranih igraca zabijas vise golova i razvaljujes...
To su igraci koji donose trofeje ako igraju na prirodnim pozicijama!
Naravno biti ce dana kad cemo se nazabijat golova i ostvarit visoke pobjede ali bilo je i kod klinsmana takvih tekmi pa svi znamo kako je sezona zavrsila!

Martinez na stoperu a joj meni, schweini sam na dm je izgubljen radi visoko postavljene obrane koja zapravo zapocinje napad, a posto u sredini ima toliko naguranih igraca schwein jedva da dobije loptu, igraci se u sredini trenutno gube,ne znaju sta ima je za radit,smetaju jedni drugima...

Nadam se da grijesim, jako se nadam, jer ovaj tim ima toliko potencijala samo mu treba netko tko ce to poslozit a mislim da pep radi upravo suprotno.Toliko je placen,a realno jedan prosjecni njemacki trener ustedio bi nam i para i zivaca jer naravno uz neke inovacije i promjene koje su uvijek dobrodosle trebalo je nastavit onim sto su gaal i jupp radili. :x

petersen
Kontakt:

Post Postao/la petersen » 03 avg 2013, 17:41

goetze

ribery mueller robben

martinez schweinsteiger

alaba dante boateng lahm

neuer

petersen
Kontakt:

Post Postao/la petersen » 03 avg 2013, 17:43

idealan sastav samo bi rotirao napadace mandzukic goetze pizzaro.

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 03 avg 2013, 18:12

Bundesliga je napisao/la:
farinelli123 je napisao/la:Ja bih sad graficki prikazao neke solucije koje mi se cine rezonskim a ticu se potencijalnih formacija, odabira igraca, ali necu da davim ovaj narod ovde.
Slobodno prikazi mene zanimaju, a vjerujem i ostale momke na forumu.
Ajd da pokusam, nego je to nezahvalno, i zahteva malo vise vremena, pa cu nesto najkrace moguce.

Kao sto sam napisao u onom postu od pre 6-7 strana, stekao sam utisak da, iako se jos uvek proba sve i svasta, razne kombinacije, rotacije i ostalo, da se ipak ide na soluciju bez klasicnog razbijaca.

To znaci da se na ide sto veci broj "kreativaca" u sredini, igraci dobri sa loptom, napadacki orijentisani....da ne davim.
Isto vazi i za odbranu, traze se igraci koji su tehnicki potkovani, igraci koji dobro grade napade, otvaraju igru. Sto je Pep kad je dosao trazio Luiza pored nasih stopera? Verovatno mu ne odgovaraju ovi dvometrasi, ne znam :)

Na taj nacin bi se "zrtvovao" Martinez tako sto bi bio prebacen na stopera, da bi se napravilo mesta za Svajnija na zadnjem veznom. Jer sam stekao utisak da Pep ne bi Svajnija malo napred. Mislim da on hoce ove lucidnije, da kazem i kreativnije, u smislu da mogu bolje da podvale lopte kroz sredinu itd (prostim recima)

Svajni poseduje sve gorepomenute osobine, ali mislim da Pep njega hoce blize svom golu. A sa obojicom na centru verovatno ne moze da uspostavi dominaciju na sredini kakvu bi hteo. Ne znam. Lupam i ja. Mislim i da necemo toliko cesto gledati Svajnija i Martineza zajedno na sredini kao prosle godine, nego vise kao na mecu sa Sitijem. Mozda oni budu u vezi kad protivnik ima snazne i robusne igrace, a tad bi im verovatno drustvo pravio Gece, kao glavni plejmejker.

Ovo je tesko analizirati, zbog ogromnog broja kombinacija, sa Geceom i Tiagom se otvara bezbroj mogucnosti.

U ovom sistemu koji Pep pokusava da uspostavi, nekako mi je tesko da zamislim Svajnstajgera i Martineza na sredini, iako bih to najvise voleo da gledamo.

Ako igramo sa laznom devetkom u obliku Gecea, onda pored Riberija i Robena tu dolazi ili Saciri, ili eventualno Tiago, zato sto bi se oni mnogo brze rotirali i stvarali pometnju u odbrani, nego da je tu recimo Kroos.

Hipoteticki Roben - Gece - Riberi su najistureniji. Ako je Martinez zadnji vezni, onda nema Svajnstajgera, onda igraju Saciri i Tiago. Samo sto je to nezamislivo. Ali bice svega, ima dosta igraca i utakmica.

NE ZNAM, POGUBICU SE TOTALNO, EVO VEC JESAM. :? BOLJE DA BATALIM OVO DOK NIJE KASNO. Izvnini, ovo je ipak malo veci zalogaj. :)

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 03 avg 2013, 18:21

Sta je sa Effe-om, prikrivenim autoritetom ovog podforuma, nekako mi je prazno kad nema njega?

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 03 avg 2013, 18:32

Jedva cekam da mi istekne internet, i da opet budem odsecen od sveta. Ovo ne vodi nigde :)

Uostalom, Pep zna najbolje, nek on lupa glavu, to mu je posao.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 03 avg 2013, 18:45

@ farinelli
Odlcno zapazanje, mislim da Guardiola planira postaviti ekipu bas kao sto si napisao.
Volio bih da budu 2 DMFA, ali sve su prilike da nece biti tako. Nadam se da ce Guardiola naci balans, bas kao sto je i Jupp uspio prije njega.
petersen je napisao/la:goetze

ribery mueller robben

martinez schweinsteiger

alaba dante boateng lahm

neuer
Zaista gotovo pa idealna postava, samo je steta sto su sve prilike da ovakvog Bayu necemo gledati :cry:

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 03 avg 2013, 18:49

Pa dobro nije to toliko sad tesko za shvatiti.
Ako igras sa 2 zadnja vezna imas stabilniju igru. Zrtvujes jednog playmakera za destruktivca.

Ako igras sa 1 zadnjim veznim imas kreativce naprijed i samim tim ostaje ti jedan zadnji vezni koji ne moze razbijati igru sam, nego je samo prenositi od odbrane do napada.

Pep ce vjerovatno igrati sa jednim i to sa Schweiniem jer on ide na posjed lopte kod koje je nepotreban Martinez / Gustavo.

.....GOTZE......
RIB--KRS--TGO--ROB- Ova ce biti dovoljna da samelje buraniju iz BundesLige.
--------SCHW---------

Sad problem bi bio kad on ne bi htio mjenjati sistem nikad, pa da na neke ekipe naletimo koji imaju dobru kontru.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 03 avg 2013, 18:51

To je nasa proslogodisnja formacija pod Juppom 4-2-3-1 gdje je Mandzo briljirao.
Naravno da od ove formacije nema nista to je vec odavno jasno.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []