FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Evander
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Evander » 16 apr 2020, 13:41

Opet suplja o stadionu :rol: :rol: :rol:

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 16 apr 2020, 13:50

Ako se na otoci moze izgradit stadion od 11-12 k sjedeci mjesta i ako ce bit nase 1/1 nema bolje lokacije.

Za parking prodat parking sa godisnjim kartama(koliko ga ima) znaci kupis godisnju imas pravu kupit parking za tu sezonu pa ko voli nek izvoli..

80% raje u 80% utakmica dolazi gradakim prevozom dosta raje bi moglo i biciklima motori skuterima, ako bi imali neko sigurno mjesto (parking uz osiguranje) plus sto bi oko zgrada preko puta opstine dosta ljudi parkiravalo.

Bolje 12 hiljada stadion na otoci nego u butmiru 20 hiljada .

Skoro posto si ti inzinjer mozesli ti procjenit sa koliko sjedeci mjesta se moze na otoci napravit stadion. Recimo da uporedis sa nekim evropskim stadionom koji je na istoj kvadraturi napravio stadion koliko mjesta. ?

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 16 apr 2020, 13:55

Ja imam osjecaj da cemo ove godine igrat play off minimu.
Drugo stadion nam pocinje bit veliki problem, pa nece valjda FK SARAJEVO igrat euro tekme u ZENICI jer nam ostaje sugavica i 35000€ po tekmi ili SB..

Pravit svoj stadion

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 16 apr 2020, 14:07

Sarajevo za narednu sezonu dogovorilo dva velika pojačanja?

Sarajevo je lider na tabeli, brani titulu osvojenu prošle sezone, a Uprava kluba je prije pandemije koronavirusa radila na slaganju igračke križaljke.

Tako je Sarajevo stupilo u pregovore sa bivšim reprezentativcem BiH Anelom Hadžićem, te bivšim igračem Bordo kluba Joachimom Aukorom. Ovaj dvojac je navodno prisato da od sljedeće sezone nosi dres Sarajeva.

Hadžić je trenutno član Fehervara, ugovorom je vezan do juna za mađarski klub, ali nikada nije krio da navija za Sarajevo i da bi volio obući dres ovog kluba. Hadžić je nedavno objavio i video kako u izolaciji trenira u dresu Sarajeva.

Adukor također igra u Mađarskoj. Nosi dres ekipe Diosgyora. On ima ugovor do ljeta 2021. godine, ali će najvjerovatnije na kraju ove sezone raskinuti ugovor jer je odigrao sam tri utakmice u sezoni za Diosgyor.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 16 apr 2020, 15:06

Pitar6785 je napisao/la:
16 apr 2020, 13:50
Ako se na otoci moze izgradit stadion od 11-12 k sjedeci mjesta i ako ce bit nase 1/1 nema bolje lokacije.

Za parking prodat parking sa godisnjim kartama(koliko ga ima) znaci kupis godisnju imas pravu kupit parking za tu sezonu pa ko voli nek izvoli..

80% raje u 80% utakmica dolazi gradakim prevozom dosta raje bi moglo i biciklima motori skuterima, ako bi imali neko sigurno mjesto (parking uz osiguranje) plus sto bi oko zgrada preko puta opstine dosta ljudi parkiravalo.

Skoro posto si ti inzinjer mozesli ti procjenit sa koliko sjedeci mjesta se moze na otoci napravit stadion. Recimo da uporedis sa nekim evropskim stadionom koji je na istoj kvadraturi napravio stadion koliko mjesta. ?
Bude li skoro inžinjer gledacemo iz miljacke Mubere mi :kafa:
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 16 apr 2020, 15:10

Zukanovic je napisao/la:
16 apr 2020, 14:07

Sarajevo je lider na tabeli, brani titulu osvojenu prošle sezone, a Uprava kluba je prije pandemije koronavirusa radila na slaganju igračke križaljke.

Tako je Sarajevo stupilo u pregovore sa bivšim reprezentativcem BiH Anelom Hadžićem, te bivšim igračem Bordo kluba Joachimom Aukorom. Ovaj dvojac je navodno prisato da od sljedeće sezone nosi dres Sarajeva.

Hadžić je trenutno član Fehervara, ugovorom je vezan do juna za mađarski klub, ali nikada nije krio da navija za Sarajevo i da bi volio obući dres ovog kluba. Hadžić je nedavno objavio i video kako u izolaciji trenira u dresu Sarajeva.

Adukor također igra u Mađarskoj. Nosi dres ekipe Diosgyora. On ima ugovor do ljeta 2021. godine, ali će najvjerovatnije na kraju ove sezone raskinuti ugovor jer je odigrao sam tri utakmice u sezoni za Diosgyor.
Imalo bi logike,jer nam odlaze na kraju sezone 2 zadnja vezna..Samo sto mi je cudno da Adukor dolazi,a moguce da ce sjediti na klupi jer Hadzic dolazi najvjerovatnije..Mislim,meni ne smeta bujrum nek dodju obojica,prepisali bi ligu haahaha..Ili npr. dobro je i za europu.Umori ti se Hadzic imas Adukora,a mogu i jedan i drugi kvalitetno zamjeniti Sušića..Ali idalje se cudim,sve dogovaramo samo ne napadace :rol: ,oni ce Mersu drzati dok ne umre..Salu na stranu,taj kralj ce aBd ostati jos dugo dugo u klubu,i kada zavrsi karijeru nadam se da ce dobiti svoje mjesto u klubu..
@SkoroAlen hajde nam ti to izracunaj ili sta vec,dobro se sjetio ovaj Pitar..
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 16 apr 2020, 15:12

Akademija nista?
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 16 apr 2020, 15:21

Neka i samo Anel dođe ja prezadovoljan :opaopa:

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 16 apr 2020, 15:30

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
16 apr 2020, 15:10
Zukanovic je napisao/la:
16 apr 2020, 14:07

Imalo bi logike,jer nam odlaze na kraju sezone 2 zadnja vezna..Samo sto mi je cudno da Adukor dolazi,a moguce da ce sjediti na klupi jer Hadzic dolazi najvjerovatnije..Mislim,meni ne smeta bujrum nek dodju obojica,prepisali bi ligu haahaha..Ili npr. dobro je i za europu.Umori ti se Hadzic imas Adukora,a mogu i jedan i drugi kvalitetno zamjeniti Sušića..Ali idalje se cudim,sve dogovaramo samo ne napadace :rol: ,oni ce Mersu drzati dok ne umre..Salu na stranu,taj kralj ce aBd ostati jos dugo dugo u klubu,i kada zavrsi karijeru nadam se da ce dobiti svoje mjesto u klubu..
@SkoroAlen hajde nam ti to izracunaj ili sta vec,dobro se sjetio ovaj Pitar..
Koja zadnja dva vezna odlaze?
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 16 apr 2020, 15:33

Pitar6785 je napisao/la:
16 apr 2020, 13:50

Samo zemljiste na Otoci nije ispod 20 milona. Pa to vidi da li cemo neko dati pare za to. Hoce Tibra i slicni, jer tamo mogu napraviti naselje i zaraditi.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 16 apr 2020, 16:14

Prostor na Otoci cca 9.500m2
Prostor na Grbavici cca 22.500m2

A na grbavici znamo koliko je uzak prostor oko stadiona, govorim o okvirima i povrsibi stadiona.
Kapaciter bi mogao biti 5-6 milja max
I o cemu pricate? Imate li 2 normalne u glavi zivota vam
Ili mastate o stsdionu u halilovicima koji bi kostao 50 miliona?
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 16 apr 2020, 16:20

JavierBosnia je napisao/la:
16 apr 2020, 16:14
Prostor na Otoci cca 9.500m2
Prostor na Grbavici cca 22.500m2

A na grbavici znamo koliko je uzak prostor oko stadiona, govorim o okvirima i povrsibi stadiona.
Kapaciter bi mogao biti 5-6 milja max
I o cemu pricate? Imate li 2 normalne u glavi zivota vam
Ili mastate o stsdionu u halilovicima koji bi kostao 50 miliona?
Ma naravno da nista nece biti od Halilovica,vise govorimo okvirno gdje bi bilo dobro..
@Napapijri Gavrić i vjerovatno i Oremuš

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 16 apr 2020, 16:26

5-6 k je malo, sta sad treba citavo SARAJEVO izgradit sa zgradama a da klub koji je najveci u cjeloj drzavi nemoze imat svoj stadion u gradu koji nosi ime tog grada..

Kud napravise onaj baze u pm, i onaj starcki dom 10 m km su trebali uzet nije ni ono lose mjesto, al eno i onde ce pravit zgrade

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 16 apr 2020, 16:33

Ma šta ću ja računat, ja sam mašinac, od građevine znam beton miješat, 4-1 omjer. :rol:
Za to treba građevinac, npr @BordoSarajevo, on je kompetentniji.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 16 apr 2020, 16:36

@BordoSarajevo javi se :D

MANUTDTe
Kontakt:

Post Postao/la MANUTDTe » 16 apr 2020, 16:41

Posto nisam iz Sa, sta je sa ivom lokacijom od atletskog kluba?
Jel ikada ona bila u opticaju?
slika

TheIvicnjak
Kontakt:

Post Postao/la TheIvicnjak » 16 apr 2020, 17:46

Treba graditi akademiju, proizvoditi igrace, osvajati titule i pokusati se plasirati u grupne faze. Stadion je najmanje vazan za klub, to je samo dodatni trosak i obaveza. Plasiraj se 2-3 puta u grupne faze i dovedi neke velikane u BiH, grad ce sam izgraditi Kosevo, bez da ih molis.

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 16 apr 2020, 18:04

Ja bi najvise volio kad bi dosli Adukor i Cavar bez Anela, mislim da bi imali strasan vezni red za Evrope. Nama samo treba jos jedan dobar napadac koji ce sa Ahmetom gore ubijat.

Sto se tice stadiona, nama treba da kapacitet nekih 18k i to bi bilo idealno...a lokacija ne smije biti Butmir nikako, najdalje do Nedzarica, ostalo bi bilo katastrofa. Otoka najbolja opcija zbog lokacije gdje bi svima bilo blizu i ima li bi duplo veci prosjek. Ali ko ce njima znati sta oni hoce, mi mozemo samo nagađat. Ali tamo zemljista na Alipasinom kakvih ima idealni za manjeg stadiona...
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 16 apr 2020, 18:17

Amca007 je napisao/la:
16 apr 2020, 18:04
Ja bi najvise volio kad bi dosli Adukor i Cavar bez Anela, mislim da bi imali strasan vezni red za Evrope. Nama samo treba jos jedan dobar napadac koji ce sa Ahmetom gore ubijat.

Sto se tice stadiona, nama treba da kapacitet nekih 18k i to bi bilo idealno...a lokacija ne smije biti Butmir nikako, najdalje do Nedzarica, ostalo bi bilo katastrofa. Otoka najbolja opcija zbog lokacije gdje bi svima bilo blizu i ima li bi duplo veci prosjek. Ali ko ce njima znati sta oni hoce, mi mozemo samo nagađat. Ali tamo zemljista na Alipasinom kakvih ima idealni za manjeg stadiona...
Slazem se da je Butmir od svih navedenih opcija,sto se tice lokacije losa..Ali ako bi se vec gradilo,i otpadnu sve opcije,onda rado neka bude na Butmiru..S velikim osmijehom na licu cu ici na Butmir,sa 5x vecim osmijehom nego kad bi isao u **** Zenicu na "domacu tekmu"..Veliki faktor stvari se gleda..Npr-Otoka je dobra lokacija,medjutim mali prostor nista od toga
Kosevo-odlicna lokacija sve tip top,osim sto je ruglo od stadiona..Ja bi pokusao kupiti zemljiste na Kosevu..Valjda bi dobili neki popust majku mu hebem.Dogovorimo se da Nam napravi potpunu rekostrunkciju stadiona,a zauzvrat nam daju u vlasnistvo zemljiste(nikakve koncesije i picke materine,samo ugovor po kojem pise da smo mi vlasnici sve dok to isto i ne prodamo..)

TheIvicnjak
Kontakt:

Post Postao/la TheIvicnjak » 16 apr 2020, 18:21

Dje nam je onaj @simodobri..Ima on zemlje u janji. Mozda bi nam prodo komad zza stadiona :rol:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: adoado, Hajdeee i 13 gostiju.