FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

Stroj1946
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Stroj1946 » 20 apr 2020, 12:03

Panto i Alfred kad počnu vaziti, krvarim iz očiju odma.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 20 apr 2020, 12:10

Stroj1946 je napisao/la:
20 apr 2020, 12:03
Panto i Alfred kad počnu vaziti, krvarim iz očiju odma.
Ako ti smeta ima opcija i Za to ;)
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 20 apr 2020, 12:12

@Amca007 bilo bi lijepo to uraditi!Financijski smo dobri i nema problema,ali opet je red da barem malo pomognemo
Jedno pitanje.Zna li neko koliko je "tezak" Nam?Nigdje niko od novinara nije naveo njegovo bogatstvo,pa ako neko zna da kaze bio bi mu zahvalan
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 20 apr 2020, 12:15

Po onome sto sam gledao meni Pape baca na Misketa, veliki majstor sa loptom, lucidan igrac. Takve su im i karijere nekako, nisu igrali za top evropske klubove, ali su svakako mnogo napravili i izgradili imena.
Dzeko je vec igrao za top klubove i osvajao trofeje u dvije od pet najjacih na svijetu.

1.Dzeko
2.Pape
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 20 apr 2020, 12:30

Ma ta poredjenja su meni glupost, mislim da treba igrace dijeliti po dekadama, i to je najrealnija ocjena jer iako je danasnji fudbal svjetlosnim godinama ispred nekadašnjeg, ne znamo kakvi bi nekadašnji igraci bili danas sa ovim pripremama,ishranom, uopsteno načinom zivota, ili kakvi bi danasnji igraci bili prije 30-40 godina, a to bi se moralo uzeti u obzir
Pyro is not a crime !

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 20 apr 2020, 12:47

Amca007 je napisao/la:
20 apr 2020, 11:51
Mislim da moramo pomoci klubu bez obzira na sve. Neka stampaju karte za derbi bar 10.000 napraviti akciju po 5 KM i eto bar za plata...isplatice se svakako...
Sumnjam da bi bio neki odziv. Kone su probale protiv Čelika, pa ih se jedva hiljadu i po odazvalo. To bi samo teški bolesnici kupili, oni koji dođu po pljusku da gledaju meč protiv Krupe. Ostali ne bi, vjeruj mi.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 20 apr 2020, 13:00

Pantelija je napisao/la:
20 apr 2020, 00:56

Covjek je na svojim ledjima donio titulu wolsburgu, ispred mocnog bajerna i borusije. Igrao fantasticno, srprdao se sa bundes ligom.
Otisao u man city, klub koji je ravio all star ekipu. Tamo opet prekucao igrici i uzeo tituli.
Moćni Bayern, a igrali im Lell, Ottl, van Buyten i slični igrači. O Dortmundu da ne govorim. I nije na svojim leđima, već s Misketom i Grafiteom.

Šta je prekucao, više bio klupa, nego što je igrao.

U Safetovo vrijeme je na snazi bilo pravilo o 3 stranca u ekipi. Dakle, svi timovi su mogli imati samo 3 strana igrača. Zamisli kakav si pnda igrač morao biti da te kupi neki strani tim, a ne još da postaneš legenda. Samo zamisli danas top timove da smiju imati 3 stranca u ekipi.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 20 apr 2020, 13:28

Pantelija je napisao/la:
Joj najjace je kad neko iz ljubavi nije realan. U taj vakat, sta je bio PSG? Ozbiljmo pitam, ja koliko znam nista spektakularno.

Molim Vas ljudi, mozemo mi ne mirisati Edina ali... uzmite 15 min vremena i pogledajte golove wolsburg i man city. Romu ne morate.
Covjek je na svojim ledjima donio titulu wolsburgu, ispred mocnog bajerna i borusije. Igrao fantasticno, srprdao se sa bundes ligom.
Otisao u man city, klub koji je ravio all star ekipu. Tamo opet prekucao igrici i uzeo tituli.
Dosao u romu koja je realno 4 ili 5 tim italije i hladno on licno u godinama izbaci tada favorita barselonu iz lp. Covjek koji je zabio prrko 50 golova u tri od 5 najjacih liga svijeta. Najbolji strijelac repke i stvarno nije fer piaati gluposti.

Papeta nisam gledao, na zalost, gledao sam utakmice neke snimke, bezbroj isjecaka ali ovo sto je edin uradio u karijeri je dalekoo iznad papetovog fostignuca. SBBKBB price su smijesne , jer to niko ne moze znati.
Jeste dao mnogo golova ali nije preko svojih leđa već je imao dva igrača koji su ga hranili loptama.
Džeko prekucao u Mančesteru? :shock: Koliko ja znam on je više vremena proveo na klupi nego što je uopšte i igrao.
Pape nije ni mogao imati karijeru jer zakon u Jugoslaviji nije dozvoljavao da igrač napusti domaći klub prije 28-e godine, znaš li ti šta je to? Kad je Džeko otišao iz Sarajeva, kad je imao 18 godina otprilike, 10 godina razlike. Još da dodam, u klubovima je tad bilo pravilo da ne smiješ imati više od 3 ili 4 stranca i sad iskombinuj to sa činjenicom da si mogao otići tek kad napuniš 28 godina.
Opet, vremena se ne mogu porediti i nisu ista pozicija ali Pape je bolji igrač od Edina (po prikazanom), to je čak neupitno.
Edin igra za Bosnu a Pape je igrao za Jugoslaviju i briljirao je a ne moram ti objašnjavati razliku između ove dvije reprezentacije.

Za reprezentaciju SFRJ, Sušić je debitirao 5. listopada 1977. godine u Budimpešti protiv Mađarske i postigao dva pogotka. Na sljedećoj utakmici, protiv Rumunjske u Bukureštu, postiže prvi hattrick, tj. tri pogotka na utakmici. Slijedi još jedan protiv Italije u Zagrebu u 13. lipnja 1979., pa još jedan protiv tadašnjih svjetskih prvaka Argentine, tri mjeseca poslije, u Beogradu., 16. rujna. Takav početak u reprezentaciji do tada nije zabilježen, 11 pogodaka u prvih 10 utakmica. S reprezentacijom Jugoslavije bio je sudionikom svjetskih prvenstava u nogometu: Španjolska 1982. i Italija 1990., te europskoga prvenstva u nogometu: Francuska 1984.

Naravno, igrao je više utakmica i dao više golova ali ovo je da stvoriš nešto u glavi.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 20 apr 2020, 13:32

Laže onaj mali sa Sedrenika sve.
ISTINA ZA VEDRANA!

HordasOdMalena
Kontakt:

Post Postao/la HordasOdMalena » 20 apr 2020, 14:04

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
20 apr 2020, 12:12
@Amca007 bilo bi lijepo to uraditi!Financijski smo dobri i nema problema,ali opet je red da barem malo pomognemo
Jedno pitanje.Zna li neko koliko je "tezak" Nam?Nigdje niko od novinara nije naveo njegovo bogatstvo,pa ako neko zna da kaze bio bi mu zahvalan
Pisao je admin davno na ovoj temi. Ako ti ovo može pomoći.
Evo pojasnicu vam ja. Nam I Vin Group su zajedno napravili firmu koja je kupila FK Sarajevo. Nam je pokretac, Vin Group je tu finansijski jaci partner, a imovina im je 16 milijardi KM.

da stavimo stvari u perspektivu, Todoric i Agrokor kao najjaci u Hrvatskoj su na vrhuncu imali nesto manje od jedne milijarde KM. u BiH stvarno ne znam s kim bi se mogli porediti, mi svi kad se istresemo, nismo ni blizu. Mislim da kad se sabere 20 najjacih kompanija na Balkanu, nema 10 milijadi. Eto surfajte dalje sami i uporedjujte, mozda grijesim.
"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 20 apr 2020, 14:27

Da hoce vise ovo poceti, nedostaje mi trema pred utakmicu.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 20 apr 2020, 16:12

Već sam jednom napisao, pa mi je žao što ću ponoviti; INFANTILNO JE TRAŽITI NAJBOLJEG U KOLEKTIVNOM SPORTU! Posebno što su to "takmičenje" izmislili novinari.
U Papetov vakat nije bilo formacija tipa 442 i sl., pa su znali, istovremeno, igrati i Sušić i Merdanović i Milak i Vukičević i Božović... koji su igrači sličnog profila. Njegovao se i gledao individualni kvalitet, pa kad Pašić, ili Kapetanović uzmu loptu, od njih se očekivala čarolija. To je bila boljka jugoslovenskog fudbala uopšte. Taj vic i romantizam u igri.
Naravno, vremenom, fudbal je, čo ugledu na njemački i talijanski štih, evoluirao. Džeko, kad ga već pominjemo, dio je sistema i ako se ne uklapa u puzzle, ne može ni igrati. Sušićeva, pa i Hasetova veličina i kvalitet, jesu u tome što su postavili temelje sistemu i što je sistem bio dio njih, a ne oni sistema.
Dozvolite mi malo, možda neadekvatno poređenje; danas je moguće detektovati, izmjeriti, manipulisati, koristiti itd. jonizirajuće zračenje. Danas naučnici imaju sve mogućnoyti da evaluiraju postignute rezultate i to rade, isključivo, kao tim. Međutim, ništa to ne bi bilo moguće bez Roentgena i M. Currie. Oni su ti koji su udarili temelj i postavili smjernice u daljnjem istraživanju, a radili su u vrijeme takvih naučnika kao što je Tesla, Bohr itd.
Kako već rekoh, ni Džeke ni Pjanića, be bi bilo bez Sušića, Jozića bez Kelly-ja, Nadrealista bez Indexa, niti Olimpijade bez Bosne kao prvaka Evrope. Tako da se izmišljanjem ko je bolji, griješi u osnovnoj pretpostavci, a to je da fudbal nije individualni sport.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 20 apr 2020, 16:32

Licno glas dajem papetu.
Ko je bolji ? jako tesko u stvari ne moguce vagati papeta i Dzeku. Nisu ista pozicija, razlicit vremenski period. Pape nije mogao vani do 28 Dzeko otišao s 19 normalno da ce igrati u vecim klubovima. Jednostavno nemaju nikakvi zajednicki dodirni tacaka da se mogu mjeriti ko je bolji. Svako u svoje vrijeme najbolji igrači BIH. Pape u osamdesetim a Dzeko posljednji 10

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 20 apr 2020, 16:38

Pantelija je napisao/la:
Joj najjace je kad neko iz ljubavi nije realan. U taj vakat, sta je bio PSG? Ozbiljmo pitam, ja koliko znam nista spektakularno.

Molim Vas ljudi, mozemo mi ne mirisati Edina ali... uzmite 15 min vremena i pogledajte golove wolsburg i man city. Romu ne morate.
Dosao u romu koja je realno 4 ili 5 tim italije i hladno on licno u godinama izbaci tada favorita barselonu iz lp. Covjek koji je zabio prrko 50 golova u tri od 5 najjacih liga svijeta. Najbolji strijelac repke i stvarno nije fer piaati gluposti.

Papeta nisam gledao, na zalost, gledao sam utakmice neke snimke, bezbroj isjecaka ali ovo sto je edin uradio u karijeri je dalekoo iznad papetovog fostignuca. SBBKBB price su smijesne , jer to niko ne moze znati.
Dzeko otisao s 19 vani. U bivsoj jugi nisi mogao vani prije 28 pa ti uzmi koja je šansa da prije igraci naprave nesto u europi.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 20 apr 2020, 17:09

Al je Juga tad bila najmanje u rangu Francuske. Prije je ekipa iz Jugoslavije osvojila LP nego iz Francuske.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 20 apr 2020, 17:16

bordobijeli je napisao/la:
20 apr 2020, 16:38
Pantelija je napisao/la:

Dzeko otisao s 19 vani. U bivsoj jugi nisi mogao vani prije 28 pa ti uzmi koja je šansa da prije igraci naprave nesto u europi.
al uzmi u obzir da je puno lakse bilo osvojiti ligu prvaka prije 90ih nego dana. danas sampioni nasih liga moraju proci 2-3 pretkola da bi stigli do grupne u kojoj ce ih cekati il real il barca il mancester i jedan i drugi itd itd.. i najčeće je kantanje sa 3-4 gola razlike. Hocu da kazem tesko je porediti to doba i danas. Tad su bile neke stvari dobre po igrace a naravno bilo je i losih, kao i danas...
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 20 apr 2020, 17:25

Nemojte biti bukvalisti, nisam rekao da je Neymar bolji od Ronaldinha, već da kad uradi neki isti potez kao Ronaldinho odmah idu navedeni komentari kako nema poštovanja prema protivnicima itd. Dok je to Ronaldinho radio, svi u delijirumu.

Evo konkretno..

@stroj
Yebiga, ignore postaviš i miran si. Bolje i vaziti nego svojim igračima do prvog poluvremena psovati familije, majke, djecu i ostalo, tu si maher vazda bio.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 20 apr 2020, 17:39

skoroalen je napisao/la:
20 apr 2020, 17:09
Al je Juga tad bila najmanje u rangu Francuske. Prije je ekipa iz Jugoslavije osvojila LP nego iz Francuske.
Da ali ovdje dosta ljudi govori kao šta će on levat on je igrao samo u Sarajevu ili Zvezdi a u biti ti klubovi su kotirali odlično. Poenta je kako je Pape mogao igrati za domaći klub haman dok se ne oprosti :D dok su Džeko, Pjanić i ostali mogli promijeniti 100 klubova i tu dolazi statistika.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 20 apr 2020, 17:53

Uvijek je bilo nekom rat nekom brat,ovo abd da stane,a na ljeto smo jaci za Dilavera,Hajrovica i Hadzica.
Samo Sarajevo

AlfredNobel
Kontakt:

Post Postao/la AlfredNobel » 20 apr 2020, 17:56

kanarinac je napisao/la:
20 apr 2020, 17:53
Uvijek je bilo nekom rat nekom brat,ovo abd da stane,a na ljeto smo jaci za Dilavera,Hajrovica i Hadzica.
Znači, od njih nema ništa..
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], makron, Pitar6785, Pitaristok, svabonja i 35 gostiju.