FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

thulkazal
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la thulkazal » 26 avg 2013, 16:18

Slično se desilo i prošle sezone protiv Juventusa u LP ...

Kroos se uveliko gurao od strane Jupp-a koji je usporavao napade Bayerna a onda dobio povredu i u igru ulazi Robben čime je došla dobitna kombinacija Ribery-Muller-Robben ... Mada povreda il ne teško će biti to izvršiti jer nedostaje ključni igrač u svemu tome a to je Martinez na poziciji zadnjeg veznog...

Protiv Celzija najvjerovatnije ce biti 4-1-4-1. Svinja na DM a ispred njega Muller i Kroos ... I da ovo igranje Bastiana na poziciji klasičnog libera (zadnja utakmica protiv Nurnberga) moze biti dobro ali vala moze se odbiti i od glavu jer zna on napraviti grešku u dodavanju, zna mu se protivnik prikrasti iza leđa, drugim riječima nije baš pouzdan ...

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 26 avg 2013, 17:23

Samo budimo sad iskreni i recimo da Thiago nije ni igrao sve utakmice. Zato je teško neke nedostatke u igri na njega svaljivati. Iako iskreno meni je pravo dobar bio samo u onom prvom pripremnom susretu u kojem je nastupao, čini mi se protiv Hsv-a. Ostalo je bio prosjek. Ali on je talenat i imat će još prilike. Pep je mislio da će mu valjat odmah, ali on će vjerovatno biti više investicija za budućnost.
Još jednom se pokazalo koliki je tempo u BuLi i koliko se španski igrači teže prilagode na taj tempo. A onda nekad čujemo ko neka osporavanja BuLi, isto ono ko da je kanta u odnosu na Primeru... ;)

Javiju je isto trebalo vremena, ali za tog čovjeka ne kažu džaba da je najnjemačkiji Španac (zbog onih svih svojih odlika borbe, poržtvovanosti, discipline).
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 26 avg 2013, 17:34

I Raul se jedva privikao na njemacki fudbal. :mrgreen:

A, onaj ko prica o njemackom fudbalu na podcjenjivacki nacin - taj ga ni ne prati. Meni je Bundeska na 3. mjestu kada su lige petice u pitanju, ali nije uopce tolika razlika u kvaliteti Primere ili Premiershipa u odnosu na Bundesku. Posebno ako uzmemo u obzir sve moguce i nemoguce parametre.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 26 avg 2013, 17:50

Monolog je napisao/la: A, onaj ko prica o njemackom fudbalu na podcjenjivacki nacin - taj ga ni ne prati. Meni je Bundeska na 3. mjestu kada su lige petice u pitanju, ali nije uopce tolika razlika u kvaliteti Primere ili Premiershipa u odnosu na Bundesku. Posebno ako uzmemo u obzir sve moguce i nemoguce parametre.
Malo prije napisah tamo na temi Stuttgarta kako ljudi ne znaju da odvade i da nađu sredinu. Pa tako obično uvijek da bi nešto dokazali uhvate se samo za one parametre koji će drugu ligu proglasit kantom, a zanemare one druge.
Takav je odnos i prema Primeri od strane onih drugi, pa onda isto tako oni neki udare po Premiershipu. A uvijek se gleda samo ona strana medalje, koja toj osobi odgovara.... :)
Ovde spomenuh BuLi, jer naglasak je bio na tempu igre, ali slično je to i kada se o drugim ligama piše. Da ne bude zabune. Pa onda na temi lige petice ne možeš ni napisat nešto normalno, jer svi samo udaraju niskim udarcima po onoj omraženoj ligi.... :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 26 avg 2013, 19:32

Thiago danas uspjesno operisan,te se njegov povratak ocekuje za 6-7 sedmica kada pocinje sa rehabolitacijom.
I Martinez takodje propusta sutrasnji mec,zbog problema sa preponama,i ne zna se jos da li ce biti spreman za Supercup.

Nadam se da nece vise biti povreda,ali bgm. kako je krenulo..

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 27 avg 2013, 00:44

Monolog je napisao/la: A, onaj ko prica o njemackom fudbalu na podcjenjivacki nacin - taj ga ni ne prati. Meni je Bundeska na 3. mjestu kada su lige petice u pitanju, ali nije uopce tolika razlika u kvaliteti Primere ili Premiershipa u odnosu na Bundesku. Posebno ako uzmemo u obzir sve moguce i nemoguce parametre.
Mnogo si hrabar kad opet pokreces ovu temu :mrgreen:

Ja bih rekao da je Bundesliga na drugom mjestu,posle Premiershipa.Vidjeli smo prosle sezone u direktnim okrsajima prvih iz Bundelige i Primere,a Boga mi i drugih,koja je liga bolja :oops:

I da dodam da u zadnje 4 godine u finalima Lige prvaka su bila 4 njemacka predstavnika,2 engleska i po jedan italijanski i spanski.Nije to neko mjerilo,mnogi ce reci,ali ipak je to elitno europsko takmicenje :mrgreen:
#miasanmia

RealMoudrid
Kontakt:

Post Postao/la RealMoudrid » 27 avg 2013, 04:58

Igraju li Ribery i Neuer Superkup?
2012/2013

Real Madrid - Barcelona 2:1
Barcelona - Real Madrid 1:3
Real Madrid - Barcelona 2:1
Barcelona - Real Madrid 2:2
Real Madrid - Barcelona 1:1
Barcelona - Real Madrid 3:2

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 27 avg 2013, 09:42

RealMoudrid je napisao/la:Igraju li Ribery i Neuer Superkup?
Jedino ih ne daj boze, moze povreda sprijeciti u tome :)

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 27 avg 2013, 13:08

Poz.momci ,danas je tekma sa frajburgom ,sto se tice ocekivanja ocekujem tri boda sigruno ne toliko lahka ozbirom na trenutacno stanje pomenutog tima .

Vidim tiago se povredio ,steta to ce ga po meni unazaditi ,sto se tice prvog djela sezone od nejga ne treba ocekivati nista posebno narocito zbog ove povrede,za nadati se je da ce dati malo vise od sebe u dr.delu sezone .

U petak sledi super kup protiv vjestackog kluba iz Londona.Sta reci za tu tekmu nego da zelim pobjedu nego ista vise ,to bi donekle bila neka satisfakcija za ono prokleto finale kuci ,ali to se tesko zaboravlja ,dalje taj trofej nam jejedini koji nedostaje u vitrinam i to hocu ove sezone .

PS: Senjor heronimo ,molim vas da malo porazgovarate sa kolegom dialogom Ups pardon Monologom ,u vezi nacina na koji ocjenjuje i stvara kriteriji za ban.
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 27 avg 2013, 13:24

evo momci kao nesto citam bayo kao zainterseovan za wilsira ,navodno pep bi mogao pronaci u njemu alterantivu kao zamjenu za tiagovo odsustvo :lol: :lol: ,gdje ces care.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 27 avg 2013, 13:32

Dadoh glas Robben-u... i onda skontam da bi bolje bilo da sam ga dao Ribery-u

Nezz za vas,al imam neki osjecaj da ce nam Chelsea ocitat fudbalsku lekciju,da cemo se slagirati...
Stern des Südens

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 27 avg 2013, 13:41

proFCB je napisao/la:Dadoh glas Robben-u... i onda skontam da bi bolje bilo da sam ga dao Ribery-u

Nezz za vas,al imam neki osjecaj da ce nam Chelsea ocitat fudbalsku lekciju,da cemo se slagirati...

Sto se tice same igre veoma tesko,dakle onim imaju veoma kvalitetne mlade ofanzivce tehnicare ,ali nedovoljno uigrane kao momcad ,oni ovakav bayern mogu pobjediti cistim kontrama ,sto se tice stanja na terenu ono nece biti puno drugacije nego kao i u finalu na a.areni, bus ,bus i bus.

istina je da ce bti malo riskantno igrati sa postojecemo formacijom ,a opet brijem da je nas napad kvaliteniji efikasniji od destruktive chelsijeve odbrane.

quadro
Kontakt:

Post Postao/la quadro » 27 avg 2013, 14:04

[youtube][/youtube]

Ono, ovdje neki kažu da je ovaj bolji od Mandžukića? :lol:

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 27 avg 2013, 14:24

čelsi je realno nikakva ekipa naravno osim za navijače čelsija ali nema tu nikakve igre mada mogu oni svakog dobit ali truhlo je to u odnosu na nekadašnji čelsi,znači sad je do nas kako ćemo odigrat bolji smo ali s obzirom na Pepove različite kombinacije sve je moguće,ja sam rekao dok pobjeđujemo ne zanima me ni igra ni ko igra samo neka su pobjede valjda će biti dobro...

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 27 avg 2013, 14:27

Pep vs Jose. :o Za sladokusce.

Bayern favorit, ali siguran sam da ce se van terena desavati vaznije stvari negoli na terenu. Opasan je Jose, a znamo i koliko voli Guardiolu i ubijedjen sam da ce baciti neku otrovnu strelicu u pravcu Pepa i Minhena. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 27 avg 2013, 15:33

Monolog je napisao/la:Pep vs Jose. :o Za sladokusce.

Bayern favorit, ali siguran sam da ce se van terena desavati vaznije stvari negoli na terenu. Opasan je Jose, a znamo i koliko voli Guardiolu i ubijedjen sam da ce baciti neku otrovnu strelicu u pravcu Pepa i Minhena. :mrgreen:

Monolog tebi je najbolje na juventusovoj temi jer tamo vedris i oblacis ,tako nesmije niko ni rec napisati bez tvoga dopustenja ,a tamo najbolje dialoge vodis. :evil: :D

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 27 avg 2013, 15:41

"Naravno da nije isto igrati kada navijaci daju 90 minuta sve od sebe i bodre nas do pobjede, ili kada cijeli stadion suti i samo se cuju protivnicki navijaci. Vjerujte mi, puno je razlike kada stadion 'gori'. Ne znam tocno sve razloge zasto Südkurve pravi protest, ali se nadam najboljem!"-Philip Lahm 8-)
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 27 avg 2013, 17:32

Neuer - Dante, van Buyten, Shaqiri, Rafinha, Pizarro, Götze, Müller, Contento, Schweinsteiger, Kroos

Bez Riberya,Robbena,Boatenga,Lahma,Alabe. :?

Ocigledno Pep odmara ekipu za petak, iako je ovo gotovo "B" momcad i dalje pobjeda ne bi smjela doci u pitanje.

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 27 avg 2013, 17:58

Mogao je i Svinju odmoriti.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

van gall
Kontakt:

Post Postao/la van gall » 27 avg 2013, 17:59

A ja drmno za cvaju da ce Mandzo dati gol,aman sam vec ofulo :D Molit Boga da ne udje nikako u igru :D
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.

BAYERN MUNCHEN

Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.