2017 NBA Playoffs

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Epidaurus
Kontakt:

Re: 2017 NBA Playoffs

Post Postao/la Epidaurus » 18 maj 2017, 17:45

A inace je teze zavrsit u reketu kad igras protiv odbrane covjek na covjeka sa pravilom ilegalne odbrane (pa ti i najveci ciglasi reket mogu sirit) nego protiv zone gdje ti protivnik hladno moze ignorirat svakog igraca koji nema sut. Sam MJ se zalio na zonu kad je ista uvedena u NBA, pametnom dovoljno.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 18 maj 2017, 17:46

znaci lik valja takve gluposti da to nije realno a nikako da skonta da su i jedan i drugi elita, kad sebi priznas da je LBJ top 3(2) igrac po zavrestku karijere onda se moze raspravljati

na to da bi Jordan trpao 60 danas ja ti mogu odgovoriti sa James bi imao 45/10/10 u 90tim a Jordan bi se patio protiv zone, ali znas sta je problem, sto je i jedno i drugo SBBKBB i obicno preseravanje
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Ras
Kontakt:

Post Postao/la Ras » 18 maj 2017, 17:46

Reagovao sam na ovo što je Belmin pisao, da li ti to shvataš'?
Prvenstvo Republike BiH (1): 1946!
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972!
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013!
Kup (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012!
Superkup (3): 1998, 2000, 2001!

Ras
Kontakt:

Post Postao/la Ras » 18 maj 2017, 17:48

miki_92 je napisao/la:znaci lik valja takve gluposti da to nije realno a nikako da skonta da su i jedan i drugi elita, kad sebi priznas da je LBJ top 3(2) igrac po zavrestku karijere onda se moze raspravljati

na to da bi Jordan trpao 60 danas ja ti mogu odgovoriti sa James bi imao 45/10/10 u 90tim a Jordan bi se patio protiv zone, ali znas sta je problem, sto je i jedno i drugo SBBKBB i obicno preseravanje
King je po meni već sad drugi najbolji u historiji!Prije bih ga u ekipi imao nego Kobija, Birda, Medžika, Šeka, Dankana...
Prvenstvo Republike BiH (1): 1946!
Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972!
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013!
Kup (5): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012!
Superkup (3): 1998, 2000, 2001!

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 18 maj 2017, 18:40

Kakva pre.seravanja, uzivajte u partijama koje pruza King jer u sljedecih 20 godina se nece roditi neko ko ce moci u istu recenicu sa njim i ko ce igrati toliko godina na ovakvom nivou. Za mene je najveci svih vremena, ali to cemo sumirati kad zavrsi karijeru.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 18 maj 2017, 19:01

NEZALAGANJE je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:Uporedi malo vecinu ovih glavnih naprednih brojki pa ces vidjet da MJ i LeBron odudaraju od ostatka.
Uz duzno postovanje,ti brojevi ne mogu dati ispravnu sliku barem kad je James u pitanju.Mnogi ce me sada vjerovatno napasti,ali ja cu reci napisati ovo....
Cisto sumnjam da bi imao ovoliko finala i sansi za titulu i uopste ovakve brojeve da igra u iole konkurentnijoj konferenciji.Pricamo o konferenciji gdje gotovo 7 godina nema pravog rivala,gdje zabije 30+ p kao sinoc a da se fakticki "ne oznoji"..Naravno,to govori i o njegovoj velicini i meni je on top 3 igrac svih vremena,ali isto govori i o njegovim rivalima.Takodje,sve pomenuto "pumpa" naprednu statistiku,dok finala pokazuju da bas i nije tako nedodirljiv.Jedna od mjerodavnijih statistika za mene je onaj broj eliminisanih timova za 50+ pobjeda.Sve jasno.
Pa vjerovatno bi imao tri finala i tri titule jer je isto toliko puta uspio pobijediti najjacu ekipu zapada, i to ne bilo kakve ekipe. OKC sa tri potencijalna HOF-a, SAS sa 4 i GSW sa 3. Zato je prica o izgubljenim finalima bezvezna.

I ono sto si govorio da je sramota ako GSW ne osvoji lagano titulu je takodjer bezveze. Evo ti primjer, Utah je dvaput bila nadomak GAME 7 protiv Bullsa iz perioda 96-98, najjace ekipe ikad. A LeBron+Irving je sigurno bolje negoli Malone+Stockton. Previse se podcjenjuju ove ekipe GSW-a i Cavsa pa cak i Spursa.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

Corruptio optimi cuiusque pessima.

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 18 maj 2017, 19:46

Nego Cavsi stgnu do finala konferencije bez da pretjerano koriste Kevina Lova,i onda prije ovog finala kaze Lou malo smo ga zapostavili al sad cemo malo njemu igru posvetiti i lik hladno 30+ poena,Cavsi se bas igraju kosarke bice jako zanimljivo gledati veliko finale,moje skromno misljenje je da Cavsi imaju prednost zbog bolje klupe ;)

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 18 maj 2017, 19:49

ronaldo99 je napisao/la:Nego Cavsi stgnu do finala konferencije bez da pretjerano koriste Kevina Lova,i onda prije ovog finala kaze Lou malo smo ga zapostavili al sad cemo malo njemu igru posvetiti i lik hladno 30+ poena,Cavsi se bas igraju kosarke bice jako zanimljivo gledati veliko finale,moje skromno misljenje je da Cavsi imaju prednost zbog bolje klupe ;)
Koga imaju s klupe? Deron Williams, Kyle Korver i Iman Shumpert.

Mozda Jefferson dobije priliku, on zna igrati samo protiv Duranta. :mrgreen:

Ostali tesko da ce dobiti neku priliku.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 18 maj 2017, 19:50

Jeftha je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:Uporedi malo vecinu ovih glavnih naprednih brojki pa ces vidjet da MJ i LeBron odudaraju od ostatka.
Uz duzno postovanje,ti brojevi ne mogu dati ispravnu sliku barem kad je James u pitanju.Mnogi ce me sada vjerovatno napasti,ali ja cu reci napisati ovo....
Cisto sumnjam da bi imao ovoliko finala i sansi za titulu i uopste ovakve brojeve da igra u iole konkurentnijoj konferenciji.Pricamo o konferenciji gdje gotovo 7 godina nema pravog rivala,gdje zabije 30+ p kao sinoc a da se fakticki "ne oznoji"..Naravno,to govori i o njegovoj velicini i meni je on top 3 igrac svih vremena,ali isto govori i o njegovim rivalima.Takodje,sve pomenuto "pumpa" naprednu statistiku,dok finala pokazuju da bas i nije tako nedodirljiv.Jedna od mjerodavnijih statistika za mene je onaj broj eliminisanih timova za 50+ pobjeda.Sve jasno.
Pa vjerovatno bi imao tri finala i tri titule jer je isto toliko puta uspio pobijediti najjacu ekipu zapada, i to ne bilo kakve ekipe. OKC sa tri potencijalna HOF-a, SAS sa 4 i GSW sa 3. Zato je prica o izgubljenim finalima bezvezna.

I ono sto si govorio da je sramota ako GSW ne osvoji lagano titulu je takodjer bezveze. Evo ti primjer, Utah je dvaput bila nadomak GAME 7 protiv Bullsa iz perioda 96-98, najjace ekipe ikad. A LeBron+Irving je sigurno bolje negoli Malone+Stockton. Previse se podcjenjuju ove ekipe GSW-a i Cavsa pa cak i Spursa.
Odlicno,slazem se, ali to je jos uvijek duplo manje od Jordana.;) Sto se tice analize tih protivnika koje je dobio u finalu,to bas i ne ide tako kako si rekao.Trojka OKCa su fakticki bili "djeca" i daleko od svog prajma u kojem su sada,dvojica od trojice SA su vec bili van prajma.Za GS prosle godine je jedno od najvecih dostignuca ikada.Tu se nema sta reci.Ovim ne zelim umanjiti uspjeh Jamesa jer titula je titula,vec samo govorim da ne mozes tako HOF ove nabrajati kad ili nisu na vrhuncu karijere ili su izasli iz istog.
Sto se tice te druge usporedbe,CHI tada nije imao 4 All stara,te 2 zadnja MVPa a svi u prajmu.Dvojka UTA mozda nije generalno bolja of dvojke CLE,zbog Jamesa,ali su oba ta igraca UTA bolja od Irvinga.Poenta je da GS nema opravdanja ako ove sezone izgubi titulu,ma ko bio nasuprot njih.Jednostavno,nema.

Ziggs

Post Postao/la Ziggs » 18 maj 2017, 19:59

LeBron čeka malca da zaigraju zajedno u NBA hahah

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 18 maj 2017, 20:16

Rockets’ Harden, Cavaliers' James, Thunder's Westbrook, Spurs' Leonard and Pelicans' Davis Named 2016-17 All-NBA First Team per NBA
;)

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 18 maj 2017, 20:34

NEZALAGANJE je napisao/la: Odlicno,slazem se, ali to je jos uvijek duplo manje od Jordana.;) Sto se tice analize tih protivnika koje je dobio u finalu,to bas i ne ide tako kako si rekao.Trojka OKCa su fakticki bili "djeca" i daleko od svog prajma u kojem su sada,dvojica od trojice SA su vec bili van prajma.Za GS prosle godine je jedno od najvecih dostignuca ikada.Tu se nema sta reci.Ovim ne zelim umanjiti uspjeh Jamesa jer titula je titula,vec samo govorim da ne mozes tako HOF ove nabrajati kad ili nisu na vrhuncu karijere ili su izasli iz istog.
Sto se tice te druge usporedbe,CHI tada nije imao 4 All stara,te 2 zadnja MVPa a svi u prajmu.Dvojka UTA mozda nije generalno bolja of dvojke CLE,zbog Jamesa,ali su oba ta igraca UTA bolja od Irvinga.Poenta je da GS nema opravdanja ako ove sezone izgubi titulu,ma ko bio nasuprot njih.Jednostavno,nema.
Jeste, ali sa 32 godine i Jordan je imao tri prstena. LeBron ima jos sigurno 4 godine vrhunske kosarke ispred sebe, do 2020. ce vjerovatno biti u finalima.
Ja mislim da ce uspjeti doci do 5 titula, ali otom potom.

Sto se tice jacine ekipa Jordan i Pippen su sigurno igracki bolji nego Curry i Durant, Green je pandan Rodmanu sa razlicitim ulogama naravno. Jedina dilema mi je oko Kukoca i Thompsona.
NEZALAGANJE je napisao/la:Rockets’ Harden, Cavaliers' James, Thunder's Westbrook, Spurs' Leonard and Pelicans' Davis Named 2016-17 All-NBA First Team per NBA
;)
Eto vidis mrtvi Davis dobije prvu petorku, iako to nicim nije zasluzio :stop: Ako se vec mora izabrati neki centar onda nek bude Marc Gasol, ili recimo Draymond Green jer dosta vremena provede na toj poziciji.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 18 maj 2017, 20:52

Epidaurus je napisao/la:Jordan ce vazdda bit veci igrac od Brona je je covjek veci od sporta kojim se bavio ali gledano po individualnom kvalitetu LeBron je apsolutno u rangu s njim.
To je već nešto drugo ja govorim o kvaliteti i načinu igranja...pitanje za forasa penal ...po čemu je Kobe bolji? Evo ja ću ti dati nekoliko argumenata što je bron...
Bolji pregled igre, bolji asistent, bolji skakač, puno više čini saigracw boljim nego što je Kobe radio, bolji je u svim statistickm parametrima...ako ćemo već o koševima jer znam da ćeš to spomenut LeBron će prestići kobija po poenima uz neuporedivo bolji procent.

Titule? Kao prvo mislim da ce ga stići i u tom slučaju ne zaboravi da je Kobe u gotovo svakom finalu bio favorit...LeBron bar u 3 nije. Kobe je u najmanje dvije titule bio u sjenci Shaqa.

Ne umanjujem kobijevu kvalitetu sigurno medjz najvicem igračima ali Lebron i Mj su posebni. Uostalom raja gotivi kobija u odnosu na brona više iz romantike neke i hejta...
=\_1921_/=

Ik17
Kontakt:

Post Postao/la Ik17 » 18 maj 2017, 20:53

NEZALAGANJE je napisao/la:Rockets’ Harden, Cavaliers' James, Thunder's Westbrook, Spurs' Leonard and Pelicans' Davis Named 2016-17 All-NBA First Team per NBA
;)
No Warriors in first team :shock: :oops: :wtf:

Pa ja ono, nije da su samo imali najbolji rekord u ligi ove sezone...

Ali stvarno, Davis ispred svih igrača Warriorsa? :hmmmmm:

Edit: Ah, nevermind, čisti centar se traži(iako je to upitno za Davisa da li je čisti centar, al eto).
Jedina konkurencija mu je bio Gobert, koji je ostao sa 4 glasa iza. Pretpostavljam da je zasluženo, ali malo je glupo, oni su čini mi se deseti na zapadu bili, čitave sezone ih niko nije ni spomenuo... :?
Zadnja izmjena: Ik17, dana/u 18 maj 2017, 21:00, ukupno mijenjano 1 put.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 18 maj 2017, 20:56

invincible1921 je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:Jordan ce vazdda bit veci igrac od Brona je je covjek veci od sporta kojim se bavio ali gledano po individualnom kvalitetu LeBron je apsolutno u rangu s njim.
To je već nešto drugo ja govorim o kvaliteti i načinu igranja...pitanje za forasa penal ...po čemu je Kobe bolji? Evo ja ću ti dati nekoliko argumenata što je bron...
Bolji pregled igre, bolji asistent, bolji skakač, puno više čini saigracw boljim nego što je Kobe radio, bolji je u svim statistickm parametrima...ako ćemo već o koševima jer znam da ćeš to spomenut LeBron će prestići kobija po poenima uz neuporedivo bolji procent.

Titule? Kao prvo mislim da ce ga stići i u tom slučaju ne zaboravi da je Kobe u gotovo svakom finalu bio favorit...LeBron bar u 3 nije. Kobe je u najmanje dvije titule bio u sjenci Shaqa.

Ne umanjujem kobijevu kvalitetu sigurno medjz najvicem igračima ali Lebron i Mj su posebni. Uostalom raja gotivi kobija u odnosu na brona više iz romantike neke i hejta...
Nije Kobe bio favorit u finalu 2008. (cak nije bio favorit ni protiv Spursa u finalu Zapada), a i nista manje nije omrazen nego LeBron. Meni je najdrazi igrac ikad ubjedljivo al treba bit realan i priznat da je LeBron iznad i njega i Duncana i Shaqa u iz ove novije ere. Meni licno drugi ikad s finom mogucnosti da se izjednaci s Michaelom.

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 18 maj 2017, 20:59

slika
:rol:
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 18 maj 2017, 21:17

Toliko je slab istok,a Cavsi prvaci...Svasta se ovdje moze procitati...

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 18 maj 2017, 21:28

od kad je konferencija = jedan tim
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 18 maj 2017, 21:33

@eupidarus :thumbup: :thumbup: to i ja govorim
=\_1921_/=

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 18 maj 2017, 22:46

King je bez konkurencije najbolji igrač koji se pojavio u NBA u zadnje dvije decenije.Već sada je sigurno tik iza Jordana ako pričamo o najboljem svih vremena. Ali treba sačekati da čovjek završi karijeru pa onda donijeti konačan sud.Jer nema sumnje da čovjek ima još barem 4 sezone vrhunske košarke.A već sada je u mnogim parametrima nadmašio Jordana.Ali eto razliku čini taj broj titula kod jednog i drugog, ali opet ovo je ekipni sport i po nekom skromnom mišljenju to ne treba da bude glavni kriterijum kad se priča o najboljem igraču svih vremena.Valjda bi trebalo gledati njihova individualna dostignuća. Jer niti jedan od njih ne može i nije mogao dobiti sam jednu ekipu.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 1 gost.