FC Bayern München

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

bavaracmujo
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la bavaracmujo » 16 feb 2021, 16:51

Saurman je napisao/la:
16 feb 2021, 15:04
Alaba duša od čovjeka nije mu stalo novca a upregao Zahavija da moli po Evropi za 25 mil i dobio zasad odbijenice na svim adresama.Ucjenivati klub koji mu je dao sve sa najvećom plaćom u klubu i to sve u jeku najveće svijetske krize je bezobrazluk bez granica.

Odluka Hainera da povuče sve ponude je pokazala da je klub iznad svega i da nikom neće ići niz dlaku.
Bravo sve potpisujem.
Jos da dodam da je meni licno sa ovakvim ponasanjem najodvratniji igrac koji je nosio nas dres.
Svi mi znamo da u svijetu nogometa vladaju finansije a sve ostalo je daleko iza ali ovakav ciganluk ne pamtim.
Upravi svaka cast, respekt do neba.

Sensei
Kontakt:

Post Postao/la Sensei » 16 feb 2021, 16:55

:mrgreen: PowerPoint Brazzo

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 16 feb 2021, 17:01

farinelli123 je napisao/la:
16 feb 2021, 15:41
harden je napisao/la:
16 feb 2021, 14:43
Teze mi je pao odlazak Fufinje kad su svi plakali :mrgreen: stvarno mi se Alaba ogadio maksimalno, ne zalim sekunde.
Pretpostavljam da “fufinja/o” nije Rafinja. Ko je onda? Kros?
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 16 feb 2021, 17:26

Razumijem ove emocije prema Alabi, tako sam i ja govorio kad je Arp odlazio, dabogda nikad ne izašao iz 3. lige, ne bi ga primio natrag ni da na koljenima dopuže u Hamburg... Ali, onda sam pomislio: da sam ja na njegovom mjestu, neko mi da 5 milki, karijera mi može završit sutra, neka budala me satre, ma j_bi ti to, daj 5 milki sad, što će bit sutra vidjećemo.

WeinhausGisela

Post Postao/la WeinhausGisela » 16 feb 2021, 17:46

Možeš postat legenda kluba kao Ribery, Robben, Schweinsteiger, Lahm, Neuer, Müller itd.
A radi razloga koji je samo njemu poznat, ( novac? ) ideš u drugi klub.

Na kraju krajeva opet bolje ovako za Bavarce imaju Upamecano, Hernandez Suele i Kouassi. A Alaba bi još godinama i boljim igračima od sebe zauzimao mjesto u prvih 11.
Mia san mia

bavaracmujo
Kontakt:

Post Postao/la bavaracmujo » 16 feb 2021, 19:19

ledar je napisao/la:
16 feb 2021, 17:26
Razumijem ove emocije prema Alabi, tako sam i ja govorio kad je Arp odlazio, dabogda nikad ne izašao iz 3. lige, ne bi ga primio natrag ni da na koljenima dopuže u Hamburg... Ali, onda sam pomislio: da sam ja na njegovom mjestu, neko mi da 5 milki, karijera mi može završit sutra, neka budala me satre, ma j_bi ti to, daj 5 milki sad, što će bit sutra vidjećemo.
Neuporedive su te dvije situacije, Arp je otiso u veliki klub, otiso je za velike pare a on je na pocetku karijere i nema te pare pa je taj potez realan za svakoga od nas.
Ovaj pakas je nesto drugo, on je na vrhuncu karijere igra u top tri kluba na planeti, igras u ekipi gdje si standardan i kad si unazad par godina los na svojoj pozici i pri tome deset godina unazad primas ogromne milione, ides u susret tome da postanes legenda jednog od najvecih klubova na planeti, imas titule imas pare imas igrace svjetske klase pored sebe, al eto ipak pod izgovorom novih izazova ti trcic za par miliona.
Imas sansu postat po meni jedna od najvecih stranih legendi u Bayernu al ti si to sve prodo za par miliona koji ti u sustini nista ne prestavljaju i postajes samo jos jedna **** koja trci za parama.
Ne radi se ovdje o nekom bjesu ili ljutnji nego onako ljudski to je smece od covjeka. Istu stvar imam i prema murinju i upravi reala koja otjera kasiljasa ko zadnje stene a covjek zivio za real, ima more primjera al eto ovi neki zapnu za oko.

Sensei
Kontakt:

Post Postao/la Sensei » 16 feb 2021, 19:23

Agent mu bukvalno ceka da mu drug dobije izbore u Barceloni da bi ovaj mogao izmusti sto vise para od kluba koji se ionako vec raspada, a ja treba da vjerujem da Alaba zeli otici samo zbog "novih izazova" :mrgreen:

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 16 feb 2021, 20:39

Znam da to ljudima zvuči čudno, ali ogromna je razlika između 15 i 20 milki plaće, a tu je i pozamašan handgeld. Što se više ima to su veće potrebe i para nikad dosta. Ako imaš dvije luksuznije kuće na različitim mjestima (ne neki pretjerani luksuz, svaka po pešest milki, nećeš valjda cijeli život bit na istom mjestu) za svaku od njih trošak množiš sa 3 (porez, interijer, eksterijer, održavanje), pa bi htio neki brodić (da malo uživaš, ne veliki, 10-12m) kojeg opet množiš sa 3 (porez, vez, održavanje), pa dva tri auta (nećeš opela, a i treba ti neki luksuzniji da se provozaš), žena ti isto ima potrebe (jer gle, ko bi reko, žena na radi), tu su djeca, njihovo školovanje... pa imaš poslugu, dadilju (žena ne radi ali nije ni tip kućanice),... pa bi htio u životu počastit sebe i društvo, putovat kad i gdje ti se prohtije... i računaš da to rastegneš do kraja života, jer ko zna kako ćeš investirat ono što ti ostane, udariš godišnju stopu stopu inflacije 3%... i onda sve to lijepo zbrojiš... a s druge strane jednadžbe ove dvocifrene plaće nakon poreza postanu jednocifrene... nešto sumnjam da će ti puno ostat.

A što se legende tiče ja ne vidim da bi on postao legenda kad bi i ostao, nema on tu karizmu ni ekstra klasu. Legende su Neuer i Müller, vjerojatno Lewat, a Kimmich je na dobrom putu da postane i to je to.
Zadnja izmjena: ledar, dana/u 16 feb 2021, 23:42, ukupno mijenjano 1 put.

bavaracmujo
Kontakt:

Post Postao/la bavaracmujo » 16 feb 2021, 21:06

E to i jeste problem, legende ne sabiraju i mnoze tako, nije ni Lam ni Miler ni Shol ni Elber ni Kufur tako mnozili pa sad imaju ni unuci im nemogu potrosit.
A kako za nekoga ne reci da je legenda kad je do sad osvojio dva tripla i kamijon titula a sta je jos mogo osvojit da je osto, svakako bi bio legenda ogromna da je osto tu ili otiso malo kasnije na neki kulturniji nacin.
Upravu si nema on tu karizmu al imo bi titule i godine u bavarskoj da bude jedna od najvecih stranih legendi, ni Augentaler nije imo tu karizmu pa je legenda ni Mehmet Shol cak ni Roben nije nesto pretjerano karizmatican pa je legenda a i Coman je na dobrom puta, to je neko moje misljenje.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 16 feb 2021, 21:11

De ba smijesna je ta prica pogotovo u danasnje doba kada igraci imaju uglavnom svoje biznise i doprinose sa strane. Neki imaju rublje, restorane, hotele, modne linije itd. Ubise pare. Ne ovise oni jedino o toj plati koja je i dalje ogromna. Nisi Ronaldinho i Adriano da profuckas sve pare.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 16 feb 2021, 23:42

Sve zavisi od životnog stila, a i sposobnosti. Neko ima kliker za biznis i sa malim novcima može napravit carstvo, a neko može u tili čas sve prokockat. Nije rijetkost da su i puno veće zvijezde bankrotirale jer nisu znale sa novcem, jedan Maradona je npr. skoro sve potrošio i reklo bi se "umro na vrijeme", Ronaldinho je presušio ko barut, Arne Riise je uložio u poslovni projekt koji je krahirao i sad jedva spaja kraj sa krajem...
Ko nema smisao za biznis trebao bi rashode držat pod kontrolom, a to je teško kad se navikneš na lagodan život. Dosta ti je samo da se loše oženiš pa da ti žena uzme polovinu imetka.

Ako se za legendu kao kriterij uzima koliko je titula osvojio onda se može reći da je Alaba već sad legenda bez obzira što odlazi. Ja mislim da nije i da kroz povijest ima dosta odličnih igrača koji su sa svojim klubovima osvajali titule a nisu legende već samo poznati nogometaši.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 17 feb 2021, 00:02

ledar je napisao/la:
16 feb 2021, 23:42
Sve zavisi od životnog stila, a i sposobnosti. Neko ima kliker za biznis i sa malim novcima može napravit carstvo, a neko može u tili čas sve prokockat. Nije rijetkost da su i puno veće zvijezde bankrotirale jer nisu znale sa novcem, jedan Maradona je npr. skoro sve potrošio i reklo bi se "umro na vrijeme", Ronaldinho je presušio ko barut, Arne Riise je uložio u poslovni projekt koji je krahirao i sad jedva spaja kraj sa krajem...
Ko nema smisao za biznis trebao bi rashode držat pod kontrolom, a to je teško kad se navikneš na lagodan život. Dosta ti je samo da se loše oženiš pa da ti žena uzme polovinu imetka.
Ne brinu se igrači lično o svojim finansijama već imaju ljude koji su zaduženi za to. Danas je dosta teže propasti nego prije jer su plate dosta veće, a ako nisi karakter tipa Ronaldinho koji je partijao svaki dan još teže. Maradona isto sa dosta manjim primanjima. Ipak se Alaba ne može staviti u istu rečenicu sa istima. On i da uloži u neki biznis i da to sve propadne njemu opet neće previše naškoditi jer je zaradio i previše novca. Riise kada je igrao u Liverpoolu je ipak imao dosta manju platu nego što to imaju igrači vrhunskih klubova danas. Eto i nek ti žena uzme pola imetka opet imaš i previše za budućnost. Alabi neće previše značiti 2 ili 3 miliona gore ili dolje koje će dobiti u Realu. Kao što sam rekao igrači imaju doprinose sa strane kao što su sponzorski ugovori, reklame, sopstveni biznis itd. Taman i da propadne Bayo bi mu dao nekakvu ulogu u klubu da zarađuje platu kada završi karijeru. Ali od toga sada više ništa neće biti.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 17 feb 2021, 00:15

Kod Alabe je poenta u tome što je on htio da bude i po plati glavni baja kao i Muller, Lewa i Neuer. On sebe cijeni, vrlo moguće i precijenjuje (to je sada njegova stvar i tu se sada nema potrebe dalje diskutovati). On smatra da vrijedi više od ovoga, što je do sada zarađivao. Da je dobio te pare, on bi ostao u klubu. Naravno da je velika glupost, što se on sada pere i govori ide zbog novog izazova etc. Ali nijedan igrač skoro ne prizna da negdje ide zbog više para.
E sada je druga stvar, hoće li on opšte ikakvog napretka imati tamo gdje ode i hoće li se opšte uklopiti.
Niko u Bayernu ne igra za kikiriki, samo ima igrača koji su privrženiji klubu i toj sredini, pa će nekada i za nešto malo manja primanja ostati tu. Ali ne znači da bi ijedan igrač baš trpio preveliku razliku u plati, koju bi mogao dobiti negdje drugo.
Ova gore trojica nabrojanih imaju sve u klubu kakav je Bayern, glavni u timu, predvodnici, glavni u svlačionici, vrlo priznati u klubu i u sredini oko kluba. I Alaba je dosta bitan igrač i uz ovu trojicu isto jedan od dosta priznatih, ali je on htio i platu kao što je njihova....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 17 feb 2021, 00:47

@bundesliga

Imaš u Money Nestu članak "Why Are 40% Of Football Players Going Bankrupt?", a mnogi od njih su imali financijske "savjetnike". Sponzori, reklame... sve to ide dok si aktivan, a po završetku karijere prestaje. Odlično je uložit u neki biznis ako imaš smisla za to, ako ne bolje se držat podalje. Rio Ferdinand, Andy Cole, Martin Keown, Robbie Savagge i mnogi drugi... su propali jer su krivo uložili.
Zato je najbolje zaradit što je moguće više u svojem, nogometnom biznisu kojeg najbolje znaš i ne računat na buduće ulaganje jer je ono neizvjesno. Mada je i to težak kruh, ima njih koji nakon prestanka igranja postanu doživotni invalidi ili poluinvalidi.

Naravno da je ostao kod vas da ne bi igrao za kikiriki, ali ne treba potcjenjivati efekt veće plaće. Problem je što normalni ljudi procjenjuju stvari iz svoje perspektive, a celebrity žive u nekom drugom svijetu gdje su druge proporcije. Ja bih sa milion ojra živio do kraja života i još bi mi ostalo, oni to potroše za mjesec dana i to im je normalno. Neko bi reko: kad su glupi, ali ne radi se o tome, jednostavno su navikli na high level kojeg žive. Po završetku karijere trebali bi se prebaciti na level ispod (koji je još uvijek debelo iznad normalnog), a koliki će taj level bit ovisi o tome koliko su zaradili; oni koji imaju kliker za biznis mogu bez većih problema održavat prijašnji nivo.

Da nije novac toliko važan ne bi ni vaš Uli ulazio u nedozvoljene financijske transakcije na burzi, a bogat je ko krez.

FabioParatici

Post Postao/la FabioParatici » 17 feb 2021, 02:02

Ne znate vi kako su skupe kirije u Minhenu. :kafa:
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

#PIRLOOUT

Aki187
Kontakt:

Post Postao/la Aki187 » 17 feb 2021, 08:00

Sredio bi njemu Uli povoljnu kiriju, samo vikendom malo odrzavanje basce i eto.
Ma debelo se precijenio Alaba sa zahtjevima.
Nur der FCB

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 17 feb 2021, 12:37

Ne znam jel misli živit u Münchenu ali kad bi se odlučio kupio bi valjda nešto u Grünwaldu, ne nešto veliko, vilicu sa 20-tak soba, okućnicu od par hiljada kvadrata sa bazenom da mu ne gledaju u dvorište, na boljoj mikrolokaciji, to je nekih šesedam milki, plus porez svake godine 2%, znači jedno 15-tak milki, plus posluga, održavanje, žena neće svake godine gledat istog perzijanera... to bi bilo zaokruženo 25 milki. A glupo je da ima samo jednu kuću, mislim lijepo je u Grünwaldu ali nemoš cijeli život bit samo tamo, valjda će nešto slično uzet na Maldivima... a tamo sigurno neće pješačit po otoku...

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 17 feb 2021, 17:13

bavaracmujo je napisao/la:
16 feb 2021, 19:19

Neuporedive su te dvije situacije, Arp je otiso u veliki klub, otiso je za velike pare a on je na pocetku karijere i nema te pare pa je taj potez realan za svakoga od nas.
Ima tu više stvari.

Prvo, on je druker haesfaua od malih nogu, spavao je u posteljini kluba, uzor su mu bili klupski idoli, sanjao da će jednog dana igrat za hsv... i onda se na sve to popišao.

Drugo, on bi u hsv-u bio bog, dobio bi odličnu plaću a imao bi golem kredit i čekalo bi ga se da proigra koliko god treba.

Treće, što je on to dobio kod vas osim novca? Pa njemu trebaju utakmice, ne u dritte nego u erste. Kad će on kod vas dobit priliku u prvoj momčadi? Za njega i za vas bi bilo najbolje da ga date negdje na posudbu, samo teško će on dobit priliku u nekom prvoligašu.

On je sa 17 igrao za hsv u prvoj ligi a sad sa 21 igra u trećoj, stvarno je avansirao.
Ali razumijem ga, zov novca je bio jači. Da se ne lažemo, ja bih to isto napravio, vjerojatno svako od nas.

Sensei
Kontakt:

Post Postao/la Sensei » 17 feb 2021, 18:56

Musiala od prve protiv Lazia, sta mislite? Ako se vec TM nece vratiti na vrijeme, mislim da bi najbolje bilo Jamala gurnuti u prvih 11 na njemu najprirodniju poziciju.

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 17 feb 2021, 19:15

To je trebalo uvježbavati protiv Arminije ali se Flick smrznuo...

Previše masiraju Pepu prangiju, i on i Nagelsman.

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.