Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

Neandertalac
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la Neandertalac » 15 apr 2015, 11:33

Grima je napisao/la:Neandertalac@

Ne moras brisati svoje postove da bi se ispravio.
Niko nije spomenuo nikakve rekorde, nego prvaka iz te godine u svojoj/tvojoj kategoriji.

Nisi ti nikakav sportista niti trener nego obični karinaš, sto se prezderava i tipka iz sigurnosti kuće. I dalje pričas nebuloze, ti tvoji papci 320 izbacuju nepravilno? Sve si rek'o.

Nemoj više da me citiras i prozivas, ako misliš nešto napraviti javi mi se u pp, lako ja sa takvim izlazim na kraj..
Brisem postove da ne upadam u raspravu, za koju sam znao da se samo ovako moze odvijati, to mi je jedina greska.
Prvo lazes ili ne znas za rekord, trenutni je 215 u -110 kg kategoriji, ali takmicarski idiote, proguglaj malo koja je razlika. Suad Saban u Knjazevcu na Balkanskom.
Sta reci za tebe, osim da si glup i neupucen, svaki ti post to dokazuje. Ti "papci" kako ih nazivas, su dobro poznati u Sarajevu svakome ko je iole ozbiljnije isao po teretanama, a ovaj "karinas" sto se prezderava je trenirao sa njima jos dok si ti tatu sisao. Neki od njih su sada najuspjesniji u svojim disciplinama u BiH, npr; bodybuilding, strongmen, powerlifting, i dodje neko pasce maleno da pljuje po njima, sreo ih u putu nije.
Jos sam ja, a rekao sam to, bio samo prosjecan u tom drustvu, sta su sve ljudi radili i sa kojim su tezinama vjezbali.
A koristim sigurnost kuce jer me strah lajavaca poput tebe, nismo svi tako drcni i agresivni, iako bih te rado pljusnuo po gubici.

Evo glupane video gdje Macola radi dvicu sa tristo, a licno sam bio, stajao iza kad je 320 izbacio.
" onclick="window.open(this.href);return false;
Iako je video postavljen prije 6 godina sniman je prije 10 otprilike.

Reci ako ti treba savjet, nije sramota.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 15 apr 2015, 16:26

samoposmatram je napisao/la:Nerminovic daj napisi savjete. Sta ti djeluje dobro a sta tesko u Cut periodu?

Koja hrana je dobra a koju izbjegavas?

Ja vec odavno drzim nizak postotak masnoce. Najbolje mi djeluje kad unosim puno voca, dok se mucim sa mesom.
Evo jedan savjet, sitan ali dinamitan :D
Mozes provjeriti koji si tip gradje, i vidjeti koja ti prehrana ili dijeta najbolje odgovara. Imas tri tipa, ektomorf, mezomorf, endomorf. Svaki od njih ima svoje karakteristike i dosta stvari ce ti biti jasnije kada utvrdis kojim putem ici. Takodje, razlicitim tipovima gradje odgovaraju i razliciti pristupi treninzima.
Dalje, tvoja krvna grupa moze u velikoj mjeri uticati sta ti od hrane odgovara ili ne odgovara. Opste stvari o tome mozes pronaci na internetu, dok bi za detaljnije morao potraziti pomoc neke strucnije osobe.

Koliko god male razlike bile, na duzi period mogu postati jako bitne.

Ipak u svemu ovome najbitniji je kontinuitet treninga, zdrava ishrana preko cijele godine, sa varijacijama u zavisnosti zelis li izgraditi misic, ili izgubiti na kilazi.

UPRAVA NAPOLJE!

GameFKS
Kontakt:

Post Postao/la GameFKS » 15 apr 2015, 18:49

http://store.bbcomcdn.com/images/store/ ... _white.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

Iskustva ?
Ja nisam poseban. Običan čovjek sa običnim mislima. Vodim običan život. Nema spomenika koji je posvećen meni i moje će ime biti zaboravljeno. Ali u jednoj stvari sam uspio. Volio sam svoj klub svim srcem i dušom, a za mene to je uvijek bilo dovoljno.

GameFKS
Kontakt:

Post Postao/la GameFKS » 17 apr 2015, 17:16

?
Ja nisam poseban. Običan čovjek sa običnim mislima. Vodim običan život. Nema spomenika koji je posvećen meni i moje će ime biti zaboravljeno. Ali u jednoj stvari sam uspio. Volio sam svoj klub svim srcem i dušom, a za mene to je uvijek bilo dovoljno.

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 19 apr 2015, 10:26

samoposmatram je napisao/la:Blizi se ljeto polako. Kako ide Cut period momci? Imali kakvih rezultata?
Ja spao 5KG, dehidrirao tijelo, i sve to usljed trovanja hranom - famozna salmonela. Bravo ja, sad tek pocinjem jesti, tijelo down, volja tamo-vamo. Tezak period ispred mene.
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 19 apr 2015, 10:31

Epidaurus je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:Zna li neko kakav je onaj Animal Cut od Universala za definiciju ? Kontam ga uzet nekadu maju, a sad sa uzeo Fat Burner od Universala isto pa da vidim kakve ce rezultate dat.
moze li molim vas neko odgovorit ako zna, fakat mi je bitno
Ja sam uzimao Stak i Pak, i obzirom koliko tableta u dozi popijes i tako sedmicama, i nije mi efekat bio prezadovoljavajuci. Iskreno.

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 19 apr 2015, 10:39

Gainer je u pitanju pa, pretpostavljam, vecina nas nije za to. Ja sam uvijek za whey. A i cijena govori o toj razlici.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 19 apr 2015, 12:28

Batva je napisao/la:
samoposmatram je napisao/la:Blizi se ljeto polako. Kako ide Cut period momci? Imali kakvih rezultata?
Ja spao 5KG, dehidrirao tijelo, i sve to usljed trovanja hranom - famozna salmonela. Bravo ja, sad tek pocinjem jesti, tijelo down, volja tamo-vamo. Tezak period ispred mene.
Nema nista tuznije nego kad te zdravstveni razlozi odvoje od treninga i uspore napredak. Ove sedmice gripa, svih sedam dana out. Racunaj jos sedam samo dok tempo ponovo uhvatim.

UPRAVA NAPOLJE!

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 19 apr 2015, 14:13

Gripa zadnjih 14 dana, broj treninga 9. Ishrana i unosenje vode, nema zime. Pod gripom se gubi apetit. Automatski se smanji unosenje kalorija, vitamina, minerala itd. Bez energije nema ni volje.

Mimibhf
Kontakt:

Teretana

Post Postao/la Mimibhf » 20 apr 2015, 08:43

Vozdra Raja..imao bi jedno pitanje, znaci svako ko moze da mi pomogne, bicu mu zahvalan. Primjetio sam na sebi kako sam se u zadnje vrijeme dosta udebljao, uglavnom na stomaku, i hocu toga da se rijesim. Medjutim, zanima me da li je moguce doci do dobrog izgleda(citaj plocica) za 3 mjeseca? I da li je to dostizno bez proteina ili unošenja slicnoga? Trebam li promjeniti nesto u ishrani? Da li cokolada i ostalo slatko usporava rezultate?
Nije mi cilj da izgledam tipa hulk sa napuhanim rukama i to, prije ovako 'u dobroj formi' ako razumijete.
Hvala na svim odgovorima.

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 20 apr 2015, 13:15

Ako si se poceo debljati to je znak da vodis tipicni zapadni nacin zivota, koji sa godinama nosi visok pritisak, srcane bolesti, masnocu u krvi, secer tipa 2 i u najgorem slucaju razne vrste tumora. Dobra vjest je da se sve to moze izbjeci, a losa je da do ovi bolesti dolazi zbog licnog izbora. Znaci nisi samo ti u pitanju vec svi mi koji zivimo od industrijske hrane.

Prvo bi ti savjetovao da napravis dnevnik ( mozes sam sebi upisivati na mobilnom) jedne tipicne sedmice. U njemu zapisujes sve sto pojedes i popijes. Uz to napisi kako se osjecas tokom dana. Znaci kad ustanes jesi svjez ili umoran, poslje dorucka, rucka i vecere. Takodjer tokom dana, popodne i navece. Uz to sve zapisujes i svaki put kad si na wc-u velika i mala nuzda. U vezi male zapisujes boju, u vezi velike, dali je bilo lako ili tesko se izprazniti.

Poslje sedmice napravis analizu unosa energije, koja se mjeri u proteinima, ugljekohidratima i masnoci i unos vitamina, minerala i vlakana. Ova zadnja tri mjeris makro, znaci gledas koliko si jeo voce i povrce. Te rezultate uporedis sa periodima, gdje si bio svjez, gdje ti je probava bila dobra.

Kad zavrsis analizu svom doktoru prilozis i od njega trazi savjet za ishranu.

Six-pack od trbusnjaka se nemoze dobiti, ako nisi mrsav( masnoca ispod 10%)

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 20 apr 2015, 23:00

Evo ti lagano i jednostavno objasnjeno sta treba raditi,
1. povecaj unos vode 3-4 l ili vise naravno :)
2.jedi zdravo, izbaci slatikice, colu (znaci voda sam) i ostale napitke, guste sokove i alkohol, moze piti sok ako ti sam iscjedis par naradji :D. Ishrana znaci , riza,piletina,grah,grasak, jaja (npr 4jaja, 1 cijelo 3 bjelancevina), povrce, voce u odredjenim mjera ne pretjerati nek ti samo dorucak bude voce recimo ili recimo kao obrok sve skupa zobne pahljice , nemasno mlijeko, banane+jagode i suhe grozdjice :D
ide ljeto, dolazi i lubenica, lupaj lubenice ujutru 99% je samo voda znaci :D

3.jednom u mjesecu ubaci sebi cheat meal, to jest jedan dan jedi sta ti srce pozeli, vidjet ces kakav je okus nakon mjesec dana bez slatkisa pojesti cokoladu, merak zivi brate haah :D
4.trcanje brate, kardio deri, ja sam se iscrtao dok sam se pripremao za policiju nisam mogao vjerovati, a prije tog nisam puno praktikovao kardio, znaci on ti je najbolji da dobijes plocice, mozda neces imati sixpack al fourpack sto posto oces :D

ide ljeto, dolazi i lubenica, lupaj lubenice ujutru 99% je samo voda znaci :D
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 20 apr 2015, 23:06

@Neandertalac

Jel` to kod Anesa treniras? :D
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 21 apr 2015, 08:58

Rooney88 je napisao/la:@Neandertalac

Ako mislis na neboder sa klipa, davno je to bilo. Nije Anes bio vlasnik ;)

UPRAVA NAPOLJE!

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 21 apr 2015, 10:08

Neandertalac je napisao/la:

Pa kad je Macola snimao ovo? Anes drzi onu teretanu od kako ja znam za nju. :?
R.I.P

MIRZA RASCIC

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 21 apr 2015, 13:37

Rooney88 je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:

Pa kad je Macola snimao ovo? Anes drzi onu teretanu od kako ja znam za nju. :?
Anes je neboder- dva ispod, ova je u prvom do Mulica.

UPRAVA NAPOLJE!

Lillard
Kontakt:

Re: Odg: Teretana

Post Postao/la Lillard » 23 apr 2015, 18:23

Moze neko preporucit neki dobar video/program da kuci radim. Moram malo doc u kondiciju za teretanu...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Rooney88
Kontakt:

Re: Odg: Teretana

Post Postao/la Rooney88 » 23 apr 2015, 18:32

Lillard je napisao/la:Moze neko preporucit neki dobar video/program da kuci radim. Moram malo doc u kondiciju za teretanu...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
https://www.youtube.com/user/yaboymillhoy" onclick="window.open(this.href);return false;

Prati ovog lika, odlicni su treninzi stvarno. Dosta intenzivni ali ucinkoviti, nemoj da te prepadne sto neces moci odmah do kraja da izdrzis ali s vremenom sve dodje.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 23 apr 2015, 18:48

Momci samo da vam kazem da je onaj novi preworkout od Optimum Nutritiona pravo dobar, bar meni. Kupio sam neki dan ON Whey Gold Standard i dobio u kutiji kao besplatni uzorak od dvije mjerice tog Preworkouta gratis te odradio 2 treninga. Odlican je zaista :D

GazijaKalesija
Kontakt:

Post Postao/la GazijaKalesija » 23 apr 2015, 19:10

Tablete koje se mogu nabaviti za brže sagorijevanje masti uz fizičku aktivnost? Naziv, ali da ima u apotekama širom BiH? Cijene? Iskustva s tim tabletama?
U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.