Klub je clan saveza. a Reprezentacija predstavlja savez, kao i klubove.Maestro je napisao/la:Da je sve do saveza onda bi sve jedan klub iz jedne lige stvarao igrace. A da sve jedan klub u svicarskoj stvara velike igrace nije istina. Uzeo sam svicarsku za primjer posto smo piceli sa baselom.ASD je napisao/la:Stvorio bi ga sigurno istog da nije bilo nikakvih takmicenja u okviru saveza i njenih podsaveza. I stvorio bi ga istog sigurno da je infrastruktura u drugim klubovima kao kod nas, tj. da nisu uveli pravila, ono sto kod nas fali pa se Premijer liga seniora igra na oranicama.Maestro je napisao/la:Klubovi su te igrace stvorili a ne savez. Tog rakitica je basel stvorio a ne 3-4 utakmice za mladu repku. Tako i pjanica i ostale.
Rakitic mozda i nije najbolji primjer jer je proveo u jednom klubu 10 godina, pa i vise.
Vecina igraca promijeni nekoliko klubova u mladjim uzrastima.
Nista ti nikome ne krades jer to savez ne stvara. To stvara klub. Klub ulaze svoje pare i placa platu tim igracima.
Vidio bi ja tog Basela u nekom disfunkcionalnom sistemu koliko bi stvorio igraca.
U velikom dijeli BiH nemas takmicenja za djecu mladju od 12 godina, a u normalnom Svijetu takmicenja krecu od 7- ili 8-e godine, to je u startu nekoliko godina izgubljenih, da si ne znam koliko organizovan.