RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
Definitivno nisam raspolozen za piskaranje po forumu ali imam potrebu napisati par recenica,prije svega da se zahvalim nasoj lijepoj @Red One za zaista vrhunske izvjestaje sa utakmica.Drago mi i ovog naseg sereta @pastrmku cuti/procitati nakon poprilicno vremena.@pravnik 1981 svaka vam cast za sve uradjeno u prosloj polusezoni u onako losoj atmosferi odradili ste sve moguce.Poseban respect za ove aktivnosti po zavrsetku sto poduzimate.To mi vjerujte daje nadu da cemo uspjeti,nekako vraca osmjeh na ovo iscrpljeno lice.Moram priznati da sam od nasih Rodjenih ocekivao malo vise u zadnjoj polusezoni ali isto tako cu reci jbg.ja nemogu protiv njih.Ako je neko od igraca namjerno nesto sabotirao-a imam osjecaj da jest,onda mu na cast.Nemojte MOLIM VAS dolazit u Velez ako niste spremni prihvatiti cinjenicu da se nas dres MORA cjeniti,grb nas Mora voliti.Mora ljudi mora,boli nas to bola,nama je to vise od igre,mi taj dres taj klub volimo,ljubimo,nedamo,cuvamo.Otice te bola u 100 picki materina sta vam je...
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..
[youtube][/youtube]
SRETAN DAN DRŽAVNOSTI
SRETAN DAN DRŽAVNOSTI
- SipakUlicar1922
- Kontakt:
Moj misljenje o jesenjoj polusezoni:
SLABO!!!
Mogli i morali puno vise. Uprava, Feja i igraci cesto spominju dva kiksa na domacem teren (Mladost i Olompic). To po meni nije glavni razlog zaostatka od sedam bodova za vodecom cetvorkom. Naravno da bi bolje bilo da smo izvukli cetri boda vise iz tih utakmica ali mene vise zabrinjava losa igra u gostima. Na domacem terenu cemo uvjek gubiti bodove. ****, ekipe losije parkiraju autobus pred sesnaestercom i sviraj qurcu onda. Vazda mi padne Radnicki iz Nisa na pamet koji je odnio bodova i bodova iz Mostara na taj nacin (u bivsoj drzavi). Sa njima vazda ili izjednaceno ili minimalna pobjeda.
Po meni smo kiskali u Zenici, Tuzli i Banjoj Luci gdje smo objektivno, unatoc losijoj ekipi u odnosu na onu koja je harala u proljetnom dijelu prosle sezone, morali pobjediti. Isto tako smatram da smo protiv Zelje morali uzeti minimalno bod. Ti promasaji su nas kostali 7-9 bodova. Znaci u tom slucaju parkirali bi se na trece ili cetvrto mjesto. Nazalost ova ekipa nema pobjednicki mentalitet i najbolji dokaz tome jeste upravo to sto se uvjek osvrcu na kikseve na domacem terenu a gostvanja nikada ne spominju. Jednostavno nemaju vjeru u sebe da mogu donjeti tri boda sa strane.
Prije svega mislim da se moramo rijesiti nekih igraca koji zaista nisu opravdali ocekivanja. Prije svega mislim na Popovica, Haurdica, Vladavica i Kodru. Skahic, Mace i Hodzic su mi isto pod upitnikom iako Mace i Hodzic nisu dobili preveliku minutazu. Posebno Mace koji me nikada nije ubjedio da posjeduje kvalitet koji je potreban klubu kao sto je Velez. Skahic me debelo razocarao. Fasovali smo golova i golva radi njegovih gresaka.
Ako ista mislimo na proljece Nikolic, Blagojevic i Jankovic moraju proci kompletne pripreme zdravi i uigrani. Na toj trojci moramo graditi igru. Po mom misljenju moramo dovesti lijevog beka, srednjeg veznog, lijevo krilo (mozda Janicijevic eksplodira i popuni ovu rupu na proljece) i centarfora. Zimski prelazni rok je nama u zadnje vrijeme puni pogodak tako da se nadam kvalitetnim igracima. Isto tako se nadam da ce se igraci na pripreme pojaviti spremni a ne kao sto je ljetos bio slucaj. Feja je taj koji snosi glavnu odgovrnost ali dzaba ti kada igraci dodju ne spremni. Tada mozes qurcu svirat. Alternativa je da krenes pripreme dvije sedmice ranije ali i to je dodatni trosak. Sta god da bude bice. Ja bez svetinje neznam, necu i nemogu. MOSTAR U SRCU VELEZ DO GROBA!!!
Sretan Dan Drzavnosti

SLABO!!!
Mogli i morali puno vise. Uprava, Feja i igraci cesto spominju dva kiksa na domacem teren (Mladost i Olompic). To po meni nije glavni razlog zaostatka od sedam bodova za vodecom cetvorkom. Naravno da bi bolje bilo da smo izvukli cetri boda vise iz tih utakmica ali mene vise zabrinjava losa igra u gostima. Na domacem terenu cemo uvjek gubiti bodove. ****, ekipe losije parkiraju autobus pred sesnaestercom i sviraj qurcu onda. Vazda mi padne Radnicki iz Nisa na pamet koji je odnio bodova i bodova iz Mostara na taj nacin (u bivsoj drzavi). Sa njima vazda ili izjednaceno ili minimalna pobjeda.
Po meni smo kiskali u Zenici, Tuzli i Banjoj Luci gdje smo objektivno, unatoc losijoj ekipi u odnosu na onu koja je harala u proljetnom dijelu prosle sezone, morali pobjediti. Isto tako smatram da smo protiv Zelje morali uzeti minimalno bod. Ti promasaji su nas kostali 7-9 bodova. Znaci u tom slucaju parkirali bi se na trece ili cetvrto mjesto. Nazalost ova ekipa nema pobjednicki mentalitet i najbolji dokaz tome jeste upravo to sto se uvjek osvrcu na kikseve na domacem terenu a gostvanja nikada ne spominju. Jednostavno nemaju vjeru u sebe da mogu donjeti tri boda sa strane.
Prije svega mislim da se moramo rijesiti nekih igraca koji zaista nisu opravdali ocekivanja. Prije svega mislim na Popovica, Haurdica, Vladavica i Kodru. Skahic, Mace i Hodzic su mi isto pod upitnikom iako Mace i Hodzic nisu dobili preveliku minutazu. Posebno Mace koji me nikada nije ubjedio da posjeduje kvalitet koji je potreban klubu kao sto je Velez. Skahic me debelo razocarao. Fasovali smo golova i golva radi njegovih gresaka.
Ako ista mislimo na proljece Nikolic, Blagojevic i Jankovic moraju proci kompletne pripreme zdravi i uigrani. Na toj trojci moramo graditi igru. Po mom misljenju moramo dovesti lijevog beka, srednjeg veznog, lijevo krilo (mozda Janicijevic eksplodira i popuni ovu rupu na proljece) i centarfora. Zimski prelazni rok je nama u zadnje vrijeme puni pogodak tako da se nadam kvalitetnim igracima. Isto tako se nadam da ce se igraci na pripreme pojaviti spremni a ne kao sto je ljetos bio slucaj. Feja je taj koji snosi glavnu odgovrnost ali dzaba ti kada igraci dodju ne spremni. Tada mozes qurcu svirat. Alternativa je da krenes pripreme dvije sedmice ranije ali i to je dodatni trosak. Sta god da bude bice. Ja bez svetinje neznam, necu i nemogu. MOSTAR U SRCU VELEZ DO GROBA!!!
Sretan Dan Drzavnosti

Prkosni i Ponosni od 1922
Brate svaka ti je na mjestu, i koristim priliku da svim Rodjenim sirom planete cestitam dan Drzavnosti.SipakUlicar1922 je napisao/la:
Moj misljenje o jesenjoj polusezoni:
SLABO!!!
Sretan Dan Drzavnosti![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Samo bih dodao da je glupo sto se pojedini Rodjeni zbog razlicitih misljenja svađaju bezveze, mislim na bracu @aleksasantic i @Crvena 1981armija, o.k. je misliti drugacije, al daj bolan vi ko da ste djeca.
Pa fol je u tome sto svi zelimo dobro Veležu i neko razmislja ovako , a neko onako, ali svi do konacnog cilja tj. do Evrope.
Nadalje razumijem i brata Pastrmku i razloge koje je naveo, a odnose na administratore koji se nekada ponasaju ko nasi politicari, hladno-toplo

Ne dozvoliti nikada da nam uhljupi i homosapijensi o.n.a.n.i.s.u po nasoj svetinji i h.e.b.e.m im sve zivo i mrtvo po spisku

Samo je VELEŽ bitan, sve ostalo je prolazno i dajte komentare na Vahinu kandidaturu za mjesto selektora.
Idemo Vahideeeeeeee, Vahideeeeeeeee,

FK..VELEZ - Semir Tuce :)
Ne vjerujem u Vahin dolazak na klupu reprezentacije. Isto tako ne vjerujem da on želi biti potrošna roba u slučaju neuspjeha, mada se i ova riječ treba relativizirati s obzirom na stanje kakvo je ostavio Sušić za sobom.
Raja bi željela zarad njegovog imena i vjere u njega i njegov rad odlazak na EP, a to u situaciji u kakvoj se nalazimo nije nimalo lako jer ne ovisimo samo o sebi.
Raja bi željela zarad njegovog imena i vjere u njega i njegov rad odlazak na EP, a to u situaciji u kakvoj se nalazimo nije nimalo lako jer ne ovisimo samo o sebi.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
emil02in je napisao/la:DOMOVINO SRETAN TI ROĐENDAN![]()
![]()
![]()
Vladavić definitivno odlazi iz Veleža. To je prvi odlazak.
druge dvije informacije su: DRAGAN OKUKA bivši fudbaler našeg kluba predao aplikaciju za selektorsku poziciju.
Zoran Kokot, koji je jedan od najboljih igrača Slavije napušta istu, i dobro bi nam došao na mjestu navale.
Zoran Kokot, koji je jedan od najboljih igrača Slavije napušta istu, i dobro bi nam došao na mjestu navale.
" onclick="window.open(this.href);return false;
Možda bi vas moglo zanimati.
Možda bi vas moglo zanimati.

Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
Ako je to tačno za Kokota, on bi trebao da bude prioritet No.1 u zimskom prijelaznom roku. Svim silama ga nastojati dovesti u tim.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
vidi naši su se i ranije zanimali za njega, pa evo im prilike.zizu1991 je napisao/la:Ako je to tačno za Kokota, on bi trebao da bude prioritet No.1 u zimskom prijelaznom roku. Svim silama ga nastojati dovesti u tim.
igračka križaljka će se rješavati tek nakon skupštine kluba, kada će biti definisane smjernice u budućem vremenu. tako je bilo dosad. 

Da i ja prozborim koju pošto pretpostavljam da će se raja povući i odmoriti malo od Veleža do prve promjene , bilo kakve.
Polusezona je po meni loša za razliku od onakve kakva je najavljivana i kakvi su igrači dovedeni, prije svega mislim na Haurdića i Vladavića koji su ono kao, hajmo reći, poznata imena i provjereni igrači. Pa za mene su ta 2 igrača najmanje pokazala, a Vladavić pogotovo, koliko god ružno od mene zvučalo, drago mi je što ide. Nikolić sigurno zadovoljio i jedini, niko više. Ni Feja mi se nije baš pokazao kao neko u koga se može vjerovati. Prošlosezonski rezultati i serija od dvocifrenog broja utakmica bez poraza je više kao bio nalet neki s obzirom da smo u zadnjem kolu Zrinjskog satrali, a već protiv Drine dobili samo 1:0 , pa onda Mladost 0:0 itd. Nadam se da će druga polusezona biti zanimljivija i da će opet složiti seriju radi nas, navijača, simpatizera koji ih bodre ovoliko jer vjerujem da je Evropa daleko pa čak i uz 80 % pobjeda u drugoj polusezoni
P.S. Sada kad je fudbal završio, kada nemamo šta da radimo, ispratimo idući vikend zadnju domaću tekmu rukometa, ali baš svi. Nakon subotnje utakmice smo na profilu na FB doživili pravu renesansu, raja nam pišu, šalju zahtjeve, lajkaju, komentarišu. Čak i nekoliko vjernih i starijih članova Kluba navijača RA nam se javilo , čestita na pobjedi i organiziciji i tako, portali i novine pišu članke itd. Ali i uživo, naš klub i uprava na čelu sa igračima su primili mnogo čestitki za dosadašnje rezultate. Nadam se da se vidimo u dvorani i da će rukomet da bude na visokom nivou sigurno već od idućeg vikenda i da će još jedan Velež uspjeti da zaživi i da ljudi iz kluba otvare svoj san - Premijer Liga.
Pozdrav
btw. ako ste bili na tekmi prošloj ili vas zanima nešto, imate našu temu u kategoriji "Rukometni klubovi", pišite i dole, da zaživimo na svim poljima. Cilj je uključiti kompletan Mostar u naš klub na neki način
Polusezona je po meni loša za razliku od onakve kakva je najavljivana i kakvi su igrači dovedeni, prije svega mislim na Haurdića i Vladavića koji su ono kao, hajmo reći, poznata imena i provjereni igrači. Pa za mene su ta 2 igrača najmanje pokazala, a Vladavić pogotovo, koliko god ružno od mene zvučalo, drago mi je što ide. Nikolić sigurno zadovoljio i jedini, niko više. Ni Feja mi se nije baš pokazao kao neko u koga se može vjerovati. Prošlosezonski rezultati i serija od dvocifrenog broja utakmica bez poraza je više kao bio nalet neki s obzirom da smo u zadnjem kolu Zrinjskog satrali, a već protiv Drine dobili samo 1:0 , pa onda Mladost 0:0 itd. Nadam se da će druga polusezona biti zanimljivija i da će opet složiti seriju radi nas, navijača, simpatizera koji ih bodre ovoliko jer vjerujem da je Evropa daleko pa čak i uz 80 % pobjeda u drugoj polusezoni

P.S. Sada kad je fudbal završio, kada nemamo šta da radimo, ispratimo idući vikend zadnju domaću tekmu rukometa, ali baš svi. Nakon subotnje utakmice smo na profilu na FB doživili pravu renesansu, raja nam pišu, šalju zahtjeve, lajkaju, komentarišu. Čak i nekoliko vjernih i starijih članova Kluba navijača RA nam se javilo , čestita na pobjedi i organiziciji i tako, portali i novine pišu članke itd. Ali i uživo, naš klub i uprava na čelu sa igračima su primili mnogo čestitki za dosadašnje rezultate. Nadam se da se vidimo u dvorani i da će rukomet da bude na visokom nivou sigurno već od idućeg vikenda i da će još jedan Velež uspjeti da zaživi i da ljudi iz kluba otvare svoj san - Premijer Liga.
Pozdrav

btw. ako ste bili na tekmi prošloj ili vas zanima nešto, imate našu temu u kategoriji "Rukometni klubovi", pišite i dole, da zaživimo na svim poljima. Cilj je uključiti kompletan Mostar u naš klub na neki način
ja natezem da Vaha dodje samo tako,pa da na EP u Francuskoj ono masovno bacimo koje "klanjanje" recimo na Pariskim Kapijama uz uzvik VVAAAAHHHIIIIDDDEEEEEEEEEEEEEE,to bi bila dramasalmy je napisao/la: Samo je VELEŽ bitan, sve ostalo je prolazno i dajte komentare na Vahinu kandidaturu za mjesto selektora.
Idemo Vahideeeeeeee, Vahideeeeeeeee,![]()
![]()

Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
Da i ja nesto kazem u vezi nasi RODJENI.
1 otjerat trenera (sve igrace sto je trazio kazu da je dobio,a nijednu utakmicu nismo odigrali kako treba i svaku tekmu igramo ko P....)
2.otjerat pejica,haurdica,vladavica,popovica
3,produzit ugovor blagojevicu,jer je bio daleko nas najbolji igrac i da ga mi PACENICI nekako nagradimo ako hocete
4 oslanjat se na nasu djecu koja nadolaze i oslanjat se u buducnosti,jer po tome smo uvijek bili prepoznatljivi
hvala na razumijevanju i voli vas vas dobojlija
RODJENI DO GROBA
1 otjerat trenera (sve igrace sto je trazio kazu da je dobio,a nijednu utakmicu nismo odigrali kako treba i svaku tekmu igramo ko P....)
3,produzit ugovor blagojevicu,jer je bio daleko nas najbolji igrac i da ga mi PACENICI nekako nagradimo ako hocete
4 oslanjat se na nasu djecu koja nadolaze i oslanjat se u buducnosti,jer po tome smo uvijek bili prepoznatljivi
RODJENI DO GROBA
- SipakUlicar1922
- Kontakt:
Cetri dana su prosla od tekme u Banjoj Luci i zavrsetka polusezone a nasa zvanicna stranica nista nije objavila vezano za ekipu, planove i ciljeve u narednoj polusezoni/godini. Izgleda da su vec otisli na odmor. U zadnje vrijeme strasno malo komuniciraju sa navijacima preko zvanicne stranice. Nekada su izbacivali snimke utakmica, intervjuove sa igracima, svasta nesto. Danas je to (kako ja dozivljavam) svedeno na minimum. U reprezentativnim pauzama koje su trajale po dvije hefte nije bilo informacija za lijeka. Nemoze to vise tako. Ima nas pacenika sto po 30 puta dnevno udjemo na zvanicnu stranicu nebi li nesto procitali.
Prkosni i Ponosni od 1922
slazem se za sve osim za tjeranje pejica, momak je radilica i borac i ako nista zasluzuje mjesto barem na klupi, on i barisic su tu negdje! ja bi radije na tu listu igraca koji trebaju otic stavio kodru koji je opet u BL, po ko zna koji put, dokazao da jednostavno vise nemoze! pa svaki nas pokusaj napada je stao na njemu u BL, ili sa njegovim losim primanjem ili sa njegovim losim pasom... uglavnom lopta kodri je bila jednaka izgubljenoj! popovicu svakako slobodne papire za njega sam prije pocetka polusezone i poslje pripremne utakmice sa slogom iz ljubuskog rekao da nema ni k od kvaliteta da igra a i imamo jednakog pa cak i boljeg igraca iz svoji redova u liku mirze cemalovica.. u haurdica sam imao neku nadu ali ocigledno bezpotrebnu jer momak absolutno nista nije pokazao za citavu polusezonu a prosao je i citave pripreme! onda za kraj, vladavic, pa sta je sa onim momkom? ni sjena od onog starog vlade koji je bio najbolji igrac lige i koji je dogurao cak i do repke... sve sam cekao iz utakmice u utakmicu nebili se konacno digao i odigrao na nivou ali nista, absolutno nista nije pokazao u onim tekmama sto je igrao a i pola njih nikako nije ni odigrao zbog "povreda".. jednostavno nemamo taj luksuz da cekamo tako skupog igraca nebili slucajno sjevnou kao nekad u najboljim danima u samo jednoj utakmici a ni to do sad nije uradio!1bmw1 je napisao/la:Da i ja nesto kazem u vezi nasi RODJENI.
RODJENI DO GROBA
od pohvala za igrace u ovoj polusezoni nemam ih toliko puno, rekao bi da su jedino maletic, blagojevic i zolj bili neke konstante u svim utakmicama ove polusezone i da su pruzali ono sto se ocekuje od njih! nikolic je ok, dokazao se kao dobar borac i moze i on proc! ani je imao 4-5 dobri utakmica negdje sredinom polusezone ali i on je bio daleko ispod svog maksimuma a znamo da je njemu maksimum kao mozda i najbolje krilo ove lige.. ostali su svi potonuli u sivilo koje je oznacilo ovu poluzezonu...
kad sve saberemo i oduzmemo, mozda ucinak nije ni toliko los ove polusezone kad bukvalno nismo imali nijednog igraca koji bas igra u vrhunskoj formi! blizi smo vrhu nego dnu a igrali smo katastrofalno lose od prve do zadnje utakmice, do prije 2 godine bi to znacilo da smo prikovani za dno dok nam sad donosi sedmo mjesto na tabeli! znaci stvari u klubu jesu bolje i ima napredka ali nedovoljno za ono sto uprava i struka obecavaju a to je to neko top 4 i evropa... svakako cemo u drugoj polusezoni imat priliku da svim klubovima iznad nas pomrsimo racune i da se malo priblizimo jer nam svi dolaze u mostar i bit ce prilike da skocimo mjesto dva na tabeli ali ja jednostavno vec sad nevjerujem da do kraja mozemo doc do te evrope jer za to bi trebao skoro 100% ucinak u drugoj polusezoni a ja nesto nevjerujem da smo mi u stanju da to odradimo.... i da se rijesimo ovih sto treba i dovedemo ciljana, kvalitetna pojacanja na zimu opet sve to treba uigrat i treba vremena a mi bi morali od prvog kola kupit po 3 bobe svako kolo da bi se mogli barem nadat...
PROZIVKA POČETKOM JANUARASipakUlicar1922 je napisao/la:Cetri dana su prosla od tekme u Banjoj Luci i zavrsetka polusezone a nasa zvanicna stranica nista nije objavila vezano za ekipu, planove i ciljeve u narednoj polusezoni/godini. Izgleda da su vec otisli na odmor. U zadnje vrijeme strasno malo komuniciraju sa navijacima preko zvanicne stranice. Nekada su izbacivali snimke utakmica, intervjuove sa igracima, svasta nesto. Danas je to (kako ja dozivljavam) svedeno na minimum. U reprezentativnim pauzama koje su trajale po dvije hefte nije bilo informacija za lijeka. Nemoze to vise tako. Ima nas pacenika sto po 30 puta dnevno udjemo na zvanicnu stranicu nebi li nesto procitali.
Fudbaleri Veleža danas su održali i posljednji trening u 2014. godini. Istina, nije bilo riječi o klasičnom treningu, već o sastanku sa igračima.
- Prije sastanka stručni štab i ovaj stručni sportski dio kluba obavio je zajednički sastanak. Trener je predstavio i plan priprema. Prozivka će biti 12. januara, a 13-ti i 14-ti januara obavit će se zdravstveni pregledi. Početkom februara idemo na bazične pripreme, a uskoro će biti poznata i destinacija, kaže Admir Velagić, sportski direktor „Rođenih“.
Ipak, najzanimljivije pitanje svakako je vezano za igrački kadar, te da li će biti promjena tokom pauze.
- Promjena će biti to je sigurno. Sa određenim igračima nismo zadovoljni i stručni štab će sastaviti transfer listu. Također, biće i određenih pojačanja. Mi imamo neka „interesantna“ imena, ali o tome je za sada rano govoriti, ističe Velagić.
- hercegovac236
- Kontakt:
Koliko nas je mogu nas sve imati na speed dial.SipakUlicar1922 je napisao/la:Cetri dana su prosla od tekme u Banjoj Luci i zavrsetka polusezone a nasa zvanicna stranica nista nije objavila vezano za ekipu, planove i ciljeve u narednoj polusezoni/godini. Izgleda da su vec otisli na odmor. U zadnje vrijeme strasno malo komuniciraju sa navijacima preko zvanicne stranice. Nekada su izbacivali snimke utakmica, intervjuove sa igracima, svasta nesto. Danas je to (kako ja dozivljavam) svedeno na minimum. U reprezentativnim pauzama koje su trajale po dvije hefte nije bilo informacija za lijeka. Nemoze to vise tako. Ima nas pacenika sto po 30 puta dnevno udjemo na zvanicnu stranicu nebi li nesto procitali.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.