Sama cinjenica da je Edin ostao u ekipi govori da trener itekako racuna na njega. To je valjda svima jasno. Dovodjenje jos dva jako dobra napadaca ukazuje na to da se City ove sezone zeli s pravom da bori za titulu na svim frontovima. Ja mislim da je Pelegrini ispravno postupio dovodjenjem dvojice kvalitetnih, ali ipak za klasu slabijih igraca od recimo Cavanija, i to za skoro identicnu svotu novca. To je jedan od glavnih razloga zbog kojih sam ja uvjeren da mu trener vjeruje, jer, u suprotnom bi sigurno posegnuo za nekim ko je bez dvojbe kvalitetniji od naseg igraca. I ja se slazem sa vecinom od vas da Argentinac ima blagu prednost u odnosu na sve ostale napadace, ali se nikako ne slazem sa onima koji smatraju da on ima zacementirano mjesto u prvoj postavi. Mislim da Cileanac u svojoj glavi ima Dzeku u prvoj postavi, tj. u ekipi s kojom ce poceti engleski sampionat. Normalno, to bi bilo idealno za sve nas, jer bi onda sve, iskljucivo sve, bilo na Edinu!
Ne vjerujem i ne bih volio da City igra sa tri napadaca (Dzeko, Aguero i Jovetic), kako su neki ovdje prikazivali u svojim formacijama, gdje bi Crnogorac igrao vise po krilu. Mislim da njega ne treba stavljati na neprirodnu poziciju, jer bi igra kluba iz Mancestera u ovom slucaju bila slicna onoj iz prosle godine - bila bi totalno nepovezana. Smatram da je za City u narednoj sezoni kljucna ta igra po krilu, koja je, slozit cete se, bila na bizarnom nivou prethodnih godina. Dakle, Navasu itekako treba dati prednost, u odnosu na ove kombinacije sa tri naprijed orjentisana igraca. I nas Edin bi trebao profitirati u toj igri, gdje bi ga bukvalno hranili loptama za krilnih pozicija, a on ce ako Bog da biti hladnokrvni egzekutor u tim situacijama. Ja se iskreno nadam i vjerujem da Pelegrini nece gajiti onu dosadnu igru, koja je "krasila" Mancinijev City.
Opet ponavljam, sve je na Edinu koji ce, ako Bog da, dobiti potrebnu rutinu i samopouzdanje kroz igranje vise uzastopnih utakmica, sve drugo vec ima!
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."