RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

rodjenisa
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la rodjenisa » 30 dec 2014, 17:08

Goodison je napisao/la:Neka Tana i Cevra odbijaju sebi od plate. Sta vam je, ljudi jedva sastavljaju kraj s krajem a vi bi slali molbe da im se odbija od plate. E golemo.

Sve treba biti na dobrovoljnoj bazi, licno ne dam vise pfeninga. Uvijek neka sadaka, pa radi li Uprava ista zapitate li se ? Sjede i drkaju a mi svako malo moljakamo narod da se pomogne Velezu. Volim ga ali neka malo i oni 'upru', nikome nije s neba palo osim njima u klubu.
Drug slazem se s tobom da sve treba biti na dobrovoljnoj bazi,ali tako je bilo i u dosadasnjim akcijama.Niko nas nije molio da ucestvujemo u raznim akcijama.Dakle nije sadaka nego iskrena pomoc navijaca svom klubu.U nekim sam ucestvovao a u nekim sam se bavio i organizacijom tako da znam sta govorim.Ja shvatam i ljude kojima je svega preko glave jer zaista su teska vremena,ali isto tako trebas shvatiti da ima jos puno ljudi koji se identifikuju sa Velezom i dok su zivi pomagace ga.Ima li potrebe ponavljati pricu o agoniji koju nas klub prozivljava od 92ge....izgleda da treba s vremena na vrijeme ponoviti.
Trebamo biti ponosni na cinjenicu da smo mi navijaci Veleza prepoznatljivi u regionu pa i sire,po nesebicnoj pomoci koju godinama pruzamo nasem miljeniku.Iako je trenutna prica jos na dalaku stapu,nesumnjam da cemo se ponovo organizovati i pomoci,a time i garantovati narastajima koji dolaze da ce biti naseg Veleza,da ce se u Mostaru ponosno nositi crveni dresovi sa petokrakom na grudima.
Forza do groba :bih:
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 30 dec 2014, 17:14

Pa koja je njihova funkcija u Veležu ? Šta trebaju oni raditi ? Noge na stol, ruke iza glave pa kad dođe do guše opet će raja da spašava. Mi smo krivi, tako smo ih naučili. Uvijek neka pomoć, sadaka a oni tamo dijele plate levatima koji po 15 minuta odigraju za sezonu. Puno je i 5 pf za takve, umjesto da misle za svoj džep neka iskoriste malo klub Velež kao brend u svrhu marketinga, privlačenja raje na stadion pa ne bi bilo potrebe za pružanjem ruke ne bi li neko koju marku dao. Te ljudine se noge hvataju čim osjete da će zafaliti kasi a mi ćemo uvijek po markicu, dvije davati ko biva šta je to. Neću da tuđi posao radim, Velež mi je život ali kao što nekad roditelji zavrnu ventil rođenoj djeci ne bi li ona došla pameti tako i mi treba objasniti pacovima šta im je posao.
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 30 dec 2014, 17:43

Goodison je napisao/la:Pa koja je njihova funkcija u Veležu ? Šta trebaju oni raditi ? Noge na stol, ruke iza glave pa kad dođe do guše opet će raja da spašava. Mi smo krivi, tako smo ih naučili. Uvijek neka pomoć, sadaka a oni tamo dijele plate levatima koji po 15 minuta odigraju za sezonu. Puno je i 5 pf za takve, umjesto da misle za svoj džep neka iskoriste malo klub Velež kao brend u svrhu marketinga, privlačenja raje na stadion pa ne bi bilo potrebe za pružanjem ruke ne bi li neko koju marku dao. Te ljudine se noge hvataju čim osjete da će zafaliti kasi a mi ćemo uvijek po markicu, dvije davati ko biva šta je to. Neću da tuđi posao radim, Velež mi je život ali kao što nekad roditelji zavrnu ventil rođenoj djeci ne bi li ona došla pameti tako i mi treba objasniti pacovima šta im je posao.
Imali su oni gresaka,nebranim ih sekunde jedne,ali realno je uradjeno i dobrog posla.Ali nije sustina da govorimo o pojedincima,ovde se radi o klubu koji je ostavljen na milost i nemilost pogancima i neljudima,koji je simbol nepravde i torture koja se nikome drugom nije desila.Tesko je u drzavi kakva je nasa BIH podizati iz pepela klub kojem je bila namjenjena sudbina nestanka.Zar ti moram napomenuti da nema firme u Hercegovini koja zeli stati iza Veleza,mislim na profitabilne firme.Politikama koje ovdje vladaju godinama smo krv na ocima,neznas koji su gori,ili zeleni ili kockasti.Ako sa ovog aspekta gledas situaciju onda smo nesto i uradili,a ako zelimo bezglavo slijepo gledati kao da zivimo u Njemackoj onda je to druga stvar,onda smo nula.
Ja sam jedan od onih koji se nemogu prevariti,koji ima dovoljno zivotnog iskustva da mi je savrseno jasno da dok ima Veleza bice i onog Mostara u koji obozavam dolaziti i onog Mostara koji punim plucima zivi za drzavu Bosnu i Hercegovinu.
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 30 dec 2014, 17:52

Goodison je napisao/la:Pa koja je njihova funkcija u Veležu ? Šta trebaju oni raditi ? Noge na stol, ruke iza glave pa kad dođe do guše opet će raja da spašava. Mi smo krivi, tako smo ih naučili. Uvijek neka pomoć, sadaka a oni tamo dijele plate levatima koji po 15 minuta odigraju za sezonu. Puno je i 5 pf za takve, umjesto da misle za svoj džep neka iskoriste malo klub Velež kao brend u svrhu marketinga, privlačenja raje na stadion pa ne bi bilo potrebe za pružanjem ruke ne bi li neko koju marku dao. Te ljudine se noge hvataju čim osjete da će zafaliti kasi a mi ćemo uvijek po markicu, dvije davati ko biva šta je to. Neću da tuđi posao radim, Velež mi je život ali kao što nekad roditelji zavrnu ventil rođenoj djeci ne bi li ona došla pameti tako i mi treba objasniti pacovima šta im je posao.
Jarane svi bi mi voljeli da smo kao Barsa ali nije moguće.Nije sve i tako crno kako se piše,jer ako je budžet 1,200000 bogami nije lako danas naći toliki novac.To što mi mislimo da je Velež brend je druga stvar,tako bogami ne misle vlasnici privatnih firmi a ni ovi direktori državnih koji imaju lovu.Svako ko misli da je sposobniji od ovih u upravi nek se javi na skupštini i nek javno kaže:ja ću osigurati klubu 1-2 milona KM,nema sumnje da neće biti izabran.Kamo sreće da imamo te privatnike iza leđa pa sa budžetom od 7-8 miliona bi se moglo nešto i uraditi ovo je ostalo čisto preživljavanje kluba i tako će biti još dugo,na žalost.Krov i reflektore moramo imati za dobijanje licence ili idemo u niži rang,a izgleda da bi to mnogima odgovaralo i u samom Mostaru!
Ako sam mogao dati 50KM za godišnju a ne mogu ići na sve utakmice radije ću dati tih 50 KM za reflektore a kupovati ulaznicu kad stignem otići na utakmicu.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 30 dec 2014, 18:07

Nikšić je na silu uvlačio lovu u klub dok pored ovih bi mogl
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

lile
Kontakt:

Post Postao/la lile » 30 dec 2014, 18:12

Neka je Rahmet duši našem crvenom bratu, a porodici Mujić sabura u ovim teškim trenucima.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 30 dec 2014, 18:13

...i u kantonalnoj ligi igrati. Sad je pitanje šta će biti s nama. Nije nikome žao dati koliko može ali to ovi koriste i zato produžavate agoniju. Ne znaju igrača dovesti s takvim budžetom već nečija djeca su se uhljebila u tom budžetu.
1922 & 1878

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 30 dec 2014, 18:16

E da, nažalost nas je napustio još jedan mladi Rođeni. Rahmet mu duši, porodici sabura da izdrži svoju bol. Radi se inače i o unuku našeg legendarnog igrača Muhameda Mujića.
1922 & 1878

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 30 dec 2014, 19:04

lile je napisao/la:Neka je Rahmet duši našem crvenom bratu, a porodici Mujić sabura u ovim teškim trenucima.

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 30 dec 2014, 19:19

Prije svega, Rahmet duši Rođenom, a njegovoj porodici sabur.

Da se vratimo na temu gore. U klubu rade nestručni ljudi, a dok nekoliko likova stvara pare oni se "profesionalcima" smatraju. Kad kažem nestručni, mislim na marketinški projekat koji je naš Pirke poslao na adresu kluba, a oni su tome zadali jedan veliki ****. Taj projekat su pročitali mnogi navijači, što se može potvrditi iz grupe na FB , a i dosta forumaša je imalo priliku da to pročita. Naravno, komentari su bili pozitivni, riječi pune hvale itd. Momak je to odradio na jedan profesionalan način, a dobio je odgovor tipa : "Neki su već predloženi, a neki su neizvodivi" (ako griješim da je to bio odgovor, nek me neko ispravi). To nisu bili neki nestvarni prijedlozi kao naprimjer : dignite reflektore do nove godine, napravite nove tribine i slično. Nego su neki od njih bili da se obezbijedi besplatan prevoz i karta po manjoj cijeni za stare ljude i stare Velezovce, da se na poluvremenu utakmice organizuje pucanje penala (nešto u vidu tombole) pa pobjednik dobija dres, šal ili bilo šta, da se na poluvremenu organizuje fudbal male djece (polaznika FK Velež) tj. čisto onako da se istrče, pucaju loptu i da ne nabrajam dalje. Uglavnom , prijedlozi su simpatičnog tipa, kao i moji gore sa štandovima u gradu. To privlači pozornost ljudi, pa prvi bi ja dao 50 km ako treba da gledam svog dječaka kako trči u najljepšem dresu na svijetu i šuta loptu dok ih raja pozdravlja aplauzom. Ali eto, to je za naše "profesionalce" ciganluk. Što se tiče odnosa Klub - navijači , da ne pričam. Kada su čelnici kluba ili sami igrači onako od sebe otišli na kafu, piće u KN Red Army pa eto tim cehom od kafa/pića pomogli RA da kupi baklje, organizuje trans ili nešto slično.

Mnogo je tu opcija i prijedloga otvoreno, i oni ovo sve znaju. Samo me zanima priprema uprave za jednu domaću utakmicu ? Isprintati i zalijepiti plakate po gradu i vratiti se u prostorije i čekati šta će se desiti za vikend ? Za mene je to smiješno. Ja se sjećam dok je Velež bio u Prvoj Ligi FBiH obavezno na radiu bila nagradna igra gdje osvojiš kartu za utakmicu, lično sam osvojio 2-3 puta na taj način kao dijete (ako i sad to postoji, ispravite me, ne pratim toliko radio). Shvatam da se treba puniti kasa kluba i da klub 60 % živi od raje, ostalo od sponzora. Trenutno je nekih 70 : 30 za sponzore po meni. Kasa se ne može puniti ako nema ni navijača ni rezultata. Kad ima rezultata, bit će i navijača. A koliko ja vidim sada nema rezultata, obećali su Evropu, to raja prate, žele tim stopama, a to nije ovo što su pokazali. Nek se zapitaju malo. Svi volimo Velež, godinama već član RK Velež i branim to ime i čast kluba i grada, ali nema nimalo povratne ljubavi. ;)

salmy

Post Postao/la salmy » 30 dec 2014, 20:11

U pravu si brate Goodison, rekao bih da Velež nema razvijenu strategiju privlacenja investicija,a to se prije svega odnosi na sponzorstva.
Na oficijelnoj stranici Veleza mogu se na prste nabrojati sponzori.Naravno da su teska vremena ali nema tu pozitivnih menadzerskih vizija, nego samo amaterski potezi koje nevode ničemu.
Pa ako uzmemo u obzir da na nasem podrucju /mislim na BiH/ egzistira oko 15 domaćih i ino banaka, pa sigurno oko 100-tinjak jakih preduzeća, rjesenja postoje, samo trebaju pravi ljudi i rezultati.
Ne moze se živjeti od have i suplje price, naravno da podrzavam i akcije Rodjenih u svim segmentima i ucestvovat cu u istim, ali treba stvoriti ambijent.
Siguran sam da bi se tada i nase legende poput Bajevića, Marića, Halilhodzića, Sliškovića, Kodre, Tuce itd. ukljucili u obnovu i podizanje Veleza na onaj nivo kakav i zasluzuje.
FK..VELEZ - Semir Tuce :)

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 30 dec 2014, 23:13

Goodison je napisao/la:...i u kantonalnoj ligi igrati. Sad je pitanje šta će biti s nama. Nije nikome žao dati koliko može ali to ovi koriste i zato produžavate agoniju. Ne znaju igrača dovesti s takvim budžetom već nečija djeca su se uhljebila u tom budžetu.
Nažalost, kao i sve u ovoj zemlji.Uhljebi se 5 nestručnih ljudi, njima bude dobro, a radi toga ispašta 100 drugih.
Sve dok Velež ne kupi neko, ili se ne desi nešto slično mi nećemo i nemožemo naprijed!

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 31 dec 2014, 01:09

anel81m je napisao/la:
Goodison je napisao/la:...i u kantonalnoj ligi igrati. Sad je pitanje šta će biti s nama. Nije nikome žao dati koliko može ali to ovi koriste i zato produžavate agoniju. Ne znaju igrača dovesti s takvim budžetom već nečija djeca su se uhljebila u tom budžetu.
Nažalost, kao i sve u ovoj zemlji.Uhljebi se 5 nestručnih ljudi, njima bude dobro, a radi toga ispašta 100 drugih.
Sve dok Velež ne kupi neko, ili se ne desi nešto slično mi nećemo i nemožemo naprijed!
Slazem se sa svima u vezi nerada i amaterizmu u nasoj upravi (i sam sam o tome piso i pisem odavno)ali necemo zar sada radi toga prestati pratiti Velez i pomagati mu.Mislim da trebamo nastaviti podrzavati "sveti klub" svim silama(tako pravi i odani navijaci rade) a u isto vrijeme vrsiti pritisak na rukovodece ljude kluba da se stvari ispravljaju :roll: .Na njih mozemo vrsiti veliki pritisak ako su tribine popunjene(jer bi se vidilo da iza toga stoji veliki broj ljudi)a ovako kada su tribine prazne oni rade sta god hoce, libo ih racku,nema im niko ni posteno opsovati.Kad zagalami nekoliko hiljada,pa tako na svakoj utakmici vidio bi ti meteza od njih :twisted: .Velez zasluzuje puno kvalitetnije ljude u upravi a ne ove amatere(ima izuzetaka).Sve akcije za pomoc klubu su organizovali navijaci,a iz kluba ne vidim nikakvu saradnju sa navijacima.Nekad imam osjecaj da su im navijaci teret i da im je draze kad nema navijaca na stadionu :roll: Bilo kako bilo ja ostajem odan mom jedinom klubu svim srcem a nesposobnjakovice nabijem na neku stvar :evil:
P.S.Eno Siroki vec zavrsio sa dovodjenjem igraca a nasi jos u debelom snu :zzz: (neka, mozda ce neki dobri igraci sami doci kod nas ,ne trebaju se nista muciti,nek nastave drijemati ,nemojte galamiti da se ne probude :nedam: )

FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 31 dec 2014, 01:35

Daleko od toga da treba dići ruke, gluho bilo a namjera mi je samo bila da kažem da treba u vezi nekih stvari povući ručnu.
1922 & 1878

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 31 dec 2014, 09:53

Ma svi ovdje povlacimo Mrkvu i Tanu evo ima par godina ,a sta ostali clanovi uprave rade .Gdje je evo citavu ovu polusezonu predsjednik kluba ?Ni jedan istup u medijima nista kao da ga nemamo .Ispade da nam klub drze Mrkva i Tana i da samo oni rade .Ako je predsjednik tu samo reda radi onda nam i ne treba .Ne mogu dva covjeka drzati klub ma kako god bili sposobni!Mrkva i Tana imaju losih rezultata to je vise nego ocigledno ,ali se ne vidi da neko zeli da dodje da radi sa njima ili umjesto njih .Na zalost svi Velez gledaju kao na problem koji im ne treba i nece da se petljaju vec samo pametuju sa strane .

MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

1922VFC1981
Kontakt:

Post Postao/la 1922VFC1981 » 31 dec 2014, 10:36

Fudbalski klub Velež i Samir Merzić sporazumno su raskinuli saradnju. Naime, Merzić se obratio Upravnom odboru kluba sa molbom da raskine ugovor. On je dobio ponudu da se preseli u Norvešku, gdje će dobiti zaposlenje, a istovremeno igrati i amaterski fudbal u niželigašu.

- Obzirom da nas je zamolio da mu na ovaj način pomognemo, jer će tako, kako kaže, riješiti trajno egzistenciju za sebe i svoju familiju, koja i ide u Norvešku sa njim, Upravni odbor je odlučio da mu izađe u susret, te je dogovoren raskid ugovora, kaže Admir Velagić, sportski direktor Veleža.
:plac:
#musvdg

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 31 dec 2014, 10:39

rodjak je napisao/la:
anel81m je napisao/la:
Slazem se sa svima u vezi nerada i amaterizmu u nasoj upravi (i sam sam o tome piso i pisem odavno)ali necemo zar sada radi toga prestati pratiti Velez i pomagati mu.Mislim da trebamo nastaviti podrzavati "sveti klub" svim silama(tako pravi i odani navijaci rade) a u isto vrijeme vrsiti pritisak na rukovodece ljude kluba da se stvari ispravljaju :roll: .Na njih mozemo vrsiti veliki pritisak ako su tribine popunjene(jer bi se vidilo da iza toga stoji veliki broj ljudi)a ovako kada su tribine prazne oni rade sta god hoce, libo ih racku,nema im niko ni posteno opsovati.Kad zagalami nekoliko hiljada,pa tako na svakoj utakmici vidio bi ti meteza od njih :twisted: .Velez zasluzuje puno kvalitetnije ljude u upravi a ne ove amatere(ima izuzetaka).Sve akcije za pomoc klubu su organizovali navijaci,a iz kluba ne vidim nikakvu saradnju sa navijacima.Nekad imam osjecaj da su im navijaci teret i da im je draze kad nema navijaca na stadionu :roll: Bilo kako bilo ja ostajem odan mom jedinom klubu svim srcem a nesposobnjakovice nabijem na neku stvar :evil:
P.S.Eno Siroki vec zavrsio sa dovodjenjem igraca a nasi jos u debelom snu :zzz: (neka, mozda ce neki dobri igraci sami doci kod nas ,ne trebaju se nista muciti,nek nastave drijemati ,nemojte galamiti da se ne probude :nedam: )

FORZA VELEZ
Potpuno se slažem Rodjak!Ja iako se ne slažem sa nekim stvarima ne prestajem ići na utakmice, kupio sam silver člansku, iako sam sa običnom mogao ići na dedarsku gdje vazda i budem, sve u cilju pomoći klubu.
Član sam kluba od početka učlanjenja (poslije rata) i to ću svakako ostati.Ukoliko bude neka akcija za skupljanje para za krov ili reflektore obavezno ću se odazvati.
Kad bi nas svaku utakmicu bilo 3 do 5 hiljada to bi bila druga priča, a ovako nekolike stotine paćenika nemogu ništa pokrenuti niti promjeniti.
Većina nas bolje upućenih znamo kako sad pare dolaze u klub, neznam do kada će to tako ići ali je jedino riješenje ne samo Veleža privatizacija ili neka šema tipa FK Sarajevo.Nažalost drugačije nećemo naprijed.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 31 dec 2014, 10:41

Veliki, nenadoknadivi gubitak. Od svih igrača u rosteru jedino Hebibović može obući mirne savjesti crveni dres. Merhametli Vela, 'ta ćeš.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

SipakUlicar1922
Kontakt:

Post Postao/la SipakUlicar1922 » 31 dec 2014, 14:36

MERZIĆ ODLAZI U NORVEŠKU

merzic-raskidFudbalski klub Velež i Samir Merzić sporazumno su raskinuli saradnju. Naime, Merzić se obratio Upravnom odboru kluba sa molbom da raskine ugovor. On je dobio ponudu da se preseli u Norvešku, gdje će dobiti zaposlenje, a istovremeno igrati i amaterski fudbal u niželigašu.

- Obzirom da nas je zamolio da mu na ovaj način pomognemo, jer će tako, kako kaže, riješiti trajno egzistenciju za sebe i svoju familiju, koja i ide u Norvešku sa njim, Upravni odbor je odlučio da mu izađe u susret, te je dogovoren raskid ugovora, kaže Admir Velagić, sportski direktor Veleža.

http://www.fkvelez.ba" onclick="window.open(this.href);return false;

Dobar potez (osloboditi mjesto/ekonomiju za novog igraca) uprave. Merziucu hvala za sve i sretno u hladnoj Norveskoj!
Prkosni i Ponosni od 1922

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 31 dec 2014, 16:12

SipakUlicar1922 je napisao/la:MERZIĆ ODLAZI U NORVEŠKU

merzic-raskidFudbalski klub Velež i Samir Merzić sporazumno su raskinuli saradnju. Naime, Merzić se obratio Upravnom odboru kluba sa molbom da raskine ugovor. On je dobio ponudu da se preseli u Norvešku, gdje će dobiti zaposlenje, a istovremeno igrati i amaterski fudbal u niželigašu.

http://www.fkvelez.ba" onclick="window.open(this.href);return false;

Dobar potez (osloboditi mjesto/ekonomiju za novog igraca) uprave. Merziucu hvala za sve i sretno u hladnoj Norveskoj!
Bliži mu se kraj karijere i ovo je normalan potez.Bilo bi možda nefer i nekorektno sa ljudske strane da ga se zadržaje ako može riješiti svoju egzistenciju.Nek mu je sa srećom, meni je samo u svemu žao što mladi ljudi odlaze iz ove zemlje jer nevide nikakvu budućnost ovde.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.