Drug slazem se s tobom da sve treba biti na dobrovoljnoj bazi,ali tako je bilo i u dosadasnjim akcijama.Niko nas nije molio da ucestvujemo u raznim akcijama.Dakle nije sadaka nego iskrena pomoc navijaca svom klubu.U nekim sam ucestvovao a u nekim sam se bavio i organizacijom tako da znam sta govorim.Ja shvatam i ljude kojima je svega preko glave jer zaista su teska vremena,ali isto tako trebas shvatiti da ima jos puno ljudi koji se identifikuju sa Velezom i dok su zivi pomagace ga.Ima li potrebe ponavljati pricu o agoniji koju nas klub prozivljava od 92ge....izgleda da treba s vremena na vrijeme ponoviti.Goodison je napisao/la:Neka Tana i Cevra odbijaju sebi od plate. Sta vam je, ljudi jedva sastavljaju kraj s krajem a vi bi slali molbe da im se odbija od plate. E golemo.
Sve treba biti na dobrovoljnoj bazi, licno ne dam vise pfeninga. Uvijek neka sadaka, pa radi li Uprava ista zapitate li se ? Sjede i drkaju a mi svako malo moljakamo narod da se pomogne Velezu. Volim ga ali neka malo i oni 'upru', nikome nije s neba palo osim njima u klubu.
Trebamo biti ponosni na cinjenicu da smo mi navijaci Veleza prepoznatljivi u regionu pa i sire,po nesebicnoj pomoci koju godinama pruzamo nasem miljeniku.Iako je trenutna prica jos na dalaku stapu,nesumnjam da cemo se ponovo organizovati i pomoci,a time i garantovati narastajima koji dolaze da ce biti naseg Veleza,da ce se u Mostaru ponosno nositi crveni dresovi sa petokrakom na grudima.
Forza do groba