RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

emil02in
Kontakt:

Re: Fk Velež: Igrački kadar i transferi

Post Postao/la emil02in » 15 jan 2015, 20:57

hercegovac236 je napisao/la:Ja mislim da se svi slažemo da omladinska škola treba da postane okosnica seniorskog tima. Da bi se to desilo za nekih 5-6 godina sada treba uložiti u rad najmlađih kategorija. Ono prije nekoliko godina kada je silom prilika seniorski tim pao na naše omladince je ličilo na sve osim na solidan tim. Mostar je vazda bio izvor talenata i bez obzira na sve što se desilo sumnjam da su se talenti prestali rađati.
Slažem se ali umjesto posudbi sada bi klub već trebao razmisliti o B ekipi koja bi se takmičila u kantonalnoj ligi da ti omladinci stiču iskustvo,pa ako mogu nek idu i rang više još bolje za njih.Ovako se raspu po posudbama pa ih se skoro nikako ne prati,barem bi bili na okupu i na očima trenera seniora.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 15 jan 2015, 21:05

Što se Dedića tiče, gledao sam ga par puta kad smo igrali protiv Čelika i čini mi se kao borac a i prgav je igrač što nama i treba u sredini.Mislim da bi nam dobro došao, ako ga dovedu naravno.

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 15 jan 2015, 22:19

Iako jos uvjek neznamo puno o eventualnim pojacanjima ali ja generalno ne podrzavam dolazak nekog prosjecnog PL igraca.Ili se pojacaj kako treba ili nemoj nista,daj nam ili ime ili mladog igraca koji ce kod nas praviti ime,pa ga prodavati.Treba prestati sa politikom uhljebljavanja igraca pred kraj karijere i pun mi je q... tih nekih sto bi "poginuli" za nas grb.Iz temelja promjeniti tu politiku supljiranja na racun Veleza.Otisli su takvi igraci u penziju tipa Mrkva,Zaim ili Aca. Ma cao momci ,Velez je iznad svih,da su mi braca :nene:
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

1922VFC1981
Kontakt:

Post Postao/la 1922VFC1981 » 15 jan 2015, 23:03

Prozivci i prvom treningu Čelika u 2015. godini prisustvovalo je 20 nogometaša. Od igrača koji imaju ugovor sa Čelikom nisu bili Alen Dedić..
Jos jedna vijest vezana za ovog momka :thumbup:
#musvdg

stampy

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la stampy » 16 jan 2015, 05:20

.
Zadnja izmjena: stampy, dana/u 20 feb 2017, 11:37, ukupno mijenjano 1 put.

CaliMostarac
Kontakt:

Post Postao/la CaliMostarac » 16 jan 2015, 07:16

Kakav je igrac ovaj Isic? Znali ko?

dime
Kontakt:

Post Postao/la dime » 16 jan 2015, 10:25

Ovo bi trebao biti igrački kadar:

GOLMANI:
1. DRAGOJEVIĆ ANDRIJA
2. BOBIĆ ADNAN
3. VOLODER HARIS

STOPERI:
1. ZOLJ AMIR
2. ŠKAHIĆ IBRAHIM
3. MAHINIĆ AMER

BEKOVI:
1. MALETIĆ DARKO
2. PEJIĆ MATIJAS
3. BARIŠIĆ TOMISLAV

SREDINA:
1. KODRO MUSTAFA
2. ZVONIĆ DENIS
3. BLAGOJEVIĆ JOVAN
4. NIKOLIĆ MARKO
5. JANKOVIĆ DEJAN

KRILA:
1. HAJDAREVIĆ ALIDIN
2. HEBIBOVIĆ ANEL
3. HAURDIĆ ANES

NAPAD:
1. ĆEMALOVIĆ MIRZA

MLADI ZA KOJE TEK TRBA VIDJETI JESU LI ZA PRVI TIM:
1. JAKUPOVIĆ SINAN
2. ŠETKA MUSTAFA
3. TOLIĆ ANDRRE TIN
4. ĆEMALOVIĆ DINO
5. ISIĆ TARIK
6. PECO DEMIR

Jasno je vidljivo da nam trebaju stoper, lijevi bek i napadač kako je Jusufbegović i izjavio. Inače je ovo tanko.

vfc1981
Kontakt:

Post Postao/la vfc1981 » 16 jan 2015, 10:58

Da li neko ima informaciju do koje su faze dosli radovi na pomocnom terenu,i ako neko ima slika da postavi.
...Za dres sa petokrakom ginu rođeni...

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 16 jan 2015, 11:16

vfc1981 je napisao/la:Da li neko ima informaciju do koje su faze dosli radovi na pomocnom terenu,i ako neko ima slika da postavi.
Drug,po najavama iz kluba radovi,barem glavnina bi trebali biti gotovi do kraja Januara,ostala bi ograda,video obezbjedjenje i nesto oko rasvjete.Slike imas unazad 3-4 stranice pa pogledaj
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

vfc1981
Kontakt:

Post Postao/la vfc1981 » 16 jan 2015, 11:53

rodjenisa je napisao/la:
vfc1981 je napisao/la:Da li neko ima informaciju do koje su faze dosli radovi na pomocnom terenu,i ako neko ima slika da postavi.
Drug,po najavama iz kluba radovi,barem glavnina bi trebali biti gotovi do kraja Januara,ostala bi ograda,video obezbjedjenje i nesto oko rasvjete.Slike imas unazad 3-4 stranice pa pogledaj
Ok druze nisam prije vidio :thumbup:
...Za dres sa petokrakom ginu rođeni...

1922VFC1981
Kontakt:

Re: FK Velež : Omladinski pogon

Post Postao/la 1922VFC1981 » 16 jan 2015, 14:59

Nakon Tarika Isića, koji je proteklih dana boravio na pripremama U-19 reprezentacije BiH, još dva mlada igrača Veleža dobila su pozive za omladinske selekcije naše zemlje.
Golman Asim Bošnjak pozvan je na okupljanje U-17 reprezentacije BiH, dok je Maid Mrgan pozvan u U-16 reprezentaciju BiH. Asim Bošnjak je mladi golman kojeg je Velež ljetos doveo iz Borca iz Jelaha, kao perspektivnog golmana koji uz dobar rad može se afirmisati u golmana seniorske selekcije. Maid Mrgan je član „pionirske“ selekcije Veleža.
:thumbup:
#musvdg

AlemC85
Kontakt:

Re: FK Velež : Omladinski pogon

Post Postao/la AlemC85 » 16 jan 2015, 16:18

svakim danom sve više naše djece igra u repkam BiH. :thumbup:

Zato i kažem da je ova 2015. njihova godina afirmacije i prilagodbe prvom timu, i abd sa njima se već pravi tim za narednu sezonu. :bih:

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 16 jan 2015, 16:41

Vidi petokrake, srce kao Hum. Nisam bio za kompjuterom, tek sada vidjeh. :ljepota:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 16 jan 2015, 17:15

Na probu je došao mladi Dženan Mujagić, po vokaciji lijevi bočni, a dobro dođe i u napadu. Inače igrač FK Radnički iz Lukavca ;).

Evo njegov promotivni video:

" onclick="window.open(this.href);return false;

A ovo je pogodak koji je nedavno postigao protiv GOŠK-a

" onclick="window.open(this.href);return false;
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 16 jan 2015, 17:46

dobar igrač ;)

inače Tuzlanski bazen je uvijek pun talenata, slično kao i Herccegovina. :thumbup:

AlemC85
Kontakt:

Re: Fk Velež: Stadion "Fk Velež"

Post Postao/la AlemC85 » 16 jan 2015, 18:01

maloprije nađoh tekst o licenciranju klubova u Premijer ligi BiH, gdje potpredsjednik FSBiH Ljubojević apeluje na klubove da umjesto što ulažu u timove, da se spreme za uređenje stadiona, inače "raus" iz PL, jer je pritisk UEFA-e postao prevelik. UEFA, kako kaže više ne prašta nikome, i zato će savez biti primoran da prirodnom selekcijom smanji ligu. 1,5 godina je rok svima.

Zbog toga je naša uprava vrlo ozbiljno shvatila prijetnje s vrha, i neka je svima BOG na pomoći.

zmaj348
Kontakt:

Post Postao/la zmaj348 » 16 jan 2015, 21:18

tepsija je napisao/la:Pozdrav braćo crvena!
Nisam bio duže na forumu,tražim našu temu tamo u premier ligi gdje su ostali luzeri,tražim ne mogu da nađem.
Panika,vratim se na početnu kad ono Velež,kad ono grb! :shock:
Hvala admini!
Velež šampion!
imaš pozdrav od luzera,svaka ti čast :thumbdown:

anel81m
Kontakt:

FK Velež:Legende i Historija

Post Postao/la anel81m » 16 jan 2015, 22:01

Vidim da niko nije otvorio ovu temu pa rekoh da ja otvorim.Ovde možemo pisati o uspjesima našeg kluba i o legendama koje je imao, kao nijedan drugi klub u BiH!

pravnik1981
Kontakt:

Re: FK Velež:Legende i Historija

Post Postao/la pravnik1981 » 16 jan 2015, 22:10

Odlicna tema...navalite :D :D

shaman7
Kontakt:

Re: FK Velež:Legende i Historija

Post Postao/la shaman7 » 16 jan 2015, 23:34

Malo duži tekst, ali sam ponosan što sam poznavao ovog čovjeka i što će mi uvijek ostati u sjećanju. Tekst je odličan i vrijedi ga pročitati zaista
Nikada neću zaboraviti taj dan. Bila je srijeda, proljeće 1986. godine. Niz Titovu ulicu, u pravcu autobuske i željezničke stanice, od ranog jutra se slijevala rijeka ljudi obučenih u crveno. Putovali su u Beograd. Tog popodneva na programu je bilo finale Kupa Maršala Tita, utakmica između Veleža i zagrebačkog Dinama.

DAN VELIKE POBJEDE

Danima sam molio daidžu da me vodi u Beograd. Ali bio je to prvi put da je nepokolebljivo odbio čak i razmisliti o mojoj molbi. Tog jutra trebao sam ići u školu. Pokušao sam posljednji put isposlovati put u Beograd. Plakao sam, kukao, ucjenjivao, ali pomoći nije bilo. Uplakan i revoltiran ustrčao sam stepeništem na terasu i preko nje se merdevinama popeo na krov. Daidža se mrtvo hladno spremio za odlazak, a ja sam odbio da idem u školu. To mi je bio posljednji adut, ako ne idem u Beograd, ne idem ni u školu. Začudo, niko me nije dirao niti pokušao natjerati da odem u školu. Ostavili su me da sjedim na krovu. Ne pamtim da sam ikad, prije ili kasnije u životu, bio toliko tvrdoglav, a poznat sam kao tvrdoglavac. Zabio sam glavu među koljena, plakao i kiptio od bijesa istovremeno. Sjedio sam tako satima.

U jednom trenutku tog popodneva, još sam bio na krovu, modar od plača i naduren, gradom je zavladala potpuna tišina. Ubrzo, tišinu je zamijenilo pojačavanje tona na televizorima u komšiluku. Iznenada sam došao sebi. Prestao sam proklinjati i plakati. Došlo je vrijeme odigravanja utakmice. Skočio sam s krova na terasu i mačijim korakom se spustio u kuhinju. Iz kuhinje sam pravednički namršten ušao u dnevni boravak, kojim je odzvanjao zvuk TV-a. Nikog nisam ni pogledao, šutke sam sjeo na pod ispred magične kutije i narednih devedeset i kusur minuta s nje nisam ni skidao pogled.

Za mene pitanje favorita nije postojalo. U to vrijeme ja nisam ni mogao zamisliti da Velež može izgubiti utakmicu. Doduše, gledao sam isključivo domaće utakmice pod Bijelim Brijegom, koje je Velež tih godina bez problema dobijao. Kako god, za mene je pitanje pobjednika bilo odavno rješeno. Već tad sam fasovao navijački kompleks i život mi je pun mitskih poraza, koje neki zovu i moralnim pobedama. Ali jedan čovjek je odlučio u tu silu nepravdi i poraza ugurati i jednu veliku pobjedu.

Dinamo su predvodili Cerin, Mlinarić, Boro i Zvjezdan Cvetković. Bila je to opaka ekipa. No, Velež je imao Semira Tucea, Seju Kajtaza, Peđu Jurića i ingenioznog, ali nepredvidivog Tarambu Skočajića. Libera je igrao sjajni Vladimir Matijević, a na golu je stajao jedan od najvećih koje sam gledao, Vukašin Vuko Petranović.

Igrala se 6. minuta susreta. Semir Tuce je između tri Dinamova igrača gurnuo loptu na bok za Gorana Jurića. Ovaj ju je povukao nekoliko metara i zatim ubacio u šesnaesterac gdje je, između dva Dinamova igrača, prihvata Peđa Jurić. Jurić je prvo okrenuo Cupana pa gurnuo loptu pored ogromnog i trapavog Arslanovića, koji ga neoprezno ruši. Sudija Čolić je svirao penal. Bio je to tek šesti dosuđeni penal u 38. finalu Kupa. I tu, u ovu priču ulazi njen glavni junak, Nenad Bijedić. Uzeo je loptu, namjestio na bijelu tačku i, poslije sudijskog zvižduka, pucao.

Ranko Stojić, golman Dinama, pročitao je Bijedićev šut, ali uzalud, lopta se koprcala u mreži, a Velež je poveo 1 - 0. Bila je to sjajna utakmica. Trener Veleža, Dušan Bajević, znao je da će Dinamovci pokrivati Tucea, Kajtaza, Jurića i Skočajića. Zbog toga su u napad često izlazili Vlado Matijević i Nenad Bijedić. U sredini su im prostor otvarali Karabeg i Skočajić, koji su lažnim kretanjem unazad izvačili Dinamovu odbranu. Baš ta dvojica, Matijević i Bijedić, skuhali su situaciju iz koje opet poentira Nenad Bijedić. Matijević gura loptu u Dinamov šesnaesterac, Bračun i Cupan se nisu mogli dogovoriti ko će je izbiti i taj nesporazum koristi Bijedić, koji izlazi sam pred Stojića i rutinirano šalje loptu u mrežu.

PONOS I SLAVA

Da više nikad ništa nije uradio u životu Nenad Bijedić bi ostao heroj mog djetinjstva. A heroji djetinjstva su oni koje pamtimo cijeli život. Kad je uvalio gol za 2 - 0 protiv Dinama bio sam dijete, a tako sam se i smijao u tom trenutku. Instantno sam zaboravio cijelu frtutmu, koju sam izazvao tog jutra.

Kasnije, Mlinarić je platinijevski smanjio na 2 - 1. No, Zvjezdan Cvetković, današnji trener banjalučkog Borca, ubrzo dobija crveni karton zbog udaranja laktom, a koga drugog nego Nenada Bijedića. Bio je to tek treći dosuđeni crveni karton u povijesti Kupa. Dva gola i iznuđen crveni, neloša statistika za Nenada Bijedića.

A onda, bljesak još jednog crvenog genija. U jednoj polukontri Taramba Skočajić je povukao loptu poludesno kroz sredinu. Na ivici šesnaesterca ga sustiže Arslanović, koji se vjerovatno i dan današnji pita što mu se dogodilo u tom trenutku. Zamahnuo je nogom kao sivonja da izbije loptu, ali baš u trenutku kad ju je trebao dodirnuti Skočajić je gura pored njega, a ona noga, kojom je zamahnuo, umalo mu nije ispala iz kuka kad je proletila u prazno. Taramba, zatim, na šesnaest metara prodaje lažnjak Milivoju Bračunu, koji je klecnuo taman toliko da dozvoli Skočajiću da savršeno uposli Peđu Jurića na drugoj strani šesnaesterca. Jurić, sam kao duh, izlazi ispred Stojića i šalje loptu u mrežu. Igrao se 90. minut utakmice. 3 prema 1 za Velež.

Ubrzo nakon toga, Matijević dobija crveni karton zbog namjernog igranja rukom. Nikad više u životu nisam vidio igrača, koji, nakon dobijenog crvenog kartona, napušta teren poskakujući u slavlju. Bilo mu je totalno svejedno, iako je tim kartonom sam sebi uskratio čast da kao kapiten tima prvi podigne pehar pobjednika Kupa Maršala Tita.

U drugom poluvremenu kamera je najčešće zumirala Nenada Bijedića dvostrukog strijelca i najboljeg igrača te utakmice. Nenad Ćeća Bijedić je istog ljeta iz Veleža preselio u turski Bursaspor. Odmah u prvoj sezoni igranja za Bursu postao je rekorder tog kluba po broju postignutih golova u jednoj sezoni. Naime, iako nije bio napadač, Ćeća je u sezoni 1987/88. postigao 17 golova. Zbog toga je, pored mostarskog Ćeća, dobio i turski nadimak. Navijači Burse prozvali su ga Imperator. Iako su ga sa rekorderskog trona skinuli neki drugi igrači Bijedić je ostao istinska legenda Bursaspora. No, Ćeća se u legende upisao već godinu dana ranije u mitskoj utakmici mog života.

15.08.2011. godine zatekla me vijest da je u 52. godini života preminuo Nenad Ćeća Bijedić. Već se neko vrijeme borio s leukemijom i njegovo tijelo odlučilo je da se preda baš tog vrelog ljetnjeg dana. Kad sam pročitao vijest kroz glavu mi je prošao onaj davni proljetni dan 1986. godine. Dan, koji bi, da nije bilo Ćeće, bio tek samo jedan u nizu bogu ukradenih. A ovako, upravo zbog njega, postao je jedan od dana koje ću pamtiti cijeli život i vjerovatno ću i svoju buduću djecu gnjaviti pričom o toj velikoj pobjedi i momku iz drugog plana, koji je učinio da moja i povijest Veleža ne budu samo povijest gubitnika, već da u nju možemo utkati i poneku veliku pobjedu.

Već odavno, jedan po jedan, odlaze heroji moga djetinjstva. Ponekad kontam da je tako i bolje, ovo svakako nije mjesto niti vrijeme za heroje. Oni su sebe utkali u našu bolju prošlost i, koliko god bio spreman odreći se bolje prošlosti u korist bolje budućnosti, nekako mislim da lijepe uspomene pomažu da izguramo loše trenutke i da upravo zbog njih možemo vjerovati u bolje sutra. Ćeća, hvala na lijepom djetinjstvu. Hvala na trenucima ponosa i slave. Počivao u miru!

(zurnal.info)

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.