RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

Cernica
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la Cernica » 01 feb 2015, 11:26

GRANDE VAHA :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: slika
From father to son

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 01 feb 2015, 11:32

Mara slika

Baka slika
From father to son

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 01 feb 2015, 11:36

Kakav osjecaj ponosa i radosti nakon sinocnje promocije knjige -Rodjeni za vjecnost- zbog cinjenice da sam dio te vjecnosti ,a i sam osjecaj pripadnosti ideji koja se Velez zove.
Prelisto sam malo neke portale i zaista zanimljivih komentara se moze vidjeti.I nekako me kao nikada do sada obuze misao i osjecaj da mnogi ljudi koji su bili izmanipulirani i koji raznim djelima uzese ucesce u nekim sramnim radnjama ,ustvari danas pate .Pate majke mi za Velezom.Toliko lutanja izgubljenih i dezorijentisanih glava....nevjerovatno.Jedni kazu da smo balijski klub :lol: drugi opet da smo komunjare :lol: .Imam osjecaj da ce biti masovnih samoubistava nakon Bakinog izlaganja ,koji kaze da ga i u Zagrebu i u Beogradu pitaju samo za Velez :lol: . Pa jbt oni se pitaju sta su to njima objasnjavali kad su im crtali i naredjivali za koga treba navijati .
Jadni se satrase neargumentovanim komentarima,a istina tako jasna i vidljiva.Kao stto neko u jednom komentaru rece-Velezu je najlakse bilo staviti ljiljana na grb i krenuti dalje,do sada bi sigurno bilo par izlazaka na izlete po Evropi.Aali Velez i njegovi navijaci uprkos svima zadrzase svoj identitet ,svoj grb kojeg ponosno nosi skoro 93 godine
i na taj nacin pokazase nacionalistima da je Velez klub raje ,prkosa i ljubavi.
Kako su se samo preracunali zlikovci :crazy: ,kontali sad ce Mostarci napraviti Bosnjacki klub i eto savrsenog opravdanja za sve zlocine koje uradise kontra Veleza.A da zlo bude vece fakat je postojala jedna grupica malih zelenih koji su tu ideju zarad svojih sitnih interesa prihvatili .I onda na scenu stupise ljudi.Veliki ljudi koji nedvojbeno odbacise svaku pomisao da se od Veleza pravi nekakva politicka kanta za smece i jasno i glasno rekose veliko NE.Imate vec kantu ,i jedna vam je u ovom gradu sasvim dovoljna.Velez je radnicki sportski fudbalski klub,klub raje ,ljubavi i prkosa
VOLIM TE MAMA ALI NE KAO VELEZ
Zadnja izmjena: rodjenisa, dana/u 01 feb 2015, 12:15, ukupno mijenjano 1 put.
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 01 feb 2015, 11:41

@rodjenisa kapa do poda majstore. Kako volim ovaj nas gospodski manir :clap: :clap: Volim vas sve :thumbup:
From father to son

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 01 feb 2015, 12:00

GRANDE VAHA :tokralju: :tokralju: :tokralju: :tokralju: slika
From father to son

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 01 feb 2015, 12:19

Vahide, Vahide, Vahide... :bow:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 01 feb 2015, 16:33

zizu1991 je napisao/la:Peci samo mase fali, ima nogomet u malom prstu. Ponavljam, u trku mu je skoro pa nemoguće uzeti loptu. :bow:
slozio bi se, gledao sam malog eto samo jednom ali sam odma vidio nesto u njemu! bila pripremna proslo ljeto i mali udje u drugom poluvremenu, vidi se da je bas kvalitetno krilo a da ima i tu manu sto ti kazes da mu fali malo mase.. mada mlad je jos i ima jos vremena da nabaci tu masu, vazno je da ima kvalitet i znanje, djaba mu svi misici svijeta ako nezna lopte a mali ocigledno zna..

sto se tice promocije knjige! baka,vaha,mara :clap: :tokralju: :tokralju: neznam sto se neki bune za bakine izjave, nije nista rekao sto nije cinjenica a i bezbroj puta je se i dan danas dokazao kao veliki velezovac i ja sam od ti koji bi odma podpisao da nam baka bude sef strucnog staba ili dio uprave, klub bi stim samo bio jos jaci i odlucniji da krene putevima stare slave... treba iskoristit uticaj i znanje nasi stari legenda dok su jos tu snama da bi klub dosao na one grane na koje svi zelimo a u te legende svakako spada i baka kao i dusko, mara, vaha, dada, kodro, barbarez itd itd...
kad se ovi ljudi pocnu vrtit oko kluba tek tad cemo opet bit u mogucnosti da postignemo nesto veliko..

salmy

Post Postao/la salmy » 01 feb 2015, 17:57

mikki21 je napisao/la:
zizu1991 je napisao/la:Peci samo mase fali, ima nogomet u malom prstu. Ponavljam, u trku mu je skoro pa nemoguće uzeti loptu. :bow:
slozio bi se, gledao sam malog eto samo jednom ali sam odma vidio nesto u njemu! bila pripremna proslo ljeto i mali udje u drugom poluvremenu, vidi se da je bas kvalitetno krilo a da ima i tu manu sto ti kazes da mu fali malo mase.. mada mlad je jos i ima jos vremena da nabaci tu masu, vazno je da ima kvalitet i znanje, djaba mu svi misici svijeta ako nezna lopte a mali ocigledno zna..

sto se tice promocije knjige! baka,vaha,mara :clap: :tokralju: :tokralju: neznam sto se neki bune za bakine izjave, nije nista rekao sto nije cinjenica a i bezbroj puta je se i dan danas dokazao kao veliki velezovac i ja sam od ti koji bi odma podpisao da nam baka bude sef strucnog staba ili dio uprave, klub bi stim samo bio jos jaci i odlucniji da krene putevima stare slave... treba iskoristit uticaj i znanje nasi stari legenda dok su jos tu snama da bi klub dosao na one grane na koje svi zelimo a u te legende svakako spada i baka kao i dusko, mara, vaha, dada, kodro, barbarez itd itd...
kad se ovi ljudi pocnu vrtit oko kluba tek tad cemo opet bit u mogucnosti da postignemo nesto veliko..
Mikki 21 brate, cjenim ja sve ono sto je u proteklom periodu Baka uradio za Velež i njegov doprinos je nesumnjivo velik, ali ako analiziramo njegovu izjavu u dijelu, navodim:

'Međutim, navijači Veleža moraju shvatiti da u Mostaru postoji i drugi klub i na njega trebaju gledati s pozitivnim rivalstvom, sa željom da budu bolji, što, nažalost, dosad nije bio slučaj'.

onda moram replicirati jer mislim da ova njegova konstatacija nije u potpunosti tacna i u njoj cini mi se ima previse demagogije i blago svrstavanje na jednu stranu.

E ja bih sad pitao sve forumase, sve Rodjene sirom planete, ako Baka tako misli i ako ja u ovom slucaju nisam upravu, zasto taj isti Baka nije u ovih skoro 20 godina organizovao prijateljsku utakmicu u Mostaru između Veleža i kona i to pod Bijelim brijegom u cilju zbizavanja istih i zacepio usta svim nacionalistima u pogledu toga.

Činjenica je da on zivi u zapadnom dijelu i da mora pricati neke stvari kojima odgovara onima tamo, ali nemoj da prica suplju kako Rodjeni ne gledaju s pozitivnim rivalstvom. Ja se ne sjecam kada je bio neki veliki belaj kad su igrale kone u Vrapčićima. Evo ako grijesim, neka me ispravi legenda ovog foruma i moj brat Pastrmka i kritika ako treba koju uvijek prihvatam. Naravno ocekujem i od ostale brace komentare, ukoliko zele.

Dodao bih jos kratko bratu Mikki21, ukoliko bi Baka nekada u buducnosti postao trener Veleža i bio u Upravi /sto bih ja iskreno i zelio/ mislim da mu neki ljudi ne bi oprostili do kraja zivota-sa one strane.
FK..VELEZ - Semir Tuce :)

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 01 feb 2015, 18:19

mikki21 je napisao/la:

a kako misliš da ćemo moći izfinansirati izgradnju stadiona nego uz pomoć legendi. ;)

klub neće moći sam to obaviti, sami ćemo se uvjeriti na ljeto. :bih:

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 01 feb 2015, 19:06

sutra abd momci odoše za Montenegro.

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 01 feb 2015, 19:15

Salmy care u pravu si u jednu ruku ali opet mislim da Baka nije nista lose mislio kad je to rekao. Mislim da je vise mislio generalno na fudbal u Mostaru i da bi volio da je situacija normalnija. Baka je velezovac,Bakina citava familija su bili velezovci od starog dede i da ne nabrajam. E sad sto je silom u ratu obukao onaj smijesni dres to je bilo vise iz svoje sigurnosti. Boli njega taki za njih :D Nikad igraca ka sta je bia Baka :tokralju:
From father to son

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 01 feb 2015, 19:25

salmy je napisao/la:
mikki21 je napisao/la:

Mikki 21 brate, cjenim ja sve ono sto je u proteklom periodu Baka uradio za Velež i njegov doprinos je nesumnjivo velik, ali ako analiziramo njegovu izjavu u dijelu, navodim:

'Međutim, navijači Veleža moraju shvatiti da u Mostaru postoji i drugi klub i na njega trebaju gledati s pozitivnim rivalstvom, sa željom da budu bolji, što, nažalost, dosad nije bio slučaj'.

onda moram replicirati jer mislim da ova njegova konstatacija nije u potpunosti tacna i u njoj cini mi se ima previse demagogije i blago svrstavanje na jednu stranu.

E ja bih sad pitao sve forumase, sve Rodjene sirom planete, ako Baka tako misli i ako ja u ovom slucaju nisam upravu, zasto taj isti Baka nije u ovih skoro 20 godina organizovao prijateljsku utakmicu u Mostaru između Veleža i kona i to pod Bijelim brijegom u cilju zbizavanja istih i zacepio usta svim nacionalistima u pogledu toga.

Činjenica je da on zivi u zapadnom dijelu i da mora pricati neke stvari kojima odgovara onima tamo, ali nemoj da prica suplju kako Rodjeni ne gledaju s pozitivnim rivalstvom. Ja se ne sjecam kada je bio neki veliki belaj kad su igrale kone u Vrapčićima. Evo ako grijesim, neka me ispravi legenda ovog foruma i moj brat Pastrmka i kritika ako treba koju uvijek prihvatam. Naravno ocekujem i od ostale brace komentare, ukoliko zele.

Dodao bih jos kratko bratu Mikki21, ukoliko bi Baka nekada u buducnosti postao trener Veleža i bio u Upravi /sto bih ja iskreno i zelio/ mislim da mu neki ljudi ne bi oprostili do kraja zivota-sa one strane.
pa ja bi rekao da si sam sebi odgovorio na to pitanje sa ovim sto sam podebljao, treba i njega razumjet, covjek zivi izmedju dvi vatre i mora svaki korak prokontat.. a opet kazem ja mu u izjavi nevidim nista lose, vidim samo realnost! jeli postoje kone? postoje! jeli bolje imat pozitivno rivalstvo nego konstante belaje pred, tokom i poslje svakog "derbija"? da! i ako cemo realno, nazalost i nije slucaj da smo bolji od njih na terenu, mrzili mi njih ili nemrzili ljudi su svake sezone par koplja ispred nas u ligi i skoro pa redovno izlaze u evropu dok mi slast evrope a kamoli titule nismo dozivil u zadnji 30 godina...

da me pogresno neshvatis slazem se ja stobom 100% sto se tice belaja u vrapcicima kontra belaja pod BB, zna i ptica na grani gdje i ko je izazivao te belaje pa cak i jedini put kad je bilo problema u vrapcicima oni su ih napravili jer im je policija dopustila da unesu sve i svasta na onu tekmu i nazalost mali ilija osta bez prsta.. ali ja nevjerujem da je bakina izjava bila u tom smislu da je velez odgovoran za te probleme nego vise kao razmisljanje jednog normalnog covjeka koji ima sportsko razmisljanje i vjeruje da je jedino mjerilo teren i oni 11 protiv 11 i da hoce da se velez u buducnosti dokaze na zelenom terenu kao bolji klub..

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 01 feb 2015, 19:27

salmy je napisao/la:
mikki21 je napisao/la:

sto se tice Bakine izjave,dosta toga pije vode ali jednu stvar mu malo zamjeram ,gdje je napravio previd odnosno zamjenu teza,ali mislim nenamjerno,jer mislim da Baka zeli normalizaciju odnosa u gradu.On od nasih navijaca trazi da trebamo da shvatimo da u gradu postoji i drugi tim i da sa njim izgradimo pozitivno rivalstvo.Pa moj Baka kako izgraditi pozitivno rivalstvo sa nekim ko ti je uzeo stadion i ni dan danas ne zele nikakvu pricu o povratku pod BB.Kad se mi vratimo pod BB onda se moze pricati ta prica o pozitivnom rivalstvu(sto bi i ja volio da se izgradi)To nije moguce sve dok jedna strana i sada ugnjetava drugu.

Da karikiram.Neko ti recimo uzme stan ,zaljuca vrata i kaze da se vise nikad ne vracas ovamo nazad jer nisi dobro dosao ali da ce ipak sa tobom negdje popiti pice u gradu kad se sretnete jer misli da se kao trebaju graditi korektni odnosi izmedju njegovih gradjana :crazy:
Baka nije nacionalista ,i zamolio bih raju da ga takvog ne dozivljavaju,mada bi se i Baka trebao pasati davati ovakve politicke izjave jer je plitke pameti za politiku ;)

FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

salmy

Post Postao/la salmy » 01 feb 2015, 20:27

Braćo, cjeneći vaše iskrene odgovore i komentare, kao i dobronamjerne kritike u vezi pethodnih komentara "Bakine izjave",drago mi je da svi imamo dosta slicne ili iste stavove i mislim da smo se u potpunosti razumjeli.
Oprostite mi, malo su me ponijele emocije, i slazem se i sa bratom Pastrmkom koji kaze da je Baka o.k. i da je istinski prijatelj Veleza , ali je na zalost i cinjenica da je jako mali procenat ljudi sa zapadne strane koji razmisljaju poput Bake.

Nadalje kako ono stari ljudu kazu " da nam se dusmani ne naslađuju zbog razlicitih razmisljanja" , predlazem da na ovu temu stavimo tačku na i i finito.

Pozdrav svim Rodjenim širom planete uz nasu dobru staru Mostar u srcu Velež do groba :clap: :clap: :clap: :clap: .
a nasim igracima, treneru i ostalom pratecem osoblju zelim sretan put na pripreme u Montenegro i da nam se abd vrate sa pobjedama i sto boljim rezultatima u nasu korist.
FK..VELEZ - Semir Tuce :)

pravnik1981
Kontakt:

Post Postao/la pravnik1981 » 01 feb 2015, 20:57

U CG dok budu odmarali od treninga zadaca nek im bude citanje ove knjige :D :cool:

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 01 feb 2015, 20:58

pravnik1981 je napisao/la:U CG dok budu odmarali od treninga zadaca nek im bude citanje ove knjige :D :cool:
:urnebes: :urnebes: dobra :thumbup:
From father to son

pravnik1981
Kontakt:

Post Postao/la pravnik1981 » 01 feb 2015, 21:23

RAja mi samo 2 igraca imamo iznad 30 god. ??? Kodro i Maletic koliko ja znam... :o :o :shock:

keno83
Kontakt:

Post Postao/la keno83 » 01 feb 2015, 21:28

http://****/clanak/6425/admir-v ... spolaganju" onclick="window.open(this.href);return false;

samo ovaj Vladavic je poceo i da provocira.. njemu bi neko nesto trebao zahvaljivat, e da je stare raje, pa da mu neko jedan samar opali u sred grada..

Cernica
Kontakt:

Post Postao/la Cernica » 01 feb 2015, 21:33

keno83 je napisao/la:http://****/clanak/6425/admir-v ... spolaganju

samo ovaj Vladavic je poceo i da provocira.. njemu bi neko nesto trebao zahvaljivat, e da je stare raje, pa da mu neko jedan samar opali u sred grada..
Ma druže sta mu je raja sve pisala po FB i netu ja bi vise volio da me kamenuju na musali. Obican seljacic koji bi majku prodao za pare. Napisao sam vec jednom on je onaj tip brnjoze koji nađe šaraf na cesti i odnese ga kuci. Smiješan lik ali bar sam se dobro ismijao mostarskim izvalama u vezi njega
From father to son

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 01 feb 2015, 21:37

Sinoć je u sali hotela Bristol u Mostaru predstavljena knjiga „Rođeni za vječnost“ posvećena FK Velež, a koju je Centar za kritičko mišljenje i portal „Tačno.net“ kao kompilaciju 26 eseja o ovom bh. fudbalskom klubu izdao početkom ove godine. Interes građana za predstavljanjem ove knjige bio je jako velik pa se u sali tražilo mjesto više. Brojni intelektualci iz BiH i regiona sudjelovali su ovom događaju, a tekstovi nekih od njih dio su sadržaja knjige „Rođeni za vječnost“.

Sudionici su bili Vahid Vaha Halihodžić, Blaž Baka Slišković, Enver Marić, predsjednik Veleža Adis Čevra, trener Nedim Jusufbegović, izdavač i organizator Amer Bahtijar, urednik knjige Muamer Kodrić, Amela Rebac, kao i autori fra Drago Bojić, Roko Markovina, Dragan Markovina, Enver Kazaz, Jurica Pavičić, Kemal Mahić i drugi. Moderator večeri bio je mostarski glumac i književnik Nedžad Maksumić

Na početku večeri, prisutnima se ispred Centra za kritičko mišljenje i portala „Tačno.net“ obratio profesor Amer Bahtijar kazavši kako je jedan od ključnih razloga izdavanja ove knjige činjenica da je Velež više od fudbalskog kluba:

„Platon kaže da je sve prolazno, a da su samo ideje vječne. Ideje na kojima je formiran ovaj klub, ideje radništva, solidarnosti, bratstva i jedinstva su vječne. Upravo je to razlog zašto ova knjiga nosi naziv ‘Rođeni za vječnost’“. Posebno se zahvalio onima koji su, kako je rekao, napisali povijest Veleža. „Antički filozof Sokrat rekao je ‘Bolje je nepravdu trpjeti, nego činiti’. Hvala što nismo bili tim koji je nepravdu činio, iako se nepravda nad ovim timom vršila“, kazao je Bahtijar.

Urednik knjige, Mauamer Kodrić, između ostalog kazao je kako su među koricama ove knjige sabrani eseji, kratke priče i zabilješke ljudi kojima Vekež znači dovoljno da bi pisali o njemu.

Dragan Markovina govoreći o Veležu i svojim sjećanjima na ovaj klub iz djetinstva rekao je kako sanja dan kada će Velež ponovno zaigrati na svom stadionu pod Bijelim Brijegom:

„Ne prođe niti jedan jedini moj posjet Mostaru, a dođem prilično često, da ne odem na taj stadion. Ako ništa drugo pređem preko zida na Bijelom Brijegu, sjednem na vrh tribine i gledam Mostar sanjajući jedini trenutak, bez imalo želje da budem patetičan, da tim ovog kluba izađe u svojim crvenim dresovima iz svlačionice kao domaćin.“

velež27

Veležove legende: Vahid Vaha Halihodžić, Enver Marić i Blaž Baka Slišković

Prisutnim sa, ispunjen emocijama i sa suzama u očima, obratio i Vahid Vaha Halihodžić:

„Nakon izvjesnog vremena, sama pomisao na Velež i sve ono što sam s njim proživio, mogu reći da su to moji najljepši dani. Ja, za razliku od Dragana, nakon rata na stadion pod Bijelim Brijegom nisam nikada otišao i vjerovatno neću ni otići“. Dodao je kako Velež ne može biti ni muslimanski, ni srpski, ni hrvatski, već klub svih građana Mostara i šire, te poželio više sporta, a manje politike.

„Sjećam se da je Velež za vrijeme Jugoslavije bio ljubimac svih“, kazao je Halihodžić i zaključio kako se za Velež ne navija, već se ovaj klub voli i obožava.

Enver Marić, legendarni golman Veleža, kazao je kako su sve ove priče, koje su dio knjige „Rođeni za vječnost“, izraz ljubavi od strane uglednih i kompetenetnih ljudi te kako je to jedno opšte mišljenje koje se zna i nosi u srcu.

Prisutnima se obratio i nekadašnji igrač Veleža, koji i dan danas nosi nadimak Maradonne sa Balkana, Blaž Baka Slišković, kazavši kako Velež treba i zaslužuje da bude domaćin na stadionu pod Bijelim Brijegom, ali da to nije stvar navijača i ljubitelja Veleža, već politike koja treba da riješi to pitanje, ističući kako bi drugi mostarski klub trebao biti pozitivna konkurencija.

Pročitano je i dirljivo pismo Mostarca Sergia Šotrića, koji danas živi i radi u Kelnu, a koji je bio spriječen doći na predstavljanje knjige.

Amela Rebac, ugledna novinarka i publicistkinja, kćerka legendarnog Veležovog igrača i trenera Sule Rebca govorila je između ostalog, o Veležovom stadionu i navijačima.

Fra Drago Bojić obratio se riječima:

„Velež doživljavam kao metaforu svega onoga što se dogodilo gradu Mostaru, ali i našem cjelokupnom društvu. Zato se danas postavlja kao morlana i etička obaveza svakoga čovjeka da bude uz Velež, na strani Veleža i navija za Velež.“ On je dodao da dok se god bude pričalo o Veležu, on će trajati te kako se nada da će se Velež vratiti u svoje vlastito svetište, u svoj hram nogometa.

Profesor Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Enver Kazaz, kazao je kako je Velež u njegovu srcu iz dva razloga:

„Prvi je razlog da je Velež simbolički kapital ideje, emancipacije, slobode, bratstva i jedinstva, koju je na ovaj prostor donijela evropska ideja prosvjetiteljstva i evropska ljevica. To je najljepša ideja koja je Veležu dala veličanstvenu civilizacijsku dubinu. Velež je na drugoj strani simbol božanske sposobnosti kreacije za igru. Igra koju je igrao Velež je ona igra koja je pokazivala da su bogovi u susretu orijenta i mediterana, u gradu gdje je Zuko Džumhur pio Neretvu, a Neimar postavio veličanstven most, dali obilje talenta ovim ljudima.“

Profesor Kemal Mahić kazao je kako je kraj 20. stoljeća na južnoslavenskim prostorima obilježilo rušenje dva simbola Mostara, a to su Stari most i FK Velež:

„Ljudska energija i stvaralaštvo su stvorili Stari most i FK Velež. Ti simboli su u nama i nitko ih nije mogao uništititi. Stari je izronio, a Velež je opet sa nama i u nama, i nakada iz nas nije otišao.“

Prisutnima se obratio prof. dr. Roko Markovina, jedan od najomiljenijih Mostaraca u istoriji Mostara:

„Kada bi večeras pričao sve što bih mogao na ovu temu, trebalo bi mi barem pet dana, a ne pet minuta kako mi pristojnost nalaže s obzirom da je tema vječni nam Velež i grad u kojem je stvaran već 93 godine; da su njegove legende koje su pisale njegovu povijest i da su oni večeras njegovi slavljenici, a da smo mi – autori ove knjige – tek samo svjedoci neponovljivog vremena koje nas ispunjava sjetom i ponosom.“

Mostarske kiše u izvornom sastavu bile su također dio ove nezaboravne mostarske večeri koje su otpjevale svoje najpoznatije pjesme, među kojima je ona “Mostarska mati” autora Miše Marića koji je također jedan od autora tekstova u ovoj knjizi, a koji se javio iz Londona žaleći da ne može biti dio večeri posvećene Veležu. Osim Mostarskih kiša, Ale Puzić izveo je “Bilećanku” i “Mostarsku” pred publikom koja je pjevala zajedno sa njim.

Predsjednik FK Velež, Adis Čevra, kazao je kako je ova uprava svjesna da je Velež više od kluba te da to stalno naglašavaju igračima, ali sa ovom knjigom oni mogu da vide veličinu kluba čije su boje branile legende poput Vahe Halihodžića, Bake Sliškovića, Envera Marića, Duška Bajevića i mnogih drugih. Trener Veleža, Nedim Jusufbegović, rekao je da je igrao za Velež i da strast koju njegovi navijači nose prema klubu nešto je što je i njemu inspiracija i dodatna obaveza da vrate Veležu onaj sjaj koji su prenosile Veležove prijeratne generacije. Predstavljanju knjige prisustvovao je cjelokupni tim FK Velež zajedno sa stručnim štabom, direktorom Sedinom Tanovićem te sportskim direktorom Admirom Velagićem.

Svi pristuni po završetku ovog događaja nisu skrivali svoje oduševljenje i emocije naglašavajući kako poslijeratni Mostar ne pamti ovakvu večer punu ljubavi i zajedništva.

Za Velež se ne navija, Velež se voli!
Fra Drago Bojić obratio se riječima:

„Velež doživljavam kao metaforu svega onoga što se dogodilo gradu Mostaru, ali i našem cjelokupnom društvu. Zato se danas postavlja kao morlana i etička obaveza svakoga čovjeka da bude uz Velež, na strani Veleža i navija za Velež.“ On je dodao da dok se god bude pričalo o Veležu, on će trajati te kako se nada da će se Velež vratiti u svoje vlastito svetište, u svoj hram nogometa.
Toliko o nama kao jednonacionalnom klubu,kraj priče!
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.