02.07.2026. R32: USA - BiH

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

Madal
Kontakt:

Re: 02.07.2026. R32: USA - BiH

Post Postao/la Madal » 26 jun 2026, 10:29

belosevic23 je napisao/la:
26 jun 2026, 10:26
bordobijeli je napisao/la:
26 jun 2026, 10:23
Ameri su u sve tri meca furiozno igrali prvih 30 min. Opasan presing imaju i iz toga daju golove, ja bi im prepustio loptu a kako odmice utakmica igrao ofanzivnije a na pocetku bunker. Hrvatska recimo usla u fajt s Englezima i 4 komada popiše dok Gana zatvorila i 0-0. Treba biti pametan i motoricki sposobne igrace gurnuti u vatru.
ma gana i mi smo totalno razlicite ekipe, oni imaju vezne igrače koji ce sadržati koju minutu loptu u svom posjedu, a mi nemamo. Bekovi i štoperi bi trpili 15 šuteva u prvih 30 minuta ako se odlučimo na taj način.
Mi smo u odbrani sigurniji kad protivnik ima loptu i napada na postavljenu odbranu. Mi to zelimo, nama to odgovara, i zato smo igrali tako protiv Svicarske i Kanade. Mi nemamo odbranu koja ce se ganjati s protivnikom na polukontrama.
Dodatno, cini mi se da su sve 3 ekipe i Svicarska i Kanada i USA timovi kojima vise godi trka u prazan prostor tako da je dodatni bonus sto njima ne odgovara napadati na postavljenu odbranu.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

belosevic23
Kontakt:

Post Postao/la belosevic23 » 26 jun 2026, 10:31

BarbareZeljin je napisao/la:
26 jun 2026, 09:46
Zaista nisam ih pratio i ne mogu objektivno nista reci o reprezentaciji Amerike.
4 4 2 sa Dzekom i Demirovicem,vezni red,sa dva defanzivna vezna,mi nemozemo protiv Qatara dominirati a kamoli protiv ekipa jacih od toga. Jednostavno previse tereta na defanzivnu liniju,gdje 4 igraca nemaju prevelik uticaj na defanzivu. Ne mozes to izdrzati 90 minuta,prevelika koncentracija i utakmica bez greske. Dzeko i Demirovic pustaju vezne igrace i setaju na metar pored njih bez da im i naprave pritisak.
Ali meni kakvu takvu nadu daju 2 cinjenice. USA nije, niti je ikada bila fudbalska velesila. To je fudbalski mala nacija,i nemaju taj mentalitet. To je nasa sansa. I jos jedna bitna stvar. Mnogo puta se desavalo da ekipe koje brutalno startaju sa ubijedljivim pobjedama,stvore sliku jake ekipe i onda ispadnu kad se najmanje to ocekuje.
Utakmica sa Turskom nije mjerilo ali ih je sigurno nacela. Mada su svi oni ubijedjeni da ce lako sa nama. E to je nasa sansa. Samo ima tu jedan veliki problem gdje pocinje Bosna tu prestaje sva logika. Mi smo malerska nacija i mene toga najvise strah. Iako sam rekao da bude sta bude,mi smo svoje uradili. Ali ne moze covjek to je jace od njega. Ne mogu prestati misliti da ova drzava ne zaaluzuje svoje cudo jednom.
nije fudbalska velesila nikad bila, ali trenutno sa ovim igračima koji igraju u Juventusu, Monacu, Milanu, Fulhamu, Bournemouthu, Leedsu su itekako dobri, mladi, opasni, potentni.. vidim protiv Turske trče ko na sterodima, imaju prednost domaćeg terena, ali moramo vjerovati u nase momke, posebno ako pruzimo ofanzivno dobru partiju, jedan gol bi njih poljuljao, a oni su ovu utakmicu vec upisali pobjedu

belosevic23
Kontakt:

Post Postao/la belosevic23 » 26 jun 2026, 10:33

Madal je napisao/la:
26 jun 2026, 10:29
26 jun 2026, 10:23
Ameri su u sve tri meca furiozno igrali prvih 30 min. Opasan presing imaju i iz toga daju golove, ja bi im prepustio loptu a kako odmice utakmica igrao ofanzivnije a na pocetku bunker. Hrvatska recimo usla u fajt s Englezima i 4 komada popiše dok Gana zatvorila i 0-0. Treba biti pametan i motoricki sposobne igrace gurnuti u vatru.
ma gana i mi smo totalno razlicite ekipe, oni imaju vezne igrače koji ce sadržati koju minutu loptu u svom posjedu, a mi nemamo. Bekovi i štoperi bi trpili 15 šuteva u prvih 30 minuta ako se odlučimo na taj način.
Mi smo u odbrani sigurniji kad protivnik ima loptu i napada na postavljenu odbranu. Mi to zelimo, nama to odgovara, i zato smo igrali tako protiv Svicarske i Kanade. Mi nemamo odbranu koja ce se ganjati s protivnikom na polukontrama.
Dodatno, cini mi se da su sve 3 ekipe i Svicarska i Kanada i USA timovi kojima vise godi trka u prazan prostor tako da je dodatni bonus sto njima ne odgovara napadati na postavljenu odbranu.
pa jeste, ali ako te rano probuše, primit ćeš 3 komada, rijetko koja odbrana se može zaključati 60 min i biti sigurni da neće primiti gol. Jednostavno statistički od 15 šuteva će jedan zalutati

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 26 jun 2026, 10:35

26 jun 2026, 10:33
Madal je napisao/la:

pa jeste, ali ako te rano probuše, primit ćeš 3 komada, rijetko koja odbrana se može zaključati 60 min i biti sigurni da neće primiti gol. Jednostavno statistički od 15 šuteva će jedan zalutati
Statistika... , možemo mi imati statistički samo 1 šut na utakmici i pobijediti...

HeavyBassBlues
Kontakt:

Post Postao/la HeavyBassBlues » 26 jun 2026, 10:36

Buduci da sam na GO kojeg sam uzeo radi utakmica, napravio sam matematicku formulu, odnosno geometrijski kavez uzevsi u obzir sve dostupne parametre. Bas mi je dosadno.
Dakle, radi se o aksiomu binarnog ishoda; 1 = prolaz BiH, 0 = prolaz USA. Da ne bih peglao suvise sa varijablima i faktorima, bazirao sam se funkciju energetskog kapaciteta obje ekipe - Ecap.
Sistem koji igra USA je kineticka dominacija, radijalno kretanje i brzina, sto znaci da ce u prvih 45min generisati ogromni pritisak.
Nas sistem u tom slucaju mora biti stabilnost i ortogonalno kretanje i fokus na geometrijsku gustinu, sto je niska potrosnja energije i povecan koeficijent otpora.
Formula do koje sam dosao je:

Fotpor = 1/2 x p x v2 x Cd x A.

A = povrsina pokrivena bh igracima, a p = gustina igraca u zoni.

Tako sam dobio da je najidelnija formavija za USA: 3421.

Vasilj

Radeljic - Katic - Muharemovic

Dedic - Sunjic - Basic - Kolasinac

Bajraktarevic - Alajbegovic

Demirovic.

U odbrani; 541.

Izmjene prve u 60min. U 70min Dzeko umjesto Demirovica.
Izmjene prema energetskoj potrosnji.

To je neka moja kombinacija, ali ko zna sta se sve moze izdesavati. Matematika i fizika kazu ovako, a ima 100 detalja na kije se ne moze uticati, niti se mogu uvrstiti u jednacinu.

Bilo kako bilo, najvaznije je da uzivamo, pa sta bog i sreca junacka dadu.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 26 jun 2026, 10:37

Pa ima logike naravno. Isto tako ima logike argument da ako zelimo uzeti loptu ostavljamo odbranu na vjerometini a oni to i zele, primis jedan tako i onda primis jos koji jer ces morati napadati. Jbg dodjes do toga da su ljudi kvalitetniji. Hocu reci kako god da se postavimo ima logike i argumenata i nije nista jednostavno kao sto se predstavlja tipa ubaci Mahmica umjesto Demirovica, uzmemo im loptu i dominiramo.

Bit ce vrlo bitno, mozda cak i kljucno, prezivjeti pocetak utakmice bez primljenog gola. Ne treba panicariti nama je i 1-0 aktivan rezultat pa cak i da gubimo 2-0 nije kraj svijeta.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

signalidunapark
Kontakt:

Post Postao/la signalidunapark » 26 jun 2026, 10:39

Ma dupli blok, kontre, i pravovremene zamjene.
Nemamo mi previše drugih opcija.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 26 jun 2026, 10:40

Madal je napisao/la:

Jest al jos vise pati odbrana i vezni red kad igramo otvoreno nisu nasi defanzivci i vezni sposobni stalno gore dole primjer Katar zanji 15 min prvog poluvremena .

MrShadow
Kontakt:

Post Postao/la MrShadow » 26 jun 2026, 10:42

HeavyBassBlues je napisao/la:
26 jun 2026, 10:36
Buduci da sam na GO kojeg sam uzeo radi utakmica, napravio sam matematicku formulu, odnosno geometrijski kavez uzevsi u obzir sve dostupne parametre. Bas mi je dosadno.
Dakle, radi se o aksiomu binarnog ishoda; 1 = prolaz BiH, 0 = prolaz USA. Da ne bih peglao suvise sa varijablima i faktorima, bazirao sam se funkciju energetskog kapaciteta obje ekipe - Ecap.
Sistem koji igra USA je kineticka dominacija, radijalno kretanje i brzina, sto znaci da ce u prvih 45min generisati ogromni pritisak.
Nas sistem u tom slucaju mora biti stabilnost i ortogonalno kretanje i fokus na geometrijsku gustinu, sto je niska potrosnja energije i povecan koeficijent otpora.
Formula do koje sam dosao je:

Fotpor = 1/2 x p x v2 x Cd x A.

A = povrsina pokrivena bh igracima, a p = gustina igraca u zoni.

Tako sam dobio da je najidelnija formavija za USA: 3421.

Vasilj

Radeljic - Katic - Muharemovic

Dedic - Sunjic - Basic - Kolasinac

Bajraktarevic - Alajbegovic

Demirovic.

U odbrani; 541.

Izmjene prve u 60min. U 70min Dzeko umjesto Demirovica.
Izmjene prema energetskoj potrosnji.

To je neka moja kombinacija, ali ko zna sta se sve moze izdesavati. Matematika i fizika kazu ovako, a ima 100 detalja na kije se ne moze uticati, niti se mogu uvrstiti u jednacinu.

Bilo kako bilo, najvaznije je da uzivamo, pa sta bog i sreca junacka dadu.
savjetujem ti da se pocnes drogirati na vrijeme dok nisi zavrsio u ludnici

belosevic23
Kontakt:

Post Postao/la belosevic23 » 26 jun 2026, 10:43

26 jun 2026, 10:40
Madal je napisao/la:

Jest al jos vise pati odbrana i vezni red kad igramo otvoreno nisu nasi defanzivci i vezni sposobni stalno gore dole primjer Katar zanji 15 min prvog poluvremena .
ybg nismo dobro radili tranziciju na ovom prvenstvu pa otuda nemam povjerenje u te naše kontre, naravno nisam ni za to da se napadne amerika i to bi bilo pogubno.. vidjecemo sta ce pokeraš barba smisliti

Nakata
Kontakt:

Post Postao/la Nakata » 26 jun 2026, 10:46

Pensioner26 je napisao/la:
26 jun 2026, 08:29
Ja sam ubijedjen nažalost da šugavi Ameri moraju proći barem do 1/4 finala. Tako da će i sudije dati malo vjetar u ledja ako zapne. Neću uglavnom da se nerviram, već uživati u trenutku. Mada znam opet ću se nervirati. Ljudski je.
tako su govorili Italija mora proc u barazu, ne mogu 3 svjetska zaredom fulit, predsjednik fife talijan...

Shevko
Kontakt:

Post Postao/la Shevko » 26 jun 2026, 10:47

Auu koja depresija i strah 😂😂. Znate li uživati?

Marokanci58
Kontakt:

Post Postao/la Marokanci58 » 26 jun 2026, 10:48

Samo jedan napadač i pojačati vezu jer nam svako kroz sredinu dolazi do 16 kako hoće pa i katar i izdrzati do 60 minute tu ih hemija i steroidi izdaju, postaju nervozni. Korner 78 minuta Bosna vodi i prolazi. Sa dva napadača protiv ovih hemičara na špricama opšta katastrofa prvih 30 min.

Nemam milimetar respekta prema Amerika, atlete glupe izdrogirane. Mi smo fudbalska nacija za njih. Treba samo posložiti fino sve.
Zadnja izmjena: Marokanci58, dana/u 26 jun 2026, 10:49, ukupno mijenjano 1 put.
BRATSTVO GRAČANiCA

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 26 jun 2026, 10:48

Da nam podare bar jos jedno slavlje :mrgreen: jeste tesko, ali treba vjerovati. Bilo je puno puta tesko u zadnjih 365 i kusur dana, pa su momci pokazali da mogu, kad nismo svi vjerovali u njih, treba biti realan pa priznati.

slika

Osjećam ponos, ljudi moji, ogroman ponos, da sam bio dio toga bar na neki nacin kroz podrsku s tribina, kad vidim ovu sliku i sjetim se pocetka, pobjede u Rumuniji i prve utakmice protiv Kipra u Zenici, ne mogu vam opisati šta mi sve prođe kroz glavu. Molio sam mnoge svoje iz okruzenja da idemo u Zenicu, da ispunimo stadion, tesko bilo raju motivisati, nije se vjerovalo ni tad. Sjećam se dobro one atmosfere, dok su nas dežurni pljuvači, oni "najpametniji" što su se javljali samo da popljuju sve živo, sa visine gledali i govorili kako od nas nema nista, jos vise mi je drago da smo mi vecinski ovdje u ovoj našoj maloj, iskrenoj raji, nekako drugačije disali. Mnogi su jedva čekali svaki naš kiks da saspu drvlje i kamenje po momcima, po selektoru i strucnkm stabu, kao da im je jedini životni cilj bio da nam svima zgade i to malo nade što smo imali. Bilo je dana kad su ti isti ljudi dizali pritisak kroz pljuvanje i negativu da ti se cinilo na momente da su stvarno u pravu i da smo dno.

​Vjerujem da smo mi kao zajednica nesto posebno u ovoj drzavi i mi smo ovdje osjećali nešto što oni nisu mogli. Dok su vecina srali po svima redom kao da je neki tredm, mi smo ovdje nanjušili da se tu nešto kuha, nešto što se ne vidi na prvu, zato volim forum i zato sam tu **** 17 godina. Osjetili smo iskrenu borbu strucnog staba i da ovi momci imaju ono sto prethodne generacije nisu imale i da su sposobni da naprave rezultat kada niko ne ocekuje i da iznenade cijeli svijet, iako se nije na nas racunalo. I eto, Boga mi, dočekasmo i to da prodjemo grupu na Mundijalu, a sada vjerujem da ovo nije sve sto ce nam ovi momci ponuditi.

​Najslađe mi je od svega upravo to što smo mi, koji smo bili tu od prvog dana, osjecam da je ovo i neka naša zajednička pobjeda, pobjeda naše vjere u inat svima onima.

Ponosan sam na ove momke do neba, a ponosan sam i na nas, na ovu našu raju ovdje, što nismo odustali ni onda kad je bilo najgore, kad nas je najviše bolilo. Ovo je samo početak, idemo dalje, nek' vide svi da mi nismo ovdje došli samo da učestvujemo, nego da pokazemo da i ova drzava zivi. Ova slavlja su nesto najbolje sto mi se dogodilo uz radjanje djece i te neke zivotne dogadjaje. Hvala vam :bih:
slika

FerdinandF
Kontakt:

Post Postao/la FerdinandF » 26 jun 2026, 10:50

**** cemo im majku milosnu. Opušteno, a nabrijano, uzlazna forma!
Zbog Trumpa, zbog Pakestine, zbog nepravde...
Pregazit ćemo ih i razorit fizički, iako su jači.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 26 jun 2026, 10:52

SAD zabija u prvih 10 minuta u svakoj utakmici dosad. Ključna stvara će mislim bit, slično ko sa Kanadom, u prvoj četvrtini izdržat te rane nalete gdje će pokusat rani gol da daju, što manje kontroliranog posjeda dozvoljavati, dok se igra ne uspori blago. Nadam se da su nam igrači iz utakmice sa Kanadom naučili nešto jer prvih 15ak minuta tamo je doslovno djelovlao da se neki trebaju kalibrirat na njihov tempo, nisu ga mogli pratit. Ovdje se od prve minute mora ispratit to. Očuvati nulu do poluvremena bi nam leglo jer bi se polako psihički njima pritisak stvarao. Ono što me ne raduje je što su amerikanci nadopingovani 100% i umorit se nikad neće.
Zadnja izmjena: viKK, dana/u 26 jun 2026, 10:54, ukupno mijenjano 1 put.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 26 jun 2026, 10:53

Sheyi je napisao/la:
26 jun 2026, 10:48
Da nam podare bar jos jedno slavlje :mrgreen: jeste tesko, ali treba vjerovati. Bilo je puno puta tesko u zadnjih 365 i kusur dana, pa su momci pokazali da mogu, kad nismo svi vjerovali u njih, treba biti realan pa priznati.

slika

Osjećam ponos, ljudi moji, ogroman ponos, da sam bio dio toga bar na neki nacin kroz podrsku s tribina, kad vidim ovu sliku i sjetim se pocetka, pobjede u Rumuniji i prve utakmice protiv Kipra u Zenici, ne mogu vam opisati šta mi sve prođe kroz glavu. Molio sam mnoge svoje iz okruzenja da idemo u Zenicu, da ispunimo stadion, tesko bilo raju motivisati, nije se vjerovalo ni tad. Sjećam se dobro one atmosfere, dok su nas dežurni pljuvači, oni "najpametniji" što su se javljali samo da popljuju sve živo, sa visine gledali i govorili kako od nas nema nista, jos vise mi je drago da smo mi vecinski ovdje u ovoj našoj maloj, iskrenoj raji, nekako drugačije disali. Mnogi su jedva čekali svaki naš kiks da saspu drvlje i kamenje po momcima, po selektoru i strucnkm stabu, kao da im je jedini životni cilj bio da nam svima zgade i to malo nade što smo imali. Bilo je dana kad su ti isti ljudi dizali pritisak kroz pljuvanje i negativu da ti se cinilo na momente da su stvarno u pravu i da smo dno.

​Vjerujem da smo mi kao zajednica nesto posebno u ovoj drzavi i mi smo ovdje osjećali nešto što oni nisu mogli. Dok su vecina srali po svima redom kao da je neki tredm, mi smo ovdje nanjušili da se tu nešto kuha, nešto što se ne vidi na prvu, zato volim forum i zato sam tu **** 17 godina. Osjetili smo iskrenu borbu strucnog staba i da ovi momci imaju ono sto prethodne generacije nisu imale i da su sposobni da naprave rezultat kada niko ne ocekuje i da iznenade cijeli svijet, iako se nije na nas racunalo. I eto, Boga mi, dočekasmo i to da prodjemo grupu na Mundijalu, a sada vjerujem da ovo nije sve sto ce nam ovi momci ponuditi.

​Najslađe mi je od svega upravo to što smo mi, koji smo bili tu od prvog dana, osjecam da je ovo i neka naša zajednička pobjeda, pobjeda naše vjere u inat svima onima.

Ponosan sam na ove momke do neba, a ponosan sam i na nas, na ovu našu raju ovdje, što nismo odustali ni onda kad je bilo najgore, kad nas je najviše bolilo. Ovo je samo početak, idemo dalje, nek' vide svi da mi nismo ovdje došli samo da učestvujemo, nego da pokazemo da i ova drzava zivi. Ova slavlja su nesto najbolje sto mi se dogodilo uz radjanje djece i te neke zivotne dogadjaje. Hvala vam :bih:
slika
Joj kad se sjetim pocetka kvalifikacija. Ko bi rekao da cemo sada biti ovdje :bih: :bih:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

dzemil
Kontakt:

Post Postao/la dzemil » 26 jun 2026, 10:56

Sve je ovo do sada čudo - pitanje je samo dokle će trajati. USA je jača i od Švice, top reprezentacija koja može otići daleko. Izuzev ponovnog čuda, mi fudbalski nemamo ništa tu tražiti.

Ali naravno, utakmice se ne igraju da bi se izgubilo.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 26 jun 2026, 11:08

Ja uopste ne mislim da se treba bojati nego treba biti pametan, otvorena utakmica nam ne odgovara nastradat cemo ,jednostavno oni su trkacki jaci . Mi moramo probati umiriti tempo i kroz prekide i neke prodore i suteve kao Alajbegovic doci do gola. Naravno mora se biri agresivan i borben ali uci u fajt i neku trku to bi bilo pogubno.

Uvijeknapravojstrani
Kontakt:

Post Postao/la Uvijeknapravojstrani » 26 jun 2026, 11:08

Sve je jasno. Nema tu previse velikih promjena. Oni moraju napadati i pokusavarlti a tu nisu bas toliko jaki. Mi cemo se braniti i cekati sto nama odgovara. Oni favoriti i pritisak na njima a realno nisu toliko kvalitetniji od nas sto nama odgovara. Mi smo svakako ostvarili plan davno i sada nam je ovo samo uživanje i nikakvo moranje. U ovakvim situacijama obicno i bude neočekivani uspjeh. Sastav se isto neće nesto puno mijenjati. Uloge igraca hoće naravno a tu se Barbi ne moze niko miješati. On vidi i zna sto mi ne vidimo i ne znamo. Nama se ovo idealno posložilo pa ako bude sportske sreće i koncentracije ovo bi mogla biti luda noć. Ako ne bude nema veze, opet ćemo uživati jer smo mi, odnosno oni mladići tamo već napravili puno puno vise nego sto smo očekivali. A navijači su svakako pobijedili na tom polju sve moguće protivnike. Niko nam na tom polju nije ravan. Podrška Palestini je obišla svijet. Pjesme o ljubavi i svojoj drzavi su hitovi prvenstva. Samo nastavimo uživati. Boli nas k... sada za sve ostalo.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nakata, Principatus i 34 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []