10.08.2011 : Bosna i Hercegovina - Grčka

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Vasa prognoza za utakmicu Bosna i Hercegovina - Grcka ?

Pobjeda Bosne i Hercegovine
101
46%
Nerijesen rezultat
77
35%
Pobjeda Grcke
43
19%

Ukupno glasova: 221

TKC
Kontakt:

Re: 10.08.2011 : Bosna i Hercegovina - Grčka

Post Postao/la TKC » 01 avg 2011, 13:05

ocekivao sam Torlaka!
Cocalic,Mahmutovic, Ljevakovic ce morati promjeniti klub da dobiju poziv.,

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 01 avg 2011, 13:06

TKC je napisao/la:--------------Hasagic
Mujdza---Spahic----Pandza-----Papac
------Medunjanin-----Zahirovic
Salihovic-----Pjanic-----------Lulic
-----------------Dzeko
ovo je prilicno izbalansirana postava i u odbrani i u napadu... stabilna odbrana bez igraca kojima je to neprirodna pozicija... ubojit' napad s dva brza igraca na krilnim pozicijama... kreativan vezni red... jedina nepoznanica je zahirovic... ostaje da se vidi kako ce se on snac' kao destruktivac...
obzirom da lulic moze i na desnu stranu... zamjena pozicija salihovica i njega bi bila dodatna prednost... pogotovo ako se te rotacije budu desavale tokom igre cime bi u napadu bili vise nepredvidivi...

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 01 avg 2011, 13:10

arius je napisao/la:
...............hasagic..............
mujdza..pandza..spahic..papac
.............medunjanin...........
lulic......................salihovic
...............pjanic.................
...........dzeko..ibisevic..........
dobra postava protiv slabijih protivnika... protiv jacih protivnika bi se ovih 11 tesko branili..

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 01 avg 2011, 13:13

Izgleda da je Misimovićevo vrijeme prošlo.Ali neka,bolje je pozvati i isprobati neke nove igrače kao što su Zahirović i Alispahić.
Slažem se sa @Goalgetter da je trebao pozvati još kojeg napadača.Ibričić i nije zaslužio poziv,svojim igrama u posljednje vrijeme,tako da me i ne čudi njegovo ne pozivanje.
Ne znam što Pape ne poziva Begovića. :|

------------------------Hasagić------------------------

Mujdža--------Spahić-----------Papac-------Salihović

-----------------------Zahirović--------------------------

Pjanić---------------Medunjanin-----------------Lulić

------------Džeko-----------------Ibišević--------------
FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988

arius
Kontakt:

Post Postao/la arius » 01 avg 2011, 13:17

amho je napisao/la:
arius je napisao/la:
dobra postava protiv slabijih protivnika... protiv jacih protivnika bi se ovih 11 tesko branili..

zasto ? papac i mujdza ne moraju previse ici naprijed niti ce a salihovic i lulic su igraci koji strasno puno trce i zatvaraju prostora tako da u defanzivi zatvaraju harisa sa obje strane .dosadasnja promaha u formaciji 4-4-2 je bila zato sto su npr. sa francuzima u vezi poceli i pjanic i misimovic i ibricic koji su kreatori i manje trce i rahimic iza njih je ostajao sam od auta do auta a s bokova su morali dolaziti iz pozadine mujdza i lulic i strasno se umarali .

Iker C
Kontakt:

Post Postao/la Iker C » 01 avg 2011, 13:21

Pape nije pozvao Torlaka. Sad da je na klupi neki bivši igrač Želje počele bi priče neće Manijak da zove Pitara u reprezentaciju.Šteta što sa Begovićem nije rješen spor. Ja sam ove kvalifikacije prežalio jer sa ovakvim selektorom u grupi sa Azerbejđanom, San Marinom,Albanijom bili bi drugi.
FEDERER= KLOC

amho
Kontakt:

Post Postao/la amho » 01 avg 2011, 13:23

arius je napisao/la:
amho je napisao/la:
arius je napisao/la:

zasto ? papac i mujdza ne moraju previse ici naprijed niti ce a salihovic i lulic su igraci koji strasno puno trce i zatvaraju prostora tako da u defanzivi zatvaraju harisa sa obje strane .dosadasnja promaha u formaciji 4-4-2 je bila zato sto su npr. sa francuzima u vezi poceli i pjanic i misimovic i ibricic koji su kreatori i manje trce i rahimic iza njih je ostajao sam od auta do auta a s bokova su morali dolaziti iz pozadine mujdza i lulic i strasno se umarali .
ok je to, opet kazem protiv slabijih protivnika... sam medunjanin je prirodni ofenzivac... ne razmislja prema nazad.. protiv jakog protivnika je nedovoljan i jedan pravi destruktivac, a u ovakvoj formaciji nema nijednog pravog.. tako kako si ti opisao se moze odbranit' protiv ekipa koje nemaju ubitacan napad... protiv recimo francuza bi i s takvom postavkom dozivjeli debakl... lulic i salihovic bi bili previse zauzeti odbranbenim zadacima... ne bi mogli izvrsavat zadatke u napadu, sto za posljedicu ima da pjanic ili misimovic kreira sam igru...
sta mislis koliko bi napadaci dobili upotrebljivih lopti??

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 01 avg 2011, 13:57

Iker C je napisao/la:Pape nije pozvao Torlaka. Sad da je na klupi neki bivši igrač Želje počele bi priče neće Manijak da zove Pitara u reprezentaciju.Šteta što sa Begovićem nije rješen spor. Ja sam ove kvalifikacije prežalio jer sa ovakvim selektorom u grupi sa Azerbejđanom, San Marinom,Albanijom bili bi drugi.
pa on da osvoji euro ti ces opet reci da pape nevalja ;)

P.S. moze da ne govorite na engleski kada objasnjavate pozicije igraca, sramota je da takvi znalci ne znaju kako se to kaze na bosanskom :lol:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 01 avg 2011, 13:58

-------------Hasagic--------------

Mujdza--Spahic--Pandza--Papac

------Salihovic---Zahirovic-------

Pjanic-----Medunjanin-------Lulic

---------------Dzeko----------------

Ako ne bude Ibisevica, ovako zapoceti protiv Grcke, inace ovako :

-------------Hasagic--------------

Mujdza--Spahic--Pandza--Papac

-------------Salihovic--------------

Pjanic-------------------------Lulic

------------Medunjanin-------------

------Dzeko----------Ibisevic------

neko_iz_mase
Kontakt:

Post Postao/la neko_iz_mase » 01 avg 2011, 14:01

Iker C je napisao/la:Pape nije pozvao Torlaka. Sad da je na klupi neki bivši igrač Želje počele bi priče neće Manijak da zove Pitara u reprezentaciju.Šteta što sa Begovićem nije rješen spor. Ja sam ove kvalifikacije prežalio jer sa ovakvim selektorom u grupi sa Azerbejđanom, San Marinom,Albanijom bili bi drugi.
Kako mu se samo moglo desiti da ovakvu igračinu ne pozove :lol: Koliko se pričalo o momku, stvorio sam utisak da je to čista kombinacija Ria Ferdinanda i Gennara Gattusa, i maksuz sam pregledao utakmicu protiv Sparte da vidim o kakvom je to vanserijskom talentu riječ.
Relano govoreći, da mu je rođeni otac selektor, ubijeđen sam da ga ne bi pozvao :lol:
Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pi**e materine.

TKC
Kontakt:

Post Postao/la TKC » 01 avg 2011, 14:02

[/quote]

ovo je prilicno izbalansirana postava i u odbrani i u napadu... stabilna odbrana bez igraca kojima je to neprirodna pozicija... ubojit' napad s dva brza igraca na krilnim pozicijama... kreativan vezni red... jedina nepoznanica je zahirovic... ostaje da se vidi kako ce se on snac' kao destruktivac...
obzirom da lulic moze i na desnu stranu... zamjena pozicija salihovica i njega bi bila dodatna prednost... pogotovo ako se te rotacije budu desavale tokom igre cime bi u napadu bili vise nepredvidivi...[/quote]

Znam nasi imaju tu ideju da od ti igraca oni hoce da uzmu 11 najveci imena i staviti u sastavi. Znas sam kakvi su nasi :roll: Misimovic,Ibricic,Pjanic,Stilic, salihovic, Medunjanin to su sve jedna vrsta offensive central midfielders. Igraci koji igraju haman istu poziciju. Salihovic je postao vise igrac kao Essien znaci versatile. Medunjanin postao jedna vrsta xabi alonsa.,

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 01 avg 2011, 15:06

-----------------Dzeko

.

Odlicna ti je ova postava ja bih samo zanjenio mjesta Mdeunjaninu i Zahirovicu. A ovo sa Salihovicem na desnoj strani je pravo dobra ideja, mogao bi igrati kao Robben.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 01 avg 2011, 15:08

TKC je napisao/la:ocekivao sam Torlaka!
Cocalic,Mahmutovic, Ljevakovic ce morati promjeniti klub da dobiju poziv.,

Neznam da predju u Real ili Barcelonu Pape ih ne bi pozvao, sta ces kad je teski idiot.

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 01 avg 2011, 15:32

a bas me cudi kako Cocalica jos nikad nije zvao, a niti je spominjo da ce mozda dobiti poziv...
a Mravac igra li igra...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

TKC
Kontakt:

Post Postao/la TKC » 01 avg 2011, 15:40

vendeta87 je napisao/la:
-----------------Dzeko

.

Odlicna ti je ova postava ja bih samo zanjenio mjesta Mdeunjaninu i Zahirovicu. A ovo sa Salihovicem na desnoj strani je pravo dobra ideja, mogao bi igrati kao Robben.
Znam ali imao sam tu ideju da bi Medunjanin i Salihovic mogli upotrebiti "Overlap metodu" zato sto znam da je Medunjanin moze igrati jednu vrsto krila a salihovic moze igrati "defensive midfielder". Jos da bih Haris Bukva bio pozvan ne bi imao nista protiv staviti njega ispred Medunjanina. Znaci staviti salihovica na defensivnu a bukvu na desno krilo. Ali sto se tice "Rusa" koju fali jedino bi rahimic po mojoj misljenje bio u prvi 11. Mozda i ne kad Zahirovic igra standarno a Rahimic ne igra.,

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 01 avg 2011, 15:42

ko je Bukva, on u Austriji igra?

ja mislim da bi mi trebali podhitno nabaviti jednog zadnjeg veznog, da nam se igraju najbolji tehnicari tu poziciju...
sta je sa Zlatanom Bajramovicem, on nema klub cini mi se...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 01 avg 2011, 15:44

ZELJO DO GROBA je napisao/la:a bas me cudi kako Cocalica jos nikad nije zvao, a niti je spominjo da ce mozda dobiti poziv...
a Mravac igra li igra...

Potpuno se slazem mogo je pozvait i Cocalic i Zukanovica a Mravca izostaviti, sto puta su bolji igraci od njega.

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 01 avg 2011, 15:46

ZELJO DO GROBA je napisao/la:ko je Bukva, on u Austriji igra?

ja mislim da bi mi trebali podhitno nabaviti jednog zadnjeg veznog, da nam se igraju najbolji tehnicari tu poziciju...
sta je sa Zlatanom Bajramovicem, on nema klub cini mi se...

On se prestao baviti fudbalo, poceo uciti za trenera. al imamo za zadnjeg veznog ovog Zahirovica i Ljevakovica kad bi ga Pape htio pozvati.

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 01 avg 2011, 15:47

Meni bi bilo najdraze kada bi poceli bez manekena, a kako nema misimovica glavnog manekena on vuce konce kojim i drugi postaju manekeni(dzeko i ostali), sto znaci da bi svi trebali igrati dobro...
jos da je pozvao umjesto mravca jahica ili nadarevica...
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

Madafaka
Kontakt:

Post Postao/la Madafaka » 01 avg 2011, 15:51

Ma pun mi je racku vise ovog Mravca... E moj Pape...

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.