Evropsko prvenstvo u rukometu za muškarce

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Ko će biti osvajač Evropskog prvenstva?

Danska
39
37%
Španija
6
6%
Hrvatska
32
30%
Francuska
23
22%
Mađarska
0
Nema glasova.
Ostali
6
6%

Ukupno glasova: 106

Virtu4l
Kontakt:

Re: Evropsko prvenstvo u rukometu za muškarce

Post Postao/la Virtu4l » 21 jan 2014, 07:38

DANTES je napisao/la:ipak ja mislim da će do 1/2 finala doći... to im je stvar rutine... sve mane.koje sam naveo mogu kazniti tek danci, franci i španci ostali to nisu i stanju...
Zato im je potreban trener, Onesta ili Wilbek su doktori rukometa, što Goluža sigurno nije. Kao što neko gore reče, oni ostale ekipe mogu pobijediti bez trenera, na kvalitet, ali kad dođu jake ekipe gdje treba igrati taktički, sa Golužom to ne ide. Mislim da si primijetio razliku u atmosferi kad Onesta vodi time out u odnosu na Golužu, fancuzi upijaju svaku riječ koju im selektor kaže, Dinart daje posebne instrukcije igračima u odbrani, a Goluža k'o da je na koridi u Čevljanovićima. Kao nekad Sabit Hadžić 'hajmo momci, možemo mi to'. Nema tu moralisanja, tajm aut se zove kad treba da razbiješ ritam protivnika, a njegova ekipa u drugom poluvremenu je deset minuta bez gola, francuzi idu na +4, on ne pomišlja da prekine igru. Nešto slično kao Matić, njegov tim melje protivnika, ide na +5, a on zove time out i razbija ritam svoje ekipe :roll:

Vori se ne vidi jer nema kvalitetnog srednjaka da odigra sa njim, da navuče igrača na sebe i stvori prostor za Vorija. Vori će 1 na 1 raznijeti svakog igrača, ili je gol ili penal, ali njega čuvaju dvojica, zato što znaju da Bičanić to ne može iskoristiti. Zato mu je trebao Ivano.

Abalo je davno prevazišao svoju prirodnu poziciju. Kad nema lopti za njega na krilu, aktivno učestvuje u akcijama kao bek i nerijetko zabija sa bekovske pozicije.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 21 jan 2014, 13:09

Ljudi, Vori ima 33 godine na leđima, ne očekujete valjda da čovjek sa tim godinama, sa preko 2 metra i više od 100 kg igra kao prije 5-6-7 godina dok je bio mlađi

uozbiljite se ;)
Undici stelle - ACM 1899

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 21 jan 2014, 15:39

DANTES je napisao/la:lako su i to olako rekli ćao lino, ćao pero, ćao ivano, ćao spoljaricu...
Olahko su oni rekli dovidjenja/cao Irfane...
Cinjenica je da od kako je on napustio reprezentaciju Hrvati su rijetko kada dobili utakmice protiv velikih reprezentacija, a isto tako nisu uspijeli uzeti zlato na velikim takmicenjima. Lino Cervar je imao srece da se nalazi u pravom trenutku na pravom mjestu i da ima oko sebe vrhunske igrace, ali isto tako smo vidjeli njegovo takticko umijece kada su na rasporedu bili dueli protiv Francuza i Danaca. Cervar je bio samo odlican motivator dok je Smajlagic bio zaduzen za taktiku koja protiv vrhunskih ekipa donosi razliku izmedju pobjede i poraza, a ne motivacija.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 jan 2014, 16:09

baltazar1 je napisao/la:Ljudi, Vori ima 33 godine na leđima, ne očekujete valjda da čovjek sa tim godinama, sa preko 2 metra i više od 100 kg igra kao prije 5-6-7 godina dok je bio mlađi

uozbiljite se ;)
Onda ne treba da igra.
Voli te tvoje Sarajevo.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 21 jan 2014, 16:29

A budimo realni, Hrvati i nemaju ekipu/kvalitet za zlato, dobri su ali tu nema puno vrhunskih igrača, 2-3 maximalno
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 21 jan 2014, 16:40

amerosm je napisao/la:
DANTES je napisao/la:lako su i to olako rekli ćao lino, ćao pero, ćao ivano, ćao spoljaricu...
Olahko su oni rekli dovidjenja/cao Irfane...
Cinjenica je da od kako je on napustio reprezentaciju Hrvati su rijetko kada dobili utakmice protiv velikih reprezentacija, a isto tako nisu uspijeli uzeti zlato na velikim takmicenjima. Lino Cervar je imao srece da se nalazi u pravom trenutku na pravom mjestu i da ima oko sebe vrhunske igrace, ali isto tako smo vidjeli njegovo takticko umijece kada su na rasporedu bili dueli protiv Francuza i Danaca. Cervar je bio samo odlican motivator dok je Smajlagic bio zaduzen za taktiku koja protiv vrhunskih ekipa donosi razliku izmedju pobjede i poraza, a ne motivacija.
znaš li ti u kakvom je stanju bila hrvatska kad je došao lino? jbt 2002 su bili zadnji na ep... gubili od srbije 12+....a onda je došao lino... prvo su izgubili od argentine na startu sp u portugalu... svi su rekli strašno.... ali.onda je pala rusija oi šampion, pala je čini mi se francuska i danska pa španija sa talantom dušebajevim... pa njemci sa krecmarom, bauerom, itd...
briljirali su dzomba, metlicic, sulic i sola... uopšte se ne sjećam partija balica, lacka, i drugih... ali ova 4 su sve rasturali... taj lino jeste izgubio na ep od slovenije i danske i bio 4 ali je na olimpijskim igrama 8 mjeseci kasnije uzeo zlato bez poraza sa svim pobjedama... opet je pala Njemačka...
@legendo pa to sam i rekao gore u svojoj analizi...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 jan 2014, 16:47

DANTES je napisao/la:taj lino jeste izgubio na ep od slovenije
Ovo i ne brojim kao poraz. Brutalna igra slovenaca, koju sudije nisu željele da vide. Jedna od utakmica koje se EHF treba stidjeti.
Voli te tvoje Sarajevo.

beka23
Kontakt:

Post Postao/la beka23 » 21 jan 2014, 16:51

Ili su Rusi preslabi, ili Hrvati prejaki, treće nema. Btw, šaraf Vorija 8-)

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 21 jan 2014, 16:53

kakv gol Vorija 8-)
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 jan 2014, 17:10

beka23 je napisao/la:Ili su Rusi preslabi, ili Hrvati prejaki, treće nema. Btw, šaraf Vorija 8-)
Ruski selektor je u prvom poluvremenu igrao bez najboljih igrača, ne znam zašto.
Voli te tvoje Sarajevo.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 21 jan 2014, 17:16

Hrvatska se u trening utakmici poigrala sa Rusijom.

beka23
Kontakt:

Post Postao/la beka23 » 21 jan 2014, 17:26

Virtu4l je napisao/la:Ruski selektor je u prvom poluvremenu igrao bez najboljih igrača, ne znam zašto.
Tako će vjerovatno biti i protiv Bjelorusa, ionako nemaju teoretske šanse nizašta.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 21 jan 2014, 17:31

legenda reala je napisao/la:A budimo realni, Hrvati i nemaju ekipu/kvalitet za zlato, dobri su ali tu nema puno vrhunskih igrača, 2-3 maximalno
Mislis: da Hrvatsku vodi Rivera, da on sastavlja tim - a ne Gobac, da forsiraju raznovrsniji rukomet od sablona daj Duvnjaku - pa sta bude...da ta ekipa ne bi bila za zlato :?: :roll:

Realno, Hrvati nemaju WC golmana i tanki su na levom beku padom Lackovica, a sve ostalo je tu izuzetno: pivot im je jedan od najboljih, srednji bek najbolji na svetu, krilni par top5 kombinovano gledano, desna strana OK, klupa relativno dugacka...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 21 jan 2014, 17:50

MaGiCa je napisao/la:Mislis: da Hrvatsku vodi Rivera, da on sastavlja tim - a ne Gobac
:!:
Voli te tvoje Sarajevo.

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 21 jan 2014, 17:57

Rutinski. Mislim da se nema o utakmici sta puno reci.

Ali mi imamo kvalitetu za zlato. Kao sto je i @Magica naveo, potpisujem.

Balica odyebali, Peru tada odyebali (makar Pero nije za ozbiljnog rukometa odavno), Sulic ne zeli igrat dok je Gobac tu i tako dalje i tako dalje.

Pa zamislite da ova ekipa ima na srednjem Duvnjaka + Balica, na pivotu Vorija + Sulica. Mi smo prije, a najvise kad smo osvajali zlata igrali s pivotom. Sulic onda ubijao, a ubija i dan-danas samo ga nema tu.

Alilovic je vrlo dobar golman, ali nije vrhunski tipa Omeyer, Landin, Sterbik. Zato se nadam da ce se to za par godina promijenit jer je Ivic strasan potencijal. Nadalje tu je kombinacija desnog krila, nitko u paru nema bolje na svijetu, nitko! Lijeva takodjer odicna, među boljima na prvenstvu.

Laca nema, iako trenira u HSV-u, Bicko je solidan back-up, ali tesko da mzoe odigrat poput Blazenka. Sada je tu Sliskovic umjesto Mandalinica, danas 5 golova, jako dobar.

Desna strana Kopljar + Buntic je jako dobra, vrlo bitno za njih dvojicu je da kad jednog ne ide, drugog sigurno je, primejri Svedska i Francuska donekle.

O srednjem se nema sta reci, imamo najboljeg i najgoreg srednjeg beka na svijetu. Ali ne zayebajem se. :roll:
RIP CITY!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 21 jan 2014, 18:03

Lillard0 je napisao/la:Rutinski. Mislim da se nema o utakmici sta puno reci.

Ali mi imamo kvalitetu za zlato. Kao sto je i @Magica naveo, potpisujem.

Balica odyebali, Peru tada odyebali (makar Pero nije za ozbiljnog rukometa odavno), Sulic ne zeli igrat dok je Gobac tu i tako dalje i tako dalje.

Pa zamislite da ova ekipa ima na srednjem Duvnjaka + Balica, na pivotu Vorija + Sulica. Mi smo prije, a najvise kad smo osvajali zlata igrali s pivotom. Sulic onda ubijao, a ubija i dan-danas samo ga nema tu.

Alilovic je vrlo dobar golman, ali nije vrhunski tipa Omeyer, Landin, Sterbik. Zato se nadam da ce se to za par godina promijenit jer je Ivic strasan potencijal. Nadalje tu je kombinacija desnog krila, nitko u paru nema bolje na svijetu, nitko! Lijeva takodjer odicna, među boljima na prvenstvu.

Laca nema, iako trenira u HSV-u, Bicko je solidan back-up, ali tesko da mzoe odigrat poput Blazenka. Sada je tu Sliskovic umjesto Mandalinica, danas 5 golova, jako dobar.

Desna strana Kopljar + Buntic je jako dobra, vrlo bitno za njih dvojicu je da kad jednog ne ide, drugog sigurno je, primejri Svedska i Francuska donekle.

O srednjem se nema sta reci, imamo najboljeg i najgoreg srednjeg beka na svijetu. Ali ne zayebajem se. :roll:
realno Danci su najbolji i još su domacini ,tu su još Španija ,Francuska i Hrvatska i mislim da je Hrvatskoj uspjeh ako uzme i medalju .puno bolje su izgledali na prvenstvu u Srbiji

Lillard0
Kontakt:

Post Postao/la Lillard0 » 21 jan 2014, 18:08

Ja sam i priej prvenstva rekao da su Danci prvi favoriti.

A da je ovdje neki drugi trener, mi bi sigurno pucali na zlato, doduse pucamo i sada, ali bronca je tako velik uspjeh za Goluzu. Cak sam cuo da nakon ovog prvenstva odlazi, ukoliko ne uđe u polufinale, zivi bili pa vidjeli...

Nama je ovo peto natjecanje s Goluzom i jos nijednom nismo bili u finalu. Kad malo bolje razmislis na duge staze, to je nesupejh ma koliko tamo bronci imali.
RIP CITY!

Rukomet do smrti
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet do smrti » 21 jan 2014, 18:24

Gledate li Francuska Bjelorusija, Karabatic obukao pogresan sorc sudije ga natjerale da promijeni pred svima hahahahahah :mrgreen:
"Rukomet je danas najatraktivniji sport s loptom. Smatram ga perjanicom loptačkih sportova."

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 21 jan 2014, 19:31

Nakon ove utakmice sve više sumnjam da Poljska može do pobjeda protiv Švedske i Hrvatske.

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.