FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
41
22%
2. Borbu za Evropu
86
46%
3. Sredinu tabele
33
18%
4. Borbu za opstanak
27
14%

Ukupno glasova: 187

Virtu4l
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Virtu4l » 10 jul 2023, 10:31

irfo je napisao/la:
10 jul 2023, 10:19
Realno nije vrijeme za ovu priču, mišljenja su već toliko podijeljena i snažna medju navijačima da je besmisleno tražiti "pravu" istinu. Svi su već dovoljno odlučni šta je i kako je, tako da mislim da nema potrebe stvarati animozitet medju navijačima i svi se trebamo okrenuti prema budućnosti. Nažalost pred svaku važnu utakmicu dolazi to nebitnih priča, pa tako i ovaj put. Najbolje bi bilo da se okrenemo ovome pred nama.sto slijedi.
Pazi, nikad, ali nikad njihova neće biti zadnja, jer znamo koji su im motivi, pa i danas kad se spominje Digislić ponovo imaju određene motive. Kad nauče da pokažu malo samokritike, da ukažu na greške onoga ko je u njihovim glavama nedodirljiv, e onda ćemo ozdraviti i voditi konstruktivne rasprave.

Bezobrazno vrijeđanje jednog od najvećih kojeg smo imali nije Željovski, podmetanje, malicioznost, to im neće proći. Kritika da, u svako doba, i sam je često uputim, ali neki civilizovani nivo se mora držati.

Ako ni zbog čeg' drugog, onda zbog ovoga,

slika
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

1921TM87
Kontakt:

Post Postao/la 1921TM87 » 10 jul 2023, 11:13

Da li išta sad valja Goran Zakarić?

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 10 jul 2023, 11:32

Zanimljivo je kako najcitaniji sportski portal jucer, a boGme ni danas, nije objavio nista o Zeljeznicaru iako je bilo materijala.

Bas me cudi

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 10 jul 2023, 12:22

mma_hz je napisao/la:
10 jul 2023, 07:44
A ,stvarno mozel neko fkt racionalno objasniti otkud onolika mrznja prema Amaru ,a u isto vrijeme tolika ljubavi i postovanje prema Misimovicu na onom forumu??
Razumijem da Amara ne vole zbog ovog ili onog,ali otkud onolika simpatija i podrska za Misimovica...
Zbog toga što je jedan svjesno išao da nas ugasi,dovodio igrače za koje je znao da ne može plaćati,nije plaćao ALBI za održavanje terena,nije plaćao Medjugorje za pripreme,bahato se ponašao,štimao tekme za kladionice (Mladost,Krupa 0:1),slao tužbe pred licencu...

To je zapravo jedna velika lopivčina i kamatar kojem je Zeljo uvijek bio bankomat,iza kojeg su uvijek ostajali milionski dugovi....

Sreća naša što je raja proširila vidike i shvatila ko je ko i sta je ko,pa ih sad ima skroz malo i totalno su suzbijeni za razliku od prije 5g
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

AjkulaCekicarka
Kontakt:

Post Postao/la AjkulaCekicarka » 10 jul 2023, 12:34

Kako vam ne dosadi?!
Premijer liga BiH-5x
Kup Bih-4x
Superkup BiH-1x
Kraj priče!

drzgemboadislic
Kontakt:

Post Postao/la drzgemboadislic » 10 jul 2023, 12:36

RatoborniMrmot je napisao/la:
10 jul 2023, 11:32
Zanimljivo je kako najcitaniji sportski portal jucer, a boGme ni danas, nije objavio nista o Zeljeznicaru iako je bilo materijala.

Bas me cudi
Otkad oni imaju hajku na nas... Lobotomija je i napravljena upravo zbog nezadovoljstva radom ovog portala. Ostalo je par đetića da brane lik i djelo (K)ama(ta)ra

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 10 jul 2023, 13:01

Virtu4l je napisao/la:
10 jul 2023, 10:23
MojaMalenkost je napisao/la:
10 jul 2023, 09:34
Amarov najveci problem je vezan za nedomacinsko poslovanje. Covjeku sasvim normalno bilo dovesti igraca za kojeg zna da ga nece placati. Tako je bilo i kada smo titule osvajali. Sasvim normalno mu je bilo praviti milion duga po sezoni. Ne znam gdje je naucio da je takav pogibeljan pristup prihvatljiv. Ostavio je titule, ali je ostavio i milione dugova koji su godinama klubu omca oko vrata.
Amar je ostao u 2012. godini i to je njegov najveći problem, čovjek se nije adaptirao na moderne uslove, kako na terenu tako i u poslovanju. On mora da shvati da je danas fudbal drugačiji, da se posluje drugačije, da su se pojavili mladi i pametni ljudi koji znaju i da ne može sve sam, da se poslovi moraju podijeliti.

Međutim, ovo vrijeđanje i pljuvanje koje dolazi sa lobotmije je jadno i bijedno. Svjesno lažu, obmanjuju, i to veoma kvarno. Ovo sa Zecom je najbolji primjer, odmah su horski poletili da pljuju Amara i vrijeđaju ga, a nikakve osnove nije bilo za to. Zna se ko je Zecu podebljao platu, što ponovo nije problem jer se radi o velikom igraču, ali oni ne propuste ni najmanju sitnicu da krenu sa orgijanjem.

Još je strašnije što to rade ljudi koji brane dovođenje 60 igrača od kojih ni pet nije valjalo, a ugovori su im bili astronomski, što je na kraju rezultiralo praznom kasom koju su ostavili nasljednicima.

Amar Osim je takav kakav jeste i to je činjenica, ali isti taj Amar je najveći trener Želje u istoriji, sin najvećeg igrača Želje u istoriji i svako ko predstavlja da on želi loše ovom klubu je bezobrazan i maliciozan, a to uglavnom rade ljudi bliski Senadu Misimoviću.
Ni 2012. nije bilo normalno praviti visemilionske dugove. To se tad maskiralo rezultatima. Milioni se uzimali i na evropi, a znalo se uzeti i na igracima. I opet ne uplacujes doprinose uposlenicima kluba, dugujes svakom zivom, stadion svedes na rusevinu, teren na obicnu njivu. Ne kazem da je Amar za sve to kriv. Krivi su svi koji su u tom periodu vodili klub. Vazda se znao okruziti nesposobnim ublehama koje su mu virile iz pakasa. To sto je Ivicin sin nije nikakva titula. Amar iz tog perioda i Amar iz posljednjeg mandata nisu iste osobe. Amar iz tog sampionskog perioda nikada ne bi otvarao sampanjac i pljuvao po ljudima koje je naslijedio. Ebote otvaras sampanjac i slavis sa kojekakvim violinama to sto si otjerao ljude koji su masu dobrih stvari uradili za klub. Popljujes ljude u svom slavodobitnickom govoru i predstavis sebe bogom za fudbal. Vec je tad nisko pao u ocima mnogih koji su se kleli u njega. U tom zadnjem mandatu je sam sebe pomnozio sa nulom i to na puno sirem planu nego sto je ono vezano za nas klub. Covjek je bio postovan, bio ozbiljan kandidat za selektora, najtrofejniji trener u drzavi. Danas ga se pominje samo u negativnom kontekstu. Niko ga vise ne smatra ni dobrim strucnjakom, a ni dobrim covjekom. Nije to slucajno. Treba se bas potruditi, pa doci na taj nivo. Sjecamo se i onoga brrrrrrr, i blokada racuna i najave football-a. Karma ga je nasamarala samo tako. Vjeruj da mi je pravo zao sto je sve tako ispalo. Najvise boli kad te neko tvoj izda i razocara.
Pročepit će negdje.

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 10 jul 2023, 13:15

Eseji su o ovome pisani na raznim forumima, samo se vrtimo u krug. Miske i Amar su puno slicniji nego sto oni i njihovi sljedbenici misle: sposobni svaki u svom fahu, ali zadrti i tvrdoglavi likovi koji zbog vlastitog ega nisu u stanju da maksimalno iskoriste kapacitet koji imaju. Iza jednog su ostale titule, iza drugog usminkan stadion, a iza obojice devastiran klub. To je nepopularna istina koju njihovi botovi ne zele da cuju, nikome ne odgovara. Hvala im za sve lijepe stvari, ali neka ih na tribinama i pred TV ekranima.
1921

RatoborniMrmot
Kontakt:

Post Postao/la RatoborniMrmot » 10 jul 2023, 13:19

Amidzatvojnajdrazi je napisao/la:
10 jul 2023, 13:15
Eseji su o ovome pisani na raznim forumima, samo se vrtimo u krug. Miske i Amar su puno slicniji nego sto oni i njihovi sljedbenici misle: sposobni svaki u svom fahu, ali zadrti i tvrdoglavi likovi koji zbog vlastitog ega nisu u stanju da maksimalno iskoriste kapacitet koji imaju. Iza jednog su ostale titule, iza drugog usminkan stadion, a iza obojice devastiran klub. To je nepopularna istina koju njihovi botovi ne zele da cuju, nikome ne odgovara. Hvala im za sve lijepe stvari, ali neka ih na tribinama i pred TV ekranima.
Kratko, jasno i tacno. Treba ponavljati post na svakoj stranici ako se nastavi rasprava.

Da se vratimo na tekmu, jel ko gledao Minsk, meni je samo onaj brazilac, lijevi bek sa brojem 30 odskakao od ostatka ekipe i jedan veznjak, ovo ostalo je tanjez.

Misljenja ?

veljaca16

Post Postao/la veljaca16 » 10 jul 2023, 13:24

Ja sam za utakmicu u četvrtak kupio kartu za Misketov istok :kafa:

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 10 jul 2023, 13:27

RatoborniMrmot je napisao/la:
10 jul 2023, 13:19
Kratko, jasno i tacno. Treba ponavljati post na svakoj stranici ako se nastavi rasprava.

Da se vratimo na tekmu, jel ko gledao Minsk, meni je samo onaj brazilac, lijevi bek sa brojem 30 odskakao od ostatka ekipe i jedan veznjak, ovo ostalo je tanjez.

Misljenja ?
Pise ovaj portal da se pojacavaju, samo ne znam do kad je rok za prijavu: https://sportsport.ba/fudbal/ivan-bakha ... nsk/454296

Po meni nisu bauk, ali jesu favoriti.
1921

ristagrad
Kontakt:

Post Postao/la ristagrad » 10 jul 2023, 13:48

mma_hz je napisao/la:
10 jul 2023, 07:44
A ,stvarno mozel neko fkt racionalno objasniti otkud onolika mrznja prema Amaru ,a u isto vrijeme tolika ljubavi i postovanje prema Misimovicu na onom forumu??
Razumijem da Amara ne vole zbog ovog ili onog,ali otkud onolika simpatija i podrska za Misimovica...
zato sto je onaj forum i osnovan da bi se velicao senad misimovic, a svi drugi nipodastavali. naguzili momke iz 1921, koji su sinonim za ljubav prema klubu i na sat-dva prije njih, aktivirali onaj forum. senad je cak bio angazovao i altermediju za vodjenje i savjetovanje oko vodjenja internetskih platformi, u cilju uzdizanja njegovog djela i lika. bio sam tamo i trazio da mi oni odjave akaunt izbrisu sve podatke koje imaju o meni, jer sam vidio gdje to sve vodi.

cista je laz da su senad i njegova ekipa otjerani iz kluba. jos u avgustu te godine sam znao da dio UO odlazi do kraja godine (licno mi 2 clana tadasnjeg UO rekli da idu najdalje do NG). shodno toj odluci, pocinju suspenzije igraca, prebacivanje prvotimaca na trening sa juniorima, retroaktivno umanjenje plata (nakon pobjede nad zrinjiskim) zbog losih rezultata prije dva mjeseca, sto je dovelo do mentalnog raspada ekipe i tu je bio kraj svih snova o nekom sportskom rezultatu... sve je to radjeno u cilju da se ustekaju pare, kako bi oni iz uprave mogli pokupiti svoje pozajmice prije nego odu iz kluba.

ide prica kako je senad ostavio uredjen klub, sa uspostavljenim sistemom. kako se moze nazvati uredjenim klubom i sa uspostavljenim sistemom klub koji, to se naknadno vidjelo, zivi od pozajmica i kredita, pored najvecih prihoda u istoriji? klub kojem se racuni blokiraju zbog 120.000 KM? to je sramota nazivati uredjenim klubom, sa uspostavljenim sistemom, jer se sve srusilo preko noci. lagali da su potpisali sponzorski ugovor sa zirat bankom, u stvari uzeli kredit sa nepovoljnom kamatom, koji je naredna uprava prebila preko kredita kod druge banke sa povoljnijim uslovima.

ide prica da je senad zapostavio megamix zbog Zelje i da je zbog toga poslovao negativno. Laz. hercegovci su mu preoteli henkel (koji je nosio posao megamix-a) prije nego je senad dosao u Zelju i od tada krece finansijski pad te firme.

bila prica da je senad zavrsio krov za istok i da se isti pravi u turskoj :mrgreen: , pa se svako malo najavljivalo kako krov samo sto nije stigao i postavio. znamo ko, kako i kada je to zavrsio.

ide prica da senadova uprava nikome nije ostala duzna. Laz. pored petrovica, ja znam (bilo je i po internetu) jos i za mehremica i husica. dugovi za led panele, teren, odrzavanje terena, dugorocni i kratkorocni krediti, unisten OP, ostavljeni pretplaceni igraci... valjda se podrazumjeva da to treba tako i da se nista od navedenog ne vodi pod dugovanja i obaveze.

ide prica kako je senad tuzio Zelju za neki iznos (valjda pozajmica neka, nemam pojma) i kako ce kada dobije to na sudu, sav novac, zajedno sa kamatom, prebaciti u OP Zelje. ne mogu shvatiti da kod nekoga moze proci ta prica. ali, to je senad, on moze tuziti za svoje, drugi ne smiju ni pomisliti.

u medjuvremenu, senad je otvorio firmu za promet nekretninama, pa me ne bi iznenadilo (vec je tu iza coska) da se pojavi kao potencijani investitor ako i kada se zavrse procedure oko prenamjene RP za pomocni teren i sumu. lokacija top.

itd, itd...

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 10 jul 2023, 13:56

Sve se slazem osim sa dijelom koji jednostavno nije istinit. Iza obojice nije ostao devastiran klub. Ostao je iza jednog i to u dva navrata. Imaju godisnji finansijski izvjestji i sve je crno na bijelo. Dio koji se odnosi na ego obojice je istinit. Uz ego tu je bilo i dosta malicioznog bezobrazluka.
Pročepit će negdje.

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 10 jul 2023, 13:57

potpisao Alyson, ne znam, nisam neki optimista, ovo sto sam do sad upratio djeluje mi dosta "divlji", neskolovan igrac, ali nek mu je sa srecom, nek pokaze sta zna
FKŽ !

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 10 jul 2023, 14:00

TeaM87 je napisao/la:
10 jul 2023, 13:57
potpisao Alyson, ne znam, nisam neki optimista, ovo sto sam do sad upratio djeluje mi dosta "divlji", neskolovan igrac, ali nek mu je sa srecom, nek pokaze sta zna
I Tiago Faria je bio isti pa…
@igrajlopte 🐦

TeaM87
Kontakt:

Post Postao/la TeaM87 » 10 jul 2023, 14:10

ReX je napisao/la:
10 jul 2023, 14:00
TeaM87 je napisao/la:
pa na kraju nista od njega, voli ga raja zbog gola na derbiju, a realno los igrac cemu u prilog ide i podatak da je za nas odigrao svega 20-ak utakmica, od toga 10ak kao starter, poslije zavrsio u cetvrtoj brazilskoj ligi, nadam se da ce Alyson biti bolji
FKŽ !

dubioza144
Kontakt:

Post Postao/la dubioza144 » 10 jul 2023, 14:11

ReX je napisao/la:
TeaM87 je napisao/la:
Ok
Ali duboko u srcu, u središtu naše Grbavice osim ratnog plamena, tinjala je jedna iskra, iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme!

Koliki je Željo, Željo je GOLEM, nije velik nego GOLEM, razlika je veliko i GOLEMO.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 10 jul 2023, 14:24

TeaM87 je napisao/la:
10 jul 2023, 14:10
ReX je napisao/la:
TeaM87 je napisao/la:
pa na kraju nista od njega, voli ga raja zbog gola na derbiju, a realno los igrac cemu u prilog ide i podatak da je za nas odigrao svega 20-ak utakmica, od toga 10ak kao starter, poslije zavrsio u cetvrtoj brazilskoj ligi, nadam se da ce Alyson biti bolji
Tad je bila tanka ekipa, ali u tih 10ak što je počeo je bio najbolji igrač u ekipi, jedini koji je znao proći i napraviti šansu, nažalost u glavi nije dobar bio za nešto više.
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 10 jul 2023, 14:40

TeaM87 je napisao/la:
Ako nista, potpisali smo ga na dvije godine, valjda ce se moci koja marka uzeti ako prodamo sljedece godine
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Hansestadt
Kontakt:

Post Postao/la Hansestadt » 10 jul 2023, 15:29

Kako vam se cini Amar Music?

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 21 gost.