Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

RacioEmocionalan
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la RacioEmocionalan » 21 nov 2023, 15:03

Asteriks je napisao/la:
21 nov 2023, 14:45
Ako si izguro po starom sistemu, dobit ces uvjerenje nakon sto platis tri joje.

Ev i ja preko noci magistar istorije.⚓
Po starom nego sta. Ma ne treba mi. Ionako nikada dana u struci nisam radio nego se sprdam. :bih:
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 21 nov 2023, 15:03

admin je napisao/la:
21 nov 2023, 15:02
Arvid je napisao/la:
21 nov 2023, 14:52
'Halo pisac napišel se šta'
E vidis koji si neodgojeni seljak, a ocekujes da neko uvazavanje tvoje misljenje
Pa ja na tvojoj strani a ti tako.

https://www.vecernji.hr/showbiz/u-saraj ... ta-1552264
I found freedom. Losing all hope was freedom.

RacioEmocionalan
Kontakt:

Post Postao/la RacioEmocionalan » 21 nov 2023, 15:07

feniksptica je napisao/la:
21 nov 2023, 14:41
Nije odjednom
Prvo plati gsn.Magistre
Vidio sam i bez da si rekao, samo se nemoj napinjati. Jasta je vec odjednom. Djele titule k'o travnicki fakultet. :bih:
The willingness to be a fool is a precursor to a transformation.

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 21 nov 2023, 15:13

xaviesta je napisao/la:
21 nov 2023, 14:31
coelho41 je napisao/la:
21 nov 2023, 14:14
Šta forumska ulema kaže o ovom slučaju?

https://www.facebook.com/damir.muharemo ... ybfdGMTw2l
Nek’ vidi kod Pezića kako i gdje je smije udarati.
al vrhunac sekularne države u Bošnjaka, kae tražim zaštitu od Stvoritelja, a zatim i od policije :rol:

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 21 nov 2023, 15:13

admin je napisao/la:
21 nov 2023, 14:50
Ethel je napisao/la:
21 nov 2023, 14:19
admin je napisao/la:
21 nov 2023, 13:00

Što si ti zabrinut čega ima čega nema?

Sve neki urednici, smeta im kad se piše o curama, smeta kad se piše o fudbalerima, smeta ako previše pišeš o džeki, ne valja ako šta pitaš trenera, ne valja ako ne pitaš selektora, ne valja ako imaš mišljenje, ne valja ako nemaš mišljenje... sve naučnici na forumu, dobitnici pulitzera
Ista reakcija bi bila i u Hrvatskoj ili Srbiji da neki njihov sportski portal bombarduje vijestima o recimo Amaru Dedicu. Prvo bi pitali zasto a onda bi poceli ismijavati to kad ne bi dobili odgovor. Ne znam sta je problem da se neko zeza s tim kad i jeste razlog za zezanciju, sto je administracija zabrinuta sto se zeza s time je bolje pitanje?

Ljudi u svemu nadju manu to je uvijek tako bili i tako ce da bude, meni licno ne smetaju ni naslovi ni clanci koji se vrte po portalu ako ima budala koji ce na to da kliknu, ali shvatam da je to nekome sprdnja i da mu smetaju neke stvari.

Zasto? Pa zato sto je daleko manji problem i daleko bolje biti "naucnik na forumu" i ovdje pametovati nego se nazivati novinarom a pisati clanke kako je Dilleti ispala dojka i kako je Wanda objavila sliku u bikiniju. Time narusavas ugled novinarskom zanimanju, svodis ga na najnize grane.

Shvatam da i vas mozda nerviraju prozivke jer su neke stvari objasnjene zasto, neke mozda nepravedne, ali stvarno nemate pravo prozivati ljude na forumu dok vam na portalu stoje natpisi tipa "Šampion bez stida voditeljicu pred cijelim svijetom pitao škakljivo pitanje: Ne, nije me niko dosad" jer te natpise nisu napisali naucnici sa foruma nego oni koji se nazivaju novinarima.
Odgovorio sam ja na to pitanje, ali mogu ponovo. SportSport nije lokalni mahalski medij, već najjčitaniji regionalni sportski portal koji ima više čitalaca u Hrvatskoj nego u BiH. Te čitaoce u Hrvatskoj interesuje Livaković. Kad neko iz BiH uspije napraviti nešto u regionu, to treba da se cijeni, a ne kritikuje.

Druga stvar je ono što sam već odgovorio na drugoj temi, maloprije. Tamo kukaju što pratimo Dudića u Kragujevcu. Ovdje ste redovno kukali što se puno piše o Džeki i Pjaniću. Pa evo i sad kukaš što se piše o Dilletti i Wandi... Neki dan je bila kuka i motika što smo pitali trenera iz PLBiH koji je pred otkazom, da li očekuje otkaz (dobio ga je sutra).

Pa o čemu da pišemo? Nekom smeta kako god da okreneš.
Na kraju kad to sve sagledaš, skontaš "vidi naučnika, i dlaka im smeta... trebaš bit budala pa ih slušati"
Ne ocekujes valjda ce svi cijeniti i da niko nece kritikovati, ljudi kritikuju sve sto postoji a da ne kritikuju ove stvari. Najvece umjetnike, sportiste itd. ne cijene dovoljno a da cijene ovo.

Kazem opet ne kukam i ne smetaju mi tekstovi o Dilleti i ostalim dronfuljama ako ima budala koje ce potrositi klik na to. Uvijek ce neko kukati sto ne znaci da je s razlogom i opravdano, jedino ne znam razlog zasto vas tangira toliko sto je neko napisao post o tome gdje kritikuje ili ismijava kad ce takvih komentara svakako biti.

Pa u tome i jeste stvar, o cemu god pisali a da bude dovoljno komercijalno bit ce na udaru kritika, sve i da nije komercijalno i da je ozbiljno "stivo" opet bi bilo kritika. Bolje pitanje je zasto reagovati uopste na to?
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 21 nov 2023, 15:18

Surreal je napisao/la:
21 nov 2023, 15:00
L-Train je napisao/la:
21 nov 2023, 14:49
Surreal je napisao/la:
21 nov 2023, 14:43
Ja jest jadnik ovaj Muharemović, šta kaže psihoterapeut kriv - a žena ga odyebala, snimila kao šerijatsko vjenčanje, ali eto Tule je kriv :mrgreen:
Tule ih mjenjao kao carape,al je frajer lajsna,mogao bi kome nauditi.
Ma predug tekst, dok sam sve ispratio oduzelo je vremna poprilično, ne znam jesi vidio što prijeti silovanjem i ubistvom žene, nema šta sve u duhu vjere. Šerijatsko vjenčanje i zakletva pištoljem :urnebes:
Ma vidio sam sve,jos pistolj na Kuran,to jos nisam vidio.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 21 nov 2023, 15:21

A sto ne reagovati?

Ako korisnik u 30 dana ima ukupno dva posta, u oba pokusava nekako diskreditovati rad kolega, mozda nije dosao samo onako, vec ima neku negativnu namjeru i ne pise to onako slucajno.

Pustis jednom, on se vraca ponovo s istom pricom. Sto bi mu se to pustilo bez odgovora?

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 21 nov 2023, 15:27

admin je napisao/la:
21 nov 2023, 15:21
A sto ne reagovati?

Ako korisnik u 30 dana ima ukupno dva posta
Forum community notes

Forumaš ljevak ima tačno 21 post od 21 oktobra do 21 novembra

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 21 nov 2023, 15:27

RacioEmocionalan je napisao/la:
21 nov 2023, 15:03
Asteriks je napisao/la:
21 nov 2023, 14:45
Ako si izguro po starom sistemu, dobit ces uvjerenje nakon sto platis tri joje.

Ev i ja preko noci magistar istorije.⚓
Po starom nego sta. Ma ne treba mi. Ionako nikada dana u struci nisam radio nego se sprdam. :bih:
Vezano za struku nakon fakulteta jos odradio staziranje i tjt. Poslije konobarisanje i posao na recepciji po EU (Hrvatska i kruzer) dvije sezone, a nakon toga posao za jednu stranu firmu, cisto zbog njemackog.

A vjeruj, draze mi je kupit Metabo brusilicu te obogatit svoj arsenal halata, vec bacat pare na ove ludorije.

@kraljttbvb, ma ko na pijaci roka, ajmo magistrat na snizenju. :mrgreen:
In the midst of chaos, there is also opportunity.

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 21 nov 2023, 15:33

slika

Joj kakav bolesnik, da ga hoce ko roknut

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 21 nov 2023, 15:39

Ništa čudno. Puna država spidaša tumača vjere. Kad ne mogu spinovati neki validan vjerski propis kako bi se uklopio u njihovo narkomansko tumačenje, jednostavno napišu neku knjigu pa se onda pozivaju na nju.

Ebu ovaj rekao, Ebu onaj prenio, ja vam sad kažem i nema druge.. :kafa:
The saddest thing in life is wasted talent.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 21 nov 2023, 15:42

Asteriks je napisao/la:
21 nov 2023, 15:27

@kraljttbvb, ma ko na pijaci roka, ajmo magistrat na snizenju. :mrgreen:
Bitno je proslavit titulu :mrgreen:

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 21 nov 2023, 15:53

JayCatwright je napisao/la:
21 nov 2023, 15:27
admin je napisao/la:
21 nov 2023, 15:21
A sto ne reagovati?

Ako korisnik u 30 dana ima ukupno dva posta
Forum community notes

Forumaš ljevak ima tačno 21 post od 21 oktobra do 21 novembra
Da, od toga u novembru ukupno 3. Izvini što sam neprecizan, al sve je i dalje isto. Od 03. do 21.11 ukupno dva posta, oba pokušava istrolati oko Ljevakovića i to jedan "što ga nema?"

Kome je to slučajno i bez namjere zanimacija?

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 21 nov 2023, 15:57

nerkolfc je napisao/la:
21 nov 2023, 15:33
slika

Čudno mi je sve što sam pročitao , ima tu svega izgleda ...
Mada realno lik kaže radio 2 posla , ona stalno oko djece i nestalo ljubavi ... Ovaj Tuletar naravno to iskoristio , opalio je par puta i vozdra ...
Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 21 nov 2023, 16:03

scholsey je napisao/la:
21 nov 2023, 15:39
Ništa čudno. Puna država spidaša tumača vjere. Kad ne mogu spinovati neki validan vjerski propis kako bi se uklopio u njihovo narkomansko tumačenje, jednostavno napišu neku knjigu pa se onda pozivaju na nju.

U vezi ovog slučaja dovoljno je ona" ne čini drugom što sebi ne želiš" kao jedna od osnova bilo koje savremene monoteističke religije. To je sa aspekta ne samo neke vjere ili religije nego kao osnove kulture i moralnog koncepta oblikovanja nekog društva, to što mi nismo društvo koji se vodi ovim načelima ne znači to nije ispravno samo po sebi. Meni je žao što ovakvi slučajevi moraju doći u javnost da bi se ispitali.

Ima valjda zakon neki koji je predviđen da bi se bavio ovakvim slučajevima, lik je psihijatar i ima odgovornost u svom poslu, manipulacija pacijenata je krivično djelo, bar se nadam da jest, nisam pravnik.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 21 nov 2023, 16:06

chily-rz je napisao/la:
21 nov 2023, 16:03
scholsey je napisao/la:

U vezi ovog slučaja dovoljno je ona" ne čini drugom što sebi ne želiš" kao jedna od osnova bilo koje savremene monoteističke religije. To je sa aspekta ne samo neke vjere ili religije nego kao osnove kulture i moralnog koncepta oblikovanja nekog društva, to što mi nismo društvo koji se vodi ovim načelima ne znači to nije ispravno samo po sebi. Meni je žao što ovakvi slučajevi moraju doći u javnost da bi se ispitali.

Ima valjda zakon neki koji je predviđen da bi se bavio ovakvim slučajevima, lik je psihijatar i ima odgovornost u svom poslu, manipulacija pacijenata je krivično djelo, bar se nadam da jest, nisam pravnik.
Sad sam ga malo googlao , lik prijeti da će silovati i ubiti svoju ženu , mislim da je sve jasno , teška psihopata je u pitanju ...

nerkolfc
Kontakt:

Post Postao/la nerkolfc » 21 nov 2023, 16:07

VensanKasel je napisao/la:
21 nov 2023, 15:57
nerkolfc je napisao/la:
slika

Mada realno lik kaže radio 2 posla , ona stalno oko djece i nestalo ljubavi ... Ovaj Tuletar naravno to iskoristio , opalio je par puta i vozdra ...
Ali ovaj govor kako siluje svoju zenu I kako ce je ubiti? Sta ima tu, jel to htjela ga ostaviti zbog ovog svega I sad on hoce da je ubije?

scholsey
Kontakt:

Post Postao/la scholsey » 21 nov 2023, 16:11

chily-rz je napisao/la:
scholsey je napisao/la:

U vezi mnogo čega su dovoljni osnovni postulati vjere i ljudskosti.

Post sam napisao upravo zbog toga što me nervira činjenica da ti kvazi tumači kod nas komplikuju stvari koje su u suštini jako jednostavne. Time svjesno dovode do zabune kod ljudi i jedan su od većih uzročnika ovakvih ekstremnih slučajeva. Sva ta manipulacija ima za cilj ličnu korist.

Koliko sam skontao, lik je psiholog. Znači običan socijalni radnik. Psihijatar je doktor. Ovaj i njemu slični su samo umišljene budale koje treba dobro namarati.
The saddest thing in life is wasted talent.

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 21 nov 2023, 16:17

21 nov 2023, 16:06
chily-rz je napisao/la:
scholsey je napisao/la:

Sad sam ga malo googlao , lik prijeti da će silovati i ubiti svoju ženu , mislim da je sve jasno , teška psihopata je u pitanju ...
Jos joj prosuo pricu da ce je ozeniti ahahaha (ono fakat nije smijesno, ali sta je povjerovala). Zali Boze ovog covjeka, nek uzme djecu sebi ako mogne a nju sutne. Sve te veze koje pocnu u braku, pa i zavrse brakom, 90% propadnu, pa kako moze covjek toj zeni vjerovati, ili zena tom covjeku koji/a je ostavio/la covjeka/zenu zbog njeg/nje, da nece sutra uraditi to isto i tebi, kad "nestane" ljubavi. Zaje.bano se razvesti kad su djeca tu, i musku i zensku (ko god kaze da nije, laze), ali ono nije ni to bauk, bolje i to nego uraditi to.

VensanKasel
Kontakt:

Post Postao/la VensanKasel » 21 nov 2023, 16:23

nerkolfc je napisao/la:
21 nov 2023, 16:07
21 nov 2023, 15:57
nerkolfc je napisao/la:
slika

Ali ovaj govor kako siluje svoju zenu I kako ce je ubiti? Sta ima tu, jel to htjela ga ostaviti zbog ovog svega I sad on hoce da je ubije?
To je mislio na "originalnu" ženu koju ima valjda , nije na ovu novu .

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Giuseppe1 i 12 gostiju.