Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

uschtipak
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la uschtipak » 02 avg 2015, 20:13

I mene. :lol:

Je l' to ona sunlight run ili kakovec.
LANET OLSUN!

Ja volim, volim, volim samo tebe, i samo tebi, tebi dajem sve, sa Istoka ces cuti nasu pjesmu, Sarajevo volim te!

ultrassa1921
Kontakt:

Post Postao/la ultrassa1921 » 02 avg 2015, 20:37

E ljudi moji sta je ovo,nakon pauze od pola godine krenem opet trenirat i standardno protein+kreatin i sve ide normala,ali ovo sa pisanjem nije normalno(da izvinite). I prije sam pio kreatin al ovoliko nisam morao ici na wc,ovo nije normalno pogotovo zadnja 2 dana. I bas danas sam brojao i isao sam pisati 15 x do sada,ma ubi i jos po noci se budim 1-2 puta...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Manijaci Zeljini

GameFKS
Kontakt:

Post Postao/la GameFKS » 02 avg 2015, 23:18

Zato smo ja i kreatin na ratnoj nozi. Mjesec dana sam koristio i toliko išao u wc, da stvarno ne vrijedi da trpim to zbog malo onog što će me pogurati.
Ja nisam poseban. Običan čovjek sa običnim mislima. Vodim običan život. Nema spomenika koji je posvećen meni i moje će ime biti zaboravljeno. Ali u jednoj stvari sam uspio. Volio sam svoj klub svim srcem i dušom, a za mene to je uvijek bilo dovoljno.

ultrassa1921
Kontakt:

Post Postao/la ultrassa1921 » 03 avg 2015, 12:07

Ali ne znam sta drugo bi mogao uzimati a da fino pogura..ako neko ima prijedlog neka kaze :D

Manijaci Zeljini

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 03 avg 2015, 19:35

ultrassa1921 je napisao/la:E ljudi moji sta je ovo,nakon pauze od pola godine krenem opet trenirat i standardno protein+kreatin i sve ide normala,ali ovo sa pisanjem nije normalno(da izvinite). I prije sam pio kreatin al ovoliko nisam morao ici na wc,ovo nije normalno pogotovo zadnja 2 dana. I bas danas sam brojao i isao sam pisati 15 x do sada,ma ubi i jos po noci se budim 1-2 puta...

Koliko proteina I creatina popijes na dan? Nemislim na grama nego u litrima kolicinu.

ultrassa1921
Kontakt:

Post Postao/la ultrassa1921 » 03 avg 2015, 19:50

Pa popijem 1h prije treninga 250ml proteina(1 mjericu stavim),a pola sata prije popijem oko 100ml kreatina(1mjerica takodje),a odmah poslije treninga zajedno ih pomjesam po jednu mjericu sa 250ml vode

Manijaci Zeljini

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 03 avg 2015, 21:07

ultrassa1921 je napisao/la:Pa popijem 1h prije treninga 250ml proteina(1 mjericu stavim),a pola sata prije popijem oko 100ml kreatina(1mjerica takodje),a odmah poslije treninga zajedno ih pomjesam po jednu mjericu sa 250ml vode

To uopste nije puno tekucine I nemoze biti od toga da moras obavljati nuzdu tako cesto. Kako se osjecas tokom dana? Imas energije ili si umoran?

ultrassa1921
Kontakt:

Post Postao/la ultrassa1921 » 03 avg 2015, 21:37

Ma imam energije,samo odspavam svaki dan sahatak tamo poslije podne,al pijem bas bas puno vode ima i toga,al nema veze strpit cu se ja,fin on mene gura ,zadovoljan sam samo eto malo imam problema s nuzdom al nema veze

Manijaci Zeljini

Klare

Post Postao/la Klare » 04 avg 2015, 03:03

Koja je kreatin hava i prevara, to ljudi rekreativci nisu svjesni.

Kad radiš i piješ ima te, jesi li prestao slijedi strmoglav pad i gubljenje težine.
Evo imam frišak primjer čovjeka koji radi sa mnom, za mjesec i nešto malo jače, 40 dana max je izgubio blizu 10kg, a ja koji sam postio i mjesec Ramazan ostao na istoj kilaži.
Trebam li napominjati da sam visok 193, a on oko 187.

Evo gledam po faceu, ovaj jedan profesionalni bilder za 20 dana posta izgubio 10kg.

Bolje je uz whey i kvalitetnu ishrani ići na sporije, ali učinkovitije, jer to što na takav način dobijete puno više ostaje, po mom mišljenju i do 3 puta se manje opada prestankom treniranja.

Dosad sam trenirao dosta rekreativno, bez ikakvog odnosa prema prehrani, e od ove jeseni se to mijenja, strogi režim sa što više bjelančevina, pa da vidimo...

Inače mnogi mi neće vjerovati, ali voće i povrće, evo u mom slučaju imao sam dosta domaće mrkve i jabuke, to sam ono u kombinaciji isjeckao, znam da sam oko 10 dana to svaku večer jeo i dobio na bench snazi čistih 10kg, nije mala stvar, i mene ta pojava iznenadila.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 04 avg 2015, 03:22

Kreatin meni licno djeluje bas dobro, pogotovo sad kad sam bio na ovom cut-perioudu sam osjecao veliku razliku, inace ga sam uzimam po 3 mjeseci i onda pauziram jedno 2-3 mjeseci...ne znam kako ga vi koristite ali ja uzmem kreatin pola sat prije nego sto odem na trening pa eto dodje mi kao i pre-workout.
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 10 avg 2015, 01:04

Klare je napisao/la:Koja je kreatin hava i prevara, to ljudi rekreativci nisu svjesni.

Kad radiš i piješ ima te, jesi li prestao slijedi strmoglav pad i gubljenje težine.
Evo imam frišak primjer čovjeka koji radi sa mnom, za mjesec i nešto malo jače, 40 dana max je izgubio blizu 10kg, a ja koji sam postio i mjesec Ramazan ostao na istoj kilaži.

Evo gledam po faceu, ovaj jedan profesionalni bilder za 20 dana posta izgubio 10kg.

Bolje je uz whey i kvalitetnu ishrani ići na sporije, ali učinkovitije, jer to što na takav način dobijete puno više ostaje, po mom mišljenju i do 3 puta se manje opada prestankom treniranja.

Dosad sam trenirao dosta rekreativno, bez ikakvog odnosa prema prehrani, e od ove jeseni se to mijenja, strogi režim sa što više bjelančevina, pa da vidimo...

Inače mnogi mi neće vjerovati, ali voće i povrće, evo u mom slučaju imao sam dosta domaće mrkve i jabuke, to sam ono u kombinaciji isjeckao, znam da sam oko 10 dana to svaku večer jeo i dobio na bench snazi čistih 10kg, nije mala stvar, i mene ta pojava iznenadila.

:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Kreatin prevara HAHAHHAH o moj boze sta covjek sve nece procitati...
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 13 avg 2015, 00:08

Nerminovic je napisao/la:Kreatin meni licno djeluje bas dobro, pogotovo sad kad sam bio na ovom cut-perioudu sam osjecao veliku razliku, inace ga sam uzimam po 3 mjeseci i onda pauziram jedno 2-3 mjeseci...ne znam kako ga vi koristite ali ja uzmem kreatin pola sat prije nego sto odem na trening pa eto dodje mi kao i pre-workout.
Ne moraš uopšte pauzirati, samo smanjiš doze i to je to. Creatine nema veze kad uzimaš, možeš u svako doba dana.
Creatine je najbolji suplement ikad napravljen. ;)

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 13 avg 2015, 19:55

anonymousHD je napisao/la: Creatine je najbolji suplement ikad napravljen. ;)
Necemo pretjerivati.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 14 avg 2015, 01:34

Klare je napisao/la:Koja je kreatin hava i prevara, to ljudi rekreativci nisu svjesni.

Boldiranim sve receno. :clap:

Kreatin je izvrstan za jednu dozu energije, pumpe usljed nakupljanja vode i logicno da ce nakon prestanka uzimanja kreatina i podobar dio vode iz tijela ispariti, misic = voda.

Uz pomenuti Whey i kvalitetnu ishranu, dodatak kreatina nista loseg ne moze donjeti, osim ovog sto sam gore napisao. Najgore je sto svako sve zna, tj. zna ono sto cuje od nekog drugog koji je cuo od nekog desetog... ili vidi jedan primjer koji mu postaje pravilo... tako ti je to u zivotu, pogotovo u gym, a nigdje nikakvog rezultata kod tih likova...

Nerminovic - dokle si stigao, rezes se?

ECA rules :mrgreen:
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

spartan91
Kontakt:

Post Postao/la spartan91 » 14 avg 2015, 02:18

Eh ovako raja, vidim ima dosta upucenih, pa mi je pametnije vas pitat.

Visok sam 193 i imam 74kg. Poprilicno sam mrsav i to mi je licno problem. Poceo sam prije mjesec dana sa kucnim treningom, sklekovi i trbusnjaci, obicno to radim navecer prije nego cu lec. Znaci tako evo vec skoro mjesec, rezultati se poprilicno vide, al to je ja mislim sve jer sam mrsavko..
Eh, meni stvarno nije cilj da budem lik koji ima definiciju jer je mrsav...zelim mase. Belaj mi je sto imam stvarno uzasno brz metabolizam, i bez obzira, taman da pojedem cijelu cevabdzincu na meni se ne vidi nista. Nikako dobit koju kilu...
Znaci ne znam stvarno sta da radim da dobijem mase. Dosta sam istrazivao po netu, nema na koje nisam frajere nalecao i slusao savjete, i ono sto sam prihvatio i poceo radit je da poslije svakog tog treninga popijem pola litre sirovog mlijeka i dvoje jaja. Frajer na yt kaze da to ima dosta secera, laktoze u sebi i da dodje kao neka zamjena 'proteinima'.
Dosad nisam imao vremena za teretane niti sam koristio whey protein ni nista (iskreno ne znam ni zasta sluzi whey ni bilo koji drugi suplement jer nisam imao nikakvog kontakta s tim) al za jedno mjesec dva sigurno idem redovno u teretanu i ukoliko bi pomogao, rado bi koristio i protein (ukoliko nije stetan?) A do tad, ajde ima li neko savjet? neko bio u ovakvoj situaciji? Svaka pomoc je dobrodosla :)
#puzigacaOUT
#stojcevOUT
#berberovicOUT
#okicOUT
#uscuplicOUT !!!!!!!!

Klare

Post Postao/la Klare » 14 avg 2015, 02:33

spartan91 je napisao/la:...
Važno je da jedeš što više puta.
Najvažniji korak jeste rano jesti, oko 8 ujutro, taj doručak je daleko najvrijedniji. Za njega predlažem nešto dosta hranjivo, imaš zobene pahuljice 5kg 40 KM, uz to dodati bananu, porciju wheya, i još nešto normalne prehrane.

ostale obroke sam skontaj, da ne bih naširoko pisao.
Kada treniraš te kalorije ćeš ravnomjerno raspodijeliti, dobar dio ide u mišić, a izmoren treningom, potrošen organizam traži još hranjive vrijednosti, i to je jedan krug koji extra funkcioniše.

Od suplemenata jedino preporučujem whey, mada bi puno brže rezultate dobio uz gainer i creatin, u samom gaineru dođe i kreatina, ali to ti je kako brzo dođe, tako brzo i ode.

Dakle, ključ je rano jesti i trenirati, jer treningom kalorije smještaš u mišić, a organizam traži nove, dok bez treninga kalorije ostaju u stomaku i organizam ne traži nove dok te ne sagori,..

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 14 avg 2015, 15:34

Savjet za neki fattburner,trebam zbaciti nekih 15 kg,znaci uz ttrening svakodnevni i rezim prehrane ubacio bi i tu neku aminokiselinu koja pospjesuje topljenje masti.
VOLIM BAYERN

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 14 avg 2015, 15:50

Momci treba mi vaša pomoć.
Zbog nekog posla treba da nabacim barem jos 10 kilograma mase.Imam neki kreatin koji sam uzeo prije nekih godinu dana i malo ga uzim'o dok sam trenirao. Sta mislite valja li i dalje ili da uzimam novi neki?
I sta jos uz kreatin da uzimam?
Da napomenem da treniram i nogomet.
I visok sam 184, a težak sam 76 kg.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 14 avg 2015, 16:07

isakovich je napisao/la:Savjet za neki fattburner,trebam zbaciti nekih 15 kg,znaci uz ttrening svakodnevni i rezim prehrane ubacio bi i tu neku aminokiselinu koja pospjesuje topljenje masti.
Pa legalan ti je L-carnitine, uzimaj onaj od 2000mg. Ne smijem o drugim stvarima, jer me odmah gym elita napadne. :mrgreen:

Jasmine - slobodno pij taj kreatin sto vec imas, osim ako nije od prije par godina. ;)
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 14 avg 2015, 16:19

Hvala kralju, nego sta jos da uzmem uz kreatin.

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.