Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

Prescritto
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la Prescritto » 17 jan 2013, 00:13

Zbog ovog razloga i govorim da moramo trpiti polovnjake, klub mora imati znatno veće prihode od dosadašnjih da može priuštiti kvalitetniju klupu. Lahko je dati za transfer igrača 15 miliona, ali i ne i godišnju plaću od 2,5 ili 3 miliona za igrača koji će uglavnom presjediti na klupi.

Fudbal je danas čisti biznis, nema tu ljubavi, ako hoćeš dobrog igrača moraš mu masno i platit. :mrgreen: Svi u javnosti pričaju o nekim simpatijama prema klubu, ali kad se treba potpisati ugovor da im je što više para.
E' tornata la squadra più odiata d'Italia!

caseres
Kontakt:

Post Postao/la caseres » 17 jan 2013, 00:18

Ovi na facebooku poceli "bisnit" :lol:

Talijanski mediji: Juventus poslao ponudu od 7 milijuna eura + Alessandra Matrija (11M€) za Evertonovog Marouane Fellainija.
★ 38 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★
Najljepsa drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Contentissimo
Kontakt:

Post Postao/la Contentissimo » 17 jan 2013, 00:32

Jakisa ima posao iz snova, nista ne radi vec 2 godine a uzma 3 mils :)

ovu vijest vezanu za Fellainia nije potrebno ni komentarisati...
36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★
Alla Juventus vincere non è importante è l'unica cosa che conta

«It is much easier to paint another Mona Lisa then it is to create another Del Piero» - Iker Casillas

Prescritto
Kontakt:

Post Postao/la Prescritto » 17 jan 2013, 01:05

Po priči ovih italijanskih stručnjaka za merkato u januaru bi se Immobile sigurno trebao vratiti.
caseres je napisao/la:Mislim da idemo u Rim 22.01., a ne oni nama na Arenu..Revans 29.01. kod nas ..
Ukoliko se u polufinale plasiraju dva kluba koja dijele isti stadion, u ovom slučaju Roma i Lazio, prednost domaćeg terena ima ekipa koja je imala niži broj prilikom ždrijeba, dakle Lazio. Da se kojim slučajem u polufinale plasirala Fiorentina onda bi Juventus revanš igrao u Torinu.

10DelPiero
Kontakt:

Post Postao/la 10DelPiero » 17 jan 2013, 02:12

Mislim da su ove plate odgovor na sva pitanja i tu se ne pita Marotta vec vlasnik kluba mogao se umjesto Pelusa i Padoina dovesti Bastos koji je neuporedivo bolji ali tom Bastosu je plata 3 mil. koju vlasnik ne zeli da placa a ovim zajedno nije ni 1 500 000. Nesto sto me dosta zanima je upravo ta razlika medu platama izmedu Juventusa i npr. Real Madrida i slicnih klubova npr. Vidal, Marchisio i Pirlo u odnosu na Xabi Alonsa, Khedire i Modrica ili ko im vec igra te pozicije te Chiellinija i Barzaglia u odnosu na Sergia Ramosa i Pepea.
Alessandro Del Piero !

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 jan 2013, 09:59

Mislio sam da Pogba uzima više od 600.000 €. :shock: Izgleda da Raiola nije mogao izmusti više. :mrgreen: A, što se tiče sveukupnog izdvajanja za plate igrača, ovo je više nego dobro. Mislim da se nije moglo više uštediti. 8-) Ok, ima tu igrača koji ne zaslužuju da zarađuju 3 miliona godišnje (konkretno Iaquinta), ali recimo da se uštedilo na Pirlu, da Buffon (ako sam dobro razumio) treba dobiti novi ugovor po kome će zarađivati nešto manje novca, onda se dobija ta neka "ravnoteža".
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

LateraleSinistro
Kontakt:

Post Postao/la LateraleSinistro » 17 jan 2013, 10:03

Kad dodje vrijeme obnove ugovora, Juve ce da kihne.Jer pola ovih igraca su sad etablirane zvijezde koje su trazene a prije zakljucivanja ovih ugovora nisu bili.Tako da ce oni hladno trazit vece plate a i dobice ih.
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 17 jan 2013, 10:07

LateraleSinistro je napisao/la:Kad dodje vrijeme obnove ugovora, Juve ce da kihne.Jer pola ovih igraca su sad etablirane zvijezde koje su trazene a prije zakljucivanja ovih ugovora nisu bili.Tako da ce oni hladno trazit vece plate a i dobice ih.
Istina. I to je njihovo pravo. Posebno ukoliko Juventus i ove sezone osvoji scudetto (što će se desiti 90%), te dogura daleko u LP. Jbg, ne može se očekivati da igrači igraju za "siću", barem ukoliko poredimo njihovu zaradu sa onim što dobijaju njihove kolege iz Engleske ili Španije. No, ovogodišnji (2012. godine, da budem precizniji) izdaci za plate nisu mogli biti manji, s obzirom na uspjehe koje tim ostvaruje. :D
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Prescritto
Kontakt:

Post Postao/la Prescritto » 17 jan 2013, 13:34

Baš kad dođe vrijeme da se povećaju plaće igračima Juventusovi prihodi će biti dovoljno visoki da se povećanje neće odraziti na poslovanje. Klub još uvijek nadoknađuje gubitke koji je pretrpio poslije Calciopolija, mislim da je klub u minusu od nekih 40 miliona, tako nešto, eto ako Juve ove sezone osvoji CL (što je ipak nerealno za očekivati) izaći će se iz minusa.

Ali i ovako je dobro, tu je 40 miliona od stadiona, 30 miliona od UEFA-e, onda minimalno 50 od TV prava, 12 miliona od generalnog sponzora. Sasvim dovoljno da se pokriju "elementarni" trškovi. :mrgreen:

U subotu najavljuju padavine čitav dan. Ako snijeg bude baš jak utakmica bi se mogla odgoditi, ali s obzirom da su ispod terena grijači koji tope snijeg, a i na tribinama je ista situacija odgađanje utakmice nije opcija. Šta znači imati moderan stadion?! :D

Posljednje ime za napad je Brazilac Fred. :lol:

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 17 jan 2013, 16:36

Koliko juve placa igrace ovo je odlicno sto je do sada uspio mislim na seriu a i ligu prvaka. Odlicna su se pojacanja dovodila sasvim smisljeno i ekonomicno.

Prescritto
Kontakt:

Post Postao/la Prescritto » 17 jan 2013, 17:03

Ubi nas ovaj januar, danas Vidal i Pirlo nisu trenirali, Quagliarella ranije završio trening, a Marchisio trenira zasebno.

Vučinić odradio čitav trening i igrat će protiv Udinesea, a za Pirla i Vidala se ništa ne zna, ali sumnjam da je išta opasno, sasvim je normalno da se ponekad preskoći trening radi mjera predostrožnosti.

Sredina Marrone, Pogba i Giaccerini. Bit će svega. :mrgreen:

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 17 jan 2013, 17:51

Nisam danas u toku, moram nadoknaditi, ali sumnjam da će se izlaziti u šarenom sastavu protiv Udinesea koje je takođe oslabljeno.

Mislim da Conte neće dozvoliti taj luksuz jer smo svakako poljuljani.

Vidjet ćemo i za nevrijeme, kažu da će biti obilne padavine, mada je i prošle godine upravo protiv Udina bio rizik odgode.

Naš stadion to može podnijeti. :mrgreen: :lol:

Ako bude loš teren, a znao je biti, mislim da se neće rizikovati prije svega sa Marchisiom, ali i Vučinićem, ali je vjerovatnije da će Vučinić početi jer je krajnje vrijeme, 12 kola se pati sa ozljedom. :?

Pirlo u idealnom timu UEFE po mišljenju navijača: 8-)
[youtube][/youtube]
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 17 jan 2013, 18:25

Pirlo: oggi non si è allenato a causa di un affaticamento al muscolo soleo del polpaccio destro.
Vidal: a causa di un trauma contusivo distorsivo alla caviglia destra, non ha potuto allenarsi e ha svolto le cure previste dallo staff medico.
Quagliarella: ha terminato prima l'allenamento a causa di un'infiammazione al tendine del muscolo adduttore lungo della coscia sinistra.
Marchisio: prosegue l'allenamento differenziato in campo in attesa di recuperare la migliore condizione.

kakve su ovo vijesti u zadnje vrijeme :? :?
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

mpjemil
Kontakt:

Post Postao/la mpjemil » 17 jan 2013, 18:38

:D
slika
Vincere non è importante, è la sola cosa che conti

Prescritto
Kontakt:

Post Postao/la Prescritto » 17 jan 2013, 18:44

Odgođena je i sutrašnja press konferencija, pametno vala, novinari bi odmah počeli postavljati glupa pitanja o krizi. :mrgreen:

Pirlo će biti spreman za subotu, kao i Vidal, napisah već razlog, nije ništa opasno, ali bolje spriječiti nego liječiti, nego mediji su takvi da odmah preuvelićavaju stvari.

Najradije bih da se igra 4-3-3 formacija, ali s obzirom da Udinese igra 3-5-2, sumjam da će se i kod nas nešto mjenjati.

Lazio, Napoli pa i inter imaju teške utakmice, zato treba pobjediti pod svaku cijenu i pobjeći koliko-toliko nekom od pratioca.

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 17 jan 2013, 18:53

svima prijeti kazna oduzimanjem bodova,samo naš Juve kad je bio jedna od najjacih ekipa na svijetu biva izbačen iz lige..koja sramota!!!!
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Prescritto
Kontakt:

Post Postao/la Prescritto » 17 jan 2013, 18:55

Napoliju vraćena 2 boda, baš smo zeznuli stvar sa onim porazom od Dorie, sad smo na +3. Sad se nadam da će sve biti pošteno pa i Lazio neće biti kažnjen.

Evo i Cannavaro i Grava olobođeni nakon prve žalbe, a Contea nisu mogli osloboditi i kad mi neko kaže da u Italiji nisu protiv Juventusa. Ma bježi tamo.

Contentissimo
Kontakt:

Post Postao/la Contentissimo » 17 jan 2013, 19:10

Prescritto je napisao/la:Napoliju vraćena 2 boda, baš smo zeznuli stvar sa onim porazom od Dorie, sad smo na +3. Sad se nadam da će sve biti pošteno pa i Lazio neće biti kažnjen.

Evo i Cannavaro i Grava olobođeni nakon prve žalbe, a Contea nisu mogli osloboditi i kad mi neko kaže da u Italiji nisu protiv Juventusa. Ma bježi tamo.
nek su im vraceni bodovi to im je ionako bio alibi, mi svakako aBd uzimamo titulu...

ps

u neku ruku mi je i drago sto su vraceni bodovi jer su ovako shinteru smanjene sanse za LP :)
36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★
Alla Juventus vincere non è importante è l'unica cosa che conta

«It is much easier to paint another Mona Lisa then it is to create another Del Piero» - Iker Casillas

Prescritto
Kontakt:

Post Postao/la Prescritto » 17 jan 2013, 19:15

Ma nije mi drago, ne radi Juventusa, već radi drugih ekipa, zašto su onda Siena, Sampa ili Torino kažnjeni zbog istih stvari zbog kojih je Napoli oslobođen?

Conte je morao biti 4 mjeseca na tribinama iako nije bilo dokaza protiv njega, a Cannavaro se odmah oslobodi. I onda će mi doći ovdje pojedinci i baljezgati o nekoj pravdi i toerijama zavjere kako se oduzimaju bodovi čim se neko približi Juventusu.

Ali opet, kad su vratili ova dva boda Napoliju, onda će i nama jednog dana morati vratiti dva Scudetta.

Mitar
Kontakt:

Post Postao/la Mitar » 17 jan 2013, 19:17

Mnogo mi je drago sto su im vraceni bodovi, cisto zato jer nemaju sansi za Scudetto i nisu nam ozbiljan rival....
SI AMO CONte!!!

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.