Premijer liga BiH - aktuelno

Shategabri
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la Shategabri » 25 jul 2022, 14:41

NajvecaRadosti je napisao/la:
25 jul 2022, 14:39
Jel sljedece kolo samo Igman-TC odgodjeno ili jos neka?
Sloboda - Velež isto.

Ne znam kakav je status Zrinjskog?
Koševo Zapad

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 25 jul 2022, 14:43

Sjevernokorejskipas je napisao/la:
25 jul 2022, 13:30
Ima li neka liga u Europi gora od ove filđan lige?
E možeš zamisliti kakva je kada je aktuelni šampion onakav kao sinoć.
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 25 jul 2022, 14:49

slika

:ljepota:
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 25 jul 2022, 14:52

OnlyLeft22 je napisao/la:
25 jul 2022, 14:49
slika

Priča ko i Laudrup u Čeliku :urnebes:
Koševo Zapad

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 25 jul 2022, 14:54

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
25 jul 2022, 12:48
Roster FKS je presirok da ne zavrse medju top 3. Uzeli su Borac na teskom gostovanju u teskim uslovima za igranje. Steta samo sto nisu doveli boljeg napadaca, ali oni vec imaju najbolje igrace u ligi na pozicijama desnog beka, lijevog krilnog i ofanzivnog veznog. Sanse da osvoje titulu su 50 - 50 sa Zrinjskim.

Realno da sam stravstveni navijac FKS, ocekivao bi barem jedan trofej vec ove sezone.
Nema šanse da Sarajevo ima boljeg desnog beka od Ćorluke. Treba on to još pokazati u ovoj ligi.

Zrinjski je u odbrani sigurno najjači u ligi. Imaju i najbolji štoperski par, po meni Barišić najbolji štoper lige. Čak i lijevi bek je odličan.
Po meni baš Zrinjski crpi tu moć iz izuzetno jake zadnje linije koja čini neke druge igrače boljima nego što jesu.

Sarajevo je uradilo ozbiljan transfer rok. Očistili su igrački kadar isluženim igračima koji Sarajevu više nisu ništa mogli doprinijeti.
Međuzim. Treba još da se vidi da li su ova pojačanja pojačanja ili prinove. Takođe treba da se vidi da lu će se oni svi uklopiti u jedan dobar sistem.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 25 jul 2022, 15:00, ukupno mijenjano 1 put.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 25 jul 2022, 14:59

ASD je napisao/la:
25 jul 2022, 14:54
Roster FKS je presirok da ne zavrse medju top 3. Uzeli su Borac na teskom gostovanju u teskim uslovima za igranje. Steta samo sto nisu doveli boljeg napadaca, ali oni vec imaju najbolje igrace u ligi na pozicijama desnog beka, lijevog krilnog i ofanzivnog veznog. Sanse da osvoje titulu su 50 - 50 sa Zrinjskim.

Realno da sam stravstveni navijac FKS, ocekivao bi barem jedan trofej vec ove sezone.
Nema šanse da Sarajevo ima boljeg desnog beka od Ćorluke. Treba on to još pokazati u ovoj ligi.

Zrinjski je u odbrani sigurno najjači u ligi. Imaju i najbolji štoperski par, po meni Barišić najbolji štoper lige. Čak i lijevi bek je odličan.
Po meni baš Zrinjski crpi tu moć iz izuzetno jake zadnje linije koja čini neke druge igrače boljima nego što jesu.
Ova ekipa FKS tek treba da se pokaže i dokaže, te priče najbolji ovo, najbolji ono poslije jedne utakmice, to je neozbiljno.
Zrinjski je postavio letvicu, na nama je da je pomaknemo još gore.
Koševo Zapad

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 25 jul 2022, 15:00

ASD je napisao/la:

Treba se pokazati ali gledao sam ga u dvije utakmice i dosta odskace kvalitetom od ostalih igraca.

Sta mislis o Mirzinim malim?
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

User14
Kontakt:

Post Postao/la User14 » 25 jul 2022, 15:02

Shategabri je napisao/la:
25 jul 2022, 14:52
OnlyLeft22 je napisao/la:
25 jul 2022, 14:49
slika

Priča ko i Laudrup u Čeliku :urnebes:
33 godine poslije - zašto je propao transfer Ivice Barbarića u Manchester United?
- U Lucernu smo igrali malonogometni turnir koji je u to vrijeme bio jako cijenjen. Na tom turniru je Tuce također ostvario prve kontakte i na bazi toga kasnije ostvario transfer u Lucern. Mene su na tom turniru vidjeli neki menadžeri i došao je dopis u Velež da dođemo u Manchester na razgovore i probu. U prvi trenutak nisam baš bio za odlazak jer mi u to vrijeme tokom zimske pauze nismo baš adekvatno održavali fizičku spremu. Ipak, otišli smo tadašnji direktor kluba Marijan Kvesić i ja u Englesku. Ostali smo sedam dana. Manchester United i njihov trener Alex Ferguson su polako pripremali smjenu generacija i rekli su mi da im se ja uklapam u koncepciju. Zadovoljio sam njihove ukuse ali se tokom mog boravka pojavila i ta priča oko nastupa za reprezentaciju. Mislim da je bio minimum pet ili sedam nastupa, ne sjećam se više. Ja sam u tom trenutku imao jedan za A reprezentaciju ali sam bio član olimpijske reprezentacije koja je po snazi i kvalitetu bila kao A selekcija. Vratili smo se nakon sedam dana u Mostar, ostalo je da se oni jave, međutim na kraju se taj broj reprezentativnih nastupa ispostavio kao prepreka za ostvarenje transfera u Manchester United. - pojasnio je za 365veležmostar nekadašnji prvotimac Rođenih Ivica Barbarić.
Veliki Alex Ferguson :ljepota:
Zadnja izmjena: User14, dana/u 25 jul 2022, 15:05, ukupno mijenjano 1 put.
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)

U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.

GOJKO VUKOVIC!

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 25 jul 2022, 15:02

25 jul 2022, 15:00
ASD je napisao/la:

Treba se pokazati ali gledao sam ga u dvije utakmice i dosta odskace kvalitetom od ostalih igraca.

Po meni mnogo dobar igrač. Zna ubrzati tempo, zna se vratiti i smiriti loptu, učestvovati u kreaciji. Moglo bi Sarajevo zaraditi dobro na njemu.
Ali opet kažem, treba kontinuiteta da bi se o nečemu pričalo. :D
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 25 jul 2022, 15:04, ukupno mijenjano 1 put.

Antikloc
Kontakt:

Post Postao/la Antikloc » 25 jul 2022, 15:04

ASD je napisao/la:

Sarajevo je uradilo ozbiljan transfer rok. Očistili su igrački kadar isluženim igračima koji Sarajevu više nisu ništa mogli doprinijeti.
Međuzim. Treba još da se vidi da li su ova pojačanja pojačanja ili prinove. Takođe treba da se vidi da lu će se oni svi uklopiti u jedan dobar sistem.
:urnebes: :mrgreen: :urnebes:
Desni bek Sarajeva se dokazao u HNL 1 gdje Corluka ne moze ni prismrditi !
Ustati pa pomenuti
Musa Muhammed :thumbup:

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 25 jul 2022, 15:21

ASD je napisao/la:
25 jul 2022, 15:02
25 jul 2022, 15:00
ASD je napisao/la:

Po meni mnogo dobar igrač. Zna ubrzati tempo, zna se vratiti i smiriti loptu, učestvovati u kreaciji. Moglo bi Sarajevo zaraditi dobro na njemu.
Ali opet kažem, treba kontinuiteta da bi se o nečemu pričalo. :D
Ima sve fizicke predispozicije da uspije van BH lige, treba samo malo bolje ocvrsnuti na lopti.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 25 jul 2022, 17:06

Zrinjski izgleda ni protiv Leotara nece odgoditi
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 25 jul 2022, 17:34

ASD je napisao/la:

Ko je Corluki bio prosle sezone konkurent u ligi na desnom beku? Nukic, Sabanovic, Ovcina? Sabanovic je jedini otiso vani u Francusku u Angers. Sto ovaj ne napravi neki transfer vani nakon dominantne sezone ili od navedenih, pa barem u HNL je mogo, bio u Domzalama, pa skok nazad u BiH, a vodi se vec 2,3 sezone kao jedan ako i ne najbolji bek u PL, plus imo je 2,3 nastupa za reprezentaciju, pa nista ne bi. Nisu ga uspjeli uvaliti. Slabo pratis ti pasa, ili ne pratimo istu ligu.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 25 jul 2022, 17:46

Stroj1946 je napisao/la:
25 jul 2022, 17:34
ASD je napisao/la:

Ko je Corluki bio prosle sezone konkurent u ligi na desnom beku? Nukic, Sabanovic, Ovcina? Sabanovic je jedini otiso vani u Francusku u Angers. Sto ovaj ne napravi neki transfer vani nakon dominantne sezone ili od navedenih, pa barem u HNL je mogo, bio u Domzalama, pa skok nazad u BiH, a vodi se vec 2,3 sezone kao jedan ako i ne najbolji bek u PL, plus imo je 2,3 nastupa za reprezentaciju, pa nista ne bi. Nisu ga uspjeli uvaliti. Slabo pratis ti pasa, ili ne pratimo istu ligu.
Znači po tebi ni Bilbija nije jedan od najboljih igrača lige, a ne najbolji jer nije napravio ništa vani? To je argument koji si gore naveo.
Wagner je bio loš igrač u Širokom jer nije išao dalje od Širokog, odnosno da preformulišem, Wagner je bio lošiji igrač od onih što su išli dalje od Širokog, a grijali mu klupu recimo?

Ćorluka jeste bio bolji igrač od Šabanovića prošle sezone u našoj ligi. Ali je vjerovatno domet Šabanovića dosta veći. Uostalom, 4 godine je i mlađi. Ćorluka je objektivno u Šabanovićevim godinama bio dosta lošiji igrač od njeg. Zadnje dvije je otprilike baš proigrao.

KapitenK
Kontakt:

Post Postao/la KapitenK » 25 jul 2022, 17:52

Wow

"

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 25 jul 2022, 18:04

ASD je napisao/la:
25 jul 2022, 17:46
Stroj1946 je napisao/la:
25 jul 2022, 17:34
ASD je napisao/la:

Znači po tebi ni Bilbija nije jedan od najboljih igrača lige, a ne najbolji jer nije napravio ništa vani? To je argument koji si gore naveo.
Wagner je bio loš igrač u Širokom jer nije išao dalje od Širokog, odnosno da preformulišem, Wagner je bio lošiji igrač od onih što su išli dalje od Širokog, a grijali mu klupu recimo?

Ćorluka jeste bio bolji igrač od Šabanovića prošle sezone u našoj ligi. Ali je vjerovatno domet Šabanovića dosta veći. Uostalom, 4 godine je i mlađi. Ćorluka je objektivno u Šabanovićevim godinama bio dosta lošiji igrač od njeg. Zadnje dvije je otprilike baš proigrao.
Bilbija je igrac samo za nase lige, i to odlican, za nase lige, bio je tanak vani gdje je god otiso, cak i kod nas nije mogo podnijeti pritisak i sam je to prizno. Drugo zbog svog stanja nije mogo bolje. Ovo je njemu mjera i maksimum. Wagner isto, samo za nase lige. To im je domet. I to govori koliko su spremni mentalno, da samo mogu igrati ovdje. Naravno da je mjerilo inostrana liga, to najbolje pokazuje kakav je igrac i koliko moze, i nevjerovatno da je to upitno ikad bilo. Ne znam zasto postavljas takva pitanja ako pratis nasu ligu.
To bi Dzeko recimo bio na nekom slicnom nivou da je osto u Zelji da nije otiso vani? Ili Tako nekako po tebi ispade.... Po tebi je nasa liga jednako kvalitetna kao neke druge lige gdje se igra jace i brze, de ba pasa hahahaha
Corluka je za nase lige samo i njegova karijera to dokazuje. Sa 27 u Zrinjskom. Da je kvalitet ta nasa liga i igraci, ne bi ispadali nasi klubovi u drugom ili trecem pretkolu EL ili KL valjda. Sabanovic je opet sa 22 otiso u Angers i nikad nije bio neki top potencijal niti je uvijek bio u prvoj ekipi, sareno je igro. Sto ovaj nije sa 24 otiso u recimo jacu ligu od HNL-a ako je tako kvalitetan po tebi?

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 25 jul 2022, 18:10

Stroj1946 je napisao/la:
25 jul 2022, 18:04

Bilbija je igrac samo za nase lige, i to odlican, za nase lige, bio je tanak vani gdje je god otiso, cak i kod nas nije mogo podnijeti pritisak i sam je to prizno. Drugo zbog svog stanja nije mogo bolje. Ovo je njemu mjera i maksimum. Wagner isto, samo za nase lige. To im je domet. I to govori koliko su spremni mentalno, da samo mogu igrati ovdje. Naravno da je mjerilo inostrana liga, to najbolje pokazuje kakav je igrac i koliko moze, i nevjerovatno da je to upitno ikad bilo. Ne znam zasto postavljas takva pitanja ako pratis nasu ligu.
To bi Dzeko recimo bio na nekom slicnom nivou da je osto u Zelji da nije otiso vani? Ili Tako nekako po tebi ispade.... Po tebi je nasa liga jednako kvalitetna kao neke druge lige gdje se igra jace i brze, de ba pasa hahahaha
Corluka je za nase lige samo i njegova karijera to dokazuje. Sa 27 u Zrinjskom. Da je kvalitet ta nasa liga i igraci, ne bi ispadali nasi klubovi u drugom ili trecem pretkolu EL ili KL valjda. Sabanovic je opet sa 22 otiso u Angers i nikad nije bio neki top potencijal niti je uvijek bio u prvoj ekipi, sareno je igro. Sto ovaj nije sa 24 otiso u recimo jacu ligu od HNL-a ako je tako kvalitetan po tebi?
Ček ček? Ako poredimo Zrinjski i Sarajevo, i ko je prvi favorit za titulu, kakve veze ima kakav bi ko bio u ne znam ni ja u Santanderu? Valjda je mjerilo kakav je ko u Zrinjskom i Sarajevu?

Logika ti je nigdje veze.

De onda reci kako Zrinjski uze prošle sezone ligu sa tako lošim sastavom? Jer su na skoro svakoj poziciji po to tebi slabi, jer im je Zrinjski većini najveći uspjeh u karijeri. Zašto nije uzelo Sarajevo, imali su igrače s boljim CV-em?
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 25 jul 2022, 18:14, ukupno mijenjano 3 puta.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 25 jul 2022, 18:14

slika

Što ih prekrstiše ovi sa Arene u Železničar i to stoji vec 18 sati :roll:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Trebinjac94
Kontakt:

Post Postao/la Trebinjac94 » 25 jul 2022, 18:15

Ne mogu da vjerujem da se uopšte raspravlja ko je najbolji igrač i najbolji desni bek lige :crazy: . Počela je nova sezona i svi imaju priliku da dokažu da su naj, dok to ne urade Bilbija je najbolji igrač, a Ćorluka najbolji bek.
Blue Train

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: goGlobal, Tatamata1946 i 30 gostiju.