Aleme i sva ostala crvena braćo
Dragi moj Aleme, danas sam napisao onaj post i rekao sam da je gotovo sa pisanjem ali da bi zaokružio sve svoje misli a tebi i svima nama predočio neke stvari koje na neki način ja znam napisat ću još ovaj post a onda zbogom jer ja više za ova sranja i **** u klubu niti imam živaca niti vremena.Sinoć sam poderao svoju člansku što i nije neka šteta jer bit član ovih govana znači da sam i ja **** a ja to ne želim biti, jedina je šteta što sam djecu rasplakao do bola i posvađao se sa njima ali ima vremena shvatit će i oni zašto.A sad da ti kažem ovo stalno ponavljanje ne možemo bolje znate, stadion, infrastruktura, te ovo te ono te ovako te onako, te hoće te neće sve je to moj prijatelju Aleme BMV sabrao malo sjeo sam sa sobom neke stvari raspravio, sjetio se izjava nekih ljudi pa ti mogu reći ono što znam a i ono što sam sam skontao.
Trava na pomoćnom- rekli su 5 dana iznad 8 stepeni temperatura i onda se stavlja, više od 5 dana temperatura je puno viša od 8 stepeni trave

. A i ovo da ti kažem ali neću reći odakle, fali im prije trave još nešto što se mora platiti
ZATO JE ZASTOJ.
Krov i reflektori- obećanje ludo radovanje, uvijek braća po laži i prodavanju iluzije nađu nešto zašto mi ne možemo nešto više a sad su bili i još bezobrazniji pa su naveli ove dvije stvari koje realno ne možemo uraditi ni u najluđim snovima barem tri godine što opet znači da samim tim sebi daju još 3 godine da nas lažu prodaju maglu, hebavaju u mozak i sramote gdje god i kako god stignu po BiH.
Glavni teren- Zna li iko pouzdano šta to gospoda misle na glavnom terenu i kada? Ja sam bio nedavno to veze s mozgom nema niko ništa nije radio osim što su probili jedna vrata. Ako oni smatraju da su ta vrata tako bitna za glavni teren onda su stvarno radili nešto a ja to ne vidim tako. Teren je za mene zelena površina a i ovo ću ti reći za sve te njihove radove ovih godina i sve te ulupane pare znaš li ti da smo mi jedan od rijetkih klubova koji nema valjak i kosilicu za glavni teren, da garibi ručno valjaju teren što je nezamislivo u ovo doba, zato je teren onako neravan jer se nikad ne izvalja pravilno jer nema s čim. Taj valjak s kosilicom u OBI-u košta čitavo bogatstvo, nevjerovatna suma 5000 KM!!!

. Usput ispod dedarske tribine WC-ovi nisu ni na pomolu, e sad ti meni objasni šta to se radi i šta to toliko košta na stadionu. Bar sam ja sve podržavao svih ovih godina svađao se i kad sam bio u krivu branio ih, ali sad jednostavno PREVRŠILA DARA MJERU. JEDNOSTAVNO DOSTA JE VIŠE.
Dosta je više ubleha, laži, prelijevanja iz šupljeg u prazno dosta je više iluzija i prodavanja magle skrivanja iza nekih ljudi kojih istinski žele pomoći Veležu. I ovo da ti kažem Veležova večer 19.12 u Sarajevu održana je samo zahvaljujući jednom čovjeku, predstavljanje knjige Rođenim za vječnost održana je zahvaljujući samo jednom čovjeku koji je sve to finansirao, organizovao, a u obe te prilike uprava i klub su potrošili 0 KM, ništa truda, ništa znoja, ništa mozga samo su se svugdje lijepo uslikali kao da su oni zaslužni za to. Da, da, draga moja raja dragi moj Aleme tako stvari stoje u tom klubu nema niko ko ima neku viziju , ko ima neku zvijezdu vodilju, ko ima neki plan šta i kako dalje, sve im je na horuk a šta ih god pitaš kako treba oni veze nemaju ni o čemu nego valjda kad sjednu bace koje zrno graha pa kako ispadne.Kakvi su to likovi neki od njih (Kada) vidio stadiona prije rata nije, a sada je nezamjenjivi član uprave čini mi se 100 godina. I ne bi bilo problema da je samo on u pitanju nego je problem što je 99 posto njih tamo takvo. Znaš kakvo je razmišljanje njih kad sjediš s njima na utakmici, a u tom razmišljanju prednjači "gebels" usput budi rečeno vrlo nejasne funkcije u klubu, dakle to ti ovako ide.Ko pusti ovu raju na stadion p... im materina treba ih sve izbaciti, idite bolan kući televizor gledajte. A znaš zašto, što je god nas manje njima je sve bolje i bolje i sve su jači i jači i sve su bezobrazniji i bezobrazniji. Moram ti reći kad si spomenuo N.N. neću ulaziti u diskusiju o njemu ali samo njemu da napomenem. On zna dobro kako je smijenjena bivša uprava, on dobro zna ko se odvažio biti protiv te uprave, on dobro zna šta je raji obećao u intimnom krugu, pa ako ga ti znaš ili sjediš sa njim pripomeni mu te stvari. Svih ovih godina barem je on imao podršku ali on lagano treba biti svjestan da raja ubrzano gube povjerenje i u njega. Ja znam da se njemu iz uprave serviraju blasfemično pozitivne stvari ali bi trebao biti svjestan i sjesti malo s rajom pa da čuje i drugo mišljenje.Žao mi je bilo ako bi neko od raje pomislio da želim lom i nered u klubu, ali bi mi bilo drago kad bi neko shvatio da želim red i rad u klubu. Kad upravi spomeneš bilo kojeg prijeratnog igrača i da bi ga trebalo angažirat oni to s gađenjem odbijaju i ismijavaju. Npr. dođe Čorba Hadziabdić(dzigerice moje) na utakmicu neko od raje traži da spiker na stadionu objavi da je Čorba na utakmici i da ga pozdravi oni to s gnušanjem i prezirom odbiju. Čorba uredno plati kartu svojim parama i sjedne na tribinu s rajom a vjeruj mi puno finih ideja čovjek ima, drugi nam igrači s drugim klubom počinju harati BiH kad su trebali doći u svoj klub ismijavani su. Evo još koja, sin našeg najvećeg predsjednika i po kg i po uspjesima i po ulaganjima i svemu drugom grande veliki najveći nažalost pokojni JOSIP JOLE MUSA, e njegov mlađi sin je diplomirani pravnik i šta bi to falilo da on nađe zaposlenje u klubu kojeg je njegov otac vinuo u svjetske visine.E ne može jer mali nije u talu mali ne baca grah da vidi šta će biti, mali je odgojen, pametan ima viziju svega u životu pa i Veleža i jednostavno nije dostojan njihovog društva. Ja nisam glupi idelalista ne živim u nebesima ali zašto klub ne bi vodio Duško Bajević, zašto u klubu ne bi bili Ibro,Meho,Tufek,Anel,Čorba, mali Jolin oni bi se lako našli na mnogim funkcijama, oni nisu muljatori ali nisu ni ljudi bez karaktera i beskičmenjaci kao ovi danas. Uglavnom dragi moji za definitivan kraj mog pisanja budite mi živi i zdravi još dugi niz godina ko može nek nastavi ići na utakmice ja više nit želim niti mogu,žao mi je ali tako je. Dragi komadante, brato pastrmka nemoj me optužit da sam dezerter nisam to bio nikad niti ću biti jednostavno brate život mi je važniji nego da me klepi ko našeg dragog Neđu. Hvala ti što si nas vodio kroz sve ove pdf-ove, što si me nasmijavao do bola, hvala za sve slike koje su me vraćale u najsretniji period mog života. Hvala svima na strpljenju u čitanju mojih postova možete odahnuti nema više, ZBOGOM.
Živi i zdravi svi bili kojima je mila crvena boja.
P.S Koliko muljatori muljaju i koliko su nas sve zamahnitali, sad se sjetih, šta bi od dugo najavlljivanje famozne i nikad održane skupštine kluba.Zar se supština kluba ne bi treballa održavati svake godine bar jednom?Ne dragi moji ona u nas nije održana ko zna od kad, a kad će kad gospoda bace grah ili da svi zajedno upitamo Džeknu.Koji idioti nas vode i prave mahnitim...KRAJ