BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

Raonffa
Kontakt:

Re: BiH tenis

Post Postao/la Raonffa » 04 feb 2017, 18:37

Ko su najbolji holandski teniseri?

Meni napamet trenutno pada samo Haase, a mlatili su ga prošle godine i Bašić i Džumhur.

Imaju doduše još ona dvojica De Bakker i Sjisling (možda ne baš od riječi do riječi al' slična prezimena :mrgreen: ) al' mislim da im je ranking lošiji od Mirzinog.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 04 feb 2017, 18:50

Oni će i igrati, to su im najjači igrači. Sajsling 188. na atp listi. :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 04 feb 2017, 18:51

Pa jesmo li domaćini ili gosti Holanđnima? Ovakim Dublom napast ih možemo komotno,a što da ne i svjestku grupu :D :D :D
Ustvari sad geldam raspored, pa gdje pobjednik drugog kola ide? :hmmmmm:
Zadnja izmjena: samocelik, dana/u 04 feb 2017, 18:57, ukupno mijenjano 2 puta.
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 04 feb 2017, 18:53

Domaćini. Opet u Zenici po meni najbolje. Taman će to biti prelaz sa betona na šljaku.

Damir Dzumhur!!!!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 04 feb 2017, 19:10

Unofficialpage je napisao/la:Oni će i igrati, to su im najjači igrači. Sajsling 188. na atp listi. :D
Tamam bara-bara smo, vidjet ćemo u kakvoj ćemo formi dočekati te duele. Teško da može biti gora od ove sa kojom smo ušli u ovaj duel sa Poljacima :D
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 04 feb 2017, 19:19

samocelik je napisao/la:Pa jesmo li domaćini ili gosti Holanđnima? Ovakim Dublom napast ih možemo komotno,a što da ne i svjestku grupu :D :D :D
Ustvari sad geldam raspored, pa gdje pobjednik drugog kola ide? :hmmmmm:
U plejof za svjetsku grupu.

https://en.wikipedia.org/wiki/2017_Davi ... frica_Zone
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 04 feb 2017, 19:24

Kako se određuje domaćin u play offu? Možemo li mi biti opet domaćini? Npr. da nam u BiH dođe Miloš Raonić ili Kei Nishikori :mrgreen:

Damir Dzumhur!!!!

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 04 feb 2017, 19:38

Unofficialpage je napisao/la:Kako se određuje domaćin u play offu? Možemo li mi biti opet domaćini? Npr. da nam u BiH dođe Miloš Raonić ili Kei Nishikori :mrgreen:
Kao i u svakom stadiju Davis Cupa. Prvo se gleda ima li prethodnih međusobnih dvoboja, pa je momčad koja je bila domaćin posljednji susret ovaj put gost. Ako nema onda ždrijeb.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 04 feb 2017, 19:39

Galion je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Kako se određuje domaćin u play offu? Možemo li mi biti opet domaćini? Npr. da nam u BiH dođe Miloš Raonić ili Kei Nishikori :mrgreen:
Kao i u svakom stadiju Davis Cupa. Prvo se gleda ima li prethodnih međusobnih dvoboja, pa je momčad koja je bila domaćin posljednji susret ovaj put gost. Ako nema onda ždrijeb.
Hvala. :D More bit da bidne. :mrgreen:

Damir Dzumhur!!!!

taremuha
Kontakt:

Post Postao/la taremuha » 04 feb 2017, 20:02

Unofficialpage je napisao/la:Domaćini. Opet u Zenici po meni najbolje. Taman će to biti prelaz sa betona na šljaku.
Zasto da igramo na sljaci kad ova podloga odgovara svim nasim teniserima podjednako otprilike. Možda Damiru sljaka najvise odgovara, ali Basic cini mi se nije igro dobro prosle sezone na njoj. :)

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 04 feb 2017, 20:27

Treba biti mudar i dobro skontati na kojoj podlozi docekati Holandjane?? Sijsling je otreso Mirzu u jednom ch finalu prije dvije godine, ovaj nas se nije sastavio sa lopticom, opet Mirza je na betonu dobio hasea, ja bih odabrao hard al negdje gdje bi bila milja, milja i po gledalaca. Ocekujem da ovi nasi do aprila dodju do neke bolje forme. Cak stavise od Mirze ocekujem u sledecoj sedmici, finale Budimpeste :kafa:
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 04 feb 2017, 22:23

taremuha je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Domaćini. Opet u Zenici po meni najbolje. Taman će to biti prelaz sa betona na šljaku.
Zasto da igramo na sljaci kad ova podloga odgovara svim nasim teniserima podjednako otprilike. Možda Damiru sljaka najvise odgovara, ali Basic cini mi se nije igro dobro prosle sezone na njoj. :)
Apsolutno, čak šta više i Damir je trenutno bolji na sporom hardu nego na šljaci. Nije šljaka uveliko pa da mora da se jedan turnir vrati na beton pa opet na šljaku.

@espirit teško, sumnjam da on može proći Ruuda ili Leea, obojica su vrlo talentovani.

Damir Dzumhur!!!!

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 05 feb 2017, 04:16

@unno ako ce mu ove pubertetlije praviti problem, nek se ne bavi tenisom, nek se posveti doublu :kafa: ako nista moze ih dobiti na iskustvo :bih:
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

hm59
Kontakt:

Post Postao/la hm59 » 05 feb 2017, 10:46

Jos nema objave ko ce danas igrati u Zenici. Kazu na stranici TS BiH da moze biti samo jedan mec u 2 dobijena seta, ukoliko supervizor to odobri?

Harika
Kontakt:

Post Postao/la Harika » 05 feb 2017, 11:21

S kim je Dzumi u prvom kolu Sofie?
Arsenal FC, FK Željezničar, Damir Džumhur, Nikola "Niko" Kovač, Roger Federer

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 05 feb 2017, 11:31

Harika je napisao/la:S kim je Dzumi u prvom kolu Sofie?
Seppi.
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 05 feb 2017, 11:38

esprit24 je napisao/la:@unno ako ce mu ove pubertetlije praviti problem, nek se ne bavi tenisom, nek se posveti doublu :kafa: ako nista moze ih dobiti na iskustvo :bih:
Pretjeruješ za Ruuda, a pogotovo Leeja. Jako me živcira to sa pubertetlijama, pa isti ti je k ima ti 16 ili 26 godina što se udaraca tiče, ako je neko talent onda je talent. Npr Felix Auger-Aliassime je tehnički bolji od 90% Toura već sa 16. Casper i Duckhee nisu Felix ili Rafa ali nisu više ni djeca, pa oba su punoljetna. Kod nasu su iskrivljene vrijednosti, sa 20 si balavac, sa 25 si mladi potencijal :D
Ali opet ne slažem se ni sa @Unnom da Mirza ne može preko njih, i Federer je kao tinejdžer gubio od svakakvih anonimaca, kamo li neće njih dvoje. Sve je otvoreno u meču, ovisi ko se ustane na krivu nogu taj dan :D

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 05 feb 2017, 11:46

Galion je napisao/la:
esprit24 je napisao/la:@unno ako ce mu ove pubertetlije praviti problem, nek se ne bavi tenisom, nek se posveti doublu :kafa: ako nista moze ih dobiti na iskustvo :bih:
Pretjeruješ za Ruuda, a pogotovo Leeja. Jako me živcira to sa pubertetlijama, pa isti ti je k ima ti 16 ili 26 godina što se udaraca tiče, ako je neko talent onda je talent. Npr Felix Auger-Aliassime je tehnički bolji od 90% Toura već sa 16. Casper i Duckhee nisu Felix ili Rafa ali nisu više ni djeca, pa oba su punoljetna. Kod nasu su iskrivljene vrijednosti, sa 20 si balavac, sa 25 si mladi potencijal :D
Ali opet ne slažem se ni sa @Unnom da Mirza ne može preko njih, i Federer je kao tinejdžer gubio od svakakvih anonimaca, kamo li neće njih dvoje. Sve je otvoreno u meču, ovisi ko se ustane na krivu nogu taj dan :D
Obojica su talenti, odlični igrači. Nisu iskrivljene vrijednosti, već to tako jest, sa 20 jesi balavac koji ne konta ništa :lol: Do 25 se čovjek razvija što mentalno što fizički :mrgreen: Oba imaju 18. godina i normalno da su djeca, problem je veći što pokušavamo odrasti prije vremena, do 21, 22 godine jesi dijete ma kako se trudio da to ne budeš.

Naravno da može, ali neće biti favorit, imat će vrlo težak zadatak.

Damir Dzumhur!!!!

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 05 feb 2017, 11:50

U aprilu sa holandijom kuci? :D U Mostaru fino,suncano vrijeme. Sezona zemlje, jos da se savez dozove pameti i da domacinstvo Mostaru !
Max Allegri

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 05 feb 2017, 12:08

Unofficialpage je napisao/la: Obojica su talenti, odlični igrači. Nisu iskrivljene vrijednosti, već to tako jest, sa 20 jesi balavac koji ne konta ništa :lol: Do 25 se čovjek razvija što mentalno što fizički :mrgreen: Oba imaju 18. godina i normalno da su djeca, problem je veći što pokušavamo odrasti prije vremena, do 21, 22 godine jesi dijete ma kako se trudio da to ne budeš.

Naravno da može, ali neće biti favorit, imat će vrlo težak zadatak.
Odemo u off topic ali zašto smo onda punoljetni sa 18 :D
Ali zanemarimo to, u teniskom smislu, 18 je sasvim dovoljno vrhunskim igračima da pobjeđuju iskusnije prosječne. Mislim ne tražim ja od njih da budu Rafa i Nole pa da prave dar mar na Mastersima i GS, nego da metu Challenger konkurenciju i kad neko kaže ako će pubertetlija bit problem nek se ostavi singla mi je besmisleno.
Mig_Mig je napisao/la:U aprilu sa holandijom kuci? :D U Mostaru fino,suncano vrijeme. Sezona zemlje, jos da se savez dozove pameti i da domacinstvo Mostaru !
Meni bi to došlo super jer mi je blizu ali loša su iskustva sa posljednjeg DC susreta tamo. Nije politički forum ali nema smisla zatvarati oči na činjenicu da je to mjesto sa većinskim hrvatskim stanovništvom i da je zbog toga igrao Tomo umjesto boljeg Aldina i da se Aldin zbog toga povukao iz reprezentacije. Nema potrebe za tim po meni, nažalost mislim da nismo još spremni da nam reprezentacija igra u Banjaluci, zapadnom Mostaru ili mom Širokom npr.
Ispričavam se na politici ali samo sam htio reći svoje mišljenje zašto ja ne smatram Mostar idealnom opcijom (Iako šteta zbog infrastrukture tamo).
A šta je s Bihaćom, tamo mi se činila super atmosfera protiv Turaka?

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []