APEL UPRAVI FK VELEŽ:
Raja nećete zamjeriti ovo što ću napisati a nije u vezi našeg Starca, ali bi možda indirektno mogli i našu upravu pokrenuti ka promjeni statuta i traženju potencijalnih investitora.
Evo nakon Sarajeva i Željo usvoji novi statut, i već sada imaju ponude za investitore koji će ulagati u klub. E sad bi neko rekao šta to ima s Veležom? Ima puno veze s Veležom. Zašto? Zato što ćemo teško u skorije vrijeme moći biti konkurentni ovim ekipama u koje će ulagati investitori. Iako naši ništa ne govore, ipak sam siguran da uprava ma kakva god da je a i NN koji se nakon isteka mandata premijera FBiH vraća u upravu, prate šta radi drugi klubovi, i da možda već sada imaju neki plan o budućnosti kluba za koji zna samo mali krug ljudi. Oni su valjda svjesni ako mi uskoro ne učinimo nešto slično, bit ćemo nekonkurentni u ovoj ligi i teško ćemo igrati Evropu. Nemojte zamjeriti što sam baš ovo na ovakav način napisao, ali sam samo želio skrenuti pažnju na važan momenat.
EDIT: Siguran sam da neko iz kluba ponekad svrati na ovaj forum pa pročita nešto u vezi kluba

a ako ovo čitaju neka im bude opomena da više nemamo vremena i da VELEŽ ne smije čekati da ga pogura ili država ili grad MOSTAR nego MORA SVOJIM SNAGAMA KOPATI I RUKAMA I NOGAMA KA BOLJEM SUTRA.
Gospodo iz uprave akos e i dalje nastavite ponašati po principu: MI SMO NAJPAMETNIJI I NIKO NAM NIPTA NE MOŽE, ONDA OD VELEŽA U BUDUĆNOSTI NEĆE BITI NIŠTA.