Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la _dreamer_ » 18 dec 2014, 09:57

nerminh74 je napisao/la:
filip13 je napisao/la:je li nurkić stvarno izjavio da neće igrati na eurobasketu?
ako ga zovne dusko igrace :shh:

a ja pišem imena svih ovih koji kake po njemu i kada juka zaigra za repku i pocne razvaljivati ni jednom neću dati da a napiše :twisted:
A cuj, mi smo toplokrvan i impulsivan narod, nema kod nas sredine i odmjerenih komentara. Svi ti izljevi mrznje proizilaze iz nemoci jer Juka mimo svih drugih reprezentativaca dovodi pod veliki znak pitanja svoj nastup na EP. Ne mislim da mrzi iko ovdje Juku ono iskonski iz dubine duse, zato sto je ovakav ili onakav.

Juka i njegov menadzer u ovome svemu nisu ni sekunde neduzni i nije OK da se obstruiraju pokusaji saveza da se sjedne i razgovara. Ako je Harun 5 puta javno izjavio da hoce da sjedne s njim i da se nadje rjesenje, onda je valjda u interesu svih nas da se sjedne i ostave po strani razne sujete i dignuti nosevi... Postoji nesto sto se zove visi interes. Postoji nesto sto se zove oprost. Treba pokusati naci rjesenje, ovakvom linijom kojom se vodi Jusuf necemo naci nikakvo konstruktivno rjesenje.

Ja ne znam da li bi BiH profitirala da sutra ne bude Haruna i co. u savezu, ipak se mora uzeti u obzir da se isti raspadao prije njega i s obzirom na stanje u drzavi vrlo je moguce da tako bude ponovo ako on ode. Situacija u drzavi nikada nije bila gora, ako je savez bio u klincu kada je bilo vise para u drzavi, kako se nadati nekoj renesansi da sutra dodju novi ljudi... Ja ipak smatram da su i Harun i Jusuf pozitivne osobe i bitne za BiH i volio bih da nadju neku rijec pomirenja. A po svoj trenutnoj prici je Juka taj koji to ne zeli i to je ono sto izaziva revolt.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

topnik1
Kontakt:

Post Postao/la topnik1 » 18 dec 2014, 10:02

Nakon svega što je rekao u vezi Bosne, Juka je dužan da igra i razvaljuje Bosnu. Nek pokaže svoj silni patriotizam :bih: .

Yeboga menadžer u dupe
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!

VOLIM TE ČELIK!!!!!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 18 dec 2014, 10:15

jelle je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
filip13 je napisao/la:je li nurkić stvarno izjavio da neće igrati na eurobasketu?

a ja pišem imena svih ovih koji kake po njemu i kada juka zaigra za repku i pocne razvaljivati ni jednom neću dati da a napiše :twisted:

A jel bogati....a sta ako ne zaigra....treba onda tebi skinut mod i nedati da a napises ...mozel tako?
ako ne zaigra ja ću ga pljuvati više od vas
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 18 dec 2014, 10:22

_dreamer_ je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:

A cuj, mi smo toplokrvan i impulsivan narod, nema kod nas sredine i odmjerenih komentara
ne nismo, mi smo narod malo viđenih ovaca, vodaju sa nama gluho bilo
ne jednom sam slušao od respektabilnih analitičara koji su ovdije proveli neko vrijeme i koji su rekli da se teško viđa ovolika doza drćnosti i naivnosti
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

jelle
Kontakt:

Post Postao/la jelle » 18 dec 2014, 10:26

a ja pišem imena svih ovih koji kake po njemu i kada juka zaigra za repku i pocne razvaljivati ni jednom neću dati da a napiše :twisted:[/quote]

A jel bogati....a sta ako ne zaigra....treba onda tebi skinut mod i nedati da a napises ...mozel tako?[/quote]
ako ne zaigra ja ću ga pljuvati više od vas[/quote]

Ne ne ...nije to posteno...trebas stavit onda iste standarde i za sebe :mrgreen:

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 18 dec 2014, 10:37

Harun je legenda !!!!!!!!!!!

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 18 dec 2014, 10:48

Sta god da je bilo onaj ko podrzava Konakovica i njegove pulene je budala. Kao sto rekoh birat izmedju dvije verzije, jedne koja dolazi sa strane Nurkica druga sa strane Konakovica uvijek cu birati Nurkicevu pa bila ona i laz...
Mes Que Un Club

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 18 dec 2014, 10:49

jelle je napisao/la:a ja pišem imena svih ovih koji kake po njemu i kada juka zaigra za repku i pocne razvaljivati ni jednom neću dati da a napiše :twisted:

A jel bogati....a sta ako ne zaigra....treba onda tebi skinut mod i nedati da a napises ...mozel tako?[/quote]
ako ne zaigra ja ću ga pljuvati više od vas[/quote]

Ne ne ...nije to posteno...trebas stavit onda iste standarde i za sebe :mrgreen:[/quote]
jesam pošten, ali nisam budala
i ja nijednog našega igrača (sem preldžića) nisam nikada poljuvao kao neki ovdije, a juka za ovu zemlju je više uradio do sada nego što će oni ikada

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 18 dec 2014, 10:53

Nije zasluzio da ga se pljuje.....ALI moram reci da me duboko razocarao, divio sam se njegovim partijama u U18 i U20, radovao i iscekivao njegove partije u A repki.... Medjutim ako tako mora da bude onda ok, ali se ne mogu oteti utisku da me duboko razocarao, bez obzira da li dosao da igra sljedeci euro ili ne, meni u ocima nikada nece biti kao sto je bio...

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 18 dec 2014, 10:56

Da se radi o sukobu Nurkić - Mahmutović taj sukob bi odavno bio riješen. Problem je što i jedan i drugi imaju svog Mr. Hydea u vidu Trnačevića odnosno Konakovića, a taj sukob koji datira još od ranije kako su ovdje neki govorili, uzimajući u obzir (ne)karaktere ove dvojice, vjerovatno neće biti riješen nikad. Ako ranije pomenuti dvojac uspije da napravi otklon od potonjih onda se možemo nadati pozitivnom rješenju. Do tad teško.

fixator
Kontakt:

Post Postao/la fixator » 18 dec 2014, 11:12

bila bi prava tuga da ovaj momak ne igra za nasu repku
proklet smo narod
imamo samo dva NBA igraca a vec nam je jedan upitan
:crazy:
kako god
nadam se da ce se ovo sranje rijesiti na najbolji moguci nacin
Semper Fidelis

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 18 dec 2014, 11:28

ma i ovaj nurkic nije jasan sad prica protiv konakovica (da se razumimo i ja sam protiv njega)a nurkic u finalu protiv belgije svaki poen je gotov proslavio sa konakovicem cak sinoc na dnevniku kad su pokazivali scene sa utakmice u jednom trenutku ima nakon postignutog poena nurkica prilazi konakovicu i nabacuju jedan drugom neznam kako to drugacije reci...i sad najednom konakovic mu smetm ljudi nejasno..ja sam vam rekao nurkic ako ne bude vise htio igrat izmislit ce razlog dali ce to biti klauzula u ugovoru povreda obrve ili ga uvrijedilo to sto je mahmutovi iznio istinu...jusufe brzo si se previse uzdigao
Samo Sarajevo

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 18 dec 2014, 11:36

Batko je napisao/la:Nije zasluzio da ga se pljuje.....ALI moram reci da me duboko razocarao, divio sam se njegovim partijama u U18 i U20, radovao i iscekivao njegove partije u A repki.... Medjutim ako tako mora da bude onda ok, ali se ne mogu oteti utisku da me duboko razocarao, bez obzira da li dosao da igra sljedeci euro ili ne, meni u ocima nikada nece biti kao sto je bio...
zašto, zato što je skinuo status sveca sa njega :?:
ovdije se dugo gradio takav status haruna, najviše od strane plaćenika (dobio je dobar posao na osnovu toga) nene, koji se pretvorio od jednog od nas koji smo pokušavali realno sgledati stvari u jednog velikog branioca (mogao bi komotno dobiti takav posao u S. Koreji) lika i djela Haruna Mahmutovića i sada Elmedina Konakovića inače na zadnjeg mu se nekada žestoko povračalo, ali vremenom promijeni mišljenje, što li :?:
poenta je da Harun nije nikakav svetac, što više griješan je, ali svoj posao obavlja DOBRO, ali ne kao što neki misle (tj. kako smo uvjeravani) izvrsno jer NIJE zaustavio odliv igrača iz BiH nego ga je umanjio (prvenstveno bošnjaka, ovoga broja drugih nacija je bilo i prije njega), NIJE stvorio okvire za barem kakvo takvo funkcionisanje košarkaške lige, NIJE proveo pravilo da se uvrsti barem jedan obavezni BiH košarkaški igrač mora biti non stop na parketu nego i dalje imamo plejadu igrača koji igraju za susjede, NIJE zaustavio običaj davanja ispisnica (Meho Karačić and qatar co.; Šalić, preldžić?), unazadio je žensku košarku ...

ponavljam Harun radi DOBRO svoj posao ali defnitivno nije bezgrešan i toliko uspiješan kao što se predstavlja i on za svoj posao prima dobru platu

recimo da je, pored gore navedenog, barem doveo bendera (ili kojeg od vih extra potencijala iz srpskog naroda) pod našu zastavu tada bi rekao da je izvrstan jer večinu koje je doveo su u osnovi samo čekali napokon nekoga iz saveza da obrati pažnju na njih ili su njihove pozicije u susjednim reprezentacijama bile dobro pokrivene pa su ipak odlučili igrati za rodnu zemlju (možda možemo reći za polutka da je odradio dobar posao, ali polutak nije bio ta klasa tipa nurkića oko kojega bi se lomila koplja)

da se vratim na temu i da ponovi ono što sam više puta napisao
jusuf JESTE napravio grešku napuštanjem priprema, ali je harun napravio još veču grešku napadom na njega i kasnije je samo dolijevao ulje na vatru umjesto da je što mu je posao, sve smirio riješio sa jedni od 10 največih potencijala svijeta zato što je to u interesu u BiH košarke i BiH džave, a ne nečija ega

i samo da naglasim kad Jusuf dođe na pripreme dokazati će svetom trojcu u savezu da je daleko veči čovijek i patriota od njih, jer trebalo bi se znati da će on radi toga sam sebi izbiti iz đepa oko 400 000 dolara :!:

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 18 dec 2014, 11:38

kanarinac je napisao/la:ma i ovaj nurkic nije jasan sad prica protiv konakovica (da se razumimo i ja sam protiv njega)a nurkic u finalu protiv belgije svaki poen je gotov proslavio sa konakovicem cak sinoc na dnevniku kad su pokazivali scene sa utakmice u jednom trenutku ima nakon postignutog poena nurkica prilazi konakovicu i nabacuju jedan drugom neznam kako to drugacije reci...i sad najednom konakovic mu smetm ljudi nejasno..ja sam vam rekao nurkic ako ne bude vise htio igrat izmislit ce razlog dali ce to biti klauzula u ugovoru povreda obrve ili ga uvrijedilo to sto je mahmutovi iznio istinu...jusufe brzo si se previse uzdigao
a možda nije znao o kome se radi dok se od njega nije opekao kao mnogi prije, a na veliku žalost i sramotu ove zemlje i poslije

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 18 dec 2014, 11:40

nerminh74 je napisao/la:
kanarinac je napisao/la:ma i ovaj nurkic nije jasan sad prica protiv konakovica (da se razumimo i ja sam protiv njega)a nurkic u finalu protiv belgije svaki poen je gotov proslavio sa konakovicem cak sinoc na dnevniku kad su pokazivali scene sa utakmice u jednom trenutku ima nakon postignutog poena nurkica prilazi konakovicu i nabacuju jedan drugom neznam kako to drugacije reci...i sad najednom konakovic mu smetm ljudi nejasno..ja sam vam rekao nurkic ako ne bude vise htio igrat izmislit ce razlog dali ce to biti klauzula u ugovoru povreda obrve ili ga uvrijedilo to sto je mahmutovi iznio istinu...jusufe brzo si se previse uzdigao
a možda nije znao o kome se radi dok se od njega nije opekao kao mnogi prije, a na veliku žalost i sramotu ove zemlje i poslije
A inace je to saznao samo nekoliko dana poslije da ga instant zamrzio.... :oops: :oops:

Babayaro
Kontakt:

Post Postao/la Babayaro » 18 dec 2014, 11:47

Mahmutović se zajeb'o. Nadam se da nije zajeb'o i sve nas.
Ko izgubi dobitak, dobije gubitak.

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 18 dec 2014, 11:57

nerminh74 je napisao/la:
ma daj nermine :stop: stani malo jusuf jadi da ga konakovic izradio prije 5 godina i sad je to povukao a slavi svaki kos sa doticnim konakovicem :damn: e moj nurkicu
Samo Sarajevo

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 18 dec 2014, 11:57

nerminh74 je napisao/la:
Batko je napisao/la:Nije zasluzio da ga se pljuje.....ALI moram reci da me duboko razocarao, divio sam se njegovim partijama u U18 i U20, radovao i iscekivao njegove partije u A repki.... Medjutim ako tako mora da bude onda ok, ali se ne mogu oteti utisku da me duboko razocarao, bez obzira da li dosao da igra sljedeci euro ili ne, meni u ocima nikada nece biti kao sto je bio...
ovdije se dugo gradio takav status haruna, najviše od strane plaćenika (dobio je dobar posao na osnovu toga) nene, koji se pretvorio od jednog od nas koji smo pokušavali realno sgledati stvari u jednog velikog branioca (mogao bi komotno dobiti takav posao u S. Koreji) lika i djela Haruna Mahmutovića i sada Elmedina Konakovića inače na zadnjeg mu se nekada žestoko povračalo, ali vremenom promijeni mišljenje, što li :?:
poenta je da Harun nije nikakav svetac, što više griješan je, ali svoj posao obavlja DOBRO, ali ne kao što neki misle (tj. kako smo uvjeravani) izvrsno jer NIJE zaustavio odliv igrača iz BiH nego ga je umanjio (prvenstveno bošnjaka, ovoga broja drugih nacija je bilo i prije njega), NIJE stvorio okvire za barem kakvo takvo funkcionisanje košarkaške lige, NIJE proveo pravilo da se uvrsti barem jedan obavezni BiH košarkaški igrač mora biti non stop na parketu nego i dalje imamo plejadu igrača koji igraju za susjede, NIJE zaustavio običaj davanja ispisnica (Meho Karačić and qatar co.; Šalić, preldžić?), unazadio je žensku košarku ...

ponavljam Harun radi DOBRO svoj posao ali defnitivno nije bezgrešan i toliko uspiješan kao što se predstavlja i on za svoj posao prima dobru platu

recimo da je, pored gore navedenog, barem doveo bendera (ili kojeg od vih extra potencijala iz srpskog naroda) pod našu zastavu tada bi rekao da je izvrstan jer večinu koje je doveo su u osnovi samo čekali napokon nekoga iz saveza da obrati pažnju na njih ili su njihove pozicije u susjednim reprezentacijama bile dobro pokrivene pa su ipak odlučili igrati za rodnu zemlju (možda možemo reći za polutka da je odradio dobar posao, ali polutak nije bio ta klasa tipa nurkića oko kojega bi se lomila koplja)

jusuf JESTE napravio grešku napuštanjem priprema, ali je harun napravio još veču grešku napadom na njega i kasnije je samo dolijevao ulje na vatru umjesto da je što mu je posao, sve smirio riješio sa jedni od 10 največih potencijala svijeta zato što je to u interesu u BiH košarke i BiH džave, a ne nečija ega

i samo da naglasim kad Jusuf dođe na pripreme dokazati će svetom trojcu u savezu da je daleko veči čovijek i patriota od njih, jer trebalo bi se znati da će on radi toga sam sebi izbiti iz đepa oko 400 000 dolara :!:

Ja o Jusufu ti o Harunu, eto te ko ovi novinari na SS.ba.....
Ja rekoh da sam se duboko razocarao u Jusufa zbog njegove izjave...... Necu igrati za privatnu reprezentaciju je za mene katastrofa....Pljunuo je u lice suigracima, treneru, savezu i nama navijacima....To me razocaralo, na stranu sukob i sve ostalo.... On je dijete i mora bolje da se ponasa i da postuje starije malo vise...Sta bi trebao Atic reci sto su ga kaznili da ne igra U16 jedne godine....

Ok, jasno je da svako grijesi, ali Harun je toliko dobrih stvari uradio da nije zasluzio da se njegove greske potenciraju iznad velikog posla sto je uradio..... Kakva nam je drzava i ljudi, tesko da bi nasao nekoga da bolje radi....A bezgrijesan nije niko..
Zadnja izmjena: Batko, dana/u 18 dec 2014, 12:03, ukupno mijenjano 1 put.

save
Kontakt:

Post Postao/la save » 18 dec 2014, 12:00

kimbo je napisao/la:Mahmutovic je malogradjanin, carsijaner pravi, neprecizan u svojim odgovorima i BUKA sistem, onaj menadzer vidi se da je Slovenac pravi hinjo i sve lijepa prica al lopina koji radi za Slovence ... ALI .... Jedno je Harun dobor rekao ...

Onoga dana kada dobijes poziv toje je da kazes da ili ne ....

Nurkic ako se ne pojavi provest ce se veom lose ... narod ce ga zamrzit kao Kusturicu :kafa:.

Fantasticna tekma ...
:thumbup:

samo ga je slovenac pravo uzeo - Harunu je ostalo samo da maše rukama i da se ponaša baš u skladu ZMBT

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 18 dec 2014, 12:02

nerminh74 je napisao/la:

moram te pobiti Jusufovim rijecima:

" Igrao sam i uvijek ću igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ali neću za privatnu koju vode Harun Mahmutović, Igor Stojanović i Dino Konaković."
http://sportsport.ba/bh_kosarka/necu-ig ... ica/148152" onclick="window.open(this.href);return false;
izjava data za ovaj portal

dakle Jusuf NECE igrati za BiH, sve dok se ne smijeni neki "privatni savez" na cijem su celu Mahmutović, Konaković i Stojanović.....jer bi u protivnom ispao mučki lažov i nekarakter....o patriotizmu Nurkića (i koliko je veci patriota o Mahmutovića koji je bio pripadnik ARBiH) radije ne bih ;)

dakle, riješenje je da smijena kompletnog KSBIH, radi 20-godišnjaka koji to smatra privatlukom :lol:
mislim da je to baš realna opcija :rol:
Zadnja izmjena: let3, dana/u 18 dec 2014, 12:06, ukupno mijenjano 4 puta.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []