I ja ga smatram talentovanim, ali ni približno ne vidim u njemu potencijal kao mnogi ovdje. Jeste jučer radio i defanzivno, ali to su svi igrači morali već od 25–30. minute. Većina protunapada išla je preko njegove strane, naravno da je i Dedić dao svoj doprinos tome.ElAn10 je napisao/la: ↑13 jun 2026, 16:57Zaboravi to, taj tip igraca se sve vise i vise trazi. Ne znam gdje zivis, ali ti mogu reci da se u svim modernim drzavama to gura da naprave 1vs1 igrace, koji su dobri sa loptom, spanija, holandija, belgija, portugal itd to rade godinama, a sad i njemacka, svicarska, austrija, klinci igraju 3vs3 umjesto 7vs7 itd, da se bolje razviju i budu dobri sa loptom, jer se u proslosti previse gurala atletika pa su primjetili da im fale tehnicki igraci koji mogu na najvecem nivou igrati.
Esmirov osnovni zadatak nije defanziva. Međutim, problem je bio što su svi napadi preko njega na desnoj strani završavali bez učinka. Protiv Italije je odigrao dobru utakmicu, kao i protiv Rumunije, ali sve nakon toga nije bilo na tom nivou, a ni prije i između tih utakmica nije pokazao nešto posebno.
Što je i normalno za mladog igrača koji je rezerva u klubu. To mu i nije zamjerka.
Ali mu zamjeram to što ponekad djeluje egoistično i prepotentno. Na ovom nivou tako mogu igrati samo rijetki, a njemu za to nedostaje klasa i kvalitet.
Jučer je za mene bio jedan od slabijih na terenu.