FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

dr.van nostrand
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la dr.van nostrand » 13 maj 2012, 14:04

Koliko god mi se gadilo ono brkato stvorenje priznati se mora da je on glavni adut strumfova bio i jucer ali i generalno gledajuci. Igracki kadar je tu i tamo pa nek neko sada udara kontre na ovu tvrdnju , bujrum ali imalo ozbiljnijeg i objektivnijeg fudbalskog zaljubljenika nece se moci uvjeriti u suprotno.

Jovic je imao pripreme , evo gotovo cijelu polusezonu i jos uvijek se pravda na fizicku (ne)snagu i psiholosku nestabilnost? Pa zasto si ti tu? Da samo kazes ko ce igrati i da ih posaljes na teren?

Jucerasnji potez Amawa kada je izbacio Colica i javno ga osramotio poslavsi ga u svlacionicu te uvodjenje Bekrica je kljucan trenutak u kojem je Jovic nadmudren (a to uopste nije bilo ni tesko).

Dok s druge strane , Suljic odmahuje svome sefu rukom na kritike zbog imbecilnog shvatanja fudbalske igre i sebicnosti.
Huseinovic je bolji i korisniji sa svojih 20% snage od potpuno spremnog Vucine nakon cijeg ulaska su "nestali" i do tada poprilicno dobro uigrani Husic i Sesar.

Do Jovica je najvise , nema tu dileme.
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

Godot
Kontakt:

Post Postao/la Godot » 13 maj 2012, 14:07

Slažem se sa Aleksandrom, a to je i neki generalni zaključak, da smo dosta nespremni.

Spominjete Bekrića i njegovu fizičku spremu, a eto, slučajno sam primjetio situaciju kada pretrčava Husića, kao da ga nema. Nespremni smo totalno, pali smo već u prvom poluvremenu.
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
★ ★ ★

Vivo Per Lei - Juventus
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 13 maj 2012, 14:13

VanBasten je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:Jedino da ih je napumpao steroidima to je mogao riješiti. Igrači koji su tu od početka sezone, i koji nisu bili skoro povrijeđeni (Torlak, Vučina) što se kondicije tiče u sasvim zadovoljavajućoj formi. Igrači koji su došli na polusezoni, došli su nespremni, svi do jednog. Osim Krpića - što se i vidi na utakmici. Možda bi ih onaj Blankin otac uspio vratiti u tako kratkom roku, kažu da čovjek čini čuda, drugi mi niko ne pada napamet. U toku sezone, to se ne može raditi. Samo malo "ukrpiti".

I da, Saida nije trebao vaditi ako je mogao da hoda, kamoli istrčat 10 metara. U špic i nek stoji.
Imao je pripreme, nije dosao u 3. kolu. Ako je tako kao sto ti kazes, zasto je pristao da dodju, ili je morao ili... Meni je neshvatljivo da u 13. kolu jesenjeg dijela sezone igraci u 55. minuti ne mogu hodati i da, nije jucer prva utakmica u kojoj se to desava. Rekao sam, covjek nije nista napravio, ne znam da li ste vi kao navijaci zadovoljni sa onim sto je napravljeno u ovom dijelu sezone.
Imao je i Bekrić pripreme, pa opet. Šta? Jel spreman ko Zeba ili Svraka. Nije. Ni blizu. Huseinovć je skinuo 7kg, ne bi rekao da se loše radi na tom planu. Jednostavno ne'mre ba nazor ništa.

Nisam. Bez titule, nijednom sezonom nisam zadovoljan kada govorimo s apsekta rezultata.
No, isto tako mogu biti i realan, i reći da je ovo neki maksimum ove ekipe, 3-4 pozicija. I sumnjam da bi bilo ko ostvario nešto više u okolnostima u kojima smo se nalazili i nalazimo. Mjenjati trenera, ne. Osim ako nije riječ o nekom velikom imenu.

Ja sam prezadovoljan sa polusezonom iz razloga sto je situacija onakva kakvu sam i prognozirao (iako je vecina to docekala na noz). Rekao sam da ako osiguramo Evropu (misleci na 3-4 mjesto) trebamo se nogom u guzicu udarati,a to se i desilo. Jedino sto nisam ocekivao su problemi oko licence,ne znam koliko je ova uprava donijela novca u klub (to znaju ovi ,,bliski,, upravi). Reprogram dugova i nije neka nauka za napraviti,nama treba neko konacno rjesenje a ne samo prica o pomoci kantona,grada itd.
Obistinilo se i za Husejinovica kad sam rekao da je fula sto se doveo na godinu,uci ce u formu (a vidi se da je igracina za nase lige,bas kao i Bekric i Zeba) i ode a mi cemo mahati usima (opet),da je bar na 2 god. pa da se sta zaradi kad si mu vec dao priliku,ali to je vec stvar dugogodisnje navike privremenog zacepljanja rupa. Razlog :pare,pare pokrecu svijet,politiku,nogomet...

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 13 maj 2012, 14:17

VanBasten je napisao/la:
slavko njegus je napisao/la:Zelim da se zahvalim upravi fk SARAJEVO, koja je jednom podlom i prevarantskom akcijom htjela da ponizi nas, malo starije navijace i neutralne posjetioce stadiona KOsevo. Prvo - platili smo kartu 15 maraka na zapad, a poslalo nas na dio prema jugu. Nisu nam dali da sjedemo blize centralnom dijelu jer je to - zaboga, zona razdvajanja. Ko da smo u nekakvom, Boze sacuvaj ratu, prijatelji i komsije... Posto smo nas nekolicina stariji likovi i nije nam bila zelja da budemo u kopu zajedno sa skinutim do pasa mladjahnim navijacima Zelje, to smo na kraju i morali biti...I sada kad pogledam unazad i nije mi zao. Covjek se podsjeti mladih dana.
Zahvali se Komitetu.
Vozdra.
U pravu si. Komitet je taj koji je donio odluku o zabrani dolaska gostujucim navijacima. Medjutim, u kontekstu parole koju su razvile Horde, pa i u kontekstu konstantnog pritiska na sudjenje od strane Jovica, te u kontekstu navijacke pjesme "slagiranom" tvoj komentar ne dozivljavam na jedan normalan nacin.
Dozivljavam ga kao podmukao i dvosmislen komentar sa skrivenom porukom koja se cita izmedju redova.

Da te pitam, kako ocjenjujes dosadasnji rad Komiteta za normalizaciju? Mislis li da postoji odredjeni napredak u BiH ligi, prvenstveno u sudjenju, kazanjavanju za nacionalizam i huliganstvo, kaznjavanju nesportskih poteza pojedinih igraca kojima je Fair Play misaona imenica, sprjecavanju eventualnih nereda zabranom dolaska gostujucih navijaca? Mislis li da je Komitet odradio dobar posao u skidanju suspenzije nasoj reprezentaciji te da je normalizovao stanje i smanjio kriminal u svim strukturama Saveza? Mislis li da je Komitet na dobrom putu da otkloni problem sa usvajanjem novog Statuta Saveza?
I na kraju, ono najvaznije, jesi li ti za nastavak rada ovog Komiteta ili nisi?
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 13 maj 2012, 14:22

mislim da su igraci juce dali svoj maximum a to sto nemogu i neznaju bolje o to me se moze raspravljati tri dana.bezz je ovo sada kriviti jovica,standardno nase nemozemo nikog istrpiti vise od pola godine,i to je jedan veliki problem FK SARAJEVA

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 13 maj 2012, 14:26

Smijesno je kriviti Jovica, ne moze se nista napraviti za 4 mjeseca. Sljedecu sezonu on mora biti na klupi ;)
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

mahalac_SA
Kontakt:

Post Postao/la mahalac_SA » 13 maj 2012, 14:28

VanBasten je napisao/la:
slavko njegus je napisao/la:Zelim da se zahvalim upravi fk SARAJEVO, koja je jednom podlom i prevarantskom akcijom htjela da ponizi nas, malo starije navijace i neutralne posjetioce stadiona KOsevo. Prvo - platili smo kartu 15 maraka na zapad, a poslalo nas na dio prema jugu. Nisu nam dali da sjedemo blize centralnom dijelu jer je to - zaboga, zona razdvajanja. Ko da smo u nekakvom, Boze sacuvaj ratu, prijatelji i komsije... Posto smo nas nekolicina stariji likovi i nije nam bila zelja da budemo u kopu zajedno sa skinutim do pasa mladjahnim navijacima Zelje, to smo na kraju i morali biti...I sada kad pogledam unazad i nije mi zao. Covjek se podsjeti mladih dana.
Zahvali se Komitetu.
Vozdra.
legendo kako su stvari krenule onomad i treba se zahvaliti komitetu na onoj odluci, bilo je pitanje kad i gdje će pasti mrtva glava a ne hoće li. Ako si išao na gostovanja posebno ona nacioobojena znaš šta hoću da ti kažem. Vi ste imali situaciju kad vam momak zijani na nenavijački način, pa ono zalijetanje na nas kad idu sa stijenama sa očitom namjerom da ubiju, nije to bilo ono navijački, podrška, navijanje pa i šaketanje ako treba, nije legendo... Sorry na off-u ali reci da nisam u pravu.
BTW tuzlak vam je zvjer igrač, već negdje rekoh poslije Škore i Zeke najbolji poslijeratni! Pozz
UEFA=MAFIA

Aldinn1
Kontakt:

Post Postao/la Aldinn1 » 13 maj 2012, 14:32

Sarajlijc@ je napisao/la:Smijesno je kriviti Jovica, ne moze se nista napraviti za 4 mjeseca. Sljedecu sezonu on mora biti na klupi ;)
Ne može se ništa uraditi za četiri mjeseca za trenera koji zna svoj posao i koji je strateg. Ovaj ne bi mogao uraditi ništa ni za četiri godine, a ne mjeseca.
Potpis!

Denizmare

Post Postao/la Denizmare » 13 maj 2012, 14:35

za_zivot_cijeli je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:
Zahvali se Komitetu.
Vozdra.
U pravu si. Komitet je taj koji je donio odluku o zabrani dolaska gostujucim navijacima. Medjutim, u kontekstu parole koju su razvile Horde, pa i u kontekstu konstantnog pritiska na sudjenje od strane Jovica, te u kontekstu navijacke pjesme "slagiranom" tvoj komentar ne dozivljavam na jedan normalan nacin.
Dozivljavam ga kao podmukao i dvosmislen komentar sa skrivenom porukom koja se cita izmedju redova.

Da te pitam, kako ocjenjujes dosadasnji rad Komiteta za normalizaciju? Mislis li da postoji odredjeni napredak u BiH ligi, prvenstveno u sudjenju, kazanjavanju za nacionalizam i huliganstvo, kaznjavanju nesportskih poteza pojedinih igraca kojima je Fair Play misaona imenica, sprjecavanju eventualnih nereda zabranom dolaska gostujucih navijaca? Mislis li da je Komitet odradio dobar posao u skidanju suspenzije nasoj reprezentaciji te da je normalizovao stanje i smanjio kriminal u svim strukturama Saveza? Mislis li da je Komitet na dobrom putu da otkloni problem sa usvajanjem novog Statuta Saveza?
I na kraju, ono najvaznije, jesi li ti za nastavak rada ovog Komiteta ili nisi?
Evo ja ci ti odgovoriti,navijac sam Sarajeva ali Komitet je nesto sto je spasilo fudbal u BIH.Narocito kad vidis koje velicine tu sjede (a za koje sam mislio da nikad nece doci) od Osima,Bajevica,Hadjibegica, Barbe do Papeta.
Samo lud covjek moze reci nesto protiv (u tom slucaju zasluzuju da im u savezu sjede Uske,Iljo i co).
Nikako ne podrzavam parole protiv komiteta,zabrana potpuno opravdana jer je bilo bruka incidenata,a rastjerali su i ono malo gledalaca na stadionima.
Znam da ovo nece naici na odobravanje,ali ne zanima me,znam da svako dobronamjeran i realan misli isto jer je u interesu naseg fudbala.
I na kraju mislim da ne zasluzujemo ove ljude, ni Osima ni Papeta.Pozz

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 13 maj 2012, 14:44

mahalac_SA je napisao/la:
VanBasten je napisao/la:
Zahvali se Komitetu.
Vozdra.
legendo kako su stvari krenule onomad i treba se zahvaliti komitetu na onoj odluci, bilo je pitanje kad i gdje će pasti mrtva glava a ne hoće li. Ako si išao na gostovanja posebno ona nacioobojena znaš šta hoću da ti kažem. Vi ste imali situaciju kad vam momak zijani na nenavijački način, pa ono zalijetanje na nas kad idu sa stijenama sa očitom namjerom da ubiju, nije to bilo ono navijački, podrška, navijanje pa i šaketanje ako treba, nije legendo... Sorry na off-u ali reci da nisam u pravu.
BTW tuzlak vam je zvjer igrač, već negdje rekoh poslije Škore i Zeke najbolji poslijeratni! Pozz
Ama legendo, ja sam mu samo odgovorio na čiju adresu treba da uputi svoju primjedbu. Nikakve filozofije iza te dviej rečenice nema.

Ali eheto, da kažem i svoje mišljenje. Mislim da se moglo drugačije, recimo opalit je'no 100k kazne klubu, suspendovat stadion. Pa da vidimo koliko bi tada pojedini klubovi vodili računa o organizaciji. A ne 5 zaštitara ispred 2000 ljudi.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

High

Post Postao/la High » 13 maj 2012, 15:09

Ponosan na sjever !

[youtube][/youtube]
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

mahalac_SA
Kontakt:

Post Postao/la mahalac_SA » 13 maj 2012, 15:26

VanBasten da se nije pokušalo i tako, jest, ali...
UEFA=MAFIA

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 13 maj 2012, 15:48

avlami97 je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:Utakmicu je sinoc po mom misljenju izgubio Jović. Imati 2:0 u velikom derbiju, imati veliku podrsku i to prokockati je doista zabrinjavajuce. Said se nije smio vaditi, stavi ga uz aut liniju, u spic, neka odmara, bilo sta, ali on nije smio napolje. Gledao sam par zadnjih tekmi, momčad fizicki pada u drugom dijelu, nije to do igraca ni navijaca, jednostavno su nespremni, a za to odgovornost mora preuzeti trener.
Slažem se sa tobom, ali ekipa koja u 28 utakmica primi 27 golova mora imati dobrog, bar osrednjeg stopera. Oba pgola Željo dao kroz Torlaka. Bekrić ga oba puta izlevatio. Hej 27 golova, skoro gol po utakmici, a hoće da su velika ekipa.
Potpis! Od govana se ne pravi pita trener je možda kiks napravio vađenjem Saida ali nije kriv trener ne igra on Torlaaaaaaaaaaakkkkkkkkkkkkkk,Adilovićććććććććććććććć uhhhhhh
Sarajevo ljubavi moja!

alibi

Post Postao/la alibi » 13 maj 2012, 16:11

Sto ljudi sto cudi,sto se kaze.Braco ok da se traze "krivci" za ovakvu ili onakvu igru,ali prije svega treba biti realista u zivotu.Stavi te se u polozaj jovica kojeg odmah da kazem podrzavam i smatram da treba dugorocno covjeka ostaviti pa da nam pokaze vec od iduce sezone kako i sta.Mislim jovic stoji ispred klupe i zna da mora izvrsiti izmjenu,i okrene se.KOGA VIDI.Vucka koji je na izmaku,pa silne handjice koji su maksumcad,pa comora itd,e jedino sto me zanima zasto ne daje sansu Bajraktarevicu,koji sigurno moze i treba da provodi vise vremena u igri.Sta hocu reci,klupa i duzina klupe u mnogome utice na rezultate kao i na kvalitet jedne ekipe.Idemo privesti ovu sezonu kraju.FCS.HZ.

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 13 maj 2012, 16:29

Ne mislim da je Stanlio mogao igrati duze od onoga pa nije do Jovica za to. Ali odbrana nam je smijesna da me je strah sta ce biti ako se plasiramo u Evropu. Vise od pola tima nije za ozbiljnog nivoa. Ako je plan iduce godine samo titula a bez OZBILJNOG dizanja kvalitete, bice katastrofa i bolje je nek je drugi uzme. Kvalitet igara Zelje, Listice i nas sada je Republicka liga prije rata.

Cini mi se 3 autogola smo postigli. Dovodimo previse slabih igraca sa strane umjesto da ubacimo 4-5 nasih juniora koji nebi bili gori, a u slucaju krize dovesti 1-2. Kao sto Zeljo uze Nyemu i Adilovica, bez kojih bi im i Evropa bila upitna.

Sad smo Zelju morali uzeti nakon 2:0 i dokrajciti jos u prvom poluvremenu. Sretno su se izvukli. Zeljo zasluzeno uzima titulu.

Takodje dijelim misljenje da je komitet spasio situaciju i kritike su neumjesne iako smo mi najvise osteceni jer su HZ daleko najsuperiornije u drzavi. Ipak komitet je uradio solidan posao, jedino su kazne mogle biti bar 3 puta vece.

Ako nam Jovic ne valja kao jedan od 2 najbolja trenera u drzavi, onda je do nas i nase ne-kvalitete i nebi nam ni Pep pomogao. Za iducu sezonu on treba voditi sve od priprema do izbora igraca i onda mu se moze suditi.

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 13 maj 2012, 16:30

alibi je napisao/la:Sto ljudi sto cudi,sto se kaze.Braco ok da se traze "krivci" za ovakvu ili onakvu igru,ali prije svega treba biti realista u zivotu.Stavi te se u polozaj jovica kojeg odmah da kazem podrzavam i smatram da treba dugorocno covjeka ostaviti pa da nam pokaze vec od iduce sezone kako i sta.Mislim jovic stoji ispred klupe i zna da mora izvrsiti izmjenu,i okrene se.KOGA VIDI.Vucka koji je na izmaku,pa silne handjice koji su maksumcad,pa comora itd,e jedino sto me zanima zasto ne daje sansu Bajraktarevicu,koji sigurno moze i treba da provodi vise vremena u igri.Sta hocu reci,klupa i duzina klupe u mnogome utice na rezultate kao i na kvalitet jedne ekipe.Idemo privesti ovu sezonu kraju.FCS.HZ.
Svgaka čast brate kao da ja govorim
Sarajevo ljubavi moja!

golgeter242
Kontakt:

Post Postao/la golgeter242 » 13 maj 2012, 16:52

neka polako. dajte Jovicu vremena, dosao je tek na polovini ove sezone i bilo je potrebno ordjedjeno vrijeme da se upozna sa igracima i poslozi neke taktike. Sljedeca sezona ce biti siguran sam bolja sa Jovicem, siguran sam.
problem u ovoj ligi jeste to sto pojedinci nemaju strpljenja i mjenjaju trenere kao carape...
Manchester United! FK Sarajevo! Roger Federer! Miami Heat!
Dok Sarajevo postoji i Miljacka tece, Horde tvoje ime zaboraviti nece!
VEDRAN PULJIC!

Tkanton
Kontakt:

Post Postao/la Tkanton » 13 maj 2012, 17:07

golgeter242 je napisao/la:neka polako. dajte Jovicu vremena, dosao je tek na polovini ove sezone i bilo je potrebno ordjedjeno vrijeme da se upozna sa igracima i poslozi neke taktike. Sljedeca sezona ce biti siguran sam bolja sa Jovicem, siguran sam.
problem u ovoj ligi jeste to sto pojedinci nemaju strpljenja i mjenjaju trenere kao carape...
Tako smo i mi u Gradaccu govorili, tek je doso vako nako. Nego hocel ko dolazit od vasih u subotu na utakmicu

sekac
Kontakt:

Post Postao/la sekac » 13 maj 2012, 18:13

"Već se počelo pričati o mom odlasku. Imam već dvije ponude, ali najvjerovatnije da ću ostati na Koševu. Moram se dobro pripremiti tokom pauze, kako bih sa Sarajevom mogao dobro igrati u Evropi", dodao je Husejinović za kraj razgovora.
Sarajevo ljubavi moja!

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 13 maj 2012, 18:28

sekac je napisao/la:"Već se počelo pričati o mom odlasku. Imam već dvije ponude, ali najvjerovatnije da ću ostati na Koševu. Moram se dobro pripremiti tokom pauze, kako bih sa Sarajevom mogao dobro igrati u Evropi", dodao je Husejinović za kraj razgovora.
Znaci, ako ne bude licence, on ode... Kratko i jasno, bez provokacija...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], juka55, napoleon72, WeekendOffender i 41 gost.