FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
41
22%
2. Borbu za Evropu
87
46%
3. Sredinu tabele
34
18%
4. Borbu za opstanak
27
14%

Ukupno glasova: 189

GIBRA
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la GIBRA » 05 avg 2023, 01:51

@glupahopka sa svoja dva nicka @bojudaosinebu @bojamora

Botine dusmanske odmaknite od Zelje !!!
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 05 avg 2023, 01:55

Pablo11 je napisao/la:
05 avg 2023, 00:30
Kakve gluposti se ovdje pisu. Pa dovest ce se zamjene za te igrace, jel bolje sta zaraditi i usmjeriti na pojacanja, nego dzaba da odu? A igracki smo top 3 ekipe. Sa Allysonom i Jaberom cemo dobiti sirinu, samo da se to brzo zavrsi.
Ako nastave sa ovakvim pojacanjima, bas cemo daleko dogurati. Odlaskom Amoaha i sad ozlijeđenim Ovcinom, ulazimo u sezonu bez ijednog ozbiljnijeg krilnog igraca koji moze napraviti neki prodor i stvoriti visak na krilu. A i Mekić ako ode, moracemo gledati Beću ili Turanjanina u veznom redu. Neko ozbiljnije pojacanje ce doci tek pred kraj roka kad im mi budemo zadnja opcija za transfer, a do tad sa ovako limitiranim rosterom mozemo prosuti dosta bodova vec na startu sezone.
Svaka cast Basicu sto izvlaci 120% iz ove ekipe, Mulalic bi sazvao konferenciju i poceo kukati kako nema kvalitetan roster u ekipi
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 05 avg 2023, 02:00

GIBRA je napisao/la:
05 avg 2023, 01:51

Jb gaa sad prosirio si ga na 5 nikova nije valjda toliki debil da 5 pravi :roll:

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 05 avg 2023, 02:43

19vendetta87 je napisao/la:
05 avg 2023, 01:55
Pablo11 je napisao/la:
05 avg 2023, 00:30
Kakve gluposti se ovdje pisu. Pa dovest ce se zamjene za te igrace, jel bolje sta zaraditi i usmjeriti na pojacanja, nego dzaba da odu? A igracki smo top 3 ekipe. Sa Allysonom i Jaberom cemo dobiti sirinu, samo da se to brzo zavrsi.
Ako nastave sa ovakvim pojacanjima, bas cemo daleko dogurati. Odlaskom Amoaha i sad ozlijeđenim Ovcinom, ulazimo u sezonu bez ijednog ozbiljnijeg krilnog igraca koji moze napraviti neki prodor i stvoriti visak na krilu. A i Mekić ako ode, moracemo gledati Beću ili Turanjanina u veznom redu. Neko ozbiljnije pojacanje ce doci tek pred kraj roka kad im mi budemo zadnja opcija za transfer, a do tad sa ovako limitiranim rosterom mozemo prosuti dosta bodova vec na startu sezone.
Svaka cast Basicu sto izvlaci 120% iz ove ekipe, Mulalic bi sazvao konferenciju i poceo kukati kako nema kvalitetan roster u ekipi
Mislsi pojacanja kao Rustemovic, Ovcina, Dubakcic, Biber? Svi su nesto pokazali, a pojacanja ce biti. :kafa:
Fk Željezničar.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 05 avg 2023, 07:56

MocMahale444 je napisao/la:
05 avg 2023, 01:39
Kakav pritisak ba ?
Nema jednog posta da je bio napisan koji odaje pritsak na igrace ili da negativno pise.

Imaju podrsku 100% igraci i Basic.

Vecina ne pise lose ni za upravu ali sporo je ovo sve presporo a zazelili se i mi trofeja.

Hocemo i mi titulu, hocemo barem kup.

Kako svi mogu a mi ne a najvise navijaca imamo i simpatizera
;)
Hocemo titulu i kup i imat cemo aBd. Za 2 3 sezone titulu, sto se tice kupa moguce i ovu sezonu sto da ne.
Imamo najvise navijaca i hvala Bogu sad smo svjesni situacije.
Ako neko misli da zna kako vratit 5 mill + plus ulozit jos 3-4 u ekipu za napad na titulu jbg bujrum u klub.
Nasa najveca snaga trenutno je svjesnost situacije. Necemo to kvarit, samo se mozemo nadat da ce igraci koji dodju savrseno se uklopit u Basicev tim.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 05 avg 2023, 08:06

godrina je napisao/la:
05 avg 2023, 07:56
Nasa najveca snaga trenutno je svjesnost situacije.
Bravo. :clap:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

GIBRA
Kontakt:

Post Postao/la GIBRA » 05 avg 2023, 09:21

godrina je napisao/la:
05 avg 2023, 07:56
MocMahale444 je napisao/la:
05 avg 2023, 01:39
Kakav pritisak ba ?
Nema jednog posta da je bio napisan koji odaje pritsak na igrace ili da negativno pise.

Imaju podrsku 100% igraci i Basic.

Vecina ne pise lose ni za upravu ali sporo je ovo sve presporo a zazelili se i mi trofeja.

Hocemo i mi titulu, hocemo barem kup.

Kako svi mogu a mi ne a najvise navijaca imamo i simpatizera
;)
Hocemo titulu i kup i imat cemo aBd. Za 2 3 sezone titulu, sto se tice kupa moguce i ovu sezonu sto da ne.
Imamo najvise navijaca i hvala Bogu sad smo svjesni situacije.
Ako neko misli da zna kako vratit 5 mill + plus ulozit jos 3-4 u ekipu za napad na titulu jbg bujrum u klub.
Nasa najveca snaga trenutno je svjesnost situacije. Necemo to kvarit, samo se mozemo nadat da ce igraci koji dodju savrseno se uklopit u Basicev tim.
E vala bravo :bih:

Ovo onaj bot od Ljozeta treba da procita
SCUDETTI 38X 🏆
COPPA ITALIA 15X🏆
SUPER CUP 9X🏆

FK ŽELJEZNIČAR 💙

"No Mikey,no no Mikey,that was so no right "

SUPER MAX 🧡

allegri OUT

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 05 avg 2023, 09:57

GIBRA je napisao/la:
05 avg 2023, 01:51

Zato si ti klempav kad su te bili vukle nisi htio da izadjes. Uši ko u slona

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 05 avg 2023, 10:00

Nerealno i stetno je traziti napad na bilo kakve trofeje. I za ovu evropu bi me bolio racku da se ne radi o znacajnom egzistencijalnom pitanju. Evropa mora biti pod moranje, a roster ne ulijeva povjerenje da mozemo biti konkurentni. Iskreno se nadam da grijesim.
Pročepit će negdje.

irfo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la irfo » 05 avg 2023, 10:35

https://sportsport.ba/fudbal/irfan-jasa ... upi/455885

Kako zakucavanje strucnjaka u ovim evropskim tekmama koji su svasta pisali o njemu u prosloj polusezoni :tokralju:
Najbolji lijevi bek jos od Kvesica

Jos jedan Bekric masterclass u transferima :kralj:
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA

"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 05 avg 2023, 10:51

Pod moranje je jedino vracanje rata reprograma prema poreskoj, i dogovorenih obaveza prema povjerenicima ( dobavljacima, bivsim igracima i uposlenicima)
Dakle sve ostalo sto uspijemo napraviti je iskorak prema krajnjem cilju, zdravom i uspjesnom poslovanju, sa kojim onda dolazi i kvalitetna ekipa, i kvalitetni rezultati i eventualni investitor.
Sabura i strpljenja nam treba, a nemam sumnju da cemo iskoristiti svaku priliku koja nam se ukaze, kao sto smo i ove sezone.
I ko prati nogomet malo sire vidjece da je svaki igrac na prodaju, bez obzira na ambicije kluba, pa tako i nasi, daj Boze da ima interesa za njih i da ih prodamo. Nije tesko naci kvalitetnije od trenutnih, jer nemamo Ronalda u ekipi, i realno malo toga imamo i za ponuduti.
Korak po korak, tekmu po tekmu...svakim danom ide na bolje, dug je manji i krvna slika kvalitetnija.
Bicemo mi opet tamo gdje nam je i mjesto, NA VRHU.
Uz ovakve navijace i podrsku, nemam sumnju.

itatabisine
Kontakt:

Post Postao/la itatabisine » 05 avg 2023, 10:59

Ja se samo nadam da nas SD i Basic rade u tajnosti na dovođenju novih igraca.
Neminovno je da nam trebaju 2-3 kvalitetna igraca za prvih 11.
Do kraja prelaznog roka ima jos mjesec tako da se nadam da ce dovesti jos nekoliko igraca, jer nam fali sirine u kadru, a i "apetiti" su nam porasli poslije prelijepe evropske price.
Svi pored vracanja dugova se nadamo da cemo i sljedece godine igrati evropske utakmice i ka tome treba i teziti.

Kraj godine ce biti jako dobar sa finanasijske strane doci ce pare od UEFE zatim od transfera Hadziahmetovica, tako da je sada na nama navijacima da dolazimo na utakmice i punimo Grbavicu.
Ne smije "trositi" pare koje tek trebaju doci, vec svaku domacu utakmicu trebamo biti GLAVNI SPONZORI kluba kao sto smo bili i u prosloj sezoni

KapitenK
Kontakt:

Post Postao/la KapitenK » 05 avg 2023, 11:01

VeteranSA je napisao/la:
05 avg 2023, 10:51
Pod moranje je jedino vracanje rata reprograma prema poreskoj, i dogovorenih obaveza prema povjerenicima ( dobavljacima, bivsim igracima i uposlenicima)
Dakle sve ostalo sto uspijemo napraviti je iskorak prema krajnjem cilju, zdravom i uspjesnom poslovanju, sa kojim onda dolazi i kvalitetna ekipa, i kvalitetni rezultati i eventualni investitor.
Sabura i strpljenja nam treba, a nemam sumnju da cemo iskoristiti svaku priliku koja nam se ukaze, kao sto smo i ove sezone.
I ko prati nogomet malo sire vidjece da je svaki igrac na prodaju, bez obzira na ambicije kluba, pa tako i nasi, daj Boze da ima interesa za njih i da ih prodamo. Nije tesko naci kvalitetnije od trenutnih, jer nemamo Ronalda u ekipi, i realno malo toga imamo i za ponuduti.
Korak po korak, tekmu po tekmu...svakim danom ide na bolje, dug je manji i krvna slika kvalitetnija.
Bicemo mi opet tamo gdje nam je i mjesto, NA VRHU.
Uz ovakve navijace i podrsku, nemam sumnju.
:thumbup:

Ne treba praviti katastrofu ako Evropa izostane.

segasega1
Kontakt:

Post Postao/la segasega1 » 05 avg 2023, 11:08

Ako je istinato to za Mekica i Amoaha...Mekica pokusati prodati uzeti onda neke pare,e sad ne znam kolika je ponuda..A Amoaha NE...On je mlad i moze se na njemu fino zaraditi.Produziti mu ugovor momentalno,naravno podebljati..Ode on na zmu ko halva...

elSaik
Kontakt:

Post Postao/la elSaik » 05 avg 2023, 11:16

Dovoljna je mala grupa ljudi sa pravim ili lažnim profilima, sa pisanjem po forumu, ili pričama po kafanama, da unose nemire pa da onda uz koji negativan rezultat, od mrava zaista nastane slon. Dešavalo nam se to prošlosti u više navrata.
A naš narod je sklon rovarenju i podmetanju kad se krene nešto ozbiljno raditi.
Prioritet mora biti izlazak u Europu ali samo isključivo jer je nužno da bi se novac zaradio radi povrata duga i stvaranja uslova da potencijalnom investitoru budemo interesantni(ji).
Ovim trenutnim ljudima vjerujem da znaju šta rade tj sta i koliko mogu i da će uraditi ono što je najbolje za kljub u datom uslovima.
A ja da brinem hoćemo li zbog Mekića ili Amoe ostati bez Europe, ne pada mi napamet. Ima ko da brine kakav mu je kadar potreban ili dovoljan za ostvarivanje ciljeva. Lično smatram da ih treba prodati jer godinama nismo prodali nikoga i loše je reputacijski gledano da smo klub koji ne prodaje igrače, jer to znači da nemamo igrača vrijednih prodaje.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 05 avg 2023, 11:51

Tačno od riječi do riječi. Imaju ljudi u klubu koji rade na tome i sigurno ne sjede skrštenih ruku. Ako dođu igrači koji se spominju, siguran sam da će ovo biti jedan od najboljih prelaznih, ako ne i najbolji, u posljednjih par godina.

Bitno je da mi ne posustanemo sad, potrebno je da idemo na utakmice, da idemo u fan shop, da se učlanimo, da bodrimo igrače, trenera, stručni štab i da napunimo našu ljepoticu.

Siguran sam da nas ljudi u klubu neće razočarati.

A što se tiče prodaje, po meni je to jasno, dok god smo u situaciji da dugujemo, trebamo prodati kad imaju ponude.

Prodaja igrača je jako bitna, moramo i drugima da budemo primjer kada budu došli nama, da znaju da se mogu prodati, tako je lakše pridobiti igrača na našu stranu u budućnosti.

Nije eto nešto, ali treba pogledati gdje su igrači otišli koji su igrali u Želji, u zadnjih par godina, iako su džaba napustili, Santos u AEK Larnaca, Hodžić u Hatayspor, Jaganjac u Adana Demirspor, Juričić u Pyuniku. Iako su džaba otišli idalje je fino pogledati da je Željo bio taj dio koji ih je progurao ka gore i ka tim ekipama. Danas će to biti Mekić i Amoah, sutra Drina i Muftić i tako dalje.
mosa lošmi stićko tit-ula!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 05 avg 2023, 12:10

Ako žele da idu, treba ih prodati, nema tu neke filozofije. Sve je bolje nego da imaš nezadovoljnog igrača.

Što se tiče Mekića, on više nije mlad igrač i ulazi u najbolje fudbalske godine. Ako ima želju negdje se prodati i uzeti pare sada mu je pravo vrijeme za to. Ovo što je on odigrao u četiri evropska susreta, ja ne znam, pa možda najbolje evropske partije nekog veznjaka (da ne kažem igrača generalno) Želje u zadnjih 10-15 godina.

Meni Meka iskreno djeluje kao neko ko ne bi imao ništa protiv da do kraja karijere ostane u Želji, ali na dobru lovu nije niko imun i zato ne treba maltretirati momka niti gurati neku silu u smislu da ga ne želimo prodati, pa ga pošaljemo ovu sezonu na tribine. To apsolutno nikome ne donosi ništa dobro.

Sa Amoahom isto tako treba sjesti i ljudski se dogovoriti, ako hoće da ide i ako ima ponuda odmah ga prodati. Ako želi ostati, produžiti mu ugovor na još godinu-dvije (dati mu veću platu u skladu sa mogućnostima) i onda ga sljedeće ljeto prodati jer vjerujem da će, ako ostane, ove sezone imati još bolju statistiku nego prošle i dogodine bi se na njemu mogla uzeti baš baš dobra lova za naše uslove.

Takva je sudbina naših klubova da ti ne možeš zadržati igrača za kojeg dobiješ neke ponude, u našem slučaju mi nismo finansijski dovoljno jaki i svaka marka nam je dobrodošla. U slučaju nekih drugih klubova koji su finansijski stabilniji od nas, oni sasvim sigurno mogu odbijati neke ponude ali se tu javlja problem nezadovoljstva igrača i onda na kraju svi ispaštaju.

Proteći će još Drine, Save, Une i Neretve dok naši klubovi budu sposobni da zadrže kvalitetnog igrača dvije, tri, pet sezona, a da zauzvrat on sve vrijeme igra na nekom svom maksimalnom nivou.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 05 avg 2023, 12:15

Puno povjerenje u Bašića. Ipak je on aminovao angažman Turanjanina, Rustemovića i ostalih, kao i pušatanje Hajdarevića. Ono što je nama potencijalni problem jeste U21 igrači. Sreća pa od ove godine jedan morabiti u rosteru, ali mi samo imamo Drinu koji može igrati, te Drlju i Gasala, koji su nižno zlo. Na Beću se vjerovatno ne računa ozbiljno. Znači prioritet je dovesti U21 igrača koji može igrati. Pored tog, vidjeti šta mogu brazilac i arap, te pokušati dovesti Dadu i Mujana. Očekujem manju minutažu za Štilića, i što brži oporavak Ovčine. Ukoliko odu Amoah i Mekić onda pokušati naći mlado krilo da može igrati, a da ga trener aminuje. Biće gurava borba, biće oscilacija, nije ni Bašić čarobnjak, ali uz našu podršku evropa bi trebala biti izvjesna. Gledao sam Široki malo sinoć, ništa posebno. Ostaje nam borba sa Veležom i sarajevom za treću poziciju. Zrinjski zbog kvalitete i Borac zbog saveza su sigurni u evropi.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 05 avg 2023, 12:21

Naslov za Mekicev transfer, bez ikakve informacije, samo iz supljeg u praznog da li ostaje ili ima ponuda. Savjet za novinare, previse citate i vjerujete nagadjanjima na forumu, a lose prepisujete :tralala:
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 05 avg 2023, 12:30

Ovako to i krene. Neko nacuje da igrac ide, napise na forumu, neki novinar objavi tekst, drugi novinar od njega prepise...

Puno rasprave, a na kraju je vrlo jednostavno. Ili ce otici ljudi sad (eventualno na zimu) za pare, ili na ljeto dzaba. Znaci, ako ima ponuda, prodaji. Raonffa je u pravu. Nema kluba u PLBiH koji je u stanju zadrzati igraca neki duzi period, ako interes iz inostranstva postoji, sto je i razumljivo. Vise ljudi zarade u drugoj turskoj i raznim egzoticnim ligama, nego ovdje.
1921

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Levin i 45 gostiju.