FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo
- frankqqqqq
- Kontakt:
Re: FC Bayern München
Čestitke na pobjedi. Zasluženo
Tebe uvijek treba stišavati (doduše, više kod kukanja) i nemoj sve gledati crno-belo.Neutral je napisao/la: Nema tu žara, agresivnosti, prave borbe. Da Lahm nije ginuo nikad ne bi pobijedili.
Ipak je Bayern večeras igrao protiv lidera najbolje lige na svijetu (možda je sad pao poziciju dvije, al nebitno) i nije to isto kao protiv ekipa koje usranih gaća uđu u tekmu.
Bayern je baš to demonstrirao, ni jednog trenutka nije dopuštao (u nastavku) protivniku da poveže pas ( a kamoli akciju) a to ne bi moglo bez agresivnosti, žara i prave borbe.
Vom Jäger zum Gejagten
Kljucni potezi utakmice su izmjene
malo cudno, ali tako je...prvo Rafinha koji je bio faktor X, sa njegovim ulaskom je totalno procepila desna strana i mnogo opasnije je sve to izgledalo...a onda druge izmjene Muller i Pizaro (pogotovu Muller), to je dotuklo Arsenal.
Majstorski potezi Pepa, koji je na vrijeme osjetio izmjene.
- QUARTERBACK
- Kontakt:
Takodjer, čestitke na pobjedi.
Trkom su ih dokucali, uostalom, posljednih pola sata utakmice je bilo silovanje odbrane Arsenala, nadmoć. Pep je to osjetio i ubacio Pizarra, a ovaj odradio glavni dio posla kod drugog gola.geronimo je napisao/la:Bayern je baš to demonstrirao, ni jednog trenutka nije dopuštao (u nastavku) protivniku da poveže pas ( a kamoli akciju) a to ne bi moglo bez agresivnosti, žara i prave borbe.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
-
Bundesliga
- Kontakt:
@ Neutral
Previse si kritican, ovo je Guardiolina prva sezona u Bayernu, a uspio je nastaviti tamo gdje je Jupko stao.
Inace dobar Arsenal u prvom poluvremenu, gotovo ravnopravan a onda u drugom je bilo neminovno da izgube. Kao sto neko rece nacekat cemo se kad ce Lahm opet na beka. Mandzo i Alaba prelosi veceras, Kroos zvjerka i njegov snajper
Odlicno odradjeno, idemo dalje sad ih valja i u Minhenu dobit ali ono bas posteno.
Previse si kritican, ovo je Guardiolina prva sezona u Bayernu, a uspio je nastaviti tamo gdje je Jupko stao.
Inace dobar Arsenal u prvom poluvremenu, gotovo ravnopravan a onda u drugom je bilo neminovno da izgube. Kao sto neko rece nacekat cemo se kad ce Lahm opet na beka. Mandzo i Alaba prelosi veceras, Kroos zvjerka i njegov snajper
Odlicno odradjeno, idemo dalje sad ih valja i u Minhenu dobit ali ono bas posteno.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
- rob do bagro
- Kontakt:
Ko Buca potok !
Auf geht's ihr roten !!!
Auf geht's ihr roten !!!
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,
SMRT FASIZMU!!!
SMRT FASIZMU!!!
- pasha_the_one
- Kontakt:
Slabo sija ova zvijezda sa juga 
Mia San Mia!
Mia San Mia!
"Društvo koje ne prepoznaje činjenicu da svaki pojedinac ima pravo na sopstvene vrijednosti, ne poštuje dostojanstvo pojedinca i ne zna šta je sloboda." Fridrih Avgust fon Hajek (1899-1992.)
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
Da, s tim da je Lahm pokazao Javiju kako se treba rješavati lopte. Martinez je danas vazda imao korak viška što je rezultiralo slabijom kombinatorikom i to u trenucima kada je Bayern imao igrača više.let3 je napisao/la:Kljucni potezi utakmice su izmjenemalo cudno, ali tako je...prvo Rafinha koji je bio faktor X, sa njegovim ulaskom je totalno procepila desna strana i mnogo opasnije je sve to izgledalo...a onda druge izmjene Muller i Pizaro (pogotovu Muller), to je dotuklo Arsenal.
Rafinha je radio isto što i Lahm na beku (igrao krilo), a dobro mu je došla činjenica da se "ne mora" vraćati nazad i trošiti u odbrani, jer je bilo evidentno da Arsenal ne može napasti. Sa igračem manje oni nisu opasnije zaprijetili Bayernu. Štaviše, prešli su centar samo kada je Sanogo faulirao Neuera.
Muller je najzahvalniji igrač na dunjaluku.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Guardiola još jednom objasnio zašto je jedan od najboljih..
Igra je njegovih ruku djelo, ponekad pasivno ali veoma učinkovito.
"Give me what I want and I'll go away"
"See you in another life, brother."
Real Madrid
"See you in another life, brother."
Real Madrid
Bayern veceras odradio rutinski utakmicu (iako je prvih 20 minuta bilo kriticno)...
Mogli su Bavarci veceras upisati ubjedljiviju pobjedu, da je nije bilo izmisljanja tople vode u pojedinim situacijama pred golom Arsenala.
Nadam se da nece doci do opustanja u revansu, kao sto je to bio slucaj protekle sezone i da ce rutinski izboriti plasman u 1/4 finale.
Mogli su Bavarci veceras upisati ubjedljiviju pobjedu, da je nije bilo izmisljanja tople vode u pojedinim situacijama pred golom Arsenala.
Nadam se da nece doci do opustanja u revansu, kao sto je to bio slucaj protekle sezone i da ce rutinski izboriti plasman u 1/4 finale.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Ma kakvi nije to to.Toxicity je napisao/la:Guardiola još jednom objasnio zašto je jedan od najboljih..
Nema Ribca i nema odmah napada po lijevoj strani. Slaba lijeva strana, traljavo totalno. Protivniku se puno lakse braniti kada sve napada ocekuje po jednom boku.
Treba sacekati povratak dva kljucna igraca i onda uzivati u utakmicama
neka onda neko kaze da Bayern nije nesto.
- rob do bagro
- Kontakt:
Muller mora popraviti slavlje nakon gola jbm trunje. 
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,
SMRT FASIZMU!!!
SMRT FASIZMU!!!
Ma mogo bi djeneral u mancester, da ih loma poguramo.geronimo je napisao/la:Hehe, sve dok se đeneral ne vrati.guber_90 je napisao/la:Eto ga Lahm nece vise vidjeti pozicije beka nikada, poderao je u veznom redu, dva gola Bayo dao, a Lahm dvije asistencije
.
![]()
A onda se karte ponovo miješaju.
Ps.
Posjed lopte 79%
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."
farinelli123 je napisao/la:Kakva dvosmislenostNeutral je napisao/la:Nadam se da će Ribery biti spreman za uzvrat da se ne ponovi prošla sezona.
@Geronimo
Nije u mene kukanje nego:

@Bundesliga
Kritika je tu samo da se raja ne digne previše. To je uvijek mač sa dvije oštrica. Rekao sam nakon prošle sezone da imamo generaciju koja mora maksimalno iskoristiti svoj potencijal. Napisao sam da imamo ekipu koja u naredne tri sezone može uzeti još jedan trofej Lige prvaka, a i dalje stojim iza toga.
Alaba nije isti igrač bez Ribery-a. To je očigledno bilo. Znali smo od ranije da je propuh u odbrani na lijevoj strani, što se uvijek vidi na većim utakmicama. Jednostavno nije tu bilo ispomoći kao što je ima od Bilala. Neuer je odigrao fenomenalnu utakmicu i pokazao je da je trenutno prvi golman na svijetu, baš kao i prošle sezone. Dante solidan, Boateng gori od Alabe, Rafinha odličan. Lahm je pokazao šta znači biti lider, iako je pomalo tih, opet je ginuo na terenu. Thiago mi se ne sviđa, ima taj potez kojim može rasparati odbranu ali i dalje previše solira, s tim da nije siguran u dodavanjima što je za njegovu poziciju ključna stvar. KROOS je igrač utakmice, produžite ugovor s njim, šta žalite, niste židovi. Mandžo neprepoznatljiv, a Muller je igrač za velikih utakmica. Robben i Gotze standarno dobri. Pizza odlično odvukao igrača da bi Muller zabio. Javi nije u formi, izgubio je tri - četiri duela u zraku što je prosto nemoguće bilo prošle sezone. Čovjek nije izgubio duela u zraku a večeras već nabrojana tri - četiri puta. I dalje mislim da će Pep na našu žalost stavljati Lahm-a na šesticu a Javi-a na stoperu što će biti protiv Barce, Real-a, PSG-a, United-a ili Chelsea mač sa dvije oštrice.
to je to, kljucni momenat u drugom poluvremenu...Rafinha je prakticno postao desno krilo... u tandemu sa Robenom su konstantn opterecavai tu desnu stranu i izvlacili Arsenalove igrace na tu stranu.Monolog je napisao/la:Da, s tim da je Lahm pokazao Javiju kako se treba rješavati lopte. Martinez je danas vazda imao korak viška što je rezultiralo slabijom kombinatorikom i to u trenucima kada je Bayern imao igrača više.let3 je napisao/la:Kljucni potezi utakmice su izmjenemalo cudno, ali tako je...prvo Rafinha koji je bio faktor X, sa njegovim ulaskom je totalno procepila desna strana i mnogo opasnije je sve to izgledalo...a onda druge izmjene Muller i Pizaro (pogotovu Muller), to je dotuklo Arsenal.
Rafinha je radio isto što i Lahm na beku (igrao krilo), a dobro mu je došla činjenica da se "ne mora" vraćati nazad i trošiti u odbrani, jer je bilo evidentno da Arsenal ne može napasti. Sa igračem manje oni nisu opasnije zaprijetili Bayernu. Štaviše, prešli su centar samo kada je Sanogo faulirao Neuera.![]()
Muller je najzahvalniji igrač na dunjaluku.
Kasnije izmjene (Muller i Pizzaro) su dotukle Arsenal....bilo je pitanje vremena kad ce pasti drugi gol.
Ovo je taktika Pepa - strpljenje u napadu i tzv "sekundarni napad", odloženi napad, ubacivanje iz drugog plana....to je njegov zaštitni znak i evo vec u prvoj sezoni to se primilo u Bayeru.
Ovaj Bayern je trenutno tim monstruoznog potencijala
- Cautinho
- Kontakt:
Re: Odg: FC Bayern München
Jest vas Bayern razmazio,pa i kad dobijete Arsenal na Emiratima 2-0 kukate kako ne valja ovo,ne valja ono.
Jedino sto je falilo je malo vise efikasnosti,jer ste mogli dati sigurno još koji i odmah završiti priču.Arsenal čista nula,nikakva ekipa u nastavku,u akcijama nisu iznijeli lopte do centra.Nisam vjerovao ovo za Ozila i velike utakmice,ali istina,frajer se skroz izgubi i još ussere ekipu eventualnim pogotkom.
Lahm odličan,Kross isto,Robben aktivan,uvijek on u centru pažnje,ali sve što je pokušao,bilo je na neku silu.Nisam ovo od njega očekivao.
Jedino sto je falilo je malo vise efikasnosti,jer ste mogli dati sigurno još koji i odmah završiti priču.Arsenal čista nula,nikakva ekipa u nastavku,u akcijama nisu iznijeli lopte do centra.Nisam vjerovao ovo za Ozila i velike utakmice,ali istina,frajer se skroz izgubi i još ussere ekipu eventualnim pogotkom.
Lahm odličan,Kross isto,Robben aktivan,uvijek on u centru pažnje,ali sve što je pokušao,bilo je na neku silu.Nisam ovo od njega očekivao.
Keep walking.
- schweinsteiger
- Kontakt:
-
Bundesliga
- Kontakt:
Bilo mi je malo cudno da Martinez pocne u vezi a Lahm na beku gdje nije igrao vec dugo vremena, cinjenica je da sad covjek bolje igra DMF-a nego li beka. Rafko je postao zvijer
Nisam dzaba govorio da je Muller jedan od igraca Baye koji su nezamjenjivi. Jos samo se nadam da nije doslo do kakvih povreda jer su igraci primili dosta udaraca od Tobdzija.
I am not yet born; O hear me.
Ja zadovoljan nisam,ni igrom prije a ni posle crvenog kartona
Vise prilika se moralo stvoriti sa umornim igracima Arsenala i igracem vise
Drugo po meni Alcantara nikad ne bi vidio prvih 11 protiv jacih ekipa,lik se previse gubi,los je nazad i sto je najgore u svakoj utakmici ima 1-2 pasa koja protivniku otvore kontru ili ti priliku za gol,to je previse za igraca koji igra na njegovoj poziciji
Nadam se brzom povratku Swajnija i da Alcantara zavrsi na klupi,u Bundesligi moze igrat
Kroos majstor,97 % tacnih dodavanja
Ugovor i 5 mil vise od Tiaga bi mu ja dao .
Vise prilika se moralo stvoriti sa umornim igracima Arsenala i igracem vise
Drugo po meni Alcantara nikad ne bi vidio prvih 11 protiv jacih ekipa,lik se previse gubi,los je nazad i sto je najgore u svakoj utakmici ima 1-2 pasa koja protivniku otvore kontru ili ti priliku za gol,to je previse za igraca koji igra na njegovoj poziciji
Nadam se brzom povratku Swajnija i da Alcantara zavrsi na klupi,u Bundesligi moze igrat
Kroos majstor,97 % tacnih dodavanja
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.
BAYERN MUNCHEN
Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !
BAYERN MUNCHEN
Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 2 gosta.