Bh. klubovi u Europi - 2022/23

NajvecaRadosti
Kontakt:

Re: Bh. klubovi u Europi - 2022/23

Post Postao/la NajvecaRadosti » 26 avg 2022, 11:21

nekoIzMostara je napisao/la:
26 avg 2022, 11:11
NajvecaRadosti je napisao/la:
26 avg 2022, 08:56
Gledaj ovo sunce ti poljubim

Ovi sa Kosova sto su usli,Ballkani gledaj im puta jbt
1.pretkolo LP(nenosioci):Zalgiris(Litvanija)
2.pretkolo KL:La Fiorita(San Marino)
3.pretkolo KL:Klaksvik(Farski Otoci)
Play off KL:Shkupi(Makedonija)+revans kuci+igrac vise od 2.minute
Izbacili 2 amatera ,1 poluamatera i 3 miliona eura.A u nasoj ligi bi bili 6.-7.

Pogledajte ovo pa pogledajte put Zrinjskog
Pa nek jos neko napise Kosovo ima ekipu u grupama a mi nemamo.
Pa kakve veze to ima, imao je Borac da je prosao dslje prelagan. Pogledaj prosle sezone Vekez u 2 pretkolu imao AEKa a zrinjski tiranu, ako cemo tom logikom. Zivimo i zabludi sa su FO, SM Andora i slicne zemlje levati, da su amateri a u nas profesionalci, a kad stavis sve na papir u nas amateri po shisa barovima non stop a u njih se ulaze u fudbal ko sto u nas nece nikad, ako se nista drasticno ne promjeni.
Kako prelagan kad bi ih u 3.pretkolu cekao Viborg a u play offu West Ham.Jest prelagan prva 2 pretkola,poslije bi naravno ispali kad tad.Igrali su prije toga 2 godine Evropu,normalno da ce u prvom-drugom pretkolu dobiti nekoga laganog

To je zato sto je Zrinjski igrao Koferencijsku ligu kao ekipa iz Champions patha(put prvaka) a Velez je regularno igrao Koferencijsku ligu od 1.pretkolu a koefcijent nikakav.
E ako San Marino i Andorra ulazu u fudbal onda smo stvarno qarina.Ovaj Ballkani sto je usao u grupe zahvaljujuci Uefi kod nas ne bi bio u top 5 u ligi ali eto neka ima bude jednu godinu i nikad vise vjerovatno
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 26 avg 2022, 11:28

De ba,pa zar neki misle da je Ballkani bolji od nasih timova?Pa ko sto neko napisa ocigledno guraju kosovske timove sa slabijim protivnicima.Vazda ih uvale s onim sa sjevera i takvim protivnicima.Pa da je Zrinjski imao onakav zrijeb umjesto njih,garantujem da bi imali predstavnika u Konferencijskoj ligi.Kakav ba Ballkani,ljudi bi u nasoj ligi bili sredina tabele 1000%
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 26 avg 2022, 11:35

Od svih vasih komentara najjaci je bio onaj od Virte kao dzaba im i prefiks hrvatski ispred imena kluba i zastave kada im je sudbina bosanska :D tako ti ga i dodje, ne da se u.sranom do potoka sto nas narod kaze. Ono je sinoc bilo bas sportska nesreca, ukupno gledajuci obje utakmice Zrinjski je zasluzio prolaz, ali eto ima to nesto sto se ne da nasim klubovima.
Sto se navijanja tice, teško da je i ko iskreno navijao za njih od navijaca ostalih klubova, nisam ni sam ali bih im svakako cestitao na pllasmanu da su ga ostvarili.
Ono sto mi je bolo oci su ova dodvoravanja portala tipa historijska utakmica za BiH klupski fudbal, te putokazi neki ovo ono, pa majka mu stara FK Sarajevo 3 puta igralo play off EL tj jaceg takmičenja pa ne pamtim takva pisanja, ali hajde, to je valjda neko na silu lizanje portala prema "hrvatskom" klubu.
Eto ostadosmo jos uvijek u ovom probranom drustvu luzera na fudbalskoj mapi Evrope, nadati se do godine da ce neko uspjeti.

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 26 avg 2022, 11:38

Žao mi je mostarci, ali ne možete prije Sarajeva u grupe.

:nene:
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 26 avg 2022, 11:39

JimmyPage je napisao/la:
26 avg 2022, 11:17
slika

:tokralju:
Naravno, navijao sam za bh fudbal ali toliko su se igrači Zrinjskog valjali po terenu da su bas zaslužili jedan ovakav udarac u zadnjoj minuti i to s igračem vise.
Jednostavno bilo je preofirno...svaki napad jedan igrač legne na travu...u 10 minuta 10 izlezavanja.

@osttribine, pretpostavljam da se nije pisalo toliko jer su protiv Sarajeva i Zeljeznicara na drugoj strani bili mnogo jaci protivnici (nerealno ocekivati prolaz) u odnosu na Slovan gdje su šanse za Zrinjski bile 50:50 otprilike.
Zbog toga ovo jeste bila najbolja prilika do sada.

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 26 avg 2022, 11:40

Osttribine je napisao/la:
26 avg 2022, 11:35
Od svih vasih komentara najjaci je bio onaj od Virte kao dzaba im i prefiks hrvatski ispred imena kluba i zastave kada im je sudbina bosanska :D tako ti ga i dodje, ne da se u.sranom do potoka sto nas narod kaze. Ono je sinoc bilo bas sportska nesreca, ukupno gledajuci obje utakmice Zrinjski je zasluzio prolaz, ali eto ima to nesto sto se ne da nasim klubovima.
Sto se navijanja tice, teško da je i ko iskreno navijao za njih od navijaca ostalih klubova, nisam ni sam ali bih im svakako cestitao na pllasmanu da su ga ostvarili.
Ono sto mi je bolo oci su ova dodvoravanja portala tipa historijska utakmica za BiH klupski fudbal, te putokazi neki ovo ono, pa majka mu stara FK Sarajevo 3 puta igralo play off EL tj jaceg takmičenja pa ne pamtim takva pisanja, ali hajde, to je valjda neko na silu lizanje portala prema "hrvatskom" klubu.
Eto ostadosmo jos uvijek u ovom probranom drustvu luzera na fudbalskoj mapi Evrope, nadati se do godine da ce neko uspjeti.
Ispali od Bresta kad nam levat svirnu ofsajd koji nije postojao,to bi bilo 3 pretkolo LP i grupe krepo majci svojoj

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 26 avg 2022, 11:47

Osttribine je napisao/la:
26 avg 2022, 11:35
Našim klubovima i našoj reprezentaciji je svaki playoff i baraž historijski :roll: a istina je da još nikad nismo prošli.

Luzerluk se uvukao žestoko i kad ima neko priliku, u.sere se. Traume.
Koševo Zapad

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 26 avg 2022, 11:51

Balorda je napisao/la:
26 avg 2022, 08:51
Ja ne znam o čemu pojedinci ovdje pričaju, kakvi koeficijenti, imidž države i sl. , nije normalno navijati za rivalski klub i nijedan normalan navijač ne navija za rivalski klub. Ne očekujem da zrinjevci navijaju za Velež ni u kakvoj prilici, i to je normalno i prirodno. Politiku ne treba uključivati u ovu priču, dovoljni su fudbalski razlozi.

Zamisli da navijač Lazija zbog koeficijenta Italije navija za Romu, navijač Arsenala za Totenhem, Celtica za Rangers itd :rol:
Al' bukvalno, navijas da ti konkurent odnosno rival uzme cca 10mil eura a tebi budzet 4-5-6-7 miliona maraka :mrgreen: evo srcem sto ne mozes navijat za rivala, ne mozes ni razumom, al ocito ovdje ljudi cunama razmisljaju :)

mi smo beton nacija stvarno. :)
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 26 avg 2022, 11:53

Nasi timovi pod pritiskom bas lose igraju.Stvarno je ovo za izucavanja.Toliko historijskih sansi,sto za klubove,sto za reprezentaciju,i apsolutno nikad nismo prosli.Toliko baraza i ovih zadnjih pretkola u Evropi,i uvijek budemo popisani na kraju
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 26 avg 2022, 11:54

MortemHz je napisao/la:
26 avg 2022, 11:05
Victor je napisao/la:
26 avg 2022, 10:46
Raonffa je napisao/la:
26 avg 2022, 01:27
Al' koliko samo znači proći prvo pretkolo u Ligi prvaka, faktički si već jednom nogom u grupnoj fazi LK u tom slučaju osim ako si baš baš loš ili te baš u trećem pretkolu Evropske lige zapadne jak tim kojeg ne možeš proći i tako osigurati minimalno grupnu fazu LK.

Sarajevo bi u onoj sezoni (prije dvije godine) igralo grupnu fazu LK, Zrinjski da je nekako izbacio Sherrifa uvjeren sam da bi igrao grupnu fazu LK, a uz neke sretne okolnosti možda čak i grupnu fazu EL.

Mislim da je pitanje vremena, koliko god sad ovo zvučilo smiješno s obzirom da se ista priča vrti 20 godina, kada će neki naš klub ući u grupnu fazu euro takmičenja.

Pogledaš recimo ovaj Balkani sa Kosova, ljudi su imali presmiješan žrijeb u odnosu na Zrinjski recimo i eto uđoše u grupe LK.

Mada čini mi se da njih UEFA prikriveno konstantno gura kroz one glupe grupe potencijalnih protivnika, vazda ih stave gore sa sjevernjacima (Litva, Latvija, Estonija, Island, Farski Otoci, pičqke materine), dok se naši klubovi yebu sa ovim klubovima iz istočne Evrope plus poneki jak klub sa Zapada.

Vjerovatno tu ulogu igra što postoji određeni broj evropskih država koje nisu priznale Kosovo pa samim tim su sportski klubovi sa Kosova lišeni problema potencijalnog igranja sa timovima iz tih zemalja.
Ma haj takmicenje, al treba i zrijeb...jbg svake godine je sve lakse i lakse i fkt je pitanje sezone kad ce neko nas uci.

Pa evo ti pogledaj i LP, dzaba Dinamu pare i sve, znas kad bi usli da nije uvedeno ovo pravilo "put prvaka"...nikad a mozda ni tad
Jbg, takva ti je situacija sad da je dosta lakše ući kad ideš preko puta prvaka a još teže kada krećeš od prvog kola, tu već u trećem pretkolu imaš neku zvjerku od ekipe i u 90% slučajeva ispadaš kada dolaziš iz naše lige.
Dinamo se mucio i sa ovim protivnicima,da nije tog sampionskog puta tesko bi se plasirali. Ovo pravilo za strance u nasoj ligi je uzas,imamo izgleda velik bazen sa domacim igracima za evropu i nasu ligu,ali sta nas vise cudi od saveza

FCUM
Kontakt:

Post Postao/la FCUM » 26 avg 2022, 11:54

hurem je napisao/la:
26 avg 2022, 11:39
JimmyPage je napisao/la:
26 avg 2022, 11:17
slika

:tokralju:
Naravno, navijao sam za bh fudbal ali toliko su se igrači Zrinjskog valjali po terenu da su bas zaslužili jedan ovakav udarac u zadnjoj minuti i to s igračem vise.
Jednostavno bilo je preofirno...svaki napad jedan igrač legne na travu...u 10 minuta 10 izlezavanja.

@osttribine, pretpostavljam da se nije pisalo toliko jer su protiv Sarajeva i Zeljeznicara na drugoj strani bili mnogo jaci protivnici (nerealno ocekivati prolaz) u odnosu na Slovan gdje su šanse za Zrinjski bile 50:50 otprilike.
Zbog toga ovo jeste bila najbolja prilika do sada.
e bas tako. Ono valjanje je bilo bas bezobrazno. Pa samo legnu i valjaju se :rol:
FC United Of Manchester !
Against Modern Football !

This is how it feels to be FC
This is how it feels to be Home
This is how it feels when you don't sell you're arse to gnome !

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 26 avg 2022, 11:57

killafrommanilla je napisao/la:
26 avg 2022, 11:51
Balorda je napisao/la:
Ja ne znam o čemu pojedinci ovdje pričaju, kakvi koeficijenti, imidž države i sl. , nije normalno navijati za rivalski klub i nijedan normalan navijač ne navija za rivalski klub. Ne očekujem da zrinjevci navijaju za Velež ni u kakvoj prilici, i to je normalno i prirodno. Politiku ne treba uključivati u ovu priču, dovoljni su fudbalski razlozi.

Zamisli da navijač Lazija zbog koeficijenta Italije navija za Romu, navijač Arsenala za Totenhem, Celtica za Rangers itd :rol:
Al' bukvalno, navijas da ti konkurent odnosno rival uzme cca 10mil eura a tebi budzet 4-5-6-7 miliona maraka :mrgreen: evo srcem sto ne mozes navijat za rivala, ne mozes ni razumom, al ocito ovdje ljudi cunama razmisljaju :)

Inače je to kod nas redovno, klubovi nam igraju grupne faze i mlate milione ;)
Koševo Zapad

Vjeverica777
Kontakt:

Post Postao/la Vjeverica777 » 26 avg 2022, 11:58

killafrommanilla je napisao/la:
26 avg 2022, 11:51
Balorda je napisao/la:

Ovisi kako gledas, bi li radije prihvatio da si tipa klubova Leverkusen, Monchengladbach, Feyenord, Alkmaar koji će biti uspjesni, svake godine ugostiti vrhunske klubove ali ce imati ispred sebe uvijek jačeg rivala, ili ćeš kao u našoj državi što želimo nek se ne maknem ni ja s mjesta nikada ali nek moj komšija nije bolji od mene. I tako dugo tapkamo na samome dnu sporta

Rigoletto
Kontakt:

Post Postao/la Rigoletto » 26 avg 2022, 12:00

26 avg 2022, 11:21
nekoIzMostara je napisao/la:
26 avg 2022, 11:11

Pa kakve veze to ima, imao je Borac da je prosao dslje prelagan. Pogledaj prosle sezone Vekez u 2 pretkolu imao AEKa a zrinjski tiranu, ako cemo tom logikom. Zivimo i zabludi sa su FO, SM Andora i slicne zemlje levati, da su amateri a u nas profesionalci, a kad stavis sve na papir u nas amateri po shisa barovima non stop a u njih se ulaze u fudbal ko sto u nas nece nikad, ako se nista drasticno ne promjeni.
To je zato sto je Zrinjski igrao Koferencijsku ligu kao ekipa iz Champions patha(put prvaka) a Velez je regularno igrao Koferencijsku ligu od 1.pretkolu a koefcijent nikakav.
Furdi je svejedno od kojeg pretkola i s kojim koeficijentom nastupaju, njih su maltežani uredno našamarali u dvomeču.
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 26 avg 2022, 12:01

Jel realno da ovi porede Romu i Lazio s nasom ligom?Pa oni ni ne gledaju koeficijent,para imaju ko blata,normalno da ce rivalu zelit lose.Plus igraju grupne faze svake sezone i imaju 6 predstavnika u Evropi.Mi hocemo da probijemo led,da budemo iole normalniji.Pod tim mislim da nas se izbrise s one mape luzera sto nisu imali predstavnika u grupnim fazama evropskih takmicenja...
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Suvorov
Kontakt:

Post Postao/la Suvorov » 26 avg 2022, 12:22

DamirT je napisao/la:
26 avg 2022, 12:01
Jel realno da ovi porede Romu i Lazio s nasom ligom?Pa oni ni ne gledaju koeficijent,para imaju ko blata,normalno da ce rivalu zelit lose.Plus igraju grupne faze svake sezone i imaju 6 predstavnika u Evropi.Mi hocemo da probijemo led,da budemo iole normalniji.Pod tim mislim da nas se izbrise s one mape luzera sto nisu imali predstavnika u grupnim fazama evropskih takmicenja...
Nije normalno da navijac npr. Sarajeva ili Borca navija da Zrinjski udje u grupnu fazu. To im je konkurentski klub u borbi za trofeje i Evropu, koji bi plasmanom uzeo ogromne pare i dominirao ligom jos par sezona, uzimao im igrace jer bi mogli vise da ih plate itd.
Ovima sto navijaju za Slobodu, Celik i sl. za njih mi je ok da navijaju za Zrinjski jer se ti klubovi ne bore za vrh i trofeje niti ce se boriti u blizoj buducnosti.

Ovi sto likuju i ismijavaju ispadanje Zrinjskog su teski debili, neka pogledaju prvo svoje klubove.

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 26 avg 2022, 12:23

Virtu4l je napisao/la:
26 avg 2022, 09:40

Žalgiris izbacio Ludogoreca.
:nene:

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 26 avg 2022, 12:27

Arvid je napisao/la:
26 avg 2022, 11:12
Balorda je napisao/la:

:thumbup:
Promijeni ti “dres” čim ga ramo škaricama uvali :mrgreen:
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

KapitenK
Kontakt:

Post Postao/la KapitenK » 26 avg 2022, 12:33

Znači 38. smo u Evropi po nacionalnom koef. Kako klubovi stoje? Zrinjski je dobrano popravio koef sigurno i naredne godine bi trebao biti nositelj u 1. pretkolu LP.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 26 avg 2022, 12:51

KapitenK je napisao/la:
26 avg 2022, 12:33
Znači 38. smo u Evropi po nacionalnom koef. Kako klubovi stoje? Zrinjski je dobrano popravio koef sigurno i naredne godine bi trebao biti nositelj u 1. pretkolu LP.
jel to zrinjski vec prvak i ove godine :)
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”