Nije još, ali ne vidim da neko drugi može osvojiti pored njih.
Bh. klubovi u Europi - 2022/23
Re: Bh. klubovi u Europi - 2022/23
ja sam sinoc vristao u autu kad je zrinja postigao prvi gol,preko radia sam pratio tekmu,bas mi je bilo drago da neki nas klub igra grupu da se maknemo malo od sivila
Ali bi bilo lose pravo gledati tim koji igra grupnu fazu a nema na dresu obiljezja drzave,ja bih to uveo zakonom da svaki dres mora imati zastavu drzave iz koje dolazi ako nece nek igra prvenstvo koje hoce al drzavno neces moci
Ali bi bilo lose pravo gledati tim koji igra grupnu fazu a nema na dresu obiljezja drzave,ja bih to uveo zakonom da svaki dres mora imati zastavu drzave iz koje dolazi ako nece nek igra prvenstvo koje hoce al drzavno neces moci
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
-
- Kontakt:
koeficijent je potpuno nevazna stvar, u skorije vrijeme ce se desiti da bh. prvak prodje pretkolo LP i samim tim dobiti laksi put do KL, i uskoro ce neko dobiti necija 3 godisnja budzeta i priliku da postane dominantan.Vjeverica777 je napisao/la: ↑26 avg 2022, 11:58Ovisi kako gledas, bi li radije prihvatio da si tipa klubova Leverkusen, Monchengladbach, Feyenord, Alkmaar koji će biti uspjesni, svake godine ugostiti vrhunske klubove ali ce imati ispred sebe uvijek jačeg rivala, ili ćeš kao u našoj državi što želimo nek se ne maknem ni ja s mjesta nikada ali nek moj komšija nije bolji od mene. I tako dugo tapkamo na samome dnu sportakillafrommanilla je napisao/la: ↑26 avg 2022, 11:51Al' bukvalno, navijas da ti konkurent odnosno rival uzme cca 10mil eura a tebi budzet 4-5-6-7 miliona marakaBalorda je napisao/la: ↑26 avg 2022, 08:51Ja ne znam o čemu pojedinci ovdje pričaju, kakvi koeficijenti, imidž države i sl. , nije normalno navijati za rivalski klub i nijedan normalan navijač ne navija za rivalski klub. Ne očekujem da zrinjevci navijaju za Velež ni u kakvoj prilici, i to je normalno i prirodno. Politiku ne treba uključivati u ovu priču, dovoljni su fudbalski razlozi.
Zamisli da navijač Lazija zbog koeficijenta Italije navija za Romu, navijač Arsenala za Totenhem, Celtica za Rangers itd![]()
evo srcem sto ne mozes navijat za rivala, ne mozes ni razumom, al ocito ovdje ljudi cunama razmisljaju
mi smo beton nacija stvarno.![]()
zasto bih htio da to bude moj konkurent?
razumio bih da mi kazes da je ovo sansa koja vise nikad nece doci, ali doci ce. prije ili kasnije, mozda cak i sljedece sezone, tako da, navijat cu da to bude ipak moj klub

samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
BosniaBoston je napisao/la: ↑26 avg 2022, 12:27Arvid je napisao/la: ↑26 avg 2022, 11:12Nije normalno navijati za rivalski klub,ali je bolesno čitati komentare pojedinaca da se ovoliko mrzi neki klub,ljudi,nacija,postavljanje slika mrtvih ljudi,morbidnih klipova....što je najžalosnije ti isti samo pokazuju sliku o sebi i svojoj (ne)kulturi.Balorda je napisao/la: ↑26 avg 2022, 08:51Ja ne znam o čemu pojedinci ovdje pričaju, kakvi koeficijenti, imidž države i sl. , nije normalno navijati za rivalski klub i nijedan normalan navijač ne navija za rivalski klub. Ne očekujem da zrinjevci navijaju za Velež ni u kakvoj prilici, i to je normalno i prirodno. Politiku ne treba uključivati u ovu priču, dovoljni su fudbalski razlozi.
Zamisli da navijač Lazija zbog koeficijenta Italije navija za Romu, navijač Arsenala za Totenhem, Celtica za Rangers itd![]()
Pa jest, naš predstavnik će i ući u grupnu fazu na osnovu tog puta prvaka, odnosno ući će aktuelni šampion lige. Ovi ostali još zadugo neće maknuti dalje od trećeg pretkola, jer nijedan naš tim nije sposoban proći više od dva protivnika, zato je fazon da i ovaj prvak prođe prvo pretkolo LP, ispadne u drugom pretkolu, onda prođe treće pretkolo EL i u play offu ispadne u grupnu fazu LK.Victor je napisao/la: ↑26 avg 2022, 10:46Ma haj takmicenje, al treba i zrijeb...jbg svake godine je sve lakse i lakse i fkt je pitanje sezone kad ce neko nas uci.Raonffa je napisao/la: ↑26 avg 2022, 01:27Al' koliko samo znači proći prvo pretkolo u Ligi prvaka, faktički si već jednom nogom u grupnoj fazi LK u tom slučaju osim ako si baš baš loš ili te baš u trećem pretkolu Evropske lige zapadne jak tim kojeg ne možeš proći i tako osigurati minimalno grupnu fazu LK.
Sarajevo bi u onoj sezoni (prije dvije godine) igralo grupnu fazu LK, Zrinjski da je nekako izbacio Sherrifa uvjeren sam da bi igrao grupnu fazu LK, a uz neke sretne okolnosti možda čak i grupnu fazu EL.
Mislim da je pitanje vremena, koliko god sad ovo zvučilo smiješno s obzirom da se ista priča vrti 20 godina, kada će neki naš klub ući u grupnu fazu euro takmičenja.
Pogledaš recimo ovaj Balkani sa Kosova, ljudi su imali presmiješan žrijeb u odnosu na Zrinjski recimo i eto uđoše u grupe LK.
Mada čini mi se da njih UEFA prikriveno konstantno gura kroz one glupe grupe potencijalnih protivnika, vazda ih stave gore sa sjevernjacima (Litva, Latvija, Estonija, Island, Farski Otoci, pičqke materine), dok se naši klubovi yebu sa ovim klubovima iz istočne Evrope plus poneki jak klub sa Zapada.
Vjerovatno tu ulogu igra što postoji određeni broj evropskih država koje nisu priznale Kosovo pa samim tim su sportski klubovi sa Kosova lišeni problema potencijalnog igranja sa timovima iz tih zemalja.
Pa evo ti pogledaj i LP, dzaba Dinamu pare i sve, znas kad bi usli da nije uvedeno ovo pravilo "put prvaka"...nikad a mozda ni tad
To su ta dva prolaska koja prvaku garantuju grupnu fazu LK, dok recimo naši ostali klubovi sa dva prolaska mogu doći maksimalno do trećeg pretkola LK i to je to.
Doduše osvajač Kupa kreće iz drugog pretkola, pa on nominalno sa dva prolaska može doći do play offa za LK, ali je fazon što neće nikada proći treće pretkolo, osim ako ga baš baš ne pomazi žrijeb.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
- Vidjeli ste i sami o kakvom se igraču radi, nevjerojatan karakter. Jaba je malo nepotrebno dopustio isključenje, ali vjerujem mu, protivnički igrač (Bilbija - op.a.) mu je vrijeđao majku, što se ne radi. Oni (Zrinjski) su svjetski prvaci u tome, vrijeđali su nas više-manje cijelu utakmicu. Nastojali smo držati emocije u okvirima kako ne bismo napravili neku grubu pogrešku zbog nediscipline, zaključio je Weiss.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- Shategabri
- Kontakt:
Iz saveza da se probude iz zimskog sna i odmah ukinu ovo pravilo o odgađanju milion utakmica prvenstva.
Ovo je živi cirkus! Mada ćemo mi koju godinu biti cirkus dok se ne završe tereni, nakon ova 4, idu još 4, pa možda još 4...dakle tri sezone minimalno gdje će se igrati svugdje samo ne na svom stadionu
Ovo je živi cirkus! Mada ćemo mi koju godinu biti cirkus dok se ne završe tereni, nakon ova 4, idu još 4, pa možda još 4...dakle tri sezone minimalno gdje će se igrati svugdje samo ne na svom stadionu

Koševo Zapad
-
- Kontakt:
Ukinut pravilo za strance,neka svaki klub odluci kojim smjerom zeli da ide jer u evropi sa 5 stranaca samo se mozes slikati jer su nasi igraci 90 posto njih odron,i ove price treba domace trenere,igrace bez njih nema rezultata i sl nek ostave nekom drugomShategabri je napisao/la: ↑26 avg 2022, 14:13Iz saveza da se probude iz zimskog sna i odmah ukinu ovo pravilo o odgađanju milion utakmica prvenstva.
Ovo je živi cirkus! Mada ćemo mi koju godinu biti cirkus dok se ne završe tereni, nakon ova 4, idu još 4, pa možda još 4...dakle tri sezone minimalno gdje će se igrati svugdje samo ne na svom stadionu![]()
Naravno mogu izjaviti sto im god padne na pamet sada, no istina je vjerojatno negdje na pola kao i obicno.MortemHz je napisao/la: ↑26 avg 2022, 14:11- Vidjeli ste i sami o kakvom se igraču radi, nevjerojatan karakter. Jaba je malo nepotrebno dopustio isključenje, ali vjerujem mu, protivnički igrač (Bilbija - op.a.) mu je vrijeđao majku, što se ne radi. Oni (Zrinjski) su svjetski prvaci u tome, vrijeđali su nas više-manje cijelu utakmicu. Nastojali smo držati emocije u okvirima kako ne bismo napravili neku grubu pogrešku zbog nediscipline, zaključio je Weiss.
Ajmo malo o startovima:
U prvom poluvremenu onaj indijanac nagazi Ilinkovicu na glavu zbog cega je i ovaj i zamijenjen.
U drugom poluvremenu onaj bolesnik laktom udara Bilbiju u potiljak.
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka
- Shategabri
- Kontakt:
Omča oko vrata klubovima je pravilo za strance i pravilo dva mlada igrača u ekipi u startnoj postavi.mosarajvosa83 je napisao/la: ↑26 avg 2022, 14:17Ukinut pravilo za strance,neka svaki klub odluci kojim smjerom zeli da ide jer u evropi sa 5 stranaca samo se mozes slikati jer su nasi igraci 90 posto njih odron,i ove price treba domace trenere,igrace bez njih nema rezultata i sl nek ostave nekom drugomShategabri je napisao/la: ↑26 avg 2022, 14:13Iz saveza da se probude iz zimskog sna i odmah ukinu ovo pravilo o odgađanju milion utakmica prvenstva.
Ovo je živi cirkus! Mada ćemo mi koju godinu biti cirkus dok se ne završe tereni, nakon ova 4, idu još 4, pa možda još 4...dakle tri sezone minimalno gdje će se igrati svugdje samo ne na svom stadionu![]()
To se mora reducirati.
Koševo Zapad
- Shategabri
- Kontakt:
Velike su tenzije bile s obje strane i to je razumljivo.Rigoletto je napisao/la: ↑26 avg 2022, 14:18Naravno mogu izjaviti sto im god padne na pamet sada, no istina je vjerojatno negdje na pola kao i obicno.MortemHz je napisao/la: ↑26 avg 2022, 14:11- Vidjeli ste i sami o kakvom se igraču radi, nevjerojatan karakter. Jaba je malo nepotrebno dopustio isključenje, ali vjerujem mu, protivnički igrač (Bilbija - op.a.) mu je vrijeđao majku, što se ne radi. Oni (Zrinjski) su svjetski prvaci u tome, vrijeđali su nas više-manje cijelu utakmicu. Nastojali smo držati emocije u okvirima kako ne bismo napravili neku grubu pogrešku zbog nediscipline, zaključio je Weiss.
Ajmo malo o startovima:
U prvom poluvremenu onaj indijanac nagazi Ilinkovicu na glavu zbog cega je i ovaj i zamijenjen.
Veliki ulog. Naravno da temperatura raste i kreće ciganluk.
Sitne (a i krupne) provokacije.
Ja tebi mater, ti mene laktom.
Ili što sam primjetio ulaze Jakiroviću u trenerski prostor iz suprotnog tabora. To je otvorena provokacija.
Koševo Zapad
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Onaj Kankava je ispao cigan u par navrata isto takoShategabri je napisao/la: ↑26 avg 2022, 14:22Velike su tenzije bile s obje strane i to je razumljivo.Rigoletto je napisao/la: ↑26 avg 2022, 14:18Naravno mogu izjaviti sto im god padne na pamet sada, no istina je vjerojatno negdje na pola kao i obicno.MortemHz je napisao/la: ↑26 avg 2022, 14:11- Vidjeli ste i sami o kakvom se igraču radi, nevjerojatan karakter. Jaba je malo nepotrebno dopustio isključenje, ali vjerujem mu, protivnički igrač (Bilbija - op.a.) mu je vrijeđao majku, što se ne radi. Oni (Zrinjski) su svjetski prvaci u tome, vrijeđali su nas više-manje cijelu utakmicu. Nastojali smo držati emocije u okvirima kako ne bismo napravili neku grubu pogrešku zbog nediscipline, zaključio je Weiss.
Ajmo malo o startovima:
Veliki ulog. Naravno da temperatura raste i kreće ciganluk.
Sitne (a i krupne) provokacije.
Ja tebi mater, ti mene laktom.
Ili što sam primjetio ulaze Jakiroviću u trenerski prostor iz suprotnog tabora. To je otvorena provokacija.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
-
- Kontakt:
Srebrenko je napisao/la: ↑26 avg 2022, 12:58BosniaBoston je napisao/la: ↑26 avg 2022, 12:27Upravo to. Točka. I onda sad ce se naci komentar pa šta oni rade vrijeđaju bla bla. A vecina njih ne vidi da su isti kao i oni.
Naprijed ZrinskiTI SI PRVAK ŠUGAVE ZEMLJE !
Pozdrav iz Bosne
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
-
- Kontakt:
Svaki dobar igrac kosta, od nasih eventualno mozes sastavititi jednu ekipu, koja bi bila Konkurentna u ligi europe. Evo Do sada nismo koristili strance, igramo sa nasim, pa gdje smo to?? Sta smo po stigli Do sad, svi ti koje si gore nabroja su prosli kroz nase klubove. Mozemo se mi slagati ili ne, ali bez ulaganja, dovodjenja kvalitetnih stranaca u ligu, mi samo mozemo jos nize.Shategabri je napisao/la: ↑26 avg 2022, 10:49Kvalitetni stranci koštaju.elvirbaljic je napisao/la: ↑26 avg 2022, 09:02
Ipak ja mislim da su stranci (kvalitetni) prevaga. Koja nasa skola i juniori, na prste ruke mozemo nabrojati mlade igrace koji su napravili karijeru. Uzmi za primjer vaseg Varesanovica, za kojeg se moze reci da je bolji od 90% ostalih mladih igraca iz BiH. Pa cak i njemu cesto ne ide za rukom da odigra /uveze par dobri utakmica, a kamoli ostalim.
Misliš da ćeš pokupiti nekog Bukarija za dž?
Hoćeš malo sutra.
Da se više radi napravili bi.
Evo ko se nadao da Šabanović ode u Ligue 1 i bude startni bek?!
Kovačević odličan u Poljskoj i već ima ponuda da ide u bolju ligu.
Da ne pričam o tome dok je omladinski pogon komšija radio punom parom, pa imaš danas Šehića, Hadžiahmetovića, nije ni ovaj Bajić loš.
Varešanović je naprednija verzija Šabanadžovića.
Djeca bivših fudbalera koji koriste svoje veze i guraju ih.
Eto Dal bi otišao u Liverpool ili ovaj u AEK jer su dobri.
Dal jeste nešto bolji od Refikovog malog, al vidimo da i kod nas pokazuje teško da će biti neki veliki igrač od njega.
Bolje prstom upri u jednog Cimirota ili Kovačevića, pa i Rahmanovića (iako istina nije prošao akademiju, al je prve fudbalske korake napravio na bh terenima, a i rehabilitovao karijeru kod nas).
Najlakše je reći ne može i daj stranaca.
Daj mu 400 maraka na račun i kovertu.
To ne vodi nigdje.
Za 10 godina će nas mlatiti gibraltarski i kosovski klubovi ko da dolaze i La Lige.
S tim se neću nikad složiti i mislim da se ovdje može puno bolje samo treba raditi.
Tuzla City / Sloga Simin Han
- Shategabri
- Kontakt:
Nisam ja protiv stranaca, pogrešno si me razumio. Jasno da treba uzimati kvalitetne igrače izvana koji će podići nivo lige.elvirbaljic je napisao/la: ↑26 avg 2022, 14:40Svaki dobar igrac kosta, od nasih eventualno mozes sastavititi jednu ekipu, koja bi bila Konkurentna u ligi europe. Evo Do sada nismo koristili strance, igramo sa nasim, pa gdje smo to?? Sta smo po stigli Do sad, svi ti koje si gore nabroja su prosli kroz nase klubove. Mozemo se mi slagati ili ne, ali bez ulaganja, dovodjenja kvalitetnih stranaca u ligu, mi samo mozemo jos nize.Shategabri je napisao/la: ↑26 avg 2022, 10:49Kvalitetni stranci koštaju.elvirbaljic je napisao/la: ↑26 avg 2022, 09:02
Ipak ja mislim da su stranci (kvalitetni) prevaga. Koja nasa skola i juniori, na prste ruke mozemo nabrojati mlade igrace koji su napravili karijeru. Uzmi za primjer vaseg Varesanovica, za kojeg se moze reci da je bolji od 90% ostalih mladih igraca iz BiH. Pa cak i njemu cesto ne ide za rukom da odigra /uveze par dobri utakmica, a kamoli ostalim.
Misliš da ćeš pokupiti nekog Bukarija za dž?
Hoćeš malo sutra.
Da se više radi napravili bi.
Evo ko se nadao da Šabanović ode u Ligue 1 i bude startni bek?!
Kovačević odličan u Poljskoj i već ima ponuda da ide u bolju ligu.
Da ne pričam o tome dok je omladinski pogon komšija radio punom parom, pa imaš danas Šehića, Hadžiahmetovića, nije ni ovaj Bajić loš.
Varešanović je naprednija verzija Šabanadžovića.
Djeca bivših fudbalera koji koriste svoje veze i guraju ih.
Eto Dal bi otišao u Liverpool ili ovaj u AEK jer su dobri.
Dal jeste nešto bolji od Refikovog malog, al vidimo da i kod nas pokazuje teško da će biti neki veliki igrač od njega.
Bolje prstom upri u jednog Cimirota ili Kovačevića, pa i Rahmanovića (iako istina nije prošao akademiju, al je prve fudbalske korake napravio na bh terenima, a i rehabilitovao karijeru kod nas).
Najlakše je reći ne može i daj stranaca.
Daj mu 400 maraka na račun i kovertu.
To ne vodi nigdje.
Za 10 godina će nas mlatiti gibraltarski i kosovski klubovi ko da dolaze i La Lige.
S tim se neću nikad složiti i mislim da se ovdje može puno bolje samo treba raditi.
A da bi uzimali igrače iz vana, moraš imati love. Da bi imao love, moraš je nekako generisati.
Neće sigurno naše klubove šeici pokupovati. Ima nešto kao u TC ili Zrinjskom i kod nas, al govorim o next level.
Ti misliš da je ključ isključivo u dovođenju stranaca, ja mislim da treba napraviti podlogu za dovođenje stranaca.
Koristili smo kako nismo?! Al pogledaj ekipe Dinama i CZ, imaju strance, kvalitetne igrače, al bar pola ekipe su domaći igrači.
Ako ćeš ti kupiti ne znam Olma i Bukarija i ubaciti ih u ekipu sa klocevima, ništa nisi dobio. Propašće ti i oni.
Koševo Zapad
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Pozdrav za velikana s vjetrometine!OnlyLeft22 je napisao/la: ↑26 avg 2022, 14:34Naprijed ZrinskiTI SI PRVAK ŠUGAVE ZEMLJE !
Pozdrav iz Bosne
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka
Rigoletto je napisao/la: ↑26 avg 2022, 14:45Pozdrav za velikana s vjetrometine!OnlyLeft22 je napisao/la: ↑26 avg 2022, 14:34Naprijed ZrinskiTI SI PRVAK ŠUGAVE ZEMLJE !
Pozdrav iz Bosne
SVI NA PECARU !
Siroki - Velez 19:00
Ides li rigotina
Uefa Cup 1/4
GOJKO VUKOVIC!
GOJKO VUKOVIC!
-
- Kontakt:
Crkla krava

Trenutno korisnika/ca: ErosViverosViv i 10 gostiju.