Ja sam ubijedjen da dobijamo 3. Za razliku od proslog EB imamo puno vise sansi u ovim utakmicama gdje "ne moramo" dobiti.invincible1921 je napisao/la: ↑27 mar 2025, 15:20
Dobicemo kipar i gruziju al ce gruzija uzet reicmo italiju i ispascemo na kos razliku![]()
Kvalifikacije za EUROBASKET 2025
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: Kvalifikacije za EUROBASKET 2025
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
- akisarajevo92
- Kontakt:
ulazimo u zadnje kolo sa 1-3 i protiv Gruzije igramo za prolaz 4. septembra
Don't believe the hype.
Ovdje se place zbog Italije vjerovatno jer su dobili Srbiju na zadnjem prvenstvu kad im je apsolutno sve ulazilo. Prosjecna repka kojoj vecina ovdje ne zna tri igraca nabrojati. 

28. avgust: Bosna i Hercegovina - Kipar
30. avgust: Bosna i Hercegovina - Španija
31. avgust: Bosna i Hercegovina - Italija
2. septembar: Bosna i Hercegovina - Grčka
4. septembar: Bosna i Hercegovina - Gruzija
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
nemamo najlaksu grupu ali tu je negdje sa Grupom D. Srbija A grupa daleko najjaca. Grupa B, Njemci i Litvanci, njih ne bi dobili sigurno. Braca Wagner, Schroder, ne bi imali nekakve sanse. Crna Gora sa Vucevicem isto pojaka, a u FInskoj Markannnen. Grupa D Francuska i Slovenija bas jake i tesko bi igrali sa jednim i drugim kad im dodji svi igraci. Spanija i Grcka sa njima imamo vece sanse nego i sa jednom od drugih grupa iz pota 1, i pota 2. Italija ja ne znam ko im je glavni igrac, nije to Italija od prije sa Belinelijem, itd... Gruzija je solidna imaju Makeshavilia iz Spursa, Bitadze iz Orlanda, i ne znam jel igra Zaza Pachulia jos uvijek. Kipar bolji smo od njih. nego gdje da kupim karte?
-
- Kontakt:
Grci ce biti prvi ,Spanija druga mi treci Italija i gruzija borba za poziciju 4 .
Ne vidim zašto ne bismo ovo prošli, prva protiv Kipra je dobra opcija, makar oni naturalizirali 100 igrača, mi smo bolji.
Onda moramo čuvati snagu i rotirati da ne bismo pali u odlučujućem posljednjem meču, za koje god on mjesto bio.
Španija je možda u najgoroj fazi u posljednjih 20 godina, Italija ima dobrih igrača u domaćim klubovima i pored Milana i Virtusa, ali ne vidim zašto ne bismo mogli igrati sa njima, ne odgovaramo im atletski, Melli ne može izvlačiti Alibegovića kao pojedine trojke u Euroligi. Osim ako ih bolesno ne krene šut, neće to biti utakmica na preko 10 razlike.
Grčka je razvila dobar sistem, nama ne odgovaraju jer ubijaju ritam igre i igraju na malo koševa, Giannis je sve iskusniji i neće ciglariti kao prije ako ga ne isforsiramo.
Realno je tu ići na jednu pobjedu, ali se ne smije dozvoliti potrošnja kao '22 i ostanak bez gasa u finalnom meču. Radije bih da tankamo ako ne bude išlo nego da držimo startere 35 minuta protiv Grčke u 4. meču
Onda moramo čuvati snagu i rotirati da ne bismo pali u odlučujućem posljednjem meču, za koje god on mjesto bio.
Španija je možda u najgoroj fazi u posljednjih 20 godina, Italija ima dobrih igrača u domaćim klubovima i pored Milana i Virtusa, ali ne vidim zašto ne bismo mogli igrati sa njima, ne odgovaramo im atletski, Melli ne može izvlačiti Alibegovića kao pojedine trojke u Euroligi. Osim ako ih bolesno ne krene šut, neće to biti utakmica na preko 10 razlike.
Grčka je razvila dobar sistem, nama ne odgovaraju jer ubijaju ritam igre i igraju na malo koševa, Giannis je sve iskusniji i neće ciglariti kao prije ako ga ne isforsiramo.
Realno je tu ići na jednu pobjedu, ali se ne smije dozvoliti potrošnja kao '22 i ostanak bez gasa u finalnom meču. Radije bih da tankamo ako ne bude išlo nego da držimo startere 35 minuta protiv Grčke u 4. meču
Musa je najbolji bek u grupi. Fontecchio, Shengelia, Giannis, Willy Hernangómez, od najboljih igrača niko nije bek.
-
- Kontakt:
Kad smo Grcima skinuli skalp?Madal je napisao/la: ↑27 mar 2025, 15:19Ja bi uvijek uzeo prije Spaniju od Srbije ili Francuske, Njemcima ne znam bas roster.invincible1921 je napisao/la: ↑27 mar 2025, 15:16Jbg brate kako da ne kukam..jednom ispadnes sa 3 pobjede a u drugim grupama bile dovoljne 2 za prolaz
Prosli euro tri polufinalista iz tvoje grupe..pobjedis dvije i opet dzaba
U ovoj D bi bili mozda i drugo mjesto u ostalim glat treci...
Grcku ispred baltika gdje bi nas i jedni i drugi otresli 20 razlike, pa uzeo bi ih i ispred Doncica i ekipe. Jednom smo im uzeli skalp, ovaj put bi bili posebno motivisani.
Gruziju bi isto uzeo ispred Turske i Finske, Izraelce ne znam napamet. Jbg ne znam sta hocemo. S Italijom smo malo baksuzi ali ne moze sve biti dobro.
I Izrael je sigurno bolji izbor ispred Gruzije.
ovo je realnobordobijeli je napisao/la: ↑27 mar 2025, 15:29Grci ce biti prvi ,Spanija druga mi treci Italija i gruzija borba za poziciju 4 .
-
- Kontakt:
Apsolutno se slazem s napisanim ,dobra analiza .mahic je napisao/la: ↑27 mar 2025, 15:28nemamo najlaksu grupu ali tu je negdje sa Grupom D. Srbija A grupa daleko najjaca. Grupa B, Njemci i Litvanci, njih ne bi dobili sigurno. Braca Wagner, Schroder, ne bi imali nekakve sanse. Crna Gora sa Vucevicem isto pojaka, a u FInskoj Markannnen. Grupa D Francuska i Slovenija bas jake i tesko bi igrali sa jednim i drugim kad im dodji svi igraci. Spanija i Grcka sa njima imamo vece sanse nego i sa jednom od drugih grupa iz pota 1, i pota 2. Italija ja ne znam ko im je glavni igrac, nije to Italija od prije sa Belinelijem, itd... Gruzija je solidna imaju Makeshavilia iz Spursa, Bitadze iz Orlanda, i ne znam jel igra Zaza Pachulia jos uvijek. Kipar bolji smo od njih. nego gdje da kupim karte?

-
- Kontakt:
Jeste, samo što su u tadašnjem rosteru glavni igrači bili Renfroe i Kikanović. Dovoljno govori o rosteru.
U kvalifikacijama za EB 2022. Prvu izgubili u Tuzli, drugu u Rigi dobili u onim balonima sto se igrali zbog korone. Mislim 12-13 razlike.TripleThreat je napisao/la: ↑27 mar 2025, 15:30Kad smo Grcima skinuli skalp?Madal je napisao/la: ↑27 mar 2025, 15:19Ja bi uvijek uzeo prije Spaniju od Srbije ili Francuske, Njemcima ne znam bas roster.invincible1921 je napisao/la: ↑27 mar 2025, 15:16
Jbg brate kako da ne kukam..jednom ispadnes sa 3 pobjede a u drugim grupama bile dovoljne 2 za prolaz
Prosli euro tri polufinalista iz tvoje grupe..pobjedis dvije i opet dzaba
U ovoj D bi bili mozda i drugo mjesto u ostalim glat treci...
Grcku ispred baltika gdje bi nas i jedni i drugi otresli 20 razlike, pa uzeo bi ih i ispred Doncica i ekipe. Jednom smo im uzeli skalp, ovaj put bi bili posebno motivisani.
Gruziju bi isto uzeo ispred Turske i Finske, Izraelce ne znam napamet. Jbg ne znam sta hocemo. S Italijom smo malo baksuzi ali ne moze sve biti dobro.
Pardon, 15 razlike bilo.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Kipar i Gruziju uzimamo.
E sad koga od ove preostale tri
mislim da su nam talijani nekako najlaksa opcija od ove tri.
Grcka i Španija su favoriti i prolaze dalje milion %.
E sad koga od ove preostale tri

Grcka i Španija su favoriti i prolaze dalje milion %.
Gurava grupa.
Opet, mnogo bolje od trojca velikih iz grupe sa zadnjeg prvenstva.
Opet, mnogo bolje od trojca velikih iz grupe sa zadnjeg prvenstva.
Ja se slažem da su prosječni, ali svako ko prati EL ozbiljnije može nabrojati bar 7 igrača.
Meni je Španija slabija od njih, Aldama im je glavni igrač
Slovencima smo zato je dobro da smo ih izbjegli. Pa jeste ali su gori i Turci i Finska. Ne znam koga da izvucemo da ne kukamo da je najteza grupa, preslo nam vise u naviku, samo da kukamo.TripleThreat je napisao/la: ↑27 mar 2025, 15:30
Kad smo Grcima skinuli skalp?
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
-Beogradski sindikat
-Beogradski sindikat
Ma to s Grcima njihov sastav je tad bio , sad neće niko na Euru poziv dobiti.Mislim da su sve ove 3 reprezentacije tu negdje , svak svakog može dobiti.Ali možemo i mi nekome pomrsiti račune.Španci su u padu , po rosteru i igrama zadnje 1-2 godine.Talijani imaju Fontecia,Mellia i Gallinarija od ovih poznatijih.Mogu dobiti Srbiju ali izgubiti npr od Belgije , takva je reprezentacija.Grci mi se čini zeznuti , ali sve zavisi hoće li Giannis biti ok na ljeto i njegova situacija.
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
Nije slabija od Italije, brate.
Spanija je aktuelni evropski prvak !! to se zaboravlja, imaju najboljeg trenera u evropi.
Oni jesu slabiji u odnosu na njihovu zlatnu eru Gasol, Navaro, Rudi itd to se slazem...al daleko od toga da su slabi.
Ovdje je sva poenta da ce se 4 od 5 ekipa iz nase boriti za nastavak takmicenja. Nama je samo bitno da nekako prodjemo, jer vjerujem da u narednoj fazi mozemo mlatnuti i Francuze. Svidja mi se grupa s kojom se krizamo, sad samo treba proci ovu svoju.
Najvise mi je drago sto smo izbjegli skandinavske i balticke zemlje (ne leze nam, koliko god na papiru mozda izgledale lakse od ovih koje smo izvukli), a i ove redovne protivnike poput Francuza i Nijemaca. Spanija, Italija, Gruzija, a i Grcka su totalno novi protivnici za nas i radujem se tim utakmicama, taman ih sve izgubili. Samo molim Boga da svi nasi budu zdravi i da okupimo sto jaci roster.

Najvise mi je drago sto smo izbjegli skandinavske i balticke zemlje (ne leze nam, koliko god na papiru mozda izgledale lakse od ovih koje smo izvukli), a i ove redovne protivnike poput Francuza i Nijemaca. Spanija, Italija, Gruzija, a i Grcka su totalno novi protivnici za nas i radujem se tim utakmicama, taman ih sve izgubili. Samo molim Boga da svi nasi budu zdravi i da okupimo sto jaci roster.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.