Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Vrebac
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Vrebac » 17 jun 2020, 20:43

Balic opet od prve, danas protiv Sturma. Dobru priliku imao i dobro sutao, Ali golman jos bolje odbranio!

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 17 jun 2020, 20:48

hajroni zaboravljen na klupi dinama, ne pomaze ni 5 izmjena.
ovdje su neke igre u pitanju, ocito ga se zele sto prije rijesiti, mozda i isprovocirati kakav belaj.
meni je nevjerovatno da on igracki nije jaci od ove domace djecurlije koja dobijaju minute.

gojak proslu klupa, nocas prvi vani.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 17 jun 2020, 20:51

Balića obavezno zvat! Svakako ni nema konkurencije na toj poziciji.

Vrebac
Kontakt:

Post Postao/la Vrebac » 17 jun 2020, 20:57

Kod oba gola njegov ubacaj sa strane (Predasistencija) :mrgreen:

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 17 jun 2020, 20:57

Vucevich je napisao/la:
17 jun 2020, 20:51
Balića obavezno zvat! Svakako ni nema konkurencije na toj poziciji.
Ja mislim da će Menalo sada biti forsiran. Sve je bolje od Huljevića.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 17 jun 2020, 20:59

Olimpija gubi 0-4 na domacem terenu a tek proslo 30 minuta :shock:

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 17 jun 2020, 21:00

Vidi si koliko je Olimpija i Menalo dobri. gube 0-4 kod kuce nakon 26 minuta. :clap: nista protiv Menala nek on dobije poziv ali nije igrac za prvi 11. ova liga je bez veze kad ti najbolji igraci Menalo i Tomic. prije Suljic + Piric i Mesanovic igraju za sampiona. nisu kod nas bili najbolji.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 17 jun 2020, 21:00

Vrebac je napisao/la:
17 jun 2020, 20:57
Eto te ko sa indexa kad pisu o Modricu :D
@igrajlopte 🐦

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 17 jun 2020, 21:03

Olimpija je u nekim belajima poteškim kako sam skoro čitao.
Zukanovic je napisao/la:
17 jun 2020, 21:00
Vidi si koliko je Olimpija i Menalo dobri. gube 0-4 kod kuce nakon 26 minuta. :clap: nista protiv Menala nek on dobije poziv ali nije igrac za prvi 11. ova liga je bez veze kad ti najbolji igraci Menalo i Tomic. prije Suljic + Piric i Mesanovic igraju za sampiona. nisu kod nas bili najbolji.
?
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 17 jun 2020, 21:10

Zabi ga Balić
⚜️~⚜️~⚜️

Vrebac
Kontakt:

Post Postao/la Vrebac » 17 jun 2020, 21:12

ReX je napisao/la:
17 jun 2020, 21:00
Vrebac je napisao/la:
17 jun 2020, 20:57
Eto te ko sa indexa kad pisu o Modricu :D
:D
Evo i gola :bih:

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 17 jun 2020, 21:12

Gledao sam ga prvi put, prošle utakmice i bio je zaista grozan grozan. Možda je toplo hladno igrač ne znam...
⚜️~⚜️~⚜️

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 17 jun 2020, 21:14

Balic je Ronaldo za Menala koji je seoski igrac u seoskom klubu i ligi. Slovenska liga je trenutno nivo nase lige.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 17 jun 2020, 21:14

Balic je Ronaldo za Menala koji je seoski igrac u seoskom klubu i ligi. Slovenska liga je trenutno nivo nase lige.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 17 jun 2020, 21:28

DrFilgud je napisao/la:
17 jun 2020, 08:48
SanaBosna je napisao/la:
17 jun 2020, 06:56
Gledam statistiku, Demirovic i Turkes su defitivno buducnost napada, znaci mozemo sigurno reci za buducnost imamo napad i odbranu uz Hadzikadunica, Ahmedhodzica, Omeragica i Dedica.

Sto se sredine tice imamo Pjanica za 2 ciklusa, tu je i Gojak, Menalo, Balic, Krunic i treba vidjeti da li Ivan Sunjic zeli igrati za nas.
Dva švedska i švicarski reprezentativci.
Što se tiče napada, Demirović bi mogaop biti dobar napadač, Turkeš je drugoligaš i ima dosta da se dokazuje.
Kamo sreće da bude kao što kažeš.
SanaBosna je napisao/la:
Gledam statistiku, Demirovic i Turkes su defitivno buducnost napada, znaci mozemo sigurno reci za buducnost imamo napad i odbranu uz Hadzikadunica, Ahmedhodzica, Omeragica i Dedica.

Sto se sredine tice imamo Pjanica za 2 ciklusa, tu je i Gojak, Menalo, Balic, Krunic i treba vidjeti da li Ivan Sunjic zeli igrati za nas.
Sto tice Demirovica slazem se savama! Momak ima tehniku i ima dobru završnicu pogotovo na jedan prema jedan duel. Dokazo se u Alaves ipak su dali prednost igracima za iskustvo medjutim, nisu još odustali od njega. Igrao je za u23 i se dokazo se tamo satim je dosao profesionalski ugovor. U Souchaux i St.Gallen se dokazo, ali nazalost u UD Almeria nije, zato sto nije imao duze vremena i moro se uklapati u novi sistem igre. Sto se Turkesa tice, fin je momak sasvim kulturan. Dolazi iz dobre omladinske škole tacno iz Luzerna koji svaki godine dovede najmanji 1-2 igraca u prvu ekipu. Igrao je u Grasshopper i Zürich, u Zürichu je igrao u u23 koja je nastupala u 3 ligi gdje je bio najbolji igrac. Zürich mu dala manje prilike u prvu ekipu gdje poslje otišao u Vaduz gdje se nije dokazo (loš moment) u prvu ligu. U Rapperswil i u Lausanne se dokazo. Sta mogu rec o njemu: on je visok, ima dobar šut i stoji dobro kao napadac, ali nazalost je to druga svicarska liga. Po meni trebao dobiti Prevljak prednost uz dobar razlog. Igra u Belgiji dobro koja je po meni jacja liga od svicarske i to pogotovo od druge svicarske iz 5 utakmica 4 pogodke. Hajmo rec jedan Kenan Kodro ima iz 15 utakmica 7 golova i 1 asistenciju. Zavrsio na kraju u Kopenhagenu gdje je djelovao klupu i na kraju na tribinu i sad igra u Bilbao uz srecu politike od kluba koja dovede igrace iz Baskije. Kenan Kodro je za nas jedan obicni panj, al se izborio se u svicarsku. Imo je bolju omladinsku skolu i na kraju ništa bude ozbilnjo od njega. Hajd da je Turkes jedan igrac iz druge lige koja je iz top 5 (Francuske, Spanije, Njemacke, Italije ili Engleske), ali ovo je Svicarska! Druga Turska liga je jacja od druge svicarske liga i to za duplo puta! Takodje isto za prvu ligu samo da nije duplo jacja. U svicarsku su uvijek prvi 5 ekipe jaki ostali su kante! Basel, Young Boys, FC Zürich i St.Gallen su ozbilnje ekipe uz Servette koja je jaka ove saisone. Ja ne kazem da se treba odustati od Turkesa. Dobar je za sad samo se treba sacekati do sijedece saisone kada igra u prvu ligu. Tek onda morete potvrditi kakav je za reprezentaciju, ja sam to vrlo dobro jer sam i ja iz svicarske...

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 17 jun 2020, 21:45

Husein Balic mora svakako biti pored Menalo kada pogledaš u koju ligu i ekipu za svoji godine igraju. LASK Linz došao do osmi finale za LE dok je Olimpija ispala od Yeni Malatyaspor 16 u turskoj ligi u drugom pretkolom za kvalifikacije. Menalo nije se mogao izboriti u Slaven Belupo slican tip igraca kao Zakaric...

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 18 jun 2020, 04:06

Harise je napisao/la:
17 jun 2020, 21:28
DrFilgud je napisao/la:
17 jun 2020, 08:48
SanaBosna je napisao/la:

Dva švedska i švicarski reprezentativci.
Što se tiče napada, Demirović bi mogaop biti dobar napadač, Turkeš je drugoligaš i ima dosta da se dokazuje.
Kamo sreće da bude kao što kažeš.
SanaBosna je napisao/la:

Sto tice Demirovica slazem se savama! Momak ima tehniku i ima dobru završnicu pogotovo na jedan prema jedan duel. Dokazo se u Alaves ipak su dali prednost igracima za iskustvo medjutim, nisu još odustali od njega. Igrao je za u23 i se dokazo se tamo satim je dosao profesionalski ugovor. U Souchaux i St.Gallen se dokazo, ali nazalost u UD Almeria nije, zato sto nije imao duze vremena i moro se uklapati u novi sistem igre. Sto se Turkesa tice, fin je momak sasvim kulturan. Dolazi iz dobre omladinske škole tacno iz Luzerna koji svaki godine dovede najmanji 1-2 igraca u prvu ekipu. Igrao je u Grasshopper i Zürich, u Zürichu je igrao u u23 koja je nastupala u 3 ligi gdje je bio najbolji igrac. Zürich mu dala manje prilike u prvu ekipu gdje poslje otišao u Vaduz gdje se nije dokazo (loš moment) u prvu ligu. U Rapperswil i u Lausanne se dokazo. Sta mogu rec o njemu: on je visok, ima dobar šut i stoji dobro kao napadac, ali nazalost je to druga svicarska liga. Po meni trebao dobiti Prevljak prednost uz dobar razlog. Igra u Belgiji dobro koja je po meni jacja liga od svicarske i to pogotovo od druge svicarske iz 5 utakmica 4 pogodke. Hajmo rec jedan Kenan Kodro ima iz 15 utakmica 7 golova i 1 asistenciju. Zavrsio na kraju u Kopenhagenu gdje je djelovao klupu i na kraju na tribinu i sad igra u Bilbao uz srecu politike od kluba koja dovede igrace iz Baskije. Kenan Kodro je za nas jedan obicni panj, al se izborio se u svicarsku. Imo je bolju omladinsku skolu i na kraju ništa bude ozbilnjo od njega. Hajd da je Turkes jedan igrac iz druge lige koja je iz top 5 (Francuske, Spanije, Njemacke, Italije ili Engleske), ali ovo je Svicarska! Druga Turska liga je jacja od druge svicarske liga i to za duplo puta! Takodje isto za prvu ligu samo da nije duplo jacja. U svicarsku su uvijek prvi 5 ekipe jaki ostali su kante! Basel, Young Boys, FC Zürich i St.Gallen su ozbilnje ekipe uz Servette koja je jaka ove saisone. Ja ne kazem da se treba odustati od Turkesa. Dobar je za sad samo se treba sacekati do sijedece saisone kada igra u prvu ligu. Tek onda morete potvrditi kakav je za reprezentaciju, ja sam to vrlo dobro jer sam i ja iz svicarske...
Gledajuci Turkesa i kluba, meni je druga liga vise blizu nase PL jedina razlika je infrastruktura itd, momak je doveo Laussane do prvo mjesto i izborio plasman u prvu ligu, koja je dosta jaca i trebamo ga pratiti narednu sezonu ako dalje nastavi ovako onda cemo znati da li je buducnost, kada gledas nekad je Dzeko igrao za Teplice pa je postao najbolji igrac nase drzave.

Sto se Demirovica tice klub je na prvom mjestu, vecinom je u Prvi 11 i sigurno he buducnost Reprezentacije samo sto nije imao dovoljnu priliku da to pokaze za A Reprezentaciju.

Husein Balic treba biti pozvan, daleko je najbolji igrac na ljevom krilu kada gledas koga sada imamo na tu poziciju, momak se dokazao kao dobar igrac klub je na trecem mjestu lige.

Ahmedhodzic sam siguran da ce igrati za nas i Dedic, jedino se bojim za Hadzikadunica i Omeragica jer mi neznamo da li je iko upostavio kontakt s njima i da jesu nevjerujem da bi to javno rekli, Balic bi sigurno odazvao se na poziv.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 18 jun 2020, 06:05

Desno: omeragic dedic
Lijevo: kola gazibegovic vedad radonja mozda pidro i eldar sehic
Stoperi: hadzikadunic ahmedhodzic mihojevic
Srednji vezni: pjana burnic hadziahmetovic loncar
Poluspic: gojak krunic
Lijevo: milosevic ....jos neko?
Desno: menalo catic hajradinovic
Napad: demirovic turkes n.hadzic

Ovo meni uopste ne izgleda lose...za jedno 4 godine

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 18 jun 2020, 08:39

Ne izgleda loše, ali zavisi za šta. Da se takmičimo u zoni Okeanija, bili bi respektabilan tim.

Ako zanemarimo da četvorica uopšte nisu bh reprezentativci, opet je pretanko.
Milošević, Mihojević, Lončar, Menalo, Hajradinović, Turkeš, Hadžiahmetović su već ušli u srednje godine i turski prosječni klubovi i sl, su im izgleda plafon.
Ćatić je s 21 godinom amater, N. Hadžić (ako misliš na Suareza) no comment. Gazibegović je još amater u austriji, a ima 20 godina, Radonja dobija mrvice u Dinamo II...
Ostaju nam Gojak i Demirović s realnim šansama za iskorak, plus Dedić koji je još amater. Ukoliko i dobijemo ove iz dijaspore, što nije igledno, opet je to tanjež. Ne možemo mi s tom ekipom ni u baraž za EP, a kamoli SP.

Naravno, postoje i vlažni snovi da će svi ovi igrači eksplodirat, pa potpisat za ozbiljne klubove, ali to su samo snovi.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 18 jun 2020, 15:25

Slabo, slabo, a i pitanje je hoće li neki od navedenih uopšte igrati za nas.

Uglavnom ne izgleda da će biti ni blizu nivoa da se bori, recimo, za plasman na SP.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, CAGarfia, Goalgetter, Google Adsense [Bot], hansbosna, HZbec, L-Train, lol89, RajvoSA03, Roki50, Sheyi, tuzlanskinacin, Zglavkar i 90 gostiju.