egipat može biti prvi, drugi ili treći u grupi a koreja se još nije stoposto plasirala, to su sve samo nagađanja
02.07.2026. R32: USA - BiH
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
Re: 02.07.2026. R32: USA - BiH
- invincible1921
- Kontakt:
Tahirovic je inace bas velika prevaga u odbranisignalidunapark je napisao/la: ↑26 jun 2026, 11:21Šefe, biraš između defanzivnih veznjaka koji ne mogu meda naprijed, i ofanzivnih koji ne mogu meda nazad.invincible1921 je napisao/la: ↑26 jun 2026, 11:18Treba onda i izves postavu koja moze odigrat kontre a ne Tahirovica i Sunjica u tandemu da je vracaju nazad dok se boje ne rastope....jbt svica drzi posjed pola sata, konacno osvjoimo loptu, odose Kerim, Mmeic, Demirovic, Dzeko u napad....nakon cega je ova dvojica pomenutih reznatnim i preciznim dodavanjem vrate vasilju da je nabije u kukuruzeGrbavicaHrammm je napisao/la: ↑26 jun 2026, 11:12
Bas tako, ne ocekujem puno prilika sa nase strane, 2 eventualno 3 gdje trebamo iskoristiti nesto, probati se odbraniti prvih 30min je najbitnije![]()
Nemamo Vitinhu, Pedrija i Ricea. Ne razumijem kako to ne razumiješ.
=\_1921_/=
- BenjooJutub
- Kontakt:
Nego de mi recite vi koji imate malu djecu, koja se bude poprilično rano. Kako ćete isplanirati gledanje utakmice?
Ne spavat nikako 24 sata, ili zaspat u 18:00 i probudit se u 01:00
Ne spavat nikako 24 sata, ili zaspat u 18:00 i probudit se u 01:00
- zastitaIdentiteta
- Kontakt:
Premoriti ih u parku čitav dan, spustiti roletne u 6, uspavati ih do 7, odvaliti se i sam i ustajati samo na namaze u međuvremenu.BenjooJutub je napisao/la: ↑26 jun 2026, 11:33Nego de mi recite vi koji imate malu djecu, koja se bude poprilično rano. Kako ćete isplanirati gledanje utakmice?![]()
Ne spavat nikako 24 sata, ili zaspat u 18:00 i probudit se u 01:00![]()
Pošteno, pa kako bude.
-
HeavyBassBlues
- Kontakt:
Hvala. Veoma cijenim, zaista. Nadam se da koristis neki od od svojih neprocjenjivih savjeta. Mogu li te negdje zapratiti, molim te?MrShadow je napisao/la: ↑26 jun 2026, 10:42savjetujem ti da se pocnes drogirati na vrijeme dok nisi zavrsio u ludniciHeavyBassBlues je napisao/la: ↑26 jun 2026, 10:36Buduci da sam na GO kojeg sam uzeo radi utakmica, napravio sam matematicku formulu, odnosno geometrijski kavez uzevsi u obzir sve dostupne parametre. Bas mi je dosadno.
Dakle, radi se o aksiomu binarnog ishoda; 1 = prolaz BiH, 0 = prolaz USA. Da ne bih peglao suvise sa varijablima i faktorima, bazirao sam se funkciju energetskog kapaciteta obje ekipe - Ecap.
Sistem koji igra USA je kineticka dominacija, radijalno kretanje i brzina, sto znaci da ce u prvih 45min generisati ogromni pritisak.
Nas sistem u tom slucaju mora biti stabilnost i ortogonalno kretanje i fokus na geometrijsku gustinu, sto je niska potrosnja energije i povecan koeficijent otpora.
Formula do koje sam dosao je:
Fotpor = 1/2 x p x v2 x Cd x A.
A = povrsina pokrivena bh igracima, a p = gustina igraca u zoni.
Tako sam dobio da je najidelnija formavija za USA: 3421.
Vasilj
Radeljic - Katic - Muharemovic
Dedic - Sunjic - Basic - Kolasinac
Bajraktarevic - Alajbegovic
Demirovic.
U odbrani; 541.
Izmjene prve u 60min. U 70min Dzeko umjesto Demirovica.
Izmjene prema energetskoj potrosnji.
To je neka moja kombinacija, ali ko zna sta se sve moze izdesavati. Matematika i fizika kazu ovako, a ima 100 detalja na kije se ne moze uticati, niti se mogu uvrstiti u jednacinu.
Bilo kako bilo, najvaznije je da uzivamo, pa sta bog i sreca junacka dadu.
Zivio.
Ma 3:1 za nas, pet minuta prije kraja pjevat će se miris ljiljana. Dat ćemo Amerikancima jedan gol da vide da su malo napredovali u fudbalu, ne sikiraj se burazeruGrbavicaHrammm je napisao/la: ↑26 jun 2026, 11:12Bas tako, ne ocekujem puno prilika sa nase strane, 2 eventualno 3 gdje trebamo iskoristiti nesto, probati se odbraniti prvih 30min je najbitnijesignalidunapark je napisao/la: ↑26 jun 2026, 10:39Ma dupli blok, kontre, i pravovremene zamjene.
Nemamo mi previše drugih opcija.
mogu mislit sudjenja ako budemo vodili u nekom dijelu utakmice 
- invincible1921
- Kontakt:
Sve sto vise vrijeme bude islo a tekma ostane ziva za nas, to je veci pritisak njima....samo izgurat tamo do 60te 70te da imamo X ili makar ako cemo vec gubit da gubimo s jednim golom da se ne raspadnemo....i prolazimo glatdena24 je napisao/la: ↑26 jun 2026, 11:37Ma 3:1 za nas, pet minuta prije kraja pjevat će se miris ljiljana. Dat ćemo Amerikancima jedan gol da vide da su malo napredovali u fudbalu, ne sikiraj se burazeruGrbavicaHrammm je napisao/la: ↑26 jun 2026, 11:12Bas tako, ne ocekujem puno prilika sa nase strane, 2 eventualno 3 gdje trebamo iskoristiti nesto, probati se odbraniti prvih 30min je najbitnijesignalidunapark je napisao/la: ↑26 jun 2026, 10:39Ma dupli blok, kontre, i pravovremene zamjene.
Nemamo mi previše drugih opcija.
=\_1921_/=
Ekvador meni izgleda kao bolja verzija nas, odnosno kad bi imali veznog koji zna izgurati pod pritiskom.. Ne znam kad sam zadnjih put gledao ekipu onako jaku u duelima kao sinoć. Da imamo i mi jednog Caiceda mogli bi ga zabiberit svakome. Ovako smo ofanzivno limitiraniji.zastitaIdentiteta je napisao/la: ↑26 jun 2026, 11:26Ma ljudi, ovi ameri igraju blitzkrieg fudbal. Trče ko stoka na steroidima (osim deda Reama koji je lisac stari pa nadoknadi), sa sve skupa stoperima na tvojoj polovici. Ako te izlude do prvog hydration breaka, poslije ti je da se čupaš kako znaš. Poch je dobar, roster im je dobar, nije wow al i trkački i tehnički ako ćemo poziciju po poziciju, jači su... al brate nema ko nije bio jači. Na kraju krajeva rosterski je i Kongo ispred nas, pa šta.
I opet ih je ovakva njanjava Belgija rasula s 5 komada u martu iako su i njih stisli na početku i poveli ih, što znači može se.
Za nas, mislim da nam je Ekvador najbolji primjer kako igrati protiv Amera.
Naš niski blok, sa dobrom horizontalnom kretnjom i tranzicijom gdje bi Džekson opteretio njihove mlađe i brže stopere, a deda Ream se ostavio da se tuče sa Demirom kako bi Esmir što više ostajao 1 na 1 sa njihovim bočnim. Udupla ga Adams, nikakav problem, otvaraš Bašića, okrećeš stanu ili bušiš MLS golmančića s distance.
Ugl, možemo mi toooooooo.
A i ako ne mognemo, damo sve od sebe i duša puna.
Ljudi prije 3 godine nas nije tukao samo ko nije pokušao (i Lihtenštajn), prema tome gore glave i idemo aBd, pa ako izginemo šta ima veze.
Imamo ozbiljne 1x U18, 2xU21, 3xU23, + još 3-4 pristojna igrača ispod 25 godina. To je skoro čitava postava. Ogroman kapital sa ogromnim iskustvom, za aBd samo još svjetliju budućnost.
Mi smo prije manje od dvije godine počeli ove kvalifikacije na samom dnu, ne samo da su Rumunija i Austrija bili favoriti protiv nas, već su i Kiprani vjerovatno računali da nas mogu pobijedit. Prakticno svaki mec osim protiv San Marina smo ulazili kao neka vrsta outsidera, u najboljem slučaju kao podjednaki. Imamo svoje šanse protiv svakoga, pa i protiv SAD-a.
Nadam se da će Dedić prije svega bit spreman jer bez njega smo hendikepirani da valja.
ma ne govorim ja dzaba da se sve poklapasamoposmatram je napisao/la: ↑26 jun 2026, 11:28Najezi se.
ma tarik ce pojesti onog baloguna, pulisica ce balkanske gene proraditi, a ima nasih dosta koji se jos nisu poigrali kako trebainvincible1921 je napisao/la: ↑26 jun 2026, 11:43Sve sto vise vrijeme bude islo a tekma ostane ziva za nas, to je veci pritisak njima....samo izgurat tamo do 60te 70te da imamo X ili makar ako cemo vec gubit da gubimo s jednim golom da se ne raspadnemo....i prolazimo glatdena24 je napisao/la: ↑26 jun 2026, 11:37Ma 3:1 za nas, pet minuta prije kraja pjevat će se miris ljiljana. Dat ćemo Amerikancima jedan gol da vide da su malo napredovali u fudbalu, ne sikiraj se burazeruGrbavicaHrammm je napisao/la: ↑26 jun 2026, 11:12
Bas tako, ne ocekujem puno prilika sa nase strane, 2 eventualno 3 gdje trebamo iskoristiti nesto, probati se odbraniti prvih 30min je najbitnije![]()
- sagitarius
- Kontakt:
Mene vise brinu sudije nego nasa igra.. Infantino se previse ulizuje Trumpu
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia
- invincible1921
- Kontakt:
Rekoh jucer vrijeme je za nove penale koji ce se gledat godinamadena24 je napisao/la: ↑26 jun 2026, 12:01ma tarik ce pojesti onog baloguna, pulisica ce balkanske gene proraditi, a ima nasih dosta koji se jos nisu poigrali kako trebainvincible1921 je napisao/la: ↑26 jun 2026, 11:43Sve sto vise vrijeme bude islo a tekma ostane ziva za nas, to je veci pritisak njima....samo izgurat tamo do 60te 70te da imamo X ili makar ako cemo vec gubit da gubimo s jednim golom da se ne raspadnemo....i prolazimo glat![]()
=\_1921_/=
Vjeruj, više će se gledati i pričati o Sejinom spašavanju s linije u prvoj tekmiinvincible1921 je napisao/la: ↑26 jun 2026, 12:10Rekoh jucer vrijeme je za nove penale koji ce se gledat godinamadena24 je napisao/la: ↑26 jun 2026, 12:01ma tarik ce pojesti onog baloguna, pulisica ce balkanske gene proraditi, a ima nasih dosta koji se jos nisu poigrali kako trebainvincible1921 je napisao/la: ↑26 jun 2026, 11:43
Sve sto vise vrijeme bude islo a tekma ostane ziva za nas, to je veci pritisak njima....samo izgurat tamo do 60te 70te da imamo X ili makar ako cemo vec gubit da gubimo s jednim golom da se ne raspadnemo....i prolazimo glat![]()
![]()
- Shategabri
- Kontakt:
Vrijeme je da Vico pusti Ćeferina s lancasagitarius je napisao/la: ↑26 jun 2026, 12:10Mene vise brinu sudije nego nasa igra.. Infantino se previse ulizuje Trumpu
Koševo Zapad
Nek Vicko sredi normalno sudjenje, a igraci ce nabit Amerikance. 
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- Patrice_Evra_3
- Kontakt:
Nije isključeno ni to, mada mislim da je došlo vrijeme da Alajbegović bude cementiran u postavi, neovisno o protivniku.viKK je napisao/la: ↑26 jun 2026, 12:16Prije bih se kladio da će izac sa Memicem lijevo a Bajraktarevic desno. Esmir je vrlo dobro defanzivno igrao protiv Kanade, a za Memica znamo da je pouzdan. U svakom slucaju ocekujem da ce se povlacit i pravit petoricu u odbrani, u zavisnosti od toga s koje strane će Ameri napadat.Patrice_Evra_3 je napisao/la: ↑26 jun 2026, 11:58
Ja očekujem nešto ovako, računajući da će Dedić biti spreman. Iako su Bašić i Bajraktarević odigrali dobro protiv Katara, mislim da će Barba ipak malo defanzivnije krenuti, nešto slično kao protiv Kanade.
Opet bi imali fine opcije sa klupe u Tabakoviću, Mahmiću, Lukiću + krilo koje ne počne.
Kriva tema btw.
Prebačeno u pravu temu.
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.
Barbarez da je znao poveo bi starije igrace. Ova djeca ga ne slusaju. Djeca nece kuci 
- Ozymandias
- Kontakt:
Tacno, bas je steta ostavit takvog igraca na klupi. Jednim potezom moze stvorit dobru priliku.Patrice_Evra_3 je napisao/la: ↑26 jun 2026, 13:03Nije isključeno ni to, mada mislim da je došlo vrijeme da Alajbegović bude cementiran u postavi, neovisno o protivniku.viKK je napisao/la: ↑26 jun 2026, 12:16Prije bih se kladio da će izac sa Memicem lijevo a Bajraktarevic desno. Esmir je vrlo dobro defanzivno igrao protiv Kanade, a za Memica znamo da je pouzdan. U svakom slucaju ocekujem da ce se povlacit i pravit petoricu u odbrani, u zavisnosti od toga s koje strane će Ameri napadat.Patrice_Evra_3 je napisao/la: ↑26 jun 2026, 11:58
Ja očekujem nešto ovako, računajući da će Dedić biti spreman. Iako su Bašić i Bajraktarević odigrali dobro protiv Katara, mislim da će Barba ipak malo defanzivnije krenuti, nešto slično kao protiv Kanade.
Opet bi imali fine opcije sa klupe u Tabakoviću, Mahmiću, Lukiću + krilo koje ne počne.
Kriva tema btw.
Prebačeno u pravu temu.![]()
S druge strane, Ameri inace furiozno ulaze u utakmicu tako da sumnjam da cemo nesto posebno napadat prvo poluvrijeme pa bi mozda i Memic lijevo imao smisla tih prvih 45 minuta.
Trenutno korisnika/ca: Beduin, cutura, Edbh21, emir79, General505, prijeratni mangup, sidras i 57 gostiju.