slažem se, ali i PSG je vještački klub, lovatoribivsi je napisao/la:Dzeko je napravio sto mnogi nece jos zadugo u fudbalskoj karijeri pogotovo igraci iz BIH, jednostavno u Cityju ne ide i do januara treba potrazit novi klub, jedan Ibrahimovic klasa nije uspio u Barceloni i sta sadMrShadow je napisao/la:Dzeko - 4 gola Totenhemu i fantasticna partija = sledeca utakmica klupa
Negredo - 3 gola CSKA i fantasticna partija = sledeca utakmica klupa
Dzekson starta za vikend, zivi bili pa vidjeliIbraka-dabra rastura sad u PSG tako ce i nas idol nacije kad ode iz vjestackog kluba.
E pa zato vi mrzitelji svebosanskog dzabe se trudite u svojim komentarima i uzalud gubite vrijeme da ocrnite naseg idola...
Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog
Re: Edin Džeko
Zadnja izmjena: HariTz, dana/u 06 nov 2013, 11:11, ukupno mijenjano 1 put.
jok ba tebe se pita0oo0 je napisao/la:Zar vi mislite da se Džeko išta pita? Pita se Amra, kako mu ona kaže, tako će bit.
- Papastathopoulos
- Kontakt:
dzekson idol nacije...ima ona dobra..nemoze nam niko nista jaci smo od sudbine mogu samo da nas mrze oni sto nas nevole

Realno, samo budala moze mijenjat napadacki dvojac koji je zabio 5 golova sinoc. Realno i Negredo i Aguero igraju bolje od Edina kad dobiju priliku. Relano ova dvojica bolje funkcionisu i komuniciraju na terenu kad su zajedno nego kad igraju u kombinaciji sa Edinom. Rezultat, ova dvojica igraju a Edin im je rezerva...
Edin je ima svoju priliku na pocetku sezone da zabetonira svoje mjesto. Da li je to povrsno shvatio pa se nije potrudio kako je trebalo da u tim utakmicama izdominira i ne dozvoli nikakve dvojbe ili je ustvari odigrao koliko je mogao a rezultat je spoj nemoci ili stretnih/nestretnih okolnosti to samo on zna.
Kako sad stvari stoje ja ga ne vidim kao standardnog startera u ovoj ekipi ni ove sezone posebno kako sezona bude odmicala. Ako je spreman to da prihvati svaka cast nije mu lose tu gdje je ali ako mu je do fudbala onda u januaru pakuj kofere. Nikakav Galatasaray, Rusija, Francuska i tako te gluposti. Treba mu klub i liga u kojem ce napredovati u jakoj konkurenciji a ne mjesto da ordzava formu - to ima sad u City-u za lovu koju nigdje drugo nece dobit za treniranje...
Edin je ima svoju priliku na pocetku sezone da zabetonira svoje mjesto. Da li je to povrsno shvatio pa se nije potrudio kako je trebalo da u tim utakmicama izdominira i ne dozvoli nikakve dvojbe ili je ustvari odigrao koliko je mogao a rezultat je spoj nemoci ili stretnih/nestretnih okolnosti to samo on zna.
Kako sad stvari stoje ja ga ne vidim kao standardnog startera u ovoj ekipi ni ove sezone posebno kako sezona bude odmicala. Ako je spreman to da prihvati svaka cast nije mu lose tu gdje je ali ako mu je do fudbala onda u januaru pakuj kofere. Nikakav Galatasaray, Rusija, Francuska i tako te gluposti. Treba mu klub i liga u kojem ce napredovati u jakoj konkurenciji a ne mjesto da ordzava formu - to ima sad u City-u za lovu koju nigdje drugo nece dobit za treniranje...
- Consigliere
- Kontakt:
Mislim da se u januaru nece nista desiti, Dzeko ce odraditi sezonu, igrat ce ovaj Carling Cup u prvoj, a u ostalim utakmicama klupa 90% tekmi, osim u slucaju nekih povreda. Ali, zato na ljeto, nakon SP ce vjerovatno promjeniti sredinu. Mnogo je odlicnih klubova u Evropi, gdje bi Dzeko bio nezamjenjiv u napadu. Naravno, manja primanja, ali realno, dosta mu ovo sto je do sada zaradio.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
vidi kako ti znas...cudoConsigliere je napisao/la:Mislim da se u januaru nece nista desiti, Dzeko ce odraditi sezonu, igrat ce ovaj Carling Cup u prvoj, a u ostalim utakmicama klupa 90% tekmi, osim u slucaju nekih povreda. Ali, zato na ljeto, nakon SP ce vjerovatno promjeniti sredinu. Mnogo je odlicnih klubova u Evropi, gdje bi Dzeko bio nezamjenjiv u napadu. Naravno, manja primanja, ali realno, dosta mu ovo sto je do sada zaradio.
U nas se ljudi ne bi odrekli manjoj plati od 50KM, a ovdje se traži odlazak Džeke samo da igra za plaću koja bi bila 2-3 miliona godišnje manja 
ma nije budala..zato je i osto u shityju ..i zaradio fino mashala...mnogi bi lizali mjesto na kojem on sjedi da moguNeutral je napisao/la:U nas se ljudi ne bi odrekli manjoj plati od 50KM, a ovdje se traži odlazak Džeke samo da igra za plaću koja bi bila 2-3 miliona godišnje manja
Kako naši ljudi znaju omjeriti drugom koliko mu je dosta, samo sebi, ni manje, ni više, nego previše.Consigliere je napisao/la:ali realno, dosta mu ovo sto je do sada zaradio.

Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
ljubomora zavist..nemogu podnjet pogotovo naseg idola nacijezizu1991 je napisao/la:Kako naši ljudi znaju omjeriti drugom koliko mu je dosta, samo sebi, ni manje, ni više, nego previše.Consigliere je napisao/la:ali realno, dosta mu ovo sto je do sada zaradio.
Nazalost tako je kako je, neko igra za novac neko igra za svoju karijeru.....Bosanci su vecinom pokazali da im je vazniji novac.
Dzeko je imao potencijal da bude top3 napadac na svijetu, nije se trudio, prakticki nije napredovao od svoje 24 godine, a mnogi igraci upravo u periodi 24-28 naprave najveci napredak...
jbg, tako je kako je, Dzeko sebi gleda i on zna sta je najbolje za njega, ja sam se jos jednom samo razocarao jer sam imao ocekivanja da ce biti mnogo veliki igrac...
Prije par dana sam pogledao 2 utakmice kada je igrao u Wolfsburgu, na stranu to sto je slabija liga, Dzeko nije onaj iz Wolfsburga, Dzeko kojeg je Magath kontrolisao je mnogo vise trcao, bio brzi, ukizavao, radio za ekipu, ovaj danasnji Dzeko ceka oko 16terca ili u 16tercu kako cemu neko donijeti loptu da postigne gol, u presingu uopste ne ucestvuje a i dodatna misicna snaga koju je nabio ga cini sporijim nego kad je bio u Wolfsburgu....
Dzeki treba trener koji ce ga bicom goniti da postane timski igrac ponovo...
Dzeko je imao potencijal da bude top3 napadac na svijetu, nije se trudio, prakticki nije napredovao od svoje 24 godine, a mnogi igraci upravo u periodi 24-28 naprave najveci napredak...
jbg, tako je kako je, Dzeko sebi gleda i on zna sta je najbolje za njega, ja sam se jos jednom samo razocarao jer sam imao ocekivanja da ce biti mnogo veliki igrac...
Prije par dana sam pogledao 2 utakmice kada je igrao u Wolfsburgu, na stranu to sto je slabija liga, Dzeko nije onaj iz Wolfsburga, Dzeko kojeg je Magath kontrolisao je mnogo vise trcao, bio brzi, ukizavao, radio za ekipu, ovaj danasnji Dzeko ceka oko 16terca ili u 16tercu kako cemu neko donijeti loptu da postigne gol, u presingu uopste ne ucestvuje a i dodatna misicna snaga koju je nabio ga cini sporijim nego kad je bio u Wolfsburgu....
Dzeki treba trener koji ce ga bicom goniti da postane timski igrac ponovo...
Ne pametujem ali Edin mora nesto uraditi kako bi bio u dobroj formi u oci svjetskog prvenstva.
Najbolje za njega bi bilo da ode negde na posudbu posto Negredo i Aguero igraju za 10, bil ti mjenjao taj tandem? Pellegrini mu je dao 3-4 utakmice od pocetka da pokoaze da je vrijedan prvi 11. A sta je on uradio? .. sami vidi te..
Il je Dzeko los ili Pelegrini nema pojma, ja mislim da je ovo prvo, nazalost.
Najbolje za njega bi bilo da ode negde na posudbu posto Negredo i Aguero igraju za 10, bil ti mjenjao taj tandem? Pellegrini mu je dao 3-4 utakmice od pocetka da pokoaze da je vrijedan prvi 11. A sta je on uradio? .. sami vidi te..
FK Sarajevo. NK Travnik.
Mislim da mu nije dao da pokaže sta zna jer ga je stalno vadio u 60 min. i svaku drugu rotirao. Pelegriniju je bio cilj da Negredo igra zato ga je i doveo. Ovo je sve planski urađeno i Edin se nije mogao boriti protiv toga.tarrepl je napisao/la:Ne pametujem ali Edin mora nesto uraditi kako bi bio u dobroj formi u oci svjetskog prvenstva.
-
MostaracVelezovac
- Kontakt:
Jordan23 je napisao/la:Realno - ja ne razumijem u cemu je stvar. Kao broj jedan. Momak zivi od igranja lopte i to jos u PrL ligi za Manchester City. Pored toga ima platu od 120.000 funti SEDMICNO. Nek od toga plati porez 50% za godinu dana njemu ostane 3.000.000 funti na ruke sto je neki 3.500.000 eura.
Momak ima finu curu koja je isto mlada, lijepa, vitalna i zivi zivot koji upravo ona prizeljkuje. Kad im god cefne mogu da odu na odmor gdje god to bilo. Ako cu ikog da zalim, onda to nije Edin Dzeko. Ako on - po nekog svojoj racunici - mora da igra svaku utakmicu ili barem da bude drugi napadac City-ja prije nego sto ce se vidjeti zadovoljstvo na i pored terena, onda ja licno mislim da tu nema smisla, i ja bi mu prvi savjetovao da se sramoti.
Njegovo je da suti, igra i da se bori (sto je itekako uradio u zadnje dvije utakmice!). Ako do januara jos uvjek misli da stvari mogu da postanu bolje (po nekoj svojoj racunici), nek onda trazi novu destinaciju. Sve do tada bi zelio da vidim - upravo kao u zadnje dvije utakmice - da grize i da se bori. Ali ne smije sebi da dozvoli da bude ne zadovoljan! Jer za to upravo nema pravo. Po meni moze da bira izmedju ne zadovoljstva (sto mu apsolutno NISTA dobro nece donjeti) ili da nastavi da se bori, i taj nacin ojaca, i onda nastavi da se bori s jos vecom snagom.
Na kraju bi zelio da postavim jedan citat (radi se OmarSeries). Momak ode kod tetke i odnese joj drva za grijanje. Ona se zahvali i kaze da zna da mu je otac (njen brat) vrlo strog i da ga je pritegao jer stvarno puno radi. Zatim ga pita dali zeli da ona s njim poprica i da mu olaksa posao na sta on odgovori:
"Ja ne molim Boga za laksim poslom vec za jacim tjelom".
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
Je li misliš da Edin nebi sinoć zabio tri komadabadboy je napisao/la:Realno, samo budala moze mijenjat napadacki dvojac koji je zabio 5 golova sinoc. Realno i Negredo i Aguero igraju bolje od Edina kad dobiju priliku. Relano ova dvojica bolje funkcionisu i komuniciraju na terenu kad su zajedno nego kad igraju u kombinaciji sa Edinom. Rezultat, ova dvojica igraju a Edin im je rezerva...
dao bi 5Srky4 je napisao/la:Je li misliš da Edin nebi sinoć zabio tri komadabadboy je napisao/la:Realno, samo budala moze mijenjat napadacki dvojac koji je zabio 5 golova sinoc. Realno i Negredo i Aguero igraju bolje od Edina kad dobiju priliku. Relano ova dvojica bolje funkcionisu i komuniciraju na terenu kad su zajedno nego kad igraju u kombinaciji sa Edinom. Rezultat, ova dvojica igraju a Edin im je rezerva...
a je negredo dao golove
interesantno koliki smo mi licemjeri , to je za ne povjerovati .
govorimo kako je negredo samo postavljao nogu , ovo ono , a džeko je najmanje pola svih svojih golova zabio na taj način , veliki dio glavom , jedan manji dio završnice 1 na 1 s golmanom , a najmanji dio dalekometni udarci i sl.
da budemo jasni - city nije ekipa za edina , to je više očito . neka pakuje kofere , a ove minute koje će sigurno dobiti neka iskoristi pametno i barem pokaže da nije postao obično drvo za potpalu , jer inače , neće imati nikakvu povoljnu destinaciju iz cityja . što se tiče EPL , ima dosta opcija u vidu timova iz druge polovice tabele koji bi možda i bili spremni izdvojiti veću sumu novca za edina . španski i italijanski klubovi nisu pri parama , a i kada gledamo na sve ove bolje ekipe iz tih liga , svi imaju korektne napadače . u bundesligi je skoro ista stvar kao sa EPL . ima uvijek ta opcija povratka u wolfsburg , gdje je uvijek dobrodošao . dortmund nemojte ni spominjati . (neki ovdje to rade) mislim da je milion puta objašnjeno zašto dortmundu nije potreban i zašto se ne bi uklopio u njihovu igru (naravno osim ako ne promjeni nešto u svom pristupu igri , onda bi im legao kao šamar budali) .
govorimo kako je negredo samo postavljao nogu , ovo ono , a džeko je najmanje pola svih svojih golova zabio na taj način , veliki dio glavom , jedan manji dio završnice 1 na 1 s golmanom , a najmanji dio dalekometni udarci i sl.
da budemo jasni - city nije ekipa za edina , to je više očito . neka pakuje kofere , a ove minute koje će sigurno dobiti neka iskoristi pametno i barem pokaže da nije postao obično drvo za potpalu , jer inače , neće imati nikakvu povoljnu destinaciju iz cityja . što se tiče EPL , ima dosta opcija u vidu timova iz druge polovice tabele koji bi možda i bili spremni izdvojiti veću sumu novca za edina . španski i italijanski klubovi nisu pri parama , a i kada gledamo na sve ove bolje ekipe iz tih liga , svi imaju korektne napadače . u bundesligi je skoro ista stvar kao sa EPL . ima uvijek ta opcija povratka u wolfsburg , gdje je uvijek dobrodošao . dortmund nemojte ni spominjati . (neki ovdje to rade) mislim da je milion puta objašnjeno zašto dortmundu nije potreban i zašto se ne bi uklopio u njihovu igru (naravno osim ako ne promjeni nešto u svom pristupu igri , onda bi im legao kao šamar budali) .
Prvi gol Negreda je iz udžbenika. Dodao je Aguero, te u manirima najvećih rasnih strijelaca odradio sprint da se nađe na pravom mjestu iz kojeg je i postigao gol.
Negredo, četiri utakmice u Ligi prvaka, četiri gola (od čega jedan i Bayernu), te jedna asistencija. U prvenstvu, deset utakmica, četiri gola, te dvije asistencije. U tih deset utakmica, čak četiri puta je ulazio sa klupe.
Čovjek se maksimalno trudi i pokazao je mnogo, mnogo, mnogo više od Džeke ove sezone koji se kao ljuti zbog klupe. Evo čitam da je igrao više i u eri Mancini-a. Također nema govora o tome da je zapostavljen, imao je svoje prilike a odigrao je jedno veliko ništa i nije bez razlog postao Edin the bench Džeko.
Negredo, četiri utakmice u Ligi prvaka, četiri gola (od čega jedan i Bayernu), te jedna asistencija. U prvenstvu, deset utakmica, četiri gola, te dvije asistencije. U tih deset utakmica, čak četiri puta je ulazio sa klupe.
Čovjek se maksimalno trudi i pokazao je mnogo, mnogo, mnogo više od Džeke ove sezone koji se kao ljuti zbog klupe. Evo čitam da je igrao više i u eri Mancini-a. Također nema govora o tome da je zapostavljen, imao je svoje prilike a odigrao je jedno veliko ništa i nije bez razlog postao Edin the bench Džeko.