FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

johnnyHZ
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la johnnyHZ » 25 okt 2010, 11:16

posto vidim da neki ovdje nissu realni evo...
Pitajte prvo besliju zasto je SIMULIRAO ...
pa onda pitajte sudiju,zasto je iskljucio gutica (za lazara mi je jasno jer se ponasao kao bik na koridi)
zatim bih molio da se ne prosipate sa ovom izjavom...CITIRAM:
"Zna on vrlo dobro da kod nas 9 plus 8 igraca ne moze pokazati ni blizu igru kao 10+9 igraca. " logika,pamet ili moek sa ovim veze nema...jel lakse za 8 igraca pokrivati teren ili za 9???jel lakse ostati bez dva odbrambena nego bez spica...nemate vi nimalo realnosti i 11 na 11 na kosevu se valjate i odugovlacite ....mi da smo kompletni ibli pojeli bi vas....hamzic pred kraj ide sam prema golu,vas igrac br. 6 ima zuti i rusi ga nogama i rukama sa ledja i dobiva sta? NSITA...eto

a ono sto kazete "ppenal" ono je grijeh reci da je penal...Bgm ....covjek promasio loptu (zbog livada terena) i lopta ga pogodi u ruku IZA LEDJA i on svira ruku .. :roll:
Nisam u situaciji da mogu birati utakmice,ali i da jesam nikad ne bih odlučio da propustim neko od reprezentativnih okupljanja.Istina, Atlanta je daleko i razumijem ukoliko igrači ne mogu doći,ali ja ću se uvijek odazvati",-Ibrahim Šehić

manijakdv
Kontakt:

Post Postao/la manijakdv » 25 okt 2010, 11:16

Unutra je bila ruka bar jedan metar.

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 25 okt 2010, 11:20

slika
eto vam dokaza da nije bio penal
Za zivot cijeli!

prigoda
Kontakt:

Post Postao/la prigoda » 25 okt 2010, 11:23

Ruka jeste bila. Ne znam jeli vani ili unutar 16 bilo. Sudija je pogriješio što je uopšte svirao ruku. Hame fula loptu, ona se od zemlje odbija u njegovu ruku. Kakav crni penal. Očigledno ovdje ima ljudi koji baš i ne znaju puno o fudbalu!
KO NAM ZLO MISLIO NA ..... NAM VISIO

manijakdv
Kontakt:

Post Postao/la manijakdv » 25 okt 2010, 11:25

ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:slika
Ovo je slika kada je igrač kitara u skoku pa izgleda kao da je vani,pogledaj TV snimak na kojem se jsno vidi da je unutra bar jedan metar.

Tarantino
Kontakt:

Post Postao/la Tarantino » 25 okt 2010, 11:29

Eto misterije razriješena,penal znači nije bio,a i da je bio ja ne bih volio da je dosuđen,jer kad nismo uspjeli zabiti gol iz igre u onakvoj situaciji,nismo ni zaslužili pobjedu....
ali nema para,sve se rastalilo....

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 25 okt 2010, 11:30

Tarantino je napisao/la:Eto misterije razriješena,penal znači nije bio,a i da je bio ja ne bih volio da je dosuđen,jer kad nismo uspjeli zabiti gol iz igre u onakvoj situaciji,nismo ni zaslužili pobjedu....
upravo tako, taj penal samo bi jos vise dodatno unistio derby, ako ga crveni nisu unistili
Za zivot cijeli!

mamaSmurf
Kontakt:

Post Postao/la mamaSmurf » 25 okt 2010, 11:35

Sa sjevera se lijepo vidjelo da je igrač bio unutar kaznenog prostora.Ako je bila ruka onda se zna.Meni je draže da nije svirao penal,kad nismo dali go iz igre nismo ni zaslužili pobjedu.
Jer stojimo,prkosimo,u srcima te našim nosimo!

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 25 okt 2010, 11:40

prigoda je napisao/la:Koji penal pile? Do sada sam te smatrao jednim od realnijih štrumfova na ovom forumu, ali ako misliš na onu ruku Džakmićevu, ne znam šta da ti kažem.
Pregledao sam snimak utakmice, znaci vidi se da je Dzakmic ili ko vec bio u 16 metara kada je igrao rukom imam koplet snimak kuci nece mi biti problem isjeci taj dio ili ako neko vec ima nek postavi.Kaplan izvlaci loptu na slobodan izvan 16 i komentator je cak potvrdio to ako je vec ovo svirao morao je pokazati na bijelu tacku.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

hrasnobrdo1
Kontakt:

Post Postao/la hrasnobrdo1 » 25 okt 2010, 11:46

MinistaR je napisao/la:Ali što je Zeba na kraju promašio, neopisivio. Prazan gol, plasirani udarac i - lopta ide daleko preko gola!? Još žalim za tom propuštenom šansom.

Stvarno derbi nije donio niti trunku fudbala, a tome je pridodao Kaplan i njegove odluke. Kartonima je odlučio umrviti deri i, poprilično, uspio je u tome. Dobro izdanje juga, koreografija i bakljada za deset.
Kad nasi navijaci skontaju da se fudbal gleda zbog lijepih poteza a ne zbog nekog vatrometa koji naprave neki bolesnici koji samo skrecu paznju na sebe bice bolje svima nama.Pa te bakljade vise ni Italijane ne interesuje ali mi Balkanci mislimo da smo otkrili svijet,a sto se tice igraca ili bolje da kazem aktera na terenu,za njih nemam rijeci udaraju se kao najveci neprijatelji i samo loze raju a sutra ce zajedno kafu piti negdje u gradu.Kao sto kaze edo maajka danas mi j.... majku sutra kazes djes ba....E dok je kod nas takvo razmisljanje mi cemo gledati ovakaf fudbal i ovakve derbije "pune fenomenalnih poteza".Daj ljudi osvjestite se i skontajte da ovo nicemu ne vodi.Bilo ko da je pobjedio bilo bi nezasluzeno jer nije bilo ni jedne izradjene akcije!

MNMS
Kontakt:

Post Postao/la MNMS » 25 okt 2010, 11:47

sta reci za jucasnju jadnu prestavu i jednih i drugih svaki komentar je suvisan neznam samo o cemu vi raspravljate jel penal bio ili ne ocito nekim treba dioptrija hitno ili sami sebe ubjedjuju u laz ne bih o tome vise neponovio se ovaj derbi nikad vise..sve je bilo na nivou nekog treceligasa od navijanja ( 90 min se pjeva jedna pjesma na jugu svaka cast na glasnosti al repertoar nula bodova za sjvere necu nista reci neznam jesu li dostojno tri puta ustali svi na tribinama) najbolje da sve ovo zaboravimo

prigoda
Kontakt:

Post Postao/la prigoda » 25 okt 2010, 11:58

pile87 je napisao/la:
prigoda je napisao/la:Koji penal pile? Do sada sam te smatrao jednim od realnijih štrumfova na ovom forumu, ali ako misliš na onu ruku Džakmićevu, ne znam šta da ti kažem.
Pregledao sam snimak utakmice, znaci vidi se da je Dzakmic ili ko vec bio u 16 metara kada je igrao rukom imam koplet snimak kuci nece mi biti problem isjeci taj dio ili ako neko vec ima nek postavi.Kaplan izvlaci loptu na slobodan izvan 16 i komentator je cak potvrdio to ako je vec ovo svirao morao je pokazati na bijelu tacku.

Ruka jeste bila. Ne znam jeli vani ili unutar 16 bilo ( i meni se čini da je unutra bilo, rećićemo da je unutra). Sudija je pogriješio što je uopšte svirao ruku. Hame fula loptu, ona se od zemlje odbija u njegovu ruku. Kakav crni penal.
Vidi naše sudije pojma nemaju, nemaju osjećaja za igru. Ja se recimo sjećam jedne scene sa derbija na grbavici, čini mi se da je rezultat 1:1 bio. Tada nam sudija ne svira čist penal, baš ono očigledan. Nakon desetak minuta, gužva u 16 metara, vaš odbrambeni izbija loptu koja igrača želje ni krivig ni dužnog pogađa u ruku negdje 15 metar od gola. Dakle, lopta ide van 16, jaka, napucana, i sudija svira penal koji niko nigdje ne bi sudio. Takve su ti naše sudije, em pojma nemaju, em se useru, neke kompenzacije i onda idu iz greške u grešku. Kaplan nije nikoga oštetio, ali je zato usrao utakmicu!
KO NAM ZLO MISLIO NA ..... NAM VISIO

Avanes
Kontakt:

Post Postao/la Avanes » 25 okt 2010, 12:02

Neka mi samo neko kaze da je ono od juce vrijedno toga da padaju mrtve glave, da se mi izmedju sebe mrzimo, a rat smo zajedno predeverali, da jedne drugima nazivamo ciganima ili kako sve ne, da pucamo jedni na druge, da se mrzimo, da se jednoj legendi kao sto je Ivica Osim pjeva ono sto se pjevalo (ja niti napisati nemogu), da itd itd itd.

Da li je vrijedno???

A onog malog frustriranog debilcica sa salom Videotona koji je vodio da se navija sta je vodio ne treba prebijati, mrziti, treba ga pustiti da zivi sa svojim frustracijama i bolesnim mozgom to mu je najveca kazna.
Prvenstvo je vaznije, kup je onako usput.

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 25 okt 2010, 12:15

Hamo nadam se da nisi potrosio pare ;)
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 25 okt 2010, 12:16

Ovo je bio čist penal, to se vidi iz snimka jasno...

Kojeg li apsurda Džakmić je bio 1 metar u šesnaestercu, sudija je prvo bio pokazao na "kreč" :D , ali mu je pomoćnik sugerisao da je van šesnaesterca. U tom trenutku sudija mijenja odluku, iako je bio bliži cijeloj situaciji od pomoćnika.

Hajde da kažemo da je sudija slučajno napravio taj propust...

Za Muharemovićev crveni je apsolutno u pravu. Veldin ga je zaslužio i ranije jer je odmah nakon prvog žutog kartona imao oštar start s leđa na Bešliju i prošao je bez opomene.

Sve u svemu, pitari su igrali kao kad dođe Travnik u dolinu ćupova, valjaju se na svaki kontakt, a onaj sudac kao da mu je merak puhat u pištaljku pa sjecka igru svako pola minute...

Tako da je sve ispalo bezzze
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 25 okt 2010, 12:17

Gigant je napisao/la:
avlami97 je napisao/la: Ja sam i dalje optimista i mišljenja sam da ćemo odbraniti titulu, jer i Borac i Sarajevo su slabiji od nas.
Ne znam samo po cemu to zakljucujes, pa igrali smo sa 8 igraca u polju, znas li ti sta to znaci uopste????treba ti duplo vise snage, brzine da to donekle nadoknadis.....ja sam iskreno ocekivao vise od oba kluba, ali Sarajevu se donekle moze oprostiti onakva utakmica jer je bilo primorano, ali zeljeznicar....imas igraca viska, imas sumnjivog sudiju koji itekako navlaci za domacina, imas podrsku (kakvu-takvu) navijaca, i opet jedina sansa sto napravis je sut zebe, nakon jos jenog nesviranog prekrsaja nad golmanom, pri kojem mu je pukla jagodicna kost......ali opet kazem, ovo je najrealnije, i mozda najbezbolnije, jer su se tenzije previse digle, i to je uticalo na sve, od igraca do navijaca.....
Ne znam da li si gledao i šta si uopće gledao pa kažeš: "imaš sumnjivog sudiju koji itekako navlači za domaćina". Ako Bog da biće snimak utakmice negdje pa je dobro pogledaj. U utakmici Sarajevo - Olimpic sudija za Olimpic dosudi 5 faulova do 70. minute. Pitari izlaze sa obrazloženjem - mora tako Olimpic se branio. Na utakmici Željo-Sarajevo, sudija dosudi 17 faulova za Sarajevo i 15 za Želju. U petoj minuti nakon jednog duela Kerle i Avdića sudija daje žuti karton Kerli, zbog čega ga Osim na poluvremenu vadi iz igre jer je i Amar znao da bi mu Kaplan jedva dočekao dati drugi žuti karton. U ne znam kojoj minuti sudija ne daje drugi žuti karton Muharemoviću - oprašta mu, nakon što je isti pokosio s leđa Mirsada Bešliju. U 27. minuti Muharemović, nakon što je Marković izbacio M. Bešliju u for i ovaj ide sam prema golu Sarajeva sudija prekida napad Želje, a Muharemović nasrće na Markovića. U današnjem dnevnom listu A*** ima fotografija na kojoj Muharemović davi Popovića, dok mu Gutić skida dres, vjerovatno za uspomenu, pogledaj fotografiju. U drugom poluvremenu sudija svira ruku jednom igraču Sarajeva, koji je najmanje bio 1 metar u kaznenom prostoru, ali to Kaplan izvlači van šesneasterca. Jedini put kada je sudija pogriješio je što nije dao drugi žuti karton Radovanoviću, ali mu je sudija oprostio isto kao i Muharemoviću kada je srušio Bešliju. Sudija je sudio loše, ali sigurno nije itekako navlačio za domaćina kako ti kažeš. Bez obzira na sve, zasluženo ste odnijeli bod imajući u vidu činjenicu da ste u polju igrali 8 protiv 9. Za osvajanje boda su krivi indisponirani igrači Želje.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 25 okt 2010, 12:19

AYAN je napisao/la:

Kojeg li apsurda Džakmić je bio 1 metar u šesnaestercu, sudija je prvo bio pokazao na "kreč" :D , ali mu je pomoćnik sugerisao da je van šesnaesterca. U tom trenutku sudija mijenja odluku, iako je bio bliži cijeloj situaciji od pomoćnika.

Za Muharemovićev crveni je apsolutno u pravu. Veldin ga je zaslužio i ranije jer je odmah nakon prvog žutog kartona imao oštar start s leđa na Bešliju i prošao je bez opomene.

Sve u svemu, pitari su igrali kao kad dođe Travnik u dolinu ćupova, valjaju se na svaki kontakt, a onaj sudac kao da mu je merak puhat u pištaljku pa sjecka igru svako pola minute...

nisam vidio jel bio penal il nije, ali eto vjerovat cu vama trojici koji kazete da se na tv fino vidjelo da je penal, ali sta je sa slikom, montaza?
Za zivot cijeli!

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 25 okt 2010, 12:27

U ovom gradu propadose svi sportski klubovi...Krenimo od Zelje i Sarajeva pa do KK BOSNA koja ce se nacekati NLB lige...Jedina svjetla tacka ovog grada su rukometasi Bosne. ZALOSNO LJUDI ZALOSNO..

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 25 okt 2010, 12:28

prigoda je napisao/la:Ruka jeste bila. Ne znam jeli vani ili unutar 16 bilo ( i meni se čini da je unutra bilo, rećićemo da je unutra). Sudija je pogriješio što je uopšte svirao ruku. Hame fula loptu, ona se od zemlje odbija u njegovu ruku. Kakav crni penal.
Vidi naše sudije pojma nemaju, nemaju osjećaja za igru. Ja se recimo sjećam jedne scene sa derbija na grbavici, čini mi se da je rezultat 1:1 bio. Tada nam sudija ne svira čist penal, baš ono očigledan. Nakon desetak minuta, gužva u 16 metara, vaš odbrambeni izbija loptu koja igrača želje ni krivig ni dužnog pogađa u ruku negdje 15 metar od gola. Dakle, lopta ide van 16, jaka, napucana, i sudija svira penal koji niko nigdje ne bi sudio. Takve su ti naše sudije, em pojma nemaju, em se useru, neke kompenzacije i onda idu iz greške u grešku. Kaplan nije nikoga oštetio, ali je zato usrao utakmicu!
Bila je i ruka bilo je i u 16 metara, e sad je li za sviranja ili nije diskutabilno je ali liniski je mahnuo i on je svirao ako je vec svirao onda je morao pokazati na krec.Pravila su jasna, s tim da jos jednom kazem ono je slobodno uvjerenje sudje je li za penala sto se mene licno tice vise nije nego jeste ali ne bi bilo prvi put da je svirano i u ozbiljnim ligama od nase ali ako je vec svirao a jeste ono je morao biti penal.Meni je utakmica i bila zanimljiva dok sudija nije poceo da kaki a vecina nasih sudija navlaci na X u derbiju cisto da bi imali oni licno manje problema.
Duel dvije sakate ekipe, nakon sudiskog umjeca.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Grbavica moj zivot
Kontakt:

Post Postao/la Grbavica moj zivot » 25 okt 2010, 12:29

ThE_mAnIaCs_1987 je napisao/la:
AYAN je napisao/la:

nisam vidio jel bio penal il nije, ali eto vjerovat cu vama trojici koji kazete da se na tv fino vidjelo da je penal, ali sta je sa slikom, montaza?
Ma nije montaza jasno se vidi po sjeni igraca gdje se nalazi on je u skoku a ruka mu ide prema lopti penal cist ali eto.
svoj ti pos'o !

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Pushko92 i 29 gostiju.