FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

effe_sa
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la effe_sa » 13 mar 2014, 22:09

Valencia je napisao/la:Efe

Ako Henes osjeca griznju savjesti, pronaci ce nacin da se iskupi. Treba se iskupiti sada, sada kada je razotkriven i potvrdjen kao kriminalac. Vidjet cemo hoce li to uraditi. Mrlja ce zauvijek ostati, ali se moze makar donekle iskupiti.
Nema se šta čovjek iskupiti, kada je čovjek dosta uradio po pitanju socijalno ugroženih kategorija.
Uz to Hoeness je već vratio 10 miliona duga. Ovdje se radi o dugu kojeg ima prema državi. Ovo je stvar između države i Hoenessa, a Hoeness već bio spreman da vrati sav utajeni novac, još prije presude. Sad po nekima ispade čovjeka treba tretirat kao ubicu ili silovatelja. Ubica ne može povratit nečiji život, silovatelj ne može povratit žrtvi potpuno ponos i njeno dostojanstvo, a novac državi se može vratiti.
Da se ovdje radi o klasičnom kriminalnom djelu, zar bi država dozvoljavala mogućnost samprijave?
Ali ti i tebi slično opšte i ne shvatate pojam kriminal, krivična djela, odgovornost, a da ne govorimo o drugim pravnim institutima. Kao prvo siguran sam da ti i ne znaš Valencia zbog čega se zapravo Hoenessu sudi i kroz kakve je poslove došlo u ovom slučaju do utaje poreza? Hoeness jeste utajio na jednom polju porez, ali bitna je činjenica koliko je država naplatila poreza od visoke Hoenessove plate, te koliko je on uplatio novca u dobrotvorne svrhe. Kada to sagledamo, suludo je govoriti da je trebao biti osuđen na veću zatvorsku kaznu. Čak bi i manja kazna bila odgovarajuća (uslovna možda već dovoljna) da se zadovolji pravda.
I ovdje više možemo govoriti o Uliju prestupniku i kockaru, a manje o Uliju kao kriminalcu. Čovjek opšte nije taj profil.
A svaka presuda i time naravno kazna, sankcija u presudi se izriče u skladu sa zakonom, a koliko je ova presuda u skladu sa odredbama zakona utvrdit će (ili možda samo potvrdit) više instance.

S obzirom da krivična sankcija treba da ima preventivno dejstvo, treba da pošalje određenu poruku drugim ljudima u državi, sud je ocijenio da uslovna osuda nije dovoljna. Naravno onda bi svi mislili da mogu skrivati novac od države - u prevodu utajiti porez.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 13 mar 2014, 22:18

Centre

Ne bih visio. Ne visim ni na temi Real koji mi je gotovo jednako odvratan kao Bajern.

Slucaj Henes je ipak vrijedan komentara. Uz Fergija vjerovatno najuticajniji fudbalski radnik.

Ja sam veliki postovaoc njegovog nacina rada. Ako intenzivno pratis temu mogao si nabasati na neki od nekoliko mojih komentara u kojim stoji da je Henes najbolji klupski predsjednik na svijetu, da Bajern ima najbolju upravu, najbolje odnose unutar kluba itd. Dakle, tu sam kada treba pohvaliti.

Kriminal ne mogu pohvaliti, ni pravdati, ni relativizovati. Pravdanje i relativizovanje - to radite vi!

Rekao sam svoje o jednom od najboljih sportskih radnika i kriminalcu!

Za Rumenigea i Bekembauera bi stavio ruku u vatru pri tvrdnji da nisu pohlepni kriminalci, manipulatori, pevaranti. Iako Rumenige nema Henesovu 'ostricu' i prodornost, bice dobar nasljednik.

Rumenige je pravi gospodin. Nije sekunde odvratan iako je Bajernovac. Susta suprotnost od Henesa. Skoro da mu srecu mogu pozeljeti!
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 13 mar 2014, 22:30

Vito Corleone bio na celu Bayerna dugi niz godina :lol:

Bas me iznenadila ova vijest, nisam za njega mislio da je kriminalac.
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 13 mar 2014, 22:45

Kosarkasi dobili Real Madrid sa dva razlike u dramaticnoj zavrsnici uz savrsenog Djedovica. 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 13 mar 2014, 22:51

Od mene ce Uli uvijek imati naklon do poda sto je napravio ne samo za Bayern vec i za mnoge druge tradicionalne klubove(Hansa Rostock, Alemannia Aachen) ali isto tako veliko razocaranje zbog ovoga zbog cega ce zavrsiti u zatvoru.

LA BESTIA NEGRA ponovno ugrizla :!:
Bayern-Real 85:83 8-)
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 13 mar 2014, 22:59

Valencia je napisao/la: Rumenige je pravi gospodin. Nije sekunde odvratan iako je Bajernovac. Susta suprotnost od Henesa. Skoro da mu srecu mogu pozeljeti!
Izvini, ja ću samo sekundu jer imam toliko vremena.
Moguće da je Kalle gospodin, da ima fine manire, lijepo se oblači, itd. S druge strane vjerujem da je većini navijača Bayerna Uli svetinja a Kalle njegov potrčko (drugim riječima - učenik).
Jesu čista suprotnost i to je ono što me brine ako/kada dotični postane preCjednik. Ustvari, uvijek me brinulo šta poslije Ulija.
Više puta je dokazana Ulijeva sposobnost, njegov karakter nije uobičajan, njegova djela govore za njega, uistinu najveće ime u njemačkom fudbalskom svijetu. Napravio je grešku i za to će platiti (kako - još ćemo vidjeti :D ).

Karl-Heinz je dosta učio i naučio od njega, ali ipak neće biti isto kada nema GLAVNOG...
Pored ovog, još se neki važni ljudi iz vrha rukovodstva povlače, tako da ispade prava smjena generacija ovih sa fotelja.
Da je barem Sammer pravi bavarac pa da u njega uložimo veće nade (potencijl ima) ili da od nekuda pokucaju dobro naoružani Oli i Mehmet... 8-)
Vom Jäger zum Gejagten

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 13 mar 2014, 23:00

slika
1974---1975---1976---2001---2013---2020

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 13 mar 2014, 23:04

Bayern mi nes' nije drag, ali mi nekako zao Ulija. To je jedna cvrsta licnost koja bi poginula za svoj klub. Koliko sam bio u toku, dok je bio manager, uvjek je sebe zrtvovao ispred tima, dosta toga sam vidio u onim emisijama na DSF-u (Sport 1) u doppelpasu... Naprosto borio se za ono sto mu je najdraze, a to je Bayern. Sto se ove utaje tice, svako grijesi. Izdrzi mafijo.. :mrgreen:
- Ed Woodward for Prime Minister !

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 13 mar 2014, 23:17

geronimo je napisao/la: Izvini, ja ću samo sekundu jer imam toliko vremena.
Moguće da je Kalle gospodin, da ima fine manire, lijepo se oblači, itd. S druge strane vjerujem da je većini navijača Bayerna Uli svetinja a Kalle njegov potrčko (drugim riječima - učenik).
Pa dobro nije baš da je potrčko, samo Kalle je malo drugačiji tip. Ali Kalle ima stav, ima oštrinu, samo Ulijeve izjave su više dolazile do izražaja. Kao predsjenik udruženja najvećih evropskih klubova Kalle ima izuzetno veliku moć u Evropi i sjajne konekcije, veze. Pošto su jako dobri prijatelji (Uli i Kalle su uvijek bili jedan drugom bliži, nego što i jedan i drugi bili sa Franzom, iako je taj trio u prijateljskim odnosima naravno).
Jesu čista suprotnost i to je ono što me brine ako/kada dotični postane preCjednik. Ustvari, uvijek me brinulo šta poslije Ulija.
geronimo je napisao/la:Više puta je dokazana Ulijeva sposobnost, njegov karakter nije uobičajan, njegova djela govore za njega, uistinu najveće ime u njemačkom fudbalskom svijetu.

Pa skoro pa najveći, ipak je Franz sveukupno veće ime, ne smiju se Franzove zasluge i za Bayern i za cijeli njemački fudbal zaboraviti.A Franz je najomiljeniji i među onima koji nisu Bayern Fans.. A Uli naravno odmah tu uz njega. Jako uticajan, vrlo markantan i sve ostalo si rekao...
geronimo je napisao/la: Da je barem Sammer pravi bavarac pa da u njega uložimo veće nade (potencijl ima) ili da od nekuda pokucaju dobro naoružani Oli i Mehmet... 8-)
Ma Sammer po karakteru jeste pravi Bavarac. On je već po mnogo čemu dostojan nasljednik Ulija.
Trebao bi uletit sada u upravu ili Kahn ili Effenberg.... ;)
Hoeness će ostaviti prazninu u klubu, ali sa Rummeniggeom i Sammerom Bayern je na stabilnim nogama. Ja tu nemam brige. ;) Uli će nekako više ostaviti ljudsku prazninu i svima će faliti. A ako bude definitivno u čuzi onda će se to više osjetiti, ako slučajno sve bolje ispadne onda će biti tu u blizini kluba, ali naravno ne više na nekoj funkciji. ;)
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 13 mar 2014, 23:25

Kalle će voditi klub dok se Uli ne vrati. :D

Definitivno se treba pružiti šansa i Kahnu da zasjedne u jednu od fotelja moćnika kluba. :)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 13 mar 2014, 23:54

geronimo je napisao/la: Izvini, ja ću samo sekundu jer imam toliko vremena.
Više puta je dokazana Ulijeva sposobnost, njegov karakter nije uobičajan, njegova djela govore za njega, uistinu najveće ime u njemačkom fudbalskom svijetu. Napravio je grešku i za to će platiti (kako - još ćemo vidjeti :D ).

Karl-Heinz je dosta učio i naučio od njega, ali ipak neće biti isto kada nema GLAVNOG...
Pored ovog, još se neki važni ljudi iz vrha rukovodstva povlače, tako da ispade prava smjena generacija ovih sa fotelja.
Da je barem Sammer pravi bavarac pa da u njega uložimo veće nade (potencijl ima) ili da od nekuda pokucaju dobro naoružani Oli i Mehmet... 8-)
Rumenige je dovoljno karizmatican, inteligentan i uticajan da bi bio potrcko i neko ko je tu da uci i slusa. Znam da ga ni ti ne vidis kao takvog.

Razumijem iz kojeg razloga bojazan. Rumenige nije proracunat, arogantan i prodoran kao Uli. Rumenige je gospodin sa manirima, kako kazes. Prilicno slican Bekenbaueru koji je udario temelje ovom Bajernu. Osobine koje ima Uli uglavnom donose dobre rezultate u svijetu biznisa. Rumenigeova prefinjenost i suptilniji pristup mogu donijeti negativne efekte.

Ipak sam misljenja da ce biti podjednako ili priblizno uspjesan. Ima u njemu zestine i prodornosti.

Zamer je slican Uliju, cini mi se. Imaju slican karakter. Koliko je Zamer inteligentan, da li je vizionar...!? To nemogu znati. Pojava ne obecava. :mrgreen:

Efe

Tvoj problem je sto pises kroz prizmu bolesnog BH drustva. :lol:

Kod nas je utaja poreza gotovo normala. Kriminalci su skoro idoli. Pablo Eskobar je idol za mnoge gradjane Medelina. Prodavao drogu bogatima i pomagao siromasne. Robin Hud, jebote. :mrgreen:

Njemacko drustvo je daleko ispred bosanskog i kolumbijskog. Kriminalci i prevaranti nisu tako cesta pojava u Njemackoj kao sto su u BiH i Kolumbiji. Zbog toga je Njemacka tu gdje jeste. Uli je zicer za njemacko pravosudje i njemacku drzavu. Na takvim likovima se treba ostriti q. Na velikim ribama. Ako presuda bude pravosnazna, njemacki narod ce dugorocno profitirati. Mnogi Henesi ce se uplasiti i odustati od kriminala kada vide da i najveci nisu nedodirljivi. Sto veliki potrosaci rade postenije - to su Njemacka i njemacki narod veci i bogatiji. Ako veliki potrosaci postuju zakone, mali hoce sigurno.

U njemackom drustvu ovakva vrsta kriminala se prezire. Covjek je prakticno ukrao veliki novac od drzave i njemackog naroda. Ubice i silovatelji su na gorem glasu, ali je i ovaj vid kriminala prilicno mrzak prosjecnom Njemcu.
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

autogol
Kontakt:

Post Postao/la autogol » 13 mar 2014, 23:55

Lillard0 je napisao/la:Ne shvacam vas. Dobro, uradio je toliko toga za Bayern, ali on je kriminalac sto je i sam priznao. I dajete mu podrsku :? ...
Placaju li tvoji roditelji sve rezije drzavi i imaju li kakvih dugova :roll:
Znas li sta predstavlja ovaj porez koji on nije placao :?
Nekad je bolje popit kafu s roditeljima i popricat nego visit na internetu i lupat gluposti ;)

Djedovic se vratio u formu nakon povrede,cestitke na pobjedi :)

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 14 mar 2014, 00:27

Valencia je napisao/la: Efe

Tvoj problem je sto pises kroz prizmu bolesnog BH drustva. :lol:
Ti meni spominješ bh društvo, a ja ti govorim kako pravni sistemi gledaju na pojedine stvari. Govorim ti o pravnim institutima, a ti po običaju kada ne poznaješ materiju hvataš se krivine.
Ti ne kontaš poentu, da je sud uvažio samprijavu Ulija, kao blagovremenu i potpunu, on bi bio oslobođen. U tome je poenta. A ti gledaš kroz drugu prizmu.
Valencia je napisao/la: Njemacko drustvo je daleko ispred bosanskog i kolumbijskog. Kriminalci i prevaranti nisu tako cesta pojava u Njemackoj kao sto su u BiH i Kolumbiji. Zbog toga je Njemacka tu gdje jeste. Uli je zicer za njemacko pravosudje i njemacku drzavu. Na takvim likovima se treba ostriti q. Na velikim ribama. Ako presuda bude pravosnazna, njemacki narod ce dugorocno profitirati. Mnogi Henesi ce se uplasiti i odustati od kriminala kada vide da i najveci nisu nedodirljivi. Sto veliki potrosaci rade postenije - to su Njemacka i njemacki narod veci i bogatiji. Ako veliki potrosaci postuju zakone, mali hoce sigurno.
Pa dobro kod tebe se vidi baš da si bio u Njemačkoj, u par navrata si demonstrirao odlično poznavanje njemačkog jezika, pa eto baš si mi ti našao pričati kako je to u Njemačkoj. Ja baš eto nisam Njemačke očima vidio..... :lol: :lol: :lol:
A nema se šta neko oštriti, nego zakon je u svakoj normalnoj državi za sviju isti... ;)
Valencia je napisao/la: U njemackom drustvu ovakva vrsta kriminala se prezire. Covjek je prakticno ukrao veliki novac od drzave i njemackog naroda. Ubice i silovatelji su na gorem glasu, ali je i ovaj vid kriminala prilicno mrzak prosjecnom Njemcu.
Pozitivno je kada država i njeno sudstvo pokaže da je prema svima jednaka i naravno da kazna ima preventivni značaj. A što se ove vrste kriminala tiče, prolazile su prije javne ličnosti i sa uslovnom osudom. Otac Stefi Graf je s druge strane bio osuđen na par godina zatvora.
A kod presude se naravno različiti segmenti ocjenjuju. A da prosječni Nijemac mrzi ovu vrstu kriminala to je jasno, ali s obzirom na činjenicu da mnogo tih prosječni Nijemaca i dalje cijeni Hoenessa onda je jasno da je čovjek imao i velike zasluge za državu. A ovo naravno jeste bacilo mrlju....
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Bixente
Kontakt:

Post Postao/la Bixente » 14 mar 2014, 01:06

Informisao sam se i malo poslusao ljude koje su najbolje informisani!!! Uli snosi posljedice za svoje greske!!
Covjek koji radi u revizionoj komori, tvrdi da su upetljane i puno vece Ribe oko neplacanja poreza od Ulija, Ali da je se profesijonalno zataskalo!!! Godinu dana se proziva Uli pa odgovoran je i platice za to!!! I pusti te ga da zivi!!
Pocelo je tako sto ga je urednik FOCUSA kontaktirao da ga ispita koliko je sigurno da nije prijavio porez, na to je Uli pismeno Fokusu priznao da je utajio porez i da je se prijavio!!!
Covjek snosi posljedice, ali niko nema pravo da gazi nikog posebno ne lesinari novinari koji su jedva docekali!!!
Hvala ti Uli na svemu, moja puna podrska, da ovo pregura!!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 14 mar 2014, 07:57

Koliko god da je Uli kao čovjek ispao veliki šupak, toliko je dobar kao sportski menadžer, predsjednik, doktor u vezi transfera. Rummenigge ima jedan veliki problem, a to je nedostatak "eier" u ključnim momentima. Bayern ne bi bio Bayern da nije bilo Uli-a, da je tu od prvog trenutka radio Rummenigge postali bi prosječan klub u Evropi. On ide taktikom sigurne kupnje i priče da su zainteresirani za svakog igrača na svijetu ali kada ga treba kupiti drugi timovi ga preotmu.

Neki dan sam napisao da vjerujem da je Rummenigge napokon sazrio za tu poziciju predsjednika ali fali nam jedna karizmatična osoba kao što je bio Uli, a teško da ćemo je naći na tako brz način. Sve je ovo lijepo odrađeno, kvalitetna ekipa, kupovali su se temelji novog Bayern-a (Gotze, Thiago, Shaqiri, tu je i Alaba, Muller itd).

Nadam se da će sve ovo izaći na dobro, a i tri godine nisu neki veliki period, a sigurno je da će imati i uticaja i iz samog zatvora. Greška je urađena, dobio je što je zaslužio, ne treba sada praviti veliki stvar iz svega toga.

Bayern nije kriminalan klub, svi papiri koji klub posjeduje u vezi novca, kupnje igrača, plata, imovine itd ima i država Njemačka. Nije Bundesliga HNL pa da se može kako ko hoće.

Kalle: "Mi želimo tog igrača i sve ćemo učiniti da bude naš"
Uli: "Mi želimo tog igrača i on će biti naš"

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 14 mar 2014, 09:20

Prije ovog slucaja rijetko se ko bavio ovom tematikom, ali sada kada se desi jedan ovakav slucaj, pa jos tako uticajna sportska licnost, onda se i ovdje komentarise iz razlicitih uglova, sto je i logicno. Svima nama na ovom forumu je glavna tema sport, pa onda sporedne stvari koje uticu na njega.

Koliko sam se uspio informisati, Njemci su jedinstveni po ovom pitanju samoprijave poreskom uredu. Dok s jedne strane postoji dobar dio zagovornika ukidanja samoprijave i kaznjavanje utajivaca bez obzira da li su se sami prijavili ili ne, imamo isto tako i jednu situaciju da je ovaj zakon povećao naplatu poreza.

Podataka da se sveukupno vlastima samo tokom 2010. godine prijavilo oko 29.000 njemačkih državljana, a njihovim plaćanjem poreznog duga, u državne blagajne je ušlo oko 1,5 milijardi eura, jako puno govori.

Uli dakako nije jedini slucaj, a tesko je reci da Njemci rado placaju porez.

Zanimljivi linkovi:

Samoprijava zbog utaje poreza ne može biti dovoljna

Njemačka na vrhu i u pranju novca

Prijaviš se sam i prođeš bez kazne

EDIT:
Za @Valenciu. :mrgreen: Nemoj stavljati ruku u vatru, i veliki Franz se ogrijesio o porez.
Nogometaši na meti njemačkih poreznika
#divovi

Braveheart23
Kontakt:

Post Postao/la Braveheart23 » 14 mar 2014, 09:42

Jedne njemacke novine napisale naslovnu: "Der Runde muss ins Eckige!" :lol:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 14 mar 2014, 10:17

Sinoc gledam vijesti na RTL-u gdje se je cijelo vrijeme pricalo o slucaju Hoennes...
Naime bilo je dosta zanimljivih stvari, ap cu krenuti redom:

- novinari koji su pratili uzivo sudjenje rekli su da je sudiju iznervirao Hoennes. Naime kada je odbrana iznijela svoje vidjenje slucaja, posljednju rijec je imao Hoennes koji je na arogantan nacin rekao da nema vise sta dodati na rijeci njegovog advokata. Sudija je takodjer rekao u obrazlozenju presude, da njegove posljednje rijeci govore da se ne kaje zbog toga sto je uradio, vec da je imao strah zbog toga sto su neki novinari saznali da se sprema istraga protiv njega

- reviziono sudjenje moze trajati i do 2016-te godine

- takodjer zanimljiva cinjenica je ta da ukoliko se potvrdi kazna za Hoennes-a da bi isti mogao svoju kaznu sluziti u zatvoru otvorenog tipa tj. samo bih morao spavati u zatvoru. Uslov za ovakav vid sluzenja kazne je da ima obezbijedjen posao - sto mu i Bayern i njegova firma kobasica mogu garantovati

- isto tako meni je zanimljiva cinjenica koju je naveo jedan ekspert za poreze u Njemackoj. Naime isti je rekao da milionere koje utaje porez ne treba osudjivati na zatvor, vec im za vrijeme kazne koju je izrekao sud treba povecati porez za 50%. Npr. ako je Hoennes prije osude trebao platiti porez od milion €, sa presudom bi trebao placati 1,5 miliona € poreza.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 14 mar 2014, 10:21

Uli Hoennes je dao ostavku na svoje funkcije kao predsjednik kluba te predsjednik NO-a u Bayern-u i prihvatio presudu koju je donio sud jucer i odlazi u zatvor:

http://www.transfermarkt.de/de/keine-re ... 52519.html
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 14 mar 2014, 10:45

http://www.fcbayern.de/de/news/news/201 ... 140314.php

Uli je na kraju ipak pokazao karakter 8-)

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.