Igrač br. 6

PipiDugaCarapa
Kontakt:

Re: Ognjen Vranješ

Post Postao/la PipiDugaCarapa » 07 apr 2016, 16:38

High je napisao/la:Odlazi, ugursuze!
Bicemo deklarisani kao bosnjacki ekstremisti, samo cekaj. :lol:

@Evander
Odgovor mozes pronaci u prethodnom postu.
Primjera radi, kapitenog voljenog mi kluba se zove Aleksandar, volim ga kao da je Zeljino dijete zbog odnosa prema dresu, igara i profesionalnosti koja ga krasi.
Od pocetka polusezone, bukvalno se kunem u Jovana Blagojevica i Sinisu Stevanovica iz Beograda, Miroslava Stevanovica iz Zvornika i Ivana Lendrica iz Splita. Ista stvar je i sa reprezentacijom..

Jesam li bio dovoljno jasan? :)
GRADI ZELJO, BOLI TE **** !

High

Post Postao/la High » 07 apr 2016, 16:40

PipiDugaCarapa je napisao/la:

@Evander
Primjera radi, kapitenog voljenog mi kluba se zove Aleksandar, volim ga kao da je Zeljino dijete zbog odnosa prema dresu, igara i profesionalnosti koja ga krasi.
Od pocetka polusezone, bukvalno se kunem u Jovana Blagojevica i Sinisu Stevanovica iz Beograda, Miroslava Stevanovica iz Zvornika i Ivana Lendrica iz Splita. Ista stvar je i sa reprezentacijom..

Gledam Defter sedmice i ponosno kažem da sam ekstremista. :kafa:
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 07 apr 2016, 16:46

Svaki put kad vidim ovu temu medju aktivnim, znam da je neko sranje... :roll:

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 07 apr 2016, 17:05

Pa skoro sve osobe iz Rs-a se isto ovako ponasaju, osjecaju, obitavaju kao i Ognjen. Ovakve stvari jako pogadjaju samo jako mlade osobe iz FBih-a ( koji jos nisu imali nikakvih dodira sa ljudima iz ostalih dijelova BiH) i dijasporce svih uzrasta.

Ne krivim ja uopste ovakve osobe kao Ognjen, krivi su oni koji nam skrojili ove ludjacke kosulje i utabali ovaj put kojim se krecem od 90 tih pa ne znamo dokle cemo. Od prvih ljudi Europe i Amerike preko Milosevica, Karadzica, Izetbegovica- do sad ove elite Dodik, Covic, Izetbegovic junior.
To su prvi i najveci nasi dzelati, Vranjesi i takvi kao oni su na samom kraju ovog popisa.

Pa svjedok sam jednog primjera prije nekoliko godina gdje lik dolazi studirati iz Rs u Federaciju i ispunjava obrasce i dodje do mjesta DRZAVA, mrtav-hladan napisa kako mu je drzava RS i to bez ikakve provokacije ili nekakvog vida zajebancije i ode tako predat.. Kad su tako nauceni i "isprogramirani" od strane politike ovi sto su zeljni/voljni obrazovanja ili samo studiranja :lol: sta je sve u glavi i kakva je svijest onih ostalih sto su i sto ce nastavit skolovanje tamo u tom entitetu ili onih koje cjelokupno skolovanje zavrse prije 18 god
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 07 apr 2016, 17:23

Mene nedavno jedna cura pita je li sigurno u Sarajevo doci autom sa tablicama iz Novog Sada :crazy:

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 07 apr 2016, 17:31

admin je napisao/la:zabranjeno je pisati onima koji ne navijaju za BiH jer vode rasprave u isključivo pravcu politike obzirom da ih sportski aspekt naše reprezentacije ne interesuje.

također, zabranjeno pisati i onima koji navijaju za BiH ako su tu samo da bi diskutovali o politici.

Ljudi, završite već jednom ispraznu diskusiju o nastanku RS, armijama isl.
već sam upozorio pojedince, počeću banovati, a onda će biti "to je jer sam srbin, hrvat, bošnjak..."
Da li ce se ikada na ovoj temi pisati samo o igrackim sposobnostima? Ako nece neka forumski politicari, koji dodju na pdf reprezentacije samo da pisu o ovome, naprave sebi temu Ognjen Vranjes - tetovaza u nekom drugom pdfu, da ne truju nas ostale ovdje.
Nad tobom sunce najljepše sja

Evander
Kontakt:

Re: RE: Re: Ognjen Vranješ

Post Postao/la Evander » 07 apr 2016, 23:11

@Evander

Vidi, ne mozes ocekivati da svi dijelimo iste vrijednosti.
Drzava nam je takva kakva je, mi to moramo postovati.
RS je sastavni dio BiH svidjelo se to nama ili ne.
Ako neko glorificira RS, nemas nikakvo ustavno pravo kriviiti ga ni za sta.
Zelimo da cijela BiH navija za reprezentaciju?
Ne ponasamo se u skladu sa tim.
Ljiljani i jedna si jedina sigirno ne pridonose tome.
Kako ti vidis VRS kao nesto agresorsko, tako u vecini drzave dozivlljavaju ljiljane, oni su se borili protiv toga.
Opet kazem, na silu se nikom misljenje ne moze nametnuti.
I te koje si nabroja, svi razmisljaju kao Vranjes i bilo ko u Banja Luci ili Beogradu.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Kajzer10
Kontakt:

Post Postao/la Kajzer10 » 07 apr 2016, 23:27

.
Zadnja izmjena: Kajzer10, dana/u 07 apr 2016, 23:36, ukupno mijenjano 1 put.

newborn
Kontakt:

Re: RE: Re: Ognjen Vranješ

Post Postao/la newborn » 07 apr 2016, 23:32

Evander je napisao/la:

@Evander

Kako ti vidis VRS kao nesto agresorsko, tako u vecini drzave dozivlljavaju ljiljane, oni su se borili protiv toga.
I te koje si nabroja, svi razmisljaju kao Vranjes i bilo ko u Banja Luci ili Beogradu.

Po tvom mišljenju je sasvim normalno da jedan fudbaler koji nastupa za državnu reprezentaciju promoviše "nešto" šta je nastalo na krvi, protjerivanju i ubijanju nedužnog naroda? "Nešto" što se zalaže da moje države ne bude? Po tvom mišljenju najbrojniji narod u ovoj državi mora da saginje kičmu pred raznim agresorima i sljedbenicima njihove ideologije. Po tebi ja ne smijem otpjevati himnu svoje zemlje ili nositi legitimnu i međunarodno priznatu zastavu Bosne i Hercegovine koja se viorila od 22.05.1992. godine ispred zgrade UN-a, samo zato jer se to ne sviđa nekom "Ognjenu"? Dosta je takve priče, nema više saginjanja kičme! Nikad više!!!
SAMO JEDNU NEDJELJU DA TI GUŽVAM POSTELJU

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 apr 2016, 23:44

Ognjen Vranješ je otpad koji se samo zahvaljujući reprezentaciji i Safetu Sušiću još uvijek profesionalno bavi fudbalom. Da nije dobijao pozive i kad je bio bez kluba, sad bi se sa Borcem borio za opstanak.
"Tako ti igra Bayern" - Ajla Alimanović

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 08 apr 2016, 00:05

Virtu4l je napisao/la:Ognjen Vranješ je otpad koji se samo zahvaljujući reprezentaciji i Safetu Sušiću još uvijek profesionalno bavi fudbalom. Da nije dobijao pozive i kad je bio bez kluba, sad bi se sa Borcem borio za opstanak.
Tako nekako, al je i odlican igrac.
This time next year we'll be millionaires.

Evander
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: Ognjen Vranješ

Post Postao/la Evander » 08 apr 2016, 01:24

newborn je napisao/la:
Evander je napisao/la:
PipiDugaCarapa je napisao/la: Bicemo deklarisani kao bosnjacki ekstremisti, samo cekaj. :lol:

@Evander

Po tvom mišljenju je sasvim normalno da jedan fudbaler koji nastupa za državnu reprezentaciju promoviše "nešto" šta je nastalo na krvi, protjerivanju i ubijanju nedužnog naroda? "Nešto" što se zalaže da moje države ne bude? Po tvom mišljenju najbrojniji narod u ovoj državi mora da saginje kičmu pred raznim agresorima i sljedbenicima njihove ideologije. Po tebi ja ne smijem otpjevati himnu svoje zemlje ili nositi legitimnu i međunarodno priznatu zastavu Bosne i Hercegovine koja se viorila od 22.05.1992. godine ispred zgrade UN-a, samo zato jer se to ne sviđa nekom "Ognjenu"? Dosta je takve priče, nema više saginjanja kičme! Nikad više!!!
Gdje si bio 1995. kad se pisao Dejton?

Sve sto si naveo, ne podrzavam ja nego ustav drzave u kojoj zivis.
Protiv ustava niko od nas ne moze niti smije.
Jedimo rijesenje da se to promije je novi rat.
Sorry, ali bez mene ovaj put.

newborn
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: Ognjen Vranješ

Post Postao/la newborn » 08 apr 2016, 10:53

Evander je napisao/la:
Jedimo rijesenje da se to promije je novi rat.
Sorry, ali bez mene ovaj put.

Ne bih baš rekao. Rat je zadnje rješenje i mislim da ga je na ovim prostorima i previše bilo. Sve te stvari se mogu riješiti da ima političke volje, a tako mi Boga i hrabrosti kod vodećih ljudi mog naroda, a i ostalih. Međutim, svima osim "običnom" narodu odgovara ovakvo stanje.
SAMO JEDNU NEDJELJU DA TI GUŽVAM POSTELJU

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 08 apr 2016, 22:40

Ove stvari se mogu promjeniti jedino prihvatanjem cinjenica, a cinjenica je da ce Srbi uvijek biti u BiH i da mi moramo shvatiti da na mirne nacine nece se nikada ukinuti RS. Neke promjene granica entiteta mogu se desiti, ali to je to. Na nasilne nacine ukidanje RS-a jeste moguce, ali apsolutno nikada ja kao osoba ne bi pristao na novi rat ili veliku nestabilnost gdje ce svaki dan se desiti najmanje jedno ubistvo zbog neke ideologije. Ja sam iskreno zadovoljniji trenutnim stanjem nego da se opet pokrene novi rat za koji niko ne moze prognozirati kako ce zavrsiti. Srbi su kako god narod koji je zajedno sa Hrvatima i Bosnjacima zivio u ovoj zemlji vec stoljeca i ja to prihvatam kao i sve njihove obicaje i povezanost sa Srbijom. Isto vazi i za Hrvate. Fasisticke retorike, nasilne parole, diskriminaciju i sl. ne podrzavam ne vazno koji narod ih propagira i ostro ih osudjujem. Osudjivanjem Ognjena zbog tetovaze ustavno prihvacenog entiteta samo dodatno tjera Srbe od toga da igraju za BiH jer onda nece osjecati nikakvu pripadnost sa njom posto ce biti osudjivani od strane navijaca te cete se onda vi na ovom forumu ibretiti zasto oni biraju Srbiju ispred BiH, a niste u mogucnosti da vidite da ste i vi jedan od tih razloga.

Jesu se neki nevjerovatni zlocini desili povezani sa ljudima koji su bili politicki vrh tog entiteta koji je on istetovirao, ali citava Evropa i svijet je iscrtana krvavim granicama koje su nastale ratovima i nevjerovatnim zlocinima. Njemacka i Francuska su do 1950. bili zakleti neprijatelji, taj animozitet je bio nevjerovatan i ogroman. Ogromne zlocine su Nijemci pocinili prema Francuzima (i ovi prema njima), a gle danas, cine okosnicu moderne Evrope :)

Mi moramo suradjivati medju nasim narodima i to je to, drugacije apsolutno ne moze. Nije nase da mi nekoga ubjedjujemo kako treba da se izjasnjava, kakvu pripadnost treba da osjeca i sta treba da gleda kao svetinju, to je politika ljudi koji su nizeg stepena mentalne razvijenosti jer time zadires u neciju privatnost. Evo za mene je bitniji grad Sarajevo nego BiH (koju takodjer volim), jesam li ja to isto sada protivnik drzave ako istetoviram granice Sarajeva? Mozete reci da smo jednom bili naivni i zbog toga lose prosli ali zivot u strahu je cak losija opcija jer iskljucivo znaci stagniranje u svim sferama zivota.

P.S. Uopste nijedan zivot nije vrijedan da se izgubi radi jedne ideologije :)

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 08 apr 2016, 23:50

AnelZ je napisao/la:Ove stvari se mogu promjeniti jedino prihvatanjem cinjenica, a cinjenica je da ce Srbi uvijek biti u BiH i da mi moramo shvatiti da na mirne nacine nece se nikada ukinuti RS. Neke promjene granica entiteta mogu se desiti, ali to je to. Na nasilne nacine ukidanje RS-a jeste moguce, ali apsolutno nikada ja kao osoba ne bi pristao na novi rat ili veliku nestabilnost gdje ce svaki dan se desiti najmanje jedno ubistvo zbog neke ideologije. Ja sam iskreno zadovoljniji trenutnim stanjem nego da se opet pokrene novi rat za koji niko ne moze prognozirati kako ce zavrsiti. Srbi su kako god narod koji je zajedno sa Hrvatima i Bosnjacima zivio u ovoj zemlji vec stoljeca i ja to prihvatam kao i sve njihove obicaje i povezanost sa Srbijom. Isto vazi i za Hrvate. Fasisticke retorike, nasilne parole, diskriminaciju i sl. ne podrzavam ne vazno koji narod ih propagira i ostro ih osudjujem. Osudjivanjem Ognjena zbog tetovaze ustavno prihvacenog entiteta samo dodatno tjera Srbe od toga da igraju za BiH jer onda nece osjecati nikakvu pripadnost sa njom posto ce biti osudjivani od strane navijaca te cete se onda vi na ovom forumu ibretiti zasto oni biraju Srbiju ispred BiH, a niste u mogucnosti da vidite da ste i vi jedan od tih razloga.

Jesu se neki nevjerovatni zlocini desili povezani sa ljudima koji su bili politicki vrh tog entiteta koji je on istetovirao, ali citava Evropa i svijet je iscrtana krvavim granicama koje su nastale ratovima i nevjerovatnim zlocinima. Njemacka i Francuska su do 1950. bili zakleti neprijatelji, taj animozitet je bio nevjerovatan i ogroman. Ogromne zlocine su Nijemci pocinili prema Francuzima (i ovi prema njima), a gle danas, cine okosnicu moderne Evrope :)

Mi moramo suradjivati medju nasim narodima i to je to, drugacije apsolutno ne moze. Nije nase da mi nekoga ubjedjujemo kako treba da se izjasnjava, kakvu pripadnost treba da osjeca i sta treba da gleda kao svetinju, to je politika ljudi koji su nizeg stepena mentalne razvijenosti jer time zadires u neciju privatnost. Evo za mene je bitniji grad Sarajevo nego BiH (koju takodjer volim), jesam li ja to isto sada protivnik drzave ako istetoviram granice Sarajeva? Mozete reci da smo jednom bili naivni i zbog toga lose prosli ali zivot u strahu je cak losija opcija jer iskljucivo znaci stagniranje u svim sferama zivota.

P.S. Uopste nijedan zivot nije vrijedan da se izgubi radi jedne ideologije :)
Ti momak lupas ko maksim po diviziji.
Ne radi se ovdje ni o kakvoj ideolegiji,ovdje se radi o drzavi Bosni i Hercegovini koja je nama koji je volimo sve,svetinja.Ako opet bude napadnuta i ugrozena uvijek smo je spremni braniti.I nemamo namjeru ni sa kim se pogadjati oko nje,ko je ne voli i ne osjeca svojom neka od.J**+ i od reprezentacije.
Vranjes je i dosao po toj matrici da se na silu uvedu igraci druge nacionalnosti a koji objektivno nemaju kvalitet i koji prethodno i obavezno nemaju mjesta u reprezentacijama Srbije i Hrvatske.Taj igracki otpad zarad nekog privida necega nam ne treba,pogotovo jos ako cijepa drzavu za ciju reprezentaciju igra.

provokatorII
Kontakt:

Post Postao/la provokatorII » 09 apr 2016, 00:13

Ruku na srce, reprezentacija je onih dvadesetak Bosnjaka koji ginu na terenu. Vranjes daje sve od sebe ali ne posjeduje kvalitet, kao i ostali srpski i hrvatski igraci. Istina boli, ali je jasno da nema smisla zbog politicke korektnosti zamotavati **** u sjajni papir, samo da bi se lakse prodalo. I dalje smrdi.

Da me se ne bi pogresno razumjelo, naravno da ne mislim na Srbe i Hrvate u reprezentaciji kada govorim o ****. **** je ta linija nacionalne zastupljenosti po svaku cijenu, iako za nju nema uporista. Ljudi dragi, budimo svjesni da je sve sto je vrijedilo od srpskih i hrvatskih igraca izabralo da igra za srpsku i hrvatsku reprezentaciju.

Vranjes je borben i tu nema spora, ali kvalitet da igra na najvisem nivou nema. Kao sto ga nema ni Sunjic, Stevanovic itd.

Posljednji koji je igrao srcem za repku a koji nije bio Bosnjak bio je Miske. Mozemo se zavaravati i ovdje hinjiti lazno bratstvo i jedinstvo, ali fakat je da u reprezentaciju ne zovu uvijek one najbolje i najspremnije. Izostaviti Bicakcica npr. je cist politikantski potez, i mislim da bi Bazdarevic trebao razmisliti da li je dosao na pravo mjesto, ukoliko je podlozan sugestijama sa strane. Jer, izostavljane Bicakcica da bi se u repku uvalio neko drugi je sugestija sa strane, posto je Mesa previse inteligentan da ne bi znao ko je za prvih 25 a ko nije.

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 09 apr 2016, 00:19

Fidelis je napisao/la: Ti momak lupas ko maksim po diviziji.
Ne radi se ovdje ni o kakvoj ideolegiji,ovdje se radi o drzavi Bosni i Hercegovini koja je nama koji je volimo sve,svetinja.Ako opet bude napadnuta i ugrozena uvijek smo je spremni braniti.I nemamo namjeru ni sa kim se pogadjati oko nje,ko je ne voli i ne osjeca svojom neka od.**** i od reprezentacije.
Vranjes je i dosao po toj matrici da se na silu uvedu igraci druge nacionalnosti a koji objektivno nemaju kvalitet i koji prethodno i obavezno nemaju mjesta u reprezentacijama Srbije i Hrvatske.Taj igracki otpad zarad nekog privida necega nam ne treba,pogotovo jos ako cijepa drzavu za ciju reprezentaciju igra.
Tebi ocigledno treba nacrtati neke stvari. Ovako razmisljenje kao sto je tvoje imaju isto u Banja Luci i Sirkom Brijegu, samo u kontra smjeru sto se tice BiH.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 09 apr 2016, 00:33

Pivopija je napisao/la:
Fidelis je napisao/la: Ti momak lupas ko maksim po diviziji.
Ne radi se ovdje ni o kakvoj ideolegiji,ovdje se radi o drzavi Bosni i Hercegovini koja je nama koji je volimo sve,svetinja.Ako opet bude napadnuta i ugrozena uvijek smo je spremni braniti.I nemamo namjeru ni sa kim se pogadjati oko nje,ko je ne voli i ne osjeca svojom neka od.**** i od reprezentacije.
Tebi ocigledno treba nacrtati neke stvari. Ovako razmisljenje kao sto je tvoje imaju isto u Banja Luci i Sirkom Brijegu, samo u kontra smjeru sto se tice BiH.
Ne,ne,ti ne razumijes.Ovdje se radi o reprezentaciji Bosne i Hercegovine i postojecoj medjunarodno priznatoj drzavi,ako mrzis tu drzavu,negiras je,ne postujes je, mrzis i njenu reprezentaciju,kao takav treba da se odmaknes od nje jer nemas pravo na nju.Odrekao si je se,razumijes?Ne moze i jare i pare.

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 09 apr 2016, 00:44

Fidelis je napisao/la:
Pivopija je napisao/la:
Ne,ne,ti ne razumijes.Ovdje se radi o reprezentaciji Bosne i Hercegovine i postojecoj medjunarodno priznatoj drzavi,ako mrzis tu drzavu,negiras je,ne postujes je, mrzis i njenu reprezentaciju,kao takav treba da se odmaknes od nje jer nemas pravo na nju.Odrekao si je se,razumijes?Ne moze i jare i pare.
95% srpskih i hrvatskih politicara i narod koji ih prati javno kazu da mrze, negiraju i ne postuju drzavu, ali nemaju namjeru da se fizicki maknu iz BiH, jedino teritorijalno. Ako zelis da su Banja Luka i Siroki Bijeg i dalje u BiH onda moras svasta trpiti. Ne moze i jare i pare.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 09 apr 2016, 01:02

Pivopija je napisao/la:
Fidelis je napisao/la:
Pivopija je napisao/la:
95% srpskih i hrvatskih politicara i narod koji ih prati javno kazu da mrze, negiraju i ne postuju drzavu, ali nemaju namjeru da se fizicki maknu iz BiH, jedino teritorijalno. Ako zelis da su Banja Luka i Siroki Bijeg i dalje u BiH onda moras svasta trpiti. Ne moze i jare i pare.
Banja Luka i Siroki Brijeg su BiH,moje zelje su tu nebitne.Ako bi neko pokusao to promijeniti bilo bi problema.
Da ponovim,ako se necega odreknes onda je red da se odmaknes od toga,da te ne zanima samo onda kad ti donosi korist,kapishi?

Zaključano

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []